- 9 Haziran 2021
- 237
- 175
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Geçmişte bende bir mesaj yazarak yardım istemiştim bu hastalığı öğrendiğimde 27 yaşında 2 senelik evli bir bayandim bu rahatsızlık evlat sahibi olmak istediğim tüp bebek merkezinde öğrendim ayrıca çift rahim erken menopoz rahatsızlığım da çıktı 16 yaşıma kadar regl olmadığım için doktora gitmiş cycloprogneva adlı ilac verilerek ölene kadar bunu kullanman lazım regl olman için dediklerinden ilacı kullanmış ama hastaligima dair bir bilgi verilmemisti.Ne doğal yollardan ne de tüp bebek olarak çocuk sahibi olamayacağım söylendi bana çünkü hastalıktan dolayı vücudum erken menepozda görünüyor ve yumurta uretemiyorum beynim yumurtalıklara hukmetmedigi için çocuğum olmuyor malesef tabi ki yılmadım Türkiye'de birçok doktora çıktım uşak Diyarbakır Ankara Atina ya da gittim en son Ankara da alternatif tıp olarak aldığım 2 senelik tedavide 2 adet yumurta elde edildi fakat biri 5mm diğeri 7mm di tüp bebek aşaması için 19 mm olmaları gerekiyordu fakat buyumediler daha sonrasında da yumurtam çıkmadı bu konuda ameliyatta oldum ama umutlarım tükendi yine de 12 yıllık serüvenim boyunca dönüp arkama baktığımda iyiki bütün tedavileri denemisim diyorum sizlere tavsiyem gayet aklı başında üniversite mezunu sadece yumurta uretememe dışında problemi olan bir bireyim tıp günden güne yıldan yıla değişiyor şuan 36 yaşında birisiyim ama 25 yaşında gösteriyorsun diyorlar yaşamaktan mutluyum çocuğum olmasa da hayatta olabildigim için umutlu ve mutluyum bebeklerinizin yaşama haklarini ellerinden almayın gayet sağlıklı olabiliyorlar belki ileride yumurtaları olur ve onları döndürebilirsiniz çünkü artık bekar bireylerinde bu hakkı var zamanında bir anneye umut olmustum ve şuan o kızımız 2.sinifa gidiyor inşaallah bu yazım diğer annnelere umut olur...Triple x sendromu- süper dişi sendromu olarak da geçiyor, 47 xxx kromozomlu olmak , hamileliğimin 23.haftası nda bebeğimin amniyosentez sonucu tespit edildi, çok üzgünüm, hastalık ile ilgili bazı yerlerde daha iyimser yazılar var , bazı yerlerde down sendromuna yakın olabilir şeklinde yorumlar var.
Bu hastalığı yaşayan varsa kendisinde veya bebeğinde paylaşırsa çok çok mutlu olurum, nasıl semptomları var, hayatı ne derece etkiliyor, kendi kendine yaşamını devam ettirebilir mi, hayat boyunca ebeveyn desteğine ihtiyacı olur mu?
Tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bize de ileride yapılacaklarla ilgili fikir veriyorGeçmişte bende bir mesaj yazarak yardım istemiştim bu hastalığı öğrendiğimde 27 yaşında 2 senelik evli bir bayandim bu rahatsızlık evlat sahibi olmak istediğim tüp bebek merkezinde öğrendim ayrıca çift rahim erken menopoz rahatsızlığım da çıktı 16 yaşıma kadar regl olmadığım için doktora gitmiş cycloprogneva adlı ilac verilerek ölene kadar bunu kullanman lazım regl olman için dediklerinden ilacı kullanmış ama hastaligima dair bir bilgi verilmemisti.Ne doğal yollardan ne de tüp bebek olarak çocuk sahibi olamayacağım söylendi bana çünkü hastalıktan dolayı vücudum erken menepozda görünüyor ve yumurta uretemiyorum beynim yumurtalıklara hukmetmedigi için çocuğum olmuyor malesef tabi ki yılmadım Türkiye'de birçok doktora çıktım uşak Diyarbakır Ankara Atina ya da gittim en son Ankara da alternatif tıp olarak aldığım 2 senelik tedavide 2 adet yumurta elde edildi fakat biri 5mm diğeri 7mm di tüp bebek aşaması için 19 mm olmaları gerekiyordu fakat buyumediler daha sonrasında da yumurtam çıkmadı bu konuda ameliyatta oldum ama umutlarım tükendi yine de 12 yıllık serüvenim boyunca dönüp arkama baktığımda iyiki bütün tedavileri denemisim diyorum sizlere tavsiyem gayet aklı başında üniversite mezunu sadece yumurta uretememe dışında problemi olan bir bireyim tıp günden güne yıldan yıla değişiyor şuan 36 yaşında birisiyim ama 25 yaşında gösteriyorsun diyorlar yaşamaktan mutluyum çocuğum olmasa da hayatta olabildigim için umutlu ve mutluyum bebeklerinizin yaşama haklarini ellerinden almayın gayet sağlıklı olabiliyorlar belki ileride yumurtaları olur ve onları döndürebilirsiniz çünkü artık bekar bireylerinde bu hakkı var zamanında bir anneye umut olmustum ve şuan o kızımız 2.sinifa gidiyor inşaallah bu yazım diğer annnelere umut olur...