- 27 Temmuz 2011
- 2.367
- 1.002
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #1.681
Arkadaşlar merhaba,
herkese keyifli bir haftasonu geçirmelerini dilerim...:131:
bugün televizyonda iki ayrı kanalda tüp bebek konusu vardı..
ve bi tanesinde doktor
en az 4 deneme yapanlarda başarı oranı % 93 e çıkıyor dedi..
valla diyen doktorun yalancısıyım..
ve inananarak ve kararlı gelenlerde, başarı şansının daha yüksek olduğunu söyledi..
yani dilerim tüpsüz olsun, hiç gerek kalmasın...
ama gerekiyorsa da bu oranları dikkate almak lazım sanırım...
ay keske bende izleseydim kacirdim tuh
hangi kanaldaydi kuzum belki netten izleyebilirim
bana cok mantikli geldi doktorun soyledigi herseyin basi zaten inanmak ver kararlilik degil midir aslinda
Canım
birisi kanal24 birisi ülketv de idi...
birinde Dr Seval Taşdemir konuktu...öteki doktorun adını hatırlayamadım...
haftaya aynı saatlerde yine tüp konusu olabilir..
selam tutku, merak ettim değerlerin normal ise, hangi merkez şans vermedi sana. ben de izmirdeyim, ve değerlerim daha doğrusu fsh 22 ile bana olumsuz konuşullmadı, henüz sonuç yok ama, ....... ben senin daha sanslı olduğunu düşündüm.. değerlerin normalmiş çünkü.....
Günaydın canım.Benım yaşadığım ile en yakın İzmir olduğu için Smyrna Art izmir tüp bebek merkezine gittim.Histeroskopi yapıldı.Sorun yok dendi.Ama yaştan dolayı eve canlı bebek götürme oranının % 10-15 olduğunu söylediler.Bende şimdi Ankara'daki Anatolia tüp bebek merkezi ile görüştüm.Orada denemeyi düşünüyorum.Batum da direkt yumurta naki diye düşünüyordum ama buradaki arkadaşlar kendi yumurtalarıma bir şans vererek 1 kez tüp bebek denememi istediler banada mantıklı geldi.12 gün içerisinde muayeneye gidip tedaviye başlayacağım inşallah olumlu sonuç alırım.Sevgiler....
Selam Tutku, arasira bu forumu da okuyorum yastan dolayi. Puffy ve Alis hakli bence de istanbulda dene, ben Ankara"da yasiyorum ve sayisiz tup denemem oldu, hele de anatolia'yi en son denenecek yer olarak goruyorum. Yillarca Ankara'nin en unluleriyle tup denedim, dusuklerim oldu. Gecen ay Memorialle gorusmemde her seyin sebebinin myoma bagli oldugunu ogrendim ve bu myom 2005 yilindan beri varmis (hsg sonucuma gore) ve bana serefsizler bos yere tedavi uygulamislar. Bunlardan biri de anatolia. Karar senin ama bence memorialde dene, zaman artik bizim icin cok kiymetli.
dedigim gibi dun sabah idrar testi yaptim maalesef tek kirmizi cizgi.bana kizacaksiniz belki ama biliyordum desem.cunku hersey mukemmel gelisti.2 a kalite embriyo koyuldu.2.30 saat hastanede yattim.45 dakika arabainin arkasinda yacasca eve geldim.gerci 3 kat merdiven cikmak zorunda kaldim.ve 2 bucuk gunde yemek ve wc harici kalkmadim yattim dinlendim.sonra ucak ile almanyaya geri geldik.ne gibi belirtilerin oldu diye sorarsaniz hic bir sey.adet zamanimdaki gibi belirtilerim oldu.yada 3 negativ aldigim zamandaki gibi diyeyim.bilmiyorum orada bir sey var bende anliyamiyorum ama transfere kadar her zaman hersey mukemmel gidiyor problemsiz.ondan sonra iceride tutunamiyorlar.ya rabbim bana bunu layik görüyor ya zamani var.yada rahim filmim yok benim tüplerimde birsey var.ama cektirecegim ve biliyorum birsey cikmayacak.yani anlayamadigim bir seyler oluyor transferden sonra.4 deneme 4 dude iyi ilerliyor lakin tutunma problemim var .bende bunu soruyorum.NEDEN????????
Canım
öncelikle senin geçen cumartesi değil miydi transfer yanlış hatırlamıyorum umarım...
...bu da demektir ki..bugün 8 gün olmuş...dün 7.gün bakmışsın..
bi kere çok erken..idrar testi en geç sonuç veren test...erken hareket edip üzme kendini lütfen..
tuttuysa bile zarar verebilirsin..üzüntüden falan..
dur hele bi 12.gün kan testi zamanı gelsin...
hadi yıpratma kendini..
yoksa yanlış mı hatırlıyorum...off kafam karıştı...
arkadaşım hakkında hayırlısı ne ise inşallah o yolda ilerlersin... izmir de çok iyi tüp merkezleri ve doktorları var.... kent hastanesi, ege üniversitesi, irenbe , tınaztepe hastanesi, dokuz eylül v s vs..... istanbul da memorial, jinemed, bahçeci olmak üzere yine birçok tüp merkezi var..... öncelikle bunları araştır ve içine sinen ne ise onu yapmanı tavsiye ederim... zamanımız kısıtlı, ileride pişman olmamak için tüm alternatifleri değerlendir... bir veya iki kez tüp tedavisi denemeden donasyana gitmemelisin , çünkü değerlerin normal..... sevgiler
Teşekkür ederim.Bende Ankara Anatolia tüp bebek merkezi ile görüştüm.Orada bu ay denemek istiyorum.İnşallah hepimiz bebeklerimize kavuşurum.Sevgilerimle,
Selam Tutku, arasira bu forumu da okuyorum yastan dolayi. Puffy ve Alis hakli bence de istanbulda dene, ben Ankara"da yasiyorum ve sayisiz tup denemem oldu, hele de anatolia'yi en son denenecek yer olarak goruyorum. Yillarca Ankara'nin en unluleriyle tup denedim, dusuklerim oldu. Gecen ay Memorialle gorusmemde her seyin sebebinin myoma bagli oldugunu ogrendim ve bu myom 2005 yilindan beri varmis (hsg sonucuma gore) ve bana serefsizler bos yere tedavi uygulamislar. Bunlardan biri de anatolia. Karar senin ama bence memorialde dene, zaman artik bizim icin cok kiymetli.
Gerçekten mi? Bende izmirdeki merkezleri es geçtim.Anatolia da karar kılmıştım.Tekrar düşünmem gerekiyor.Tşk,
arkadaşım hakkında hayırlısı ne ise inşallah o yolda ilerlersin... izmir de çok iyi tüp merkezleri ve doktorları var.... kent hastanesi, ege üniversitesi, irenbe , tınaztepe hastanesi, dokuz eylül v s vs..... istanbul da memorial, jinemed, bahçeci olmak üzere yine birçok tüp merkezi var..... öncelikle bunları araştır ve içine sinen ne ise onu yapmanı tavsiye ederim... zamanımız kısıtlı, ileride pişman olmamak için tüm alternatifleri değerlendir... bir veya iki kez tüp tedavisi denemeden donasyana gitmemelisin , çünkü değerlerin normal..... sevgiler
İstanbul ' da Prof.Bülent Tıraş ın kliniği ile görüştüm.Herşey normal olsa bile eve canlı bebek götürme şansım en fazla % 5 miş.Yumurta donasyonunda daha yüksek oranda başarı elde edermişim, öyle cevap verdiler
Kafam iyice allak bullak oldu şimdi
Kızlar selam,
Cuma günü Kıbrıs.a gidip geldik çok şükür yani sonunda :)) Halil ibrahim tekinle tanıştık maşallah o nasıl uzun bi boy öyle :)) gayet heybetli bi görünümü var insan tamam diyor bunun elinden kurtulmaz kimse :)))) çok güzel ilgilendi HSG ve hormon değerlerime baktı. Sonra muayene oldum. 4 negatifim var dedim herşeyi anlattım ee malum yaş 40. Donasyonla doğru karar vermişsiniz dedi yumurta rezervim kötüymüş. Donörler hakkında genel bilgiler aldık, biz onu görmüyoruz o da bizi tabi.. Allah izin verirse önümüzdeki ay transferim var kızlar. Donörün hazırlık durumuna göre bende burdan verilen ilaçlara başlıcam rahimi transfere hazırlıcaz hadi bakalım... Heyecan ve stresle bekliyorum artık sadece...
İstanbul ' da Prof.Bülent Tıraş ın kliniği ile görüştüm.Herşey normal olsa bile eve canlı bebek götürme şansım en fazla % 5 miş.Yumurta donasyonunda daha yüksek oranda başarı elde edermişim, öyle cevap verdiler
Canım onlar 40 yaş üstüne zaten herşeyin iyi de olsa da otomatik olarak %5 diyorlar..
ama o % 5 in içine girip girmeyeceğini bilemezler...
benim şahsi düşüncem....ruh sağlığın, sağlamsa....
maddi olarak da durumun çok kötü değilse...bir kez dene derim...
insan kendini bilir..eğer başarısız olursa olsun en azından denedim gördüm
denemezsem aklımda kalırdı diyen de var.......
ama yok çok yıpranırım...maddi durumum da kötü....olmazsa çok pişman olur
içim içimi yer diyosan. hiç kendini yıpratma...bence de direkt donasyona başvur...
ben ancak bunları diyebiliyorum...sonuçta sen ve eşin karar vereceksiniz...
kolay bir karar değil....
hangi yolu seçersen seç başarılar iyi şanslar diliyorum sana...
bizi de habersiz bırakma olur mu?
Canım onlar 40 yaş üstüne zaten herşeyin iyi de olsa da otomatik olarak %5 diyorlar..
içim içimi yer diyosan. hiç kendini yıpratma...bence de direkt donasyona başvur...
Teşekkür ederim.Kadıköy Şifa-Şişli Memorial yada Prof.Bülent Tıraş ( Acıbaden Maslak )
Tüp bebek için aralarında seçim yapmam gerekiyor.Fikri olan varmı arkadaşlar ? Tşk, Sevgilerimle
Kızlar selam,
Cuma günü Kıbrıs.a gidip geldik çok şükür yani sonunda :)) Halil ibrahim tekinle tanıştık maşallah o nasıl uzun bi boy öyle :)) gayet heybetli bi görünümü var insan tamam diyor bunun elinden kurtulmaz kimse :)))) çok güzel ilgilendi HSG ve hormon değerlerime baktı. Sonra muayene oldum. 4 negatifim var dedim herşeyi anlattım ee malum yaş 40. Donasyonla doğru karar vermişsiniz dedi yumurta rezervim kötüymüş. Donörler hakkında genel bilgiler aldık, biz onu görmüyoruz o da bizi tabi.. Allah izin verirse önümüzdeki ay transferim var kızlar. Donörün hazırlık durumuna göre bende burdan verilen ilaçlara başlıcam rahimi transfere hazırlıcaz hadi bakalım... Heyecan ve stresle bekliyorum artık sadece...
Teşekkür ederim.Kadıköy Şifa-Şişli Memorial yada Prof.Bülent Tıraş ( Acıbaden Maslak )
Tüp bebek için aralarında seçim yapmam gerekiyor.Fikri olan varmı arkadaşlar ? Tşk, Sevgilerimle
Sevgili TUTKU, canım ben Bahçeciden Mustafa Bahçeci ile tedaviye başladım. Görüşmemizi yaptık, muayene oldum. Ben çok beğendim memnun kaldım, eşim özellikle çok memnun kaldı. istediğimiz herşeyi sorduk uzun uzun konuştuk. Sana tavsiyem bide Bahçeciyle görüş ona göre kararını ver. tercih tabiki senin içine neresi sinerse orada tedavine başlarsın canım. Doktoruna ısınman ve ona her zaman ulaşabilmen bu tedavide çok önemli bunlarıda göz önüne al canım.
Canım bu dediğin yerleri bilmiyorum...
Ben 43 yaşındayım ve 5.denemede bahçeci de Mustafa Bahçeci ile pozitif sonuç aldım..
Şu an 9 haftyı bitirdim..
O da bana %10 şansın olabilir ve.. size bağlı...isterseniz yaparız demişti...
Ben oradan çok memnun kaldım...ben de nzn_nln arkadaşım gibi orayı tavsiye edebiliriim rahatlıkla..
Çünkü sadece doktorun iyi olması önemli değil ki...
en önemli aşama embriyoların saklandığı ve takip edildiği koşullar...
embriyologun kendisi belki de en önemli unsurlar...
ve Bahçeci de sanıyorum bu alanda en iyilerden...
Memorial ın da çok iyi olduğunu duydum tabi...ama hiç gitmedim o yüzden kesin bi şey diyemem..
arkadaslar arada foruma girip yazilanlari okuyorum bugun tatildi dini bayram oldugu icin yarinda izinliyim esimle hastaneye gidicez
beni merak edip panige neyin kapilmayin
hepinize sevgiler opucukler
tutku, 40 yaş üstüne bebek şansı için düşük yüzde veriyorlar... bunu düşünme, şayet maddi durumun müsaitse dene, ama maddiyat önemli ise deneme, donasyanı değerlendir. azaman.... bu kadar kolay karar verelebileceğin 2 seceneğin var canım.
canım hayırlısı olsun, gelişmelerini takip edeceğiz..... başarılar dilerimKızlar selam,
lejanacığım, selam olsun sana...... tutkuya cevap verirken yaptığın alıntı da benim adım geçiyor ya,, ben onu yazmadım, tutkunun yazısı o.Canım onlar 40 yaş üstüne zaten herşeyin iyi de olsa da otomatik olarak %5 diyorlar..
bu arada söylediklerine katılıyorum... tutkunun bir kez denemesi fikrine yani.
bu arada şekerim bebişine ve kendine iyi bak.... ben de 43 yaşındayım...(aslında 44 oldum , ama hala 43 yazıyorum nedense). yani senin bebişin bizlere umut........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?