Yönetici olmakla arkadaşsiz kalmak arasındaki bağlantıyı kuramadım. Ama bunca sene gerçekten hiç arkadaşınız olmadıysa ve sikayetciyseniz objektif olarak kendinize - eşinize sorun bakalım, neden olabilir.
Mesela ne insanlari sizden uzaklastiriyor olabilir?
Bunları farkedince eğer düzeltmek istediğiniz bir şeyse düzeltin ve sizi hiç tanımayan insanların olduğu yeni ortamlara girmeye çalışın. Mesela çocuğunuzu kapıda velilerin beklediği bir kursa - eğitime götürün
ya da eşinizin henüz tanısmadığınız bir arkadasini ve ailesini yemeğe çağırmasını isteyin, Ankarada çokça olan kitap kulüplerine katılın (kitapagaci Ankara derseniz mesela çıkar sosyal medyada). O ayki kitabı okuyup buluşmaya gdiin hem kitaptan bahsedin hem ortak konunuzun olduğu insanlarla tanışın...
Böyle böyle yeni bir çevre edinirsiniz.
Arkadaslikta da insanların size bağlanmasını istiyorsanız ya iyi bir anlatıcı olun, ya da iyi bir dinleyici. Genelde böyle yakınlaşılir. Ben mesela eski isimde her ay yeni biriyle eslesirdim, bir ay tüm gün aynı odada, devamlı bir şeyler anlatır ve dinlerdik- birbirimize yakınlaşırdik.
Ayrıca insanlarin sözlerine önem verin, havaya konusuyo gibi olmasınlar. Mesela bir şey danisin, sonraki sefer de o şeyi dediği gibi yaptiginizi söyleyin
Ayrıca internet de arkadaş kurmak için çok uygun bir ortam. Benim annem mesela, bir siyasi grubun Facebook sayfasında aktif,elinden telefon düşmüyor, ABD'den bile arkadaşları var devamlı konuştuğu, aynı zamanda bir online programa üye. Onlarla bazen kahvaltıya falan gider, bir sürü çevresi oldu. Ben de aynı şekilde internet arkadasligina sıcak bakıyorum (romantik arkadaşlığı kasdetmiyroum tabii) yarın bile şehrime gelen KKdan bir arkadasimla buluşacagim, geçen geldiğinde çok kıymetli zamanlar gecirmistik,hatta evimde bile kalmıştı :)
Burada bir sürü topik var, ilginize uyan birini bulun, zayıflama- birikim - cocuk- geyik- minimalizm - çiçekler...aklına ne gelirse var,yoksa da sen aç:) en azından gün içinde aktif konustugun birileri olur. Hem belli bir çerçevesi olsa da biraz da sohbet gibi oluyor,gün içinde canını sıkan şeyleri yazıp rahatlarsın.