-
- Konu Sahibi akideciknane
- #78.981
Evet benimde yumurta kalitem iy olmadığı için yaptıracağım benimde gençken bile tam kalitelibdegildi biraz erken erken regl gorüyorumda bakalım hayırlısı haftaya sali yaptıracağim
Dr önemristi onu kullaniyorum icerigi bayahi ypğun ayrica balık yaği ve arı sütü kulanmaya çalsoiyorum bi ara daha düzenli kullaniyorudm bi arada hayıt tohumu yaptim bu ara onuda yapmiyorum prolaktinim yüksketi ilac kullandim gecen ay tahlillerim ummadığım kadar iy geldi ama amhim çok düşük ben 27 yasinda ilk tüp bebğimi yaptiriken bile drum yunurtalrin cok yaşlı demiâti bu 6. Denemm olacak bu sefer takviyelri falan okuyunca yapayim belki işe yara dedimGıda takviyeleri alıyor musunuz?
Dr önemristi onu kullaniyorum icerigi bayahi ypğun ayrica balık yaği ve arı sütü kulanmaya çalsoiyorum bi ara daha düzenli kullaniyorudm bi arada hayıt tohumu yaptim bu ara onuda yapmiyorum prolaktinim yüksketi ilac kullandim gecen ay tahlillerim ummadığım kadar iy geldi ama amhim çok düşük ben 27 yasinda ilk tüp bebğimi yaptiriken bile drum yunurtalrin cok yaşlı demiâti bu 6. Denemm olacak bu sefer takviyelri falan okuyunca yapayim belki işe yara dedim
Yaşim şuan 39 o yaşta ilk tüp bebegimi yaptiriken söylemisti dr şuan 6. Denemyi yapacağimYaşın genç olması güzel. Yumurta kalitesi aydan ay değişkenlik gösterebilir. Kafaya takılacak birşey yok bence. Ben senin yaşında olsam hiç takmazdım. Tabi tüp bebek tedavileri çok pahalı, bu yüzden hak veriyorum.
Takviyelerini zahmet olmazsa ayrıntılı yazar mısın?
Bu konuda sana belki tavsiyem olabilir.
En son 4 yıl önce yaptırdım ve 4 yunruta toplandi sadece simdiye akdar hic dondurulma islemi olmadi kaliteli emriyo oluşmuyor esimdende teseyle sperm bulunuyorYaşın genç olması güzel. Yumurta kalitesi aydan ay değişkenlik gösterebilir. Kafaya takılacak birşey yok bence. Ben senin yaşında olsam hiç takmazdım. Tabi tüp bebek tedavileri çok pahalı, bu yüzden hak veriyorum.
Takviye supralife women kullaniyorum bide balık yaği ve arı sütü hayıt tohumuda var epeydir içmedim amaYaşın genç olması güzel. Yumurta kalitesi aydan ay değişkenlik gösterebilir. Kafaya takılacak birşey yok bence. Ben senin yaşında olsam hiç takmazdım. Tabi tüp bebek tedavileri çok pahalı, bu yüzden hak veriyorum.
Takviye supralife women kullaniyorum bide balık yaği ve arı sütü hayıt tohumuda var epeydir içmedim ama
Peki eşiniz takviye kullanıyor mu? Bu zamana kadar hiç kullan
Eşim kullanmiyor donmuş spermlerini getirteceğiz esimden cok ve kaliteli çıkiyor sperm doğuştan taşıyıcı kanali yok oluşuyor ama dışarı cıkmiyor donmuşalr gelemsede amelyatta sorun yok ama embriyo sorunlu olabilir pgt ye göndermek isterim ama o seviyeye gelemiyor maalesef
Eşim kullanmiyor donmuş spermlerini getirteceğiz esimden cok ve kaliteli çıkiyor sperm doğuştan taşıyıcı kanali yok oluşuyor ama dışarı cıkmiyor donmuşalr gelemsede amelyatta sorun yok ama embriyo sorunlu olabilir pgt ye göndermek isterim ama o seviyeye gelemiyor maalesef
Sağolasınız.. En sonuncu gebelik elde ettiğim doktorum Erbil YağmurduÇok sevindim Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallahhangi doktora gittiniz acaba ?
Ona en net cevabı son dönem giden varsa onlar verebilir.Ama inan hiiç zannetmiyorum. Bizim yumurta toplanmıştı aradan geçmiş 2 gün, ne arayıp ne sormuşlardı. Biz aramıştık da döllendiğini ancak söylemişlerdi. Trajikomik valla..Ama şimdi kendi kliniği varya daha detaycıdır bence
Çok teşekkür ederim bende buradan hep okuyarak biseler ögrnedim ve yapiyorum hayırlısı 3 ay oldu kullaniyorum zaten prpden sonraki 2. Regl döneminde tedavi oalcak galiba bakalim diğer söyeldiğiniz şeyide arastirayim ama eşimi bu son diye zorbikna ettim daha birseyi kabuledermi bilmiyorumm herkesin guzel haberlerini alırız ins..Anladım ok.
O zaman size yönelmemiz gerekicek demektir.
Ben kullandığınız takviyelerin gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. İçeriklerini tek tek inceledim. Bence çok iyi.
Eğer tekrar tedaviye başlayacaksanız en az 3 ay kullanıp tedaviye başlayın derim.
Onun haricinde yeni duyduğum bir bilgiyi sizinle paylaşmak isterim. En azından aklınızda bulunsun diye.
Yumurta kalitesi kadar, yumurta içi mitokondri enerjisi de önemli.
Mitokondri nakli yapılarak çocuk sahibi olma şansı varmış.
Bu konuda internetten ayrıntılı bilgiler araştırıp öğrenebilirsiniz.
Tercih edip etmemek tamamiyle sizin kararınız tabiki.
Bende yeni öğreniyorum bu konuyu.
Aşağıya link ekliyorum. Ayrıca google'dan farklı sitelerden okuyup araştırmanızı da öneriyorum.
Sevgiler, saygılar, inşallah gebelik haberinizi paylaştığınız müjdeyi okumak kısmet olur.
Mitokondri Nakline Çiftler Birlikte Karar Vermeli
Mitokondri nakli, yumurta naklinden çok farklı Hamile kalmak isteyen veya yumurta hücreleri erken yaşlanan kişilere uygulanabilen ‘mitokondri nakli’ ile ilgili konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek Uzmanı “Bir başkasının genetik yapısıyla çocuk oluşturmuyoruz. Zaten çocuk genetik olarak...www.yeditepehastanesi.com.tr
Çok teşekkür ederim bende buradan hep okuyarak biseler ögrnedim ve yapiyorum hayırlısı 3 ay oldu kullaniyorum zaten prpden sonraki 2. Regl döneminde tedavi oalcak galiba bakalim diğer söyeldiğiniz şeyide arastirayim ama eşimi bu son diye zorbikna ettim daha birseyi kabuledermi bilmiyorumm herkesin guzel haberlerini alırız ins..
Çok teşekkür ederim değerli bilgiler tabiki dogru yedigimzi içtiğimiz hersey maalesef katkıli dhaa dikkat edeceğim çok saolun sevgiler..Bu yukarıda paylaştığım şey şu an yasal değil. sadece araştırın bilgi dağarcığınızda olsun.
Yüce Rabbim büyük. Siz o takviyeleri hiç bırakmayın. Ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz.
Bak şimdi aklıma geldi.
Beslenme konusunda uyarılarım olacak.
Maalesef günümüzde Genetiği değiştirilmiş tohumlardan sezbe yiyoruz. Yani GDO'lu.
İster istemez abur/cuburlara insan nefsi engel olamayabilir. Bunlarda üremeye olumsuz etkileri var.
Ayrıca geçmişte KUŞ GRİBİ var denilerek, bizim yerli missss gibi tavuk neslimiz YOKEDİLDİ. Endüstriyel tavukçuluğa geçirdiler. Ve bu maalesef bilerek yapılmış bir operasyondu. O dönemde anlamasak da. Geçmişteki tavukların lezzeti bile nasıl güzeldi, vitamin değeri ve haliyle insana faydası da çok iyiydi.
Şimdiki tavuklar endüstriyel olması sebebi ile ben mümkün olduğunca yememenizi tavsiye ederim. Hatta genel olarak yenmemesini tavsiye ederim.
Kırmızı et olarak KUZU ETİ en vitaminli faydalı olanı aslında. Biz severek yeriz ama tabi kokuyor diye yemeyen çok insan var biliyorum.
Hazır içeceklerden ve pastane işi yiyeceklerden de uzak durulmasında fayda var.
Nacizane sizin vesilenizle bunları da yazmak istedim.
Sevgilerimle...
Ben yaptirdim cnm.belki yumurta sayisinda artis olur demistim ama pek etkisi olmadi.. Ayrintili yazarsam temmuzda tekrardan anestezi almayayim ve ucret daha uyguna gelsin diye yumurta toplama isleminden sonra yapildi..zaten havuz planlandigi icin bir sonraki toplamalarda etkisine bakilacakti.. temmuz sonrasi 2 ay bekleyecegiz dedi ve eylulde tekrar toplandi..2 adet..malesef sayida artis olmadi.. toplanan yumurtalarda olgun cikmadigi icin kalitesine etki edip etmedigini o ay anlamadik..sonra ekimde tekrar toplama yapildi ama bu defa ignesiz klomenle mini tup denedik.. 3 yumurta toplandi ve 3 u de 3.gun embriyosu olarak donduruldu..kalitesi iyi dendi ama zor elde edince sanirim 5.gune bekletmediler.. yani prp sonrasindaki 3.ayda sonuc aldim ama sayi ve kalitesinde prpnin etkisi mi oldu yoksa mini tup nedeniyle mi iyi sonuc aldik bilemiyorum..Çok teşekkür ederim bende buradan hep okuyarak biseler ögrnedim ve yapiyorum hayırlısı 3 ay oldu kullaniyorum zaten prpden sonraki 2. Regl döneminde tedavi oalcak galiba bakalim diğer söyeldiğiniz şeyide arastirayim ama eşimi bu son diye zorbikna ettim daha birseyi kabuledermi bilmiyorumm herkesin guzel haberlerini alırız ins..
Bende druma mini tüpü sormayı düşünuyorum gercekten ilaçlar fazla büyüttüjleri için kalitesinide azlatiyorlar bakalım benimde simdiye kadar donduirlamdi ve ilk tup tedavimde 5. Gün sonrakilerde hatırladığım heo 3. Gün ne varsa koydular 2tabe 3tane belki tutar diye zaten ilki kimyasal oldu cahillik birazda lekelenme odlu ama ben son güne kadar bekeldim olmadi diye gittim dra nasip tabiki bakalim etki edecekmi bizde bir umut takviyeleri ne varsa deneyelim dedik yoksa kanıtlanmış bir etkisi yok maalesef ama hiç olmayan birinin 1tane okup tuttuğunü biliyorum rabbim cümlemizin yardımcısi olsunBen yaptirdim cnm.belki yumurta sayisinda artis olur demistim ama pek etkisi olmadi.. Ayrintili yazarsam temmuzda tekrardan anestezi almayayim ve ucret daha uyguna gelsin diye yumurta toplama isleminden sonra yapildi..zaten havuz planlandigi icin bir sonraki toplamalarda etkisine bakilacakti.. temmuz sonrasi 2 ay bekleyecegiz dedi ve eylulde tekrar toplandi..2 adet..malesef sayida artis olmadi.. toplanan yumurtalarda olgun cikmadigi icin kalitesine etki edip etmedigini o ay anlamadik..sonra ekimde tekrar toplama yapildi ama bu defa ignesiz klomenle mini tup denedik.. 3 yumurta toplandi ve 3 u de 3.gun embriyosu olarak donduruldu..kalitesi iyi dendi ama zor elde edince sanirim 5.gune bekletmediler.. yani prp sonrasindaki 3.ayda sonuc aldim ama sayi ve kalitesinde prpnin etkisi mi oldu yoksa mini tup nedeniyle mi iyi sonuc aldik bilemiyorum..
Saizeni neden kesti canım?. Ve neden 2 toplama oldu ki? 7 yumurta iyi aslında. Çok fazla ilaç kullanıyoruz şu estrofem canımı sıkıyor aslında.Benim 2. denememdi, diğeri başka merkezdeydi. Benim tahlillerim, rahim filmi ve eşimin sonuçları normal. Sebepsiz infertilite. Yaşım 42. Bana ilk opuda 7-8 yumurtadan bir tane 3.gün embriyosu donduruldu. Bir kez daha toplayalım dedi. Saizen diye bir igne vermişti onu kesti. Diğer (monural-gonalf) ilaclari tekrar aynı dozla verdi. 8 yumurta 6 tanesi 3. güne geldi, 2 tanesi transfer oldu. 4 tanesi icin 5. Gün beklendi 1 tanesi geldi donduruldu. Yanı bana 2 tane 3. Gün embriyosu konuldu. Çok fazla ilac ( estrofem, prednol, proluton igne, aspirin, hibor, lutinus vajinal, prograf ) kullandım ama negatif oldu. Ben negatif olunca MSj yazdım , ilaclari keselim yazdı. Sekreterine not bıraktım konuşmak icin ama 2 gün geçti aramadı.ben aradım ne yapalım diye çok isteksiz konuştu. Dinlen dondurduklarimizi transfer ederiz dedi. Yanı negatif olmuş yapılacak birsey yok ama biraz yapılabilecekler hakkında destek bekliyor insan.
Hayırlı olsun kardeşimRica ederim, yaşadıklarımı birebir anlattım. Şu an 3 aylık gebeyim, hepinize Rabbim dilediğiniz kadar nasip etsin inşallah
Ben de tüp bebek görüşmesinde sordum bi sorun olmaz yaptır dediAşı işini bende kararsız kaldım bizim okulda çoğu oldu bikaç kişi bende dahil olmadık hem korkuyorym hemde temmuza kadar biraz beslenme değişikliğ takviye alıp kaliteye odaklanıp tüp bebek dr na gideyim diyorum, buarada hangi aşıyı olcan Açelya
Benim dr'um da yaptır dedi ilk dozu yaptırdimBen de tüp bebek görüşmesinde sordum bi sorun olmaz yaptır dedi