- 7 Temmuz 2018
- 1.606
- 1.962
- 42
- Konu Sahibi akideciknane
- #80.261
Canım inşallah tutunurlar ve sağlıkla devam ederler Bize de umut olursun.Benim gücüm kalmadı.Ne zaman başlarım yeniden veya başlar mıyım bilmiyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım sen hangi markaları kullanıyorsun?İnşallah Rabbim doğurganlığımızı açsın arı sütü uzun süre kullanmak gerek zaten genel sağlığımız içinde çok faydalı D vitamini omega doğru beslenme ve de neşeli olmak lazım etraftan üzmeszlerse tabi
Rabb'im guc versin sabır versin.. Tekrar deneyebilmekte kolay değil.Arkadaşlar umarım herkes iyidir.Uzun zamandır yazmamıştım buraya, dün 7+5 ‘te ultrasonda kalp atışını göremedik.Kürtaj olacağım.5. Denemeydi , Kasımda 40 yaşında olacağım. İlk kez 5. Denemede tutmuştu, hayırlısı değilmiş.Kimler nasıl hazırlanıyor bu aralar? Ben toparlayabilirsem başlayacağım ama daha dün öğrendiğim için karamsarım.Kimler nasıl artırıyor yumurta kalitesini?
Sevgiler
Canım sağol.Zormuş elde edilince kaybetmek…Rabb'im guc versin sabır versin.. Tekrar deneyebilmekte kolay değil.
Ama maddiyatiniz el verdikçe sağlığınız yerinde oldukça sanırım ben yerinizde olsam denemeye devam ederdim
Rabb'im sizi bu yolda eli boş göndermesin inşallah
Seni çok iyi anlıyorum.Ben de Ağustos da doğal gebelik yaşadım ve 7+2de küretaj oldum.Canım sağol.Zormuş elde edilince kaybetmek…
Alışmıştım 4 keredir tutmamasına.Bu sefer de tutmasaydı bu kadar üzülmezdim herhalde.. Ama tutup da kalp atışını göremeyince tüm umutlarım yerle bir oldu.
Allah ne zaman güç verir ve başlarım bilmiyorum ama ileri yaşta anomalili bebek İhtimali ve böyle kalp atışının duyulmaması veya durma olasılığı çok yüksek.Kürtaj olacağım haftaya Cumartesi, doktor kürtajla alınan parçayı genetiğe gönderecek.Görülecek orada anomalili olup olmadığı.
Bundan sonra denersem ngs veya pgt yaptıracağım çünkü sağlıklı embriyolar biraz ayıklanıyor.Tabii o yöntemle elde edilen embriyonun da tutma olasılığı %100 değil ama bu yaşlarda her transfer edilen embriyonun düşük ve sonlanma olasılığı genç yaşlardan daha yüksek olduğundan her seferinde de düşmek yerine NGS yaptırıp kaliteli elde edememek ve transferin hiç olmaması daha mantıklı. Çünkü devamı daha da hüsran oluyor.
ben biesterol humatrop iğne gonamax omega q 10 kullanmıştım ama bana en çok etki eden ilk içinde arı sütü ile karışık macun ve hayıt suyu karışık bitki çayı hazırlamıştı aktar hiç takviyede kullanmamıştım o zaman incir ve soğan kürü ayrıca yapmıştım arı sütü çok kendini kanıtlamış ya bence Fsh düşerse gerisini o hallediyor ben şimdi tekrar başladım arı sütüne ve de hayıta ben yurtdışındayım tr. Olsaydım düzenli Eğriçayır marka arı sütü kullanırdım Rabbim yaptıklarımızı hayırlı evladımız olmasına vesile eylesin inşallahCanım sen hangi markaları kullanıyorsun?
Canım mesajı yazalı baya olmuş ama forumda ngs’yi araştırırken denk geldim.5 başarısız tüp bebek denemem var.Sonuncu denemede 7+5’te kalbini göremedik.Kürtaj olacağım haftaya. NGS yaptırdın mı?Sağlıklı gelen oldu mu?Hangi merkezleri öneriyorlar?Sagol canim umarım hepimiz sağlıklı evlat sahibi oluruz gerçekten de ben 2 kez hamile kaldım biri doğal yolla diğeri tup bebekle ikisinde de 7.hafta da kaybettim tup bebeği 2 kez denedim. Tekrar deneyecegim ama ngs ye göndermeyi düşünüyorum artık.
Canım bu aralar NGS ‘yi araştırıyorum.Yaşım 40 , 5 başarısız tüp bebek denemem var.Siz ngs’li olarak deneyip hamile kaldınız mı?Evetse hangi merkezde?Teşekkürlerİrenbeyi de duymuştum izmirde bilindik bir yer.Yaşıtmışız :) ben ngs yaptırmadan transfer olmuyorum daha önce düşükler oldu. İlk denemenizmiydi?
Merhaba canim seni o kadar iyi anliyorum ki, gecen sene dusuk olayindan sonra psikoterapiler gördüm. Su an daha iyiyim cok şükür. Hala tup bebek denemeleri yapiyorum ama saglam yumurtaya rastliyamadik henuz transfer asamasina gecemedik. 3 kez toplandi yumurtalar. 1.sinde 5, 2.sinde 4, 3.sunde 4 olmak uzere. Ama hep 1 tane 5. Gune kaldi. Genetikten maalesef saglam yumurta gelmedi. Simdi 3. Toplamada elde edilen 1 embriyonun genetikten sonucu bekliyorum. Bulent Tıraş gecen gun paylasmisti. 46 yasinda gebelik haberini. Umut hep var moralini bozma belki sen hemen guzel sonuc yakalicaksin. Moralini bozma en onemlisi senin saglikli olman herseyin hayirlisiCanım mesajı yazalı baya olmuş ama forumda ngs’yi araştırırken denk geldim.5 başarısız tüp bebek denemem var.Sonuncu denemede 7+5’te kalbini göremedik.Kürtaj olacağım haftaya. NGS yaptırdın mı?Sağlıklı gelen oldu mu?Hangi merkezleri öneriyorlar?
Canım sağol mesajın için.Merhaba canim seni o kadar iyi anliyorum ki, gecen sene dusuk olayindan sonra psikoterapiler gördüm. Su an daha iyiyim cok şükür. Hala tup bebek denemeleri yapiyorum ama saglam yumurtaya rastliyamadik henuz transfer asamasina gecemedik. 3 kez toplandi yumurtalar. 1.sinde 5, 2.sinde 4, 3.sunde 4 olmak uzere. Ama hep 1 tane 5. Gune kaldi. Genetikten maalesef saglam yumurta gelmedi. Simdi 3. Toplamada elde edilen 1 embriyonun genetikten sonucu bekliyorum. Bulent Tıraş gecen gun paylasmisti. 46 yasinda gebelik haberini. Umut hep var moralini bozma belki sen hemen guzel sonuc yakalicaksin. Moralini bozma en onemlisi senin saglikli olman herseyin hayirlisi
Merhaba, öncelikle kaybınız için üzgünüm, umarım hemen toparlanırsınızCanım sağol mesajın için.
Umarım bir gün biz de anneliği tadarız. Ben biraz geç evlendim. 35 yaşında evlenince başladık çalışmalara ilk yıl ama olmadı. Sonra doktora gittik, rahim filmimde tüplerin hidrosalpenks ile enfekte olduğunu ve tıkalı olduğunu, tüp bebek başarısı için tüplerin alınması gerektiğini söyledi. Ben tüpleri aldırmaktan korktum ve aldırmadan denemek istediğimi söyledim. Denedik zaten transfer falan olmadan hiç embriyomuz oluşmadı. 2. Tüp bebek denemem öncesi de uyardılar tüpler için ama ben yine aldırmak istemedim tüpleri ve sonuç ne yazıkki kimyasal gebelik oldu. 3. Deneme öncesi tüpler alındı ama yine tutmadı. İlk 3 denemede Sigara içiyorduk ve ona bağladık.Geçen sene Kasım’da sigarayı bıraktık.3 ay antioksidan kullandık. Yeni bir doktorla Havuzlama yaptık 2 ay üstüste ve elde edilen yumurtaları dondurduk, ama ben NGS veya PGD işlemini bilmiyordum.Doktorda ilk kez genetik testimize bakıp ben de kan pıhtılaşması olduğunu görünce ve iğne verince önceki başarısızlıklarımın kan pıhtılaşmasından olabileceğini düşündü. Ayrıca önceki transferlerim hep tazeydi ve İlk defa da dondurulmuş deneyecekti. 4. deneme de dondurulmuşlarla başarısız oldu, kan pıhtılaşması için iğne kullanmama rağmen.5. Deneme öncesi forumda ngs’yi öğrendim, doktora sordum ama kalan dondurulmuş olanlara NGS yapmayı önermedi.Kalanlar da Transfer edildi ve 5. Denemem ilk kez tuttu. Malum onunda kalp atışını göremedik. Araştırıyorum forumda şimdi ngs ile transfer olanları ama bazen sizin gibi sağlıksız çok embriyo geliyor. Benim doktorum zaten embriyoların zarar görebileceği düşüncesiyle karşı NGS'ye ama gerekirse klinik değiştireceğim. Ancak okuduğum kadarıyla en iyiler İstanbul ve Ankara'da , ben ise İzmir'deyim iş gereği Kürtaj olunca konuşacağım doktorumla deneyeceğim artık ben de NGS, umarım yapar. Yapmassa İzmir'de yapan bir yer bulacağım artık. Bu arada İstanbul'da Bülent Tıraş, Cem Küçük gibi doktorlara gidip genetikle bile sonuç alamayan ama Antalya Tüp Bebekte hiç NGS falan yapmadan 42 yaşında hamile kalan birini gördüm forumda bugün. İsmi Nihal Shibuya . Belki de hiç NGS diye kasmayıp öylece denemek gerekiyor. Bilmiyorum, kafam çok karışık
Canım ne mutlu , Allah sağlıkla kucağına aldırsın.Tabii PGD yapabilmek için de biraz embriyonuzun olması gerekiyor.Ne güzel 5. Güne giden 3 embriyonuz olmuş, bu kendinize iyi bakmanızla alakalı.Benim 5 denememde de hep 3 gün , sadece 1 kez 6. Gün embriyom oldu.Hiç 5 olmadı.Gerçi o 3. Günler beklense belki giderdi 5’e.Ben İstanbul’a gitmek isterim ama maalesef İzmirdeyim.Hayırlısı olsun.Umarım bize de şans GülerMerhaba, öncelikle kaybınız için üzgünüm, umarım hemen toparlanırsınız
41 yaşındayım, 3.5 yıl önce evlendim. Doğal yolla hamile kalamadım ve rahim filmi çektirdim, çok sayıda polipim olmasına bağlandı ve histereskopi yapıldı. eşimin morfolojisinde de sorun vardı o da ilaç kullandı .
4 ay sonra hamile kaldım ancak 9. haftada kaybettim ve kürtaj oldum. Çok üzüldüm ve atlatmam kolay olmadı maalesef. Yine normal yollarla hamile kalmayı denedim sonuç hüsran. Arkasından yine rahim filmi, tekrarlayan polipler ve yine histereskopi . Şubat ayında İstanbul Bahçecide Cem Bey ile tüp bebek tedavisine başladım, yaşımdan ve önceki kaybımdan dolayı PGT önerildi. 3 tane embriyom 5. güne ulaştı, PGT ye gönderildi, sağlam gelen embriyo Haziranda transfer edildi, çok şükür şu an hamileyim. Ben bu başlıktan çok faydalandım , incir kürü, arı sütü ve folik asit kullandım, hamile kalan arkadaşların yazdıkları bana moral oldu. Bu süreç çok yorucu ve yıpratıcı, bu yolda emek veren herkesi o kadar iyi anlıyorum ki, yaşamayan anlayamaz, ben 3 yıl boyunca sürekli uğraştım. Çok yoruldum , üzüldüm ama lütfen umutsuzluğa kapılmayın. Size tavsiyem mutlaka PGT yaptırın . Dilerim en kısa sürede bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız...
Şişli memorialda denedim sağlıklı olan hiç tutmadı mozaik olan için 7. Haftada kürtaj olmak zorunda kaldım.Canım bu aralar NGS ‘yi araştırıyorum.Yaşım 40 , 5 başarısız tüp bebek denemem var.Siz ngs’li olarak deneyip hamile kaldınız mı?Evetse hangi merkezde?Teşekkürler
Canım peki 2 opu ile mi denediniz genetiğe göndermeyi?Her OPU'da kaç tane embriyonuz gitti genetiğe kaçı sağlıklı geldi?Şişli memorialda denedim sağlıklı olan hiç tutmadı mozaik olan için 7. Haftada kürtaj olmak zorunda kaldım.
Kese biyutunuz kaç acaba? Burda okumuştum belli bı santime gelmeden duyulmuyor. Erken kürtaj olmayın yazmislardiCanım mesajı yazalı baya olmuş ama forumda ngs’yi araştırırken denk geldim.5 başarısız tüp bebek denemem var.Sonuncu denemede 7+5’te kalbini göremedik.Kürtaj olacağım haftaya. NGS yaptırdın mı?Sağlıklı gelen oldu mu?Hangi merkezleri öneriyorlar?
Doktora gittiğinde ilk gerekli vitamin, mineral , ve bazı kan testlerini söyleyecektir zaten. HSG filmi isteyecektir. Ama düşük yapmadıkça ve çoklu kaybın olmadıkça pek genetik testi (KARYOTİP ANALİZİ) yaptırmıyorlar başlarda. Ama onu yaptır, üniversite hastanelerinde 2 ayda çıkıyor. Özelde de yaptırabileceğin yerler var.Merhaba hanımlar ilk defa tüp Bebek yaptırcam . Neler tavsiye edersiniz? Su testi yaptırmadan tüp Bebek yaptirma dediğiniz testler var mı?. Tecrübelerinize dayanarak ne ypamali ne yapmamaliyim? Hiç bir fikrim yok.3 başarısız aşılamam var.
Rutin testler ve hsg yaptırdım . doktor genetige göndermedi ama ben kendim gittim. Kromozom analizi yapmak için kan verdim. Doktor a kalsa tutmazsa tüp Bebek öyle gönderiyor. Tüp Bebek sanki bedava yapılıyormuş gibi hem paramızı hem zamanımızı boşa harcıyorlar. O yüzden ben tüp Bebege başlamadan eksiksiz herşeyi yaptirmak istiyorum. Sperm dna hasar testini. Bu genetik çıksın sonra yaptır dedi doktor bende sonucu beklesem mi yaptırsam mi bilemedim. Başka hangi testleri yaptırmalıyım .ya da başka ne yapmalıyımDoktora gittiğinde ilk gerekli vitamin, mineral , ve bazı kan testlerini söyleyecektir zaten. HSG filmi isteyecektir. Ama düşük yapmadıkça ve çoklu kaybın olmadıkça pek genetik testi (KARYOTİP ANALİZİ) yaptırmıyorlar başlarda. Ama onu yaptır, üniversite hastanelerinde 2 ayda çıkıyor. Özelde de yaptırabileceğin yerler var.