Canım sağol mesajın için.
Umarım bir gün biz de anneliği tadarız. Ben biraz geç evlendim. 35 yaşında evlenince başladık çalışmalara ilk yıl ama olmadı. Sonra doktora gittik, rahim filmimde tüplerin hidrosalpenks ile enfekte olduğunu ve tıkalı olduğunu,
tüp bebek başarısı için tüplerin alınması gerektiğini söyledi. Ben tüpleri aldırmaktan korktum ve aldırmadan denemek istediğimi söyledim. Denedik zaten transfer falan olmadan hiç embriyomuz oluşmadı. 2. Tüp bebek denemem öncesi de uyardılar tüpler için ama ben yine aldırmak istemedim tüpleri ve sonuç ne yazıkki kimyasal gebelik oldu. 3. Deneme öncesi tüpler alındı ama yine tutmadı. İlk 3 denemede Sigara içiyorduk ve ona bağladık.Geçen sene Kasım’da sigarayı bıraktık.3 ay antioksidan kullandık. Yeni bir doktorla Havuzlama yaptık 2 ay üstüste ve elde edilen yumurtaları dondurduk, ama ben NGS veya PGD işlemini bilmiyordum.Doktorda ilk kez genetik testimize bakıp ben de kan pıhtılaşması olduğunu görünce ve iğne verince önceki başarısızlıklarımın kan pıhtılaşmasından olabileceğini düşündü. Ayrıca önceki transferlerim hep tazeydi ve İlk defa da dondurulmuş deneyecekti. 4. deneme de dondurulmuşlarla başarısız oldu, kan pıhtılaşması için iğne kullanmama rağmen.5. Deneme öncesi forumda ngs’yi öğrendim, doktora sordum ama kalan dondurulmuş olanlara NGS yapmayı önermedi.Kalanlar da Transfer edildi ve 5. Denemem ilk kez tuttu. Malum onunda kalp atışını göremedik. Araştırıyorum forumda şimdi ngs ile transfer olanları ama bazen sizin gibi sağlıksız çok embriyo geliyor. Benim doktorum zaten embriyoların zarar görebileceği düşüncesiyle karşı NGS'ye ama gerekirse klinik değiştireceğim. Ancak okuduğum kadarıyla en iyiler İstanbul ve Ankara'da , ben ise İzmir'deyim iş gereği
Kürtaj olunca konuşacağım doktorumla deneyeceğim artık ben de NGS, umarım yapar. Yapmassa İzmir'de yapan bir yer bulacağım artık. Bu arada İstanbul'da Bülent Tıraş, Cem Küçük gibi doktorlara gidip genetikle bile sonuç alamayan ama Antalya Tüp Bebekte hiç NGS falan yapmadan 42 yaşında hamile kalan birini gördüm forumda bugün. İsmi
Nihal Shibuya . Belki de hiç NGS diye kasmayıp öylece denemek gerekiyor. Bilmiyorum, kafam çok karışık