• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

49 günlük bebeğim uykuya çok zor dalıyor

PeraPalace

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2022
534
288
33
34
Merhaba hanımlar, oğlum 49 günlük. Gece uykusuna 24.00 ten önce dalamıyor ve ne yaparsam yapayım uykuya dalma süresi en az 1 saati buluyor. Bebeğim meme+mama şeklinde besleniyor. Emziriyorum,mamasını veriyorum,gazını çıkartıyorum,altını zaten en önce temizliyorum.uyku saatinden önce ortamı loşlaştırıyorum,uyuyacağı odaya geçiyorum ve ışıkları kapatıyorum.Kucağımda uykuya dalıyor ama yatağa koyduktan birkaç dakika sonra uyanıyor ve en az 4-5 kere bu şekilde tekrarlanıyor. Süreç 1.5-2 saati buluyor.Gece uyku saatini erkene de çekemedim hiçbir türlü. Halbuki biz karı-koca olarak çocuksuz hayatımızda en geç 23.00 TE uyumuş olurduk. Tüm dengemiz şaştı,ve artık bu durum gerçekten yorucu olmaya başladı. Önerileriniz var mı bana yardımcı olabilecek? Atladığım ya da doğru yapmadığım ne var ?

Merhaba benimde aynı durumda 47 günlük oğlum normalde kendi uykuya dalar desteksiz alıştırdım kucagımda sallamama gerek kalmıyor ama gece olduğunda karnı tok altı temız olsa dahı huysuzlanıyor 2-3 saatı buluyor uykuya dalması. Ben çözümü eski yöntemlerde buldum. Babaannem yeğenlerimi öyle uyuturdu. Bebeğimi battanıyrye koyuyorum karsı ıkı ucundan esım tutuyor ıkı ucundan ben tutuyorum. Hamak gibi kaldırıp sallıyoruz yatay olarak sağa sola. 5 dakıka ıcınde uykusu gelıp yatıyor.

Back