- Konu Sahibi bebeklerve
-
Merhaba canım hoş geldin,Merhaba anne adayları arkadaşlar ben 45 i bitirdim 46 dayım bir buçuk yıllık evliğim doktorlara göre anne olma şansım %1 hatta bazı doktorlara göre hiç uğraşma dediler iki aşılama negatif ve yeni açılan tüp bebek merkezinde tüp bebek deneyelim dedik opuya kadar gidebildik yumoşlar boş çıktı dediler ama tüp bebek merkezinin acemiliği her açıdan belliğdi kaç yumurta toplandı bile söylemediler bu defa araştırıp iyi bir merkezde yaptırmaya karar verdik binbir zorlukla bulunduğum şehirden istbula gittik ordada şansım %1 ile 5 arasındaydı neyse yinede deneyecez dedik bu sefer 5 yumurta gelişti 3 ü toplandı ve 2 tanesi süper kalite 1 taneside iyi kalitede 3 adet embriyo oluştu üçünüde transfer ettiler çok umutlandık mutlu olduk ama malesef sonuç yine kocaman bir NEGATİF şimdi negatiften sonraki 3 üncü aydayım ve tekrar bir kere daha denemek için hazırlık içindeğim kısmetse olur olmazsa da can sağlığı diyoruz benim yaşlarda deneyen sonuç alan yada alamayan varmı lütfen paylaşırmısınız allah kimseyi çocuk hasretinde bırakmasın
Merhaba canım hoş geldin,
ben 40 yaşında ikinci tüp bebek denemesi yapacak olan biriyim. Aynı korkular emin ol bende de mevcut. Ben ilk tüp bebeğimi Anadolu sağlık merkezinde Aydın Arıcı vasıtasıyla yaptırdım, ilk denemede oğluma kavuştum, şimdi ikinci çocuğumuzu istiyoruz ve yine aynı merkezden deniyorum. Doktorumu uzun araştırmalar sayesinde bulmuştum, yıllar geçti onu yine tercih ettim. Doktor seçimi sonucu etkileyen bir faktör olarak görüyorum. Öncelikle uzman bir doktor seçmelisin, çünkü artık hiç birimizin riske atacak yılları yok. Daha sonra tüm beslenme alışkanlığını değiştireceksin, sağlıklı, dengeli besleneceksin, moralini normal tutacaksın, moralin yüksek olacak diye bir kaide yok, hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz, gerçekçi olalım, içimiz kan ağlarken boş boş gülemeyiz heralde :)
En kısa sürede tekrar tüp bebeğe başvurmalısın, vakit bizler için çok önemli.
ilk yumurta toplama işlemine girdiğimde yanımdaki arkadaşımdan hiç yumurta toplayamamışlardı. Keşke benden alsalar demiştim. Şimdi aynı durumda ben de varım, keşke yumurta verebilen biri çıksa demeye başladım. Bizler gayret sarfediyoruz ama elimiz kolumuz bağlanıyor, ssk destek olmuyor 40 yaşındacanım allah oğluna sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin en kısa zamanda bir de sağlıklı bir kardeş nasip etsin inşallah canım bende çok araştırdım ve memorı al şişlide yaptırdık gerçekten tedaviden memnun kaldım ama olmadı tutmadı şimdi ikinci defa yine oraya gitmeyi düşünüyorum aslında ikinci deneme için geç bile kaldım farkındayım ama başka şehirde yaptırdığımız için çok zorlanıyoruz ama yapacak bi şey yok katlanacaz canımı sıkan doktorların umutlanma demesi maddi manevi çöküyorsun ha bir tutsa her şeye razıyım kısmet artık şimdi ekim-kasım gibi tekrar deneyecem belkide bir daha tedaviye bile almayacaklar kısmet artık
ben senin yaşında değilim 26 yaşındayım ama erken menapoz durumum olduğu için 2 tüp denemem var ama hiç yumurta oluşmadı bende boş çıktı yumurtalar transfer aşamasına bile gelemedikMerhaba anne adayları arkadaşlar ben 45 i bitirdim 46 dayım bir buçuk yıllık evliğim doktorlara göre anne olma şansım %1 hatta bazı doktorlara göre hiç uğraşma dediler iki aşılama negatif ve yeni açılan tüp bebek merkezinde tüp bebek deneyelim dedik opuya kadar gidebildik yumoşlar boş çıktı dediler ama tüp bebek merkezinin acemiliği her açıdan belliğdi kaç yumurta toplandı bile söylemediler bu defa araştırıp iyi bir merkezde yaptırmaya karar verdik binbir zorlukla bulunduğum şehirden istbula gittik ordada şansım %1 ile 5 arasındaydı neyse yinede deneyecez dedik bu sefer 5 yumurta gelişti 3 ü toplandı ve 2 tanesi süper kalite 1 taneside iyi kalitede 3 adet embriyo oluştu üçünüde transfer ettiler çok umutlandık mutlu olduk ama malesef sonuç yine kocaman bir NEGATİF şimdi negatiften sonraki 3 üncü aydayım ve tekrar bir kere daha denemek için hazırlık içindeğim kısmetse olur olmazsa da can sağlığı diyoruz benim yaşlarda deneyen sonuç alan yada alamayan varmı lütfen paylaşırmısınız allah kimseyi çocuk hasretinde bırakmasın
Merhaba anne adayları arkadaşlar ben 45 i bitirdim 46 dayım bir buçuk yıllık evliğim doktorlara göre anne olma şansım %1 hatta bazı doktorlara göre hiç uğraşma dediler iki aşılama negatif ve yeni açılan tüp bebek merkezinde tüp bebek deneyelim dedik opuya kadar gidebildik yumoşlar boş çıktı dediler ama tüp bebek merkezinin acemiliği her açıdan belliğdi kaç yumurta toplandı bile söylemediler bu defa araştırıp iyi bir merkezde yaptırmaya karar verdik binbir zorlukla bulunduğum şehirden istbula gittik ordada şansım %1 ile 5 arasındaydı neyse yinede deneyecez dedik bu sefer 5 yumurta gelişti 3 ü toplandı ve 2 tanesi süper kalite 1 taneside iyi kalitede 3 adet embriyo oluştu üçünüde transfer ettiler çok umutlandık mutlu olduk ama malesef sonuç yine kocaman bir NEGATİF şimdi negatiften sonraki 3 üncü aydayım ve tekrar bir kere daha denemek için hazırlık içindeğim kısmetse olur olmazsa da can sağlığı diyoruz benim yaşlarda deneyen sonuç alan yada alamayan varmı lütfen paylaşırmısınız allah kimseyi çocuk hasretinde bırakmasın
canım evet malesef zaman iyice daralıyor farkındayım ama ancak kendimizi toparladık belkide bulunduğum şehirde olsaydı çoktan ikinciyi denemiştik ama eşimle ikimiz işimizi bırakıp 20-30 gün uzaklaşmak hiçte kolay olmuyor farkındayım bunlar son çırpınışlarımız herşeye ramen allah kısmet ederse bu adetimde 15 gün sonra gitmeyi düşünüyoruz bellimi olur belki inşallah seninle ikimiz müjdeli sonuçlar alırız hayırlısı :)ilk yumurta toplama işlemine girdiğimde yanımdaki arkadaşımdan hiç yumurta toplayamamışlardı. Keşke benden alsalar demiştim. Şimdi aynı durumda ben de varım, keşke yumurta verebilen biri çıksa demeye başladım. Bizler gayret sarfediyoruz ama elimiz kolumuz bağlanıyor, ssk destek olmuyor 40 yaşında
neyse sağlık olsun, ama lütfen beni dinle acele et, vaktin çok çok kısıtlı, hayırlısıyla güzel haberlerini alırız inşallah.
canım ilgine teşekkür ederim siteyi biraz karıştırdım aslında çokta zamanım yoktu bahsettiğin yorumu bulamadım ama ordaki yorumların çoğu erbil beyden ve zor olanını başarmayı sevdiğini okudum aslında ilk denememde aslında fulya tercihlerim arasındaydı sonra memorı yale gittik memnun da kaldım ama tutmadı işte dosyamda orda kaldı testlerimi takip ediyorlar ama kafam çok karışıkmerhaba ben 47 yaşında bir bayanın hikayesini okumuştum.bahçeçi fulyanın sitesinde doğum yapanlar düşünceleri yazmış.dikkatimi çekmişti sende bak istersen canım.
canım 26 yaş çok genç bir yaş bence merkezini değiştir donasyonu çoğu merkezde öneriyorlar ama bence şimdi hiç düşünme şansını başka merkezlerde dene bana kalırsa umutsuz vaka değilsindir ama en hayırlısını yüce allah bilir biz elimizden geleni yapalım gerisi yüce allaha kalmışben senin yaşında değilim 26 yaşındayım ama erken menapoz durumum olduğu için 2 tüp denemem var ama hiç yumurta oluşmadı bende boş çıktı yumurtalar transfer aşamasına bile gelemediken son ki doktorum uğraşmayın dedi size dediği gibi şansım çok düşük benimde 2 yıldır uğraşıyoruz. doktorum hatta donasyonu önerdi bize çaresizim bende şuan ne yapacağımı bilmiyorum yine de Allahtan ümit kesilmez diyip bekliyorum
Yeni topiğin hayırlı olsun arkadaşım.
Benim gittiğim hastanenin tüp bebek doktoru, 48 yaşında anne olmuş. Ki (Allah vermesin) rahim kanserini yenmiş. Onca kemoterapi, tedavi vs. sonrasında... Tüp bebek tedavisini de eşiyle birlikte yapmışlar. Şimdi bir oğlu var Allah bağışlasın.
Arasıra kontrolüme gelen doktor da bir başka hastadan bahsetti. Ukrayna' dan gelen bir bayan. Adetin 4. günü geliyor, tek folikülle başlıyorlar tedaviye. Tek folikül tek embriyo oluyor, kadın transferden sonra dönüyor Ukrayna' ya. İkiz bekliyormuş.
Örnekler çok. Ne mucizeler yaşanıyor her gün. Lütfen umutsuzluğa kapılma. Yazılanın önüne geçemiyoruz ama derdi veren Allah, dermanını da verir. İnşallah bizler de kucaklayacağız evlatlarımızı. Doktorlar ellerindeki test sonuçlarına göre yorumlar yapıyorlar hakkımızda ama ne olacağını gerçekte sadece Allah bilir...
B bebeklerve ; Merhaba canım. 35 yaş üstü her bayan risk altında hatta biraz önce okuduğumuz gibi 20 li yaşlarda menapoz a giren arkadaşlarımız bile var. Bu yüzden içine atıp dert etme durumunu. benim canımı sıkan sana memorial de ki dr lar mı hiç şansın yok dediler? hangi dr?
canım demek insanın kısmetinde varsa oluyor ne güzel bunca mücadeleden sonra mutluluğu yakalamışlar allah bizlere de nasip etsin inş. açıkçası ben memorıalden memnunum ama ileri yaşta gerçekten doğru seçimmi ekimin ortalarına doğru gitmeyi planlıyoruz kafam karmakarışık kafayı yiyecem galiba
ya canım arkadaşım ne güzel yazıyorsun hep umut oluyor yazdıkların inşallah bu sefer peşpeşe bebiş haberleriyle canlanır bu sayfalar ve bizden sonra okuyanlara umut vadedecek sonuçlar alırız dediğin gibi biz sadece elimizden gelen çabayı sarfedeceğiz gücümüz ve imkanımız yettiğince gerisi takdiri allahın kısmet artık zaman herşeyin ilacı allah isteyen herkese annelik duygusunu yaşamayı nasip etsin inş.Boşuna üzüyoruz aslında kendimizi. Nasip neyse onu yaşayacağız sonuçta. Ve her deneyimde bir şeyler öğreneceğiz. Belki dünyaya geliş amacımız anne olmak değil, bu uğurda savaş veren herkese yardımcı olmak... Deneyeceğiz, sonuçları değerlendireceğiz ve paylaşacağız. Nasipte varsa anneliği de tadacağız. İnsanız, nefsimizi kontrol etmek, yanıp tutuşurken "olmasa da olur" diyebilmek çok zor. Ama Rabbimin mucizeleri de çok. Bizim için neyi uygun gördüğünü bilmiyoruz ki. Deneyeceğiz ve öğreneceğiz... Ve nasipse, tesadüfen tanıştığın bir kul da deva olur, endişelenme. Önemli bir hata görmediysen, için rahatsa devam et aynı merkezle. Geçen gün can sıkıntısından 40 yaş grubunun eski sayfalarını karıştırdım. Deti' nin hamile kaldığı günlere gitmişim. Ne endişeler yaşamış. Ama şimdi sorsan gülüp geçiyordur. Dilerim Rabbimden, inşallah sana da bu endişelerini unutturacak, güzel, sağlıklı, hayırlı, akıllı bir evlat nasip etsin bu tedavinde...
evet doğru. embriyo oluşuyor ama kromozomlardan dolayı bozuluyor ve doğal seleksiyonla vücuttan atılıyor. aslında herşey Allahın ol demesine kalıyor...canım gittiğim her doktor yaştan dolayı sansımız %1 dediler memoryal da dahil ama yumurta rezervim bitmemiş ben onun için umutlanıyorum tabikide yumurta oluşmakla da bitmiyor malesef oluşsada kalitesiz olabiliyormuş ve birinci kalite embriyoya ramen tutunamıyor bir yandan da düşünüyorum kalitesiz yumurtadan nasıl birinci kalite embiyo oluşuyor offff bir sürü soru işareti
amiiiiiiinnnBoşuna üzüyoruz aslında kendimizi. Nasip neyse onu yaşayacağız sonuçta. Ve her deneyimde bir şeyler öğreneceğiz. Belki dünyaya geliş amacımız anne olmak değil, bu uğurda savaş veren herkese yardımcı olmak... Deneyeceğiz, sonuçları değerlendireceğiz ve paylaşacağız. Nasipte varsa anneliği de tadacağız. İnsanız, nefsimizi kontrol etmek, yanıp tutuşurken "olmasa da olur" diyebilmek çok zor. Ama Rabbimin mucizeleri de çok. Bizim için neyi uygun gördüğünü bilmiyoruz ki. Deneyeceğiz ve öğreneceğiz... Ve nasipse, tesadüfen tanıştığın bir kul da deva olur, endişelenme. Önemli bir hata görmediysen, için rahatsa devam et aynı merkezle. Geçen gün can sıkıntısından 40 yaş grubunun eski sayfalarını karıştırdım. Deti' nin hamile kaldığı günlere gitmişim. Ne endişeler yaşamış. Ama şimdi sorsan gülüp geçiyordur. Dilerim Rabbimden, inşallah sana da bu endişelerini unutturacak, güzel, sağlıklı, hayırlı, akıllı bir evlat nasip etsin bu tedavinde...
amiiiinya canım arkadaşım ne güzel yazıyorsun hep umut oluyor yazdıkların inşallah bu sefer peşpeşe bebiş haberleriyle canlanır bu sayfalar ve bizden sonra okuyanlara umut vadedecek sonuçlar alırız dediğin gibi biz sadece elimizden gelen çabayı sarfedeceğiz gücümüz ve imkanımız yettiğince gerisi takdiri allahın kısmet artık zaman herşeyin ilacı allah isteyen herkese annelik duygusunu yaşamayı nasip etsin inş.
ya canım arkadaşım ne güzel yazıyorsun hep umut oluyor yazdıkların inşallah bu sefer peşpeşe bebiş haberleriyle canlanır bu sayfalar ve bizden sonra okuyanlara umut vadedecek sonuçlar alırız dediğin gibi biz sadece elimizden gelen çabayı sarfedeceğiz gücümüz ve imkanımız yettiğince gerisi takdiri allahın kısmet artık zaman herşeyin ilacı allah isteyen herkese annelik duygusunu yaşamayı nasip etsin inş.
o güzel ağzına sağlık yaa :) bilmem izlermisin trt de 80 ler dizisi var şimdi ismi aklımda değil uzun saçlı birisi sürekli öğle anlamlı konuşmalar ders verir gibi sözler var ya onu hatırlatıyorsun öpüldün şekerim çooookHüzün ırmağına atlamak kolay. Ayakta kalmak, yolumuza devam edebilmek için sarılmamız gereken şeyler olmalı. Çaba göstereceksek, gücümüz yerinde olmalı. Enerjimiz yüksek olmalı. Bir kendimizi tükettikçe uzaklaşıyoruz elde etmek istediklerimizden. Konu ne olursa olsun eğer hedefe varamayacağımızı düşünürsek varamayız. Nefs sadece isteyen değil, aynı zamanda kolaya kaçan bir kavram. Bir yerden çatlak buldu mu koparana kadar oyuyor orayı. Fırsat vermemek lazım. Biz bilelim yine ihtimallerimizi. Gerçekçi yönümüzü koruyalım. Ama olumsuzluklara kapılmadan, gidebildiğimiz kadar ilerleyelim. Her yokuşun bir inişi vardır, bakarsın tam da oradayızdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?