Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

arkadaşlar 2 yıl önce 8cm miyom teşhisi koyuldu ,
ve 2 yıldır tüp bebek tedavisindeyiz, havuz yöntemiyle yumurta toplama yapılıyor, her seferinde 1-2 yumurta ancak çıkıyor.
ve eşim de azospermi , tese oldu bulunamadı, şu anda da hormon iğneleri kullanıyor. herhalde yılbaşına kadar da devam edecek tedavisi. dolayısı ile daha dölleme aşamasına geçemedik.
en azından ameliyat öncesi birkaç tane embriyomuz olsun diye uğraşıyoruz yani.
ameliyatta mevcut yumurtaların da hasar görme durumu , ve çok az da olsa genel risklerden ötürü rahim alınma ihtimali olabiliyormuş, tabii bu sadece standart uyarı , böyle bir durum beklediklerinden değil.

sizlerde benim durumumda olan var mı? nasıl bir yol izlediniz acaba?

C life macunu eczanelerdeni temin ediyoruz? Birde prowoman kullanilirken onu da kullanabilir miyiz bilgis olan var mi?
Ben clife macun 2 aydan cok kullandim, İnternet sitesi var ordan alabilirsiniz instagramdan da takip edebilirsiniz. Kullanım şekli adet olunca sabah akşam yemeklerden önce 1 çay kaşığı şeklinde, ama yumurtlama olunca bırakılacak diyorlar ben o kısmı beceremedim çünkü ne zaman yumurtlama oluyor ya da oluyor mu kısmını bilemedim, hatta bütün ay kullandigim oldu ama fayda gördüğümü söyleyemem kendi adıma bir de dervital macun var onu da instagramdan takip edebilirsiniz, ben onu geçen sene kullanmıştım onun kullanma şekli daha iyi gelmişti.

Arkadaşlar düşük rezerv için tavsiye edebileceğiniz istanbulda bir doktor var mı. Cem çelik i duydum ama kasıma randevu veriyor.
Merhabalar, hayırlısı olsun inşallah öncelikle şiddetle Erbil yağmur u öneririm , amh değerim 0.06 idi , daha önce yaptırdığım tedavilerde 2-3 yumurta toplanıyordu ve döllenmiyordu bile . Erbil bey de 6 yumurta toplandı , hepsi döllendi , 5 tanesi 5. gün empriyosu olarak donduruldu , hepsi ngs ye gönderildi , 1 tanesi sağlıklı geldi ve şuan 26 haftalık hamileyim bu benim için büyük bir mucizeydi. 1 ay önce falan başka bir arkadaşımı yönlendirdim , onun da amh çok çok düşük , ilaçsız regl olamıyordu , Erbil bey in ilk tedavisinde 3 yumurta toplandı, 2 si döllendi, ngs sonucu bekleniyor şuan . Arkadaşım da ben de 40 yaşındayız . Ben 3 yıldır uğraşıyordum , daha önce farklı yerlerde bunlara bahçeci de dahil 4 kez denedim .

Merhabalar öncelikle çok tebrik ederim, Allah saglikla sihhatle sizi bebeğinize kavuştursun. Ben de 43 yaşındayım 2 senedir Aret beye gidiyorum dondurulmuş var ama hep klomen almaktan kistlerim ve Rahim inceligim oldu transfer olamadım ben de o arada başka bir merkeze gidip tekrar toplatip taze transfer yaptırayım dedim, sizden ricam bana bilgi verirseniz çok sevinirim Erbil bey nasıl bir tedavi uyguladı yani kısaca yazsanız bana yeter, iğne mi gonal f mi ve bir de transfer sürecinde farklı bir şey yaptı mı? Ben dondurulmuş transfer oldum ama estrofem hiç yaramadı rahim kalinlasmadi tutmadı yine ayni şeyleri denemeyeyim diyorum. Bu nedenle Erbil bey için size danışmak istedim, kendinize ve bebise çok iyi bakın sevgiler

Çok teşekkür ederim , amin inşallah inşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin iğne tedavisi uyguladı yumurta büyütme sürecinde ama dozları ve kullandırma süresi daha önce diğer doktorların uyguladığından farklı idi . Yumurta toplama süreci öncesinde de hazırlık aşaması yaptı ve o arada da vitaminler işe birlikte başka ilaçlar da kullandırdı, aslında bunlar tüp bebek sürecinde bildiğimiz ilaçlar ama dediğim gibi kullandırma süreci farklıydı. Reglimin ikinci günü gittiğimde kist gördü ve yine de tedaviye başladı , bu kistin bazen yumurta büyüme sürecine olumlu etki yapacağını söyledi mesela ki ben buna çok şaşırmıştım cünkü daha önce birkaç kez diğer doktorlara kist var diye o ay tedavim ertelenmişti . Erbil bey biraz farklı , yaklaşımı farklı , kesinlikle kişiye özel tedavi uyguluyor , ezbere bir tedavi uygulamıyor . Transfer öncesinde de yine çok özenli hazırladı , bütün ihtimalleri düşünüp hepsine önlem alarak transfere başladı , hiç risk almadı. Sürecim biraz uzun sürdü 3-4 ay gibi ama olsun değdi.Çok şükür Allah’ıma . Önce Allah’ım ın nasip etmesi sonrada Erbil bey in titiz çalışması sonucu hamilelik elde ettim . Rabbim sağlıkla kucağıma almayı da nasip etsin inşallah bir kere en önemlisi size zor vaka olarak bakmıyor , kendine güveniyor ve o güveni size de veriyor . Daha önce görüştüğüm birçok doktor imkansız/ çok zor vaka olarak baktılar bana hep . Düşük amh , yüksek fsh dan dolayı . Direk donasyon önerenler bile oldu . Ama Erbil bey daha ilk görüşmede amh ile hiç ilgilenmedi bile , sana bir çocuk yapacağız dedi yalnız tarzı biraz raflı , ağzı bozuk biraz , kimilerinin tuhafına gidiyor bu durum ama ben bu durum ile hiç ilgilenmedim , kendine ve bana güvenmesi benim için en önemli nokta idi , diğer durumlara hiç takılmadım bile . Allahım tez zamanda size de nasip etsin inşallah sormak istediğiniz birsey olursa çekinmeden sorun lütfen

Cok tesekkur ederim ne güzel uzun uzun anlatmissiniz, ellerinize sağlık, güzel dilekler için de yüreğinize saglik.. Erbil beyi çok duydum ben de o nedenle hazır sizi de görünce sorup ogreneyim istedim, ağzı bozuk da deniyor doğru ona ben de takılmam, bana özel agzini bozmadiktan sonra sonuc alayim yeter, ben 2 senedir Aret beyle icim dışım klomen oldu ve her ay kistler oluştu, o nedenle iğne mi veriyor diye sordum, çünkü ben igneye ikna edemedim doktoru, kist olayına da çok şaşırdım ama öğrenmem iyi oldu benim de hep aklımda soru vardı kist varken tedavi olur mu diye, cok tesekkur ederim tekrar size, karar aşamasındayim inşallah doğru karar veririm. Allah saglikla sıhhatle hayirlisi ile bebeğinizi kucaginiza kolayca almayı nasip etsin yürekten diliyorum

günaydın canım
ben tabii amh 0.06 ile 6yumurtayı görünce şok oldum,
amh 0.47 ile 1 yada 22 yumurta toplatabildim, en son amh 0.27lere gerilemişti
standart kullandırdıkları gonalf 150- meronal 150 dışında birşey yapıyor mu?

Merhabalar, hayırlısı olsun inşallah gonalf be merional kullanmadım zaten . Sadece menapur kullandım 75 ve 150 ml , onun da dozunu duruma göre ayarladı , max 225ml yaptım . Dediğim gibi tamamen kişiye özel bir tedavi uyguluyor, herkes için değişkenlik gösterir mutlaka . Ama şunu söyleyebilirim ki benim daha önce 2 farklı yerde yaptığım 4 denemeden tamamen farklı process uyguladı .

sizin adınıza bu kadar güzel gelişme olmasına sevindim, darısı başıma.
daha iyi sonuçlara ulaşmak için takviyeler, bitkiseller de kullanıyorum.

eşim de azospermi, momart ta tansel beyde tedavide.
ben de düşündüm erbil beyi , çok memnun kalanlar olduğunu duymuştum. ama tüpbebek raporu geçmeyişinden ötürü başka merkezde karar kıldık.

Teşekkür ederim İnşallah siz de güzel sonuca en kısa sürede ulaşırsınız, çabalayan isteyen herkes dualarımda ben de takviyeler çok aldım , pozitifi elde ettikten sonra Mart ayında bu topicte baya detaylı yazmıştım sürecimi . Bulabilirseniz bir bakın isterseniz . Sormak istediğiniz brisey olursa çekinmeden sorun lütfen . Ben de aynı yollardan geçtim nerdeyse 3 sene boyunca . Hepinizi çok iyi anlıyorum

teşekkürler :)
tabii ki hemen geri dönüp araştırdım :) ama mart ayındaki mesajınızı bulamadım :/
yazabilirseniz çok sevinirim :)

teşekkürler :)
tabii ki hemen geri dönüp araştırdım :) ama mart ayındaki mesajınızı bulamadım :/
yazabilirseniz çok sevinirim :)
Buldum ben , epey uzun yazmışım Resim olarak ekliyorum buraya

Eklentiler

• E6E8D87E-5655-4F24-B2EA-08C4F1B17707.jpeg
    160,3 KB · Görüntüleme: 131
  • B3A7A409-9C58-4B3B-A689-11AF9D66D5C2.jpeg
    171,2 KB · Görüntüleme: 123
  • AEA10A7B-20E7-4274-BD64-8B2BD0C9506A.jpeg
    173,3 KB · Görüntüleme: 113
  • 4F6BB330-7172-4247-9500-4DA1264606E7.jpeg
    174,7 KB · Görüntüleme: 104
  • 2AC8264B-4222-4EF8-8834-644DB29DE234.jpeg
    166,6 KB · Görüntüleme: 136
Buldum ben , epey uzun yazmışım Resim olarak ekliyorum buraya
evet ne güzel uzun uzun yazmışsın,
herkesin yolu ve zorlukları çok farklı,
tedaviler , doktorlar da. bu forumda okuduğum ve uyguladığım çok şey var, doktorların söylemedikleri!

bu haberleri görünce çok mutlu oluyorum, umutla doluyorum...

Merhaba,
kullanıdığınız takviyeleri tekrar paylaşır mısınız lütfen.

Merhaba,
kullanıdığınız takviyeleri tekrar paylaşır mısınız lütfen.
Merhabalar , daha önce bu topicte tüm sürecimi detaylı paylaşmıştım , resim olarak ekliyorum buraya o yaızıyı

Eklentiler

• CCDE1A2A-37FB-49D6-B214-CC80C0B291F7.jpeg
    166,6 KB · Görüntüleme: 114
  • 2A79A627-5BAC-4DE5-92F7-D9504F420983.jpeg
    173,3 KB · Görüntüleme: 103
  • 266D5D63-E6BF-4896-B4F8-0EBA39E412D0.jpeg
    171,2 KB · Görüntüleme: 89
  • 48C6E04E-2AC4-45DE-AC87-0A26F84FA3C5.jpeg
    160,3 KB · Görüntüleme: 73
  • FECB6BC9-E3FC-49BA-9288-758B199ED876.jpeg
    174,7 KB · Görüntüleme: 115
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…