- 20 Temmuz 2020
- 182
- 145
- 53
- 35
- Konu Sahibi Duygusal durum
Umarım doğru yere acmisimdir konuyu ve umarım cevap veren olur.. oğlum 48 aylık anaokuluna başlattım. İlk beş gün süper ve çarşamba günü okula gitmedi. Persembe götürdüm. İçeri girmek istemedi, kapıda konuştum öğretmen aldı girdi ve bugün sabah yine kriz gidemedik. Ben ev hanımıyım şuan ve evde 14 aylık bir kardeşi var. Okuldan çıkınca çok güzeldi diyor. Oyunlar oynayarak, konuşarak problemin ne olduğunu anlamaya çalıştım. Kafamı kurcalayan önce bir abla karnıma vurdu dedi, büyük ihtimalle uzun boylu bir kiz öğrenci ve de öğretmen bağırıyor dedi. Ne diye bağırıyor dediğim de ise, bir çocuk arkadaşıma vurdu öğretmen kızdı ve koşmayın dusersiniz demiş. Devlet anaokulu ve dört yaş olduğu için şimdiden çok masraf yapmak istemedim açıkçası. Diğer sebepler okulda hali yok, terlik gitmek istemiyorum,sadece bir kere parka gidiyoruz, sevmediğim yemekler geliyor.ogretmen önce ye demiş sonra istemezsen yeme demiş. Bazen de mesela çorba niye icmiyorsun demiş. İlgilenmiş bence ama o bundan rahatsız olmuş. İstediği okul bilgisayar, telefon ve TV olanmis. Bunun dışında orada çok kalıyoruz, seni görmek istiyorum gibi sebepler... Yani erken mi başlattım. Şimdi gondermesem her sene aynısını yapacak. Ben de okulla alakası olmayacak şekilde zaten sınırlı olan ekran süresini sıfıra indirdim. Sokak süresini yarım saate düşürdüm. Bu arada bence çok sosyal, arkadaş canlısı bir çocuk. Sürekli arkadaş istiyor diye yolladım zaten. Sokaktaki bütün arkadaşları okula başladı ve evde ekrana bakmak isteyecekti. Okulun onun gelişimi için daha faydalı olacağını düşündüm. bugün öğretmeniyle konuştum ve bir saniye bile çocukları gözümün önünden ayirmiyorum ama pazartesi karna Vurma olayını birebir konusucam dedi. Bu hafta okula ağlayan çocuklarin geldiğini ve etkilendiklerini söyledi. Ayrıca tüm dört yaş grubu çocukların okulda bazı isteklerini kısıtlı ölçüde yapabileceklerini, okulda belli bir süre aileden ayrı kalacaklarını anladıklarını, bazı kuralların olduğunu gördüklerini ve bu yüzden böyle kaçmaya çalıştıklarını söyledi. Sizler neler yaptınız bu süreçte.. bir yol öğrenirim belki ben de