- Konu Sahibi akideciknane
-
- #7.861
çok özür dilerim ummuseleme,seni kırmamışımdır umarımdediğim gibi hayatımda ilk defe bir forumda yazıyorum,cahilliğime verin lütfen.zamanla çözerim sanırım.
Allah söyletti diyorum o halde beninşallah tez zamanda tüm isteyenlere Allah hayırlı sağlıklı gebelikler,evlatlar nasip etsin
hoşbuldum ensuece:)bence işi bırakmakla çok iyi yapmışsın,bende aynı sebeple bıraktım.yenilendiğimi,stresten arındığımı hissediyorum.gerçi onca yoğunluktan ve tempolu iş hayatından sonra ,evde sudan çıkmış balığa dönmedim desem yalan olur amaolsun bebiş gelsin,iş kolay.
sen benden oldukça tecrübelisin tedavi konusunda.Ankara için önerebileceğin dr var mı benim durumuma uygun?
inşallah 2014 bizim yılımız olsun
Selam arkadaşlar,
Uzun zamandır topiğinizi takip ediyorum.forumda sizin kadar birbiriyle ilgili,sıcak ve takipte olan başka bir ekip görmedim,tebrik ederim:)bu özellikleriniz nedeni ile ilk defa hayatımda bir foruma üye oldum.tablonuzda bana da yer vardır umuduyla:)
benim hikayem şöyle;34 ümde evlendim,evllik stresi,alışma vsvs nedenlerle eşim istemedi, ben kadınlığıma hakaret olarak algıladım istememesini,ısrarcı olmadım , ona uydum.anacığımın hastalığı nedeni ile üzüntüden 38 yaşında ilk kez tekledim,ünlü bir prof a gittim.erken menapozla tanıştım.o zaman öğrendim amh,fsh vsvs..o ünlü ''baytar'' prof söyledikleriyle,tavrıyla beni moralman çökertti.Eşim zaten zorla gittiği için benden daha beterdi.ordan başka dr a,ordan başka dr a..böyle böyle 1 sene geçti.ağlamalar,öfkeler,küsmeler,evde huzursuzluk vsvs..en sonunda nuh diyen peygamber demeyen eşimi ikna ettim,boşanmayı bile göze alarak.agresif bir tedavi ile 2 tane yumoş oldu,2 si de döllendi,biri 4 diğeri 7 ye bölünmüşken 2. gün transfer edildi.ben onca ilaca sürekli ağlama krizlerindeydim.o ne zor bekleyişti Allahım,o 12 gün bana bir ömür gibi geldi.transferimin 9. günü ben tutunma olmadığına ikna edip kendimi misafir çağırdım,mutfak kilerini temizledim,üstüne koskoca battaniyeyi makineye teperekten yıkadım.şahtım şahbaz oldum yani.o battaniyeyle belime sanki 6-7 kere tekme attılar,öyle bir ağrı hayatımda hissetmedim.yarım saat doğrulamadım yattığım yerden.velhasıl kelam belki de ben sebep oldum negatife.4 kadına yetecek kadar ilacı alınca ben benlikten çıktım,hormonlarım yönetti beni.bugünkü aklım olsa yapar mıydım o saçmalıklarıbugüne kadar da kimseye anlatmadım,anlatamadım bunu.hekim mi bilir çeken mi bilir derler ya,sizlerin beni anlayacağına eminim.
ilk gittiğim merkezdeki dr umdan son derece memnundum,acemiliğime veriyorum bunu.negatiften yaklaşık 5 ay sonra muayeneye gittiğimde negetifin nedenlerini araştıracağımızı vs sandım.tutunmamam nedeni ne olabilir dedim,YAŞ denildi.iyi de ben zateb 25-30 yaşında olsam burda işim ne!basmakalıp,baştansavma bu neden beni çok demoralize etti.rahmime bakın histereskopi yapalım dedim.gerek yok denildi.bel çevremdeki kalınlaşma,6 ayda 7-8 kg almamın nedenini menapoza bağlamıştınız ama ben endokrinolojiye gittim,insülin direnci tanısı kondu.ki insülin direnci yüzde 40 oranında tutunmayı engelliyormuş,lütfen her teste bakalım dedim.alanımızla ilgili her test yapılıyor zaten dendi.yeni planlayacağımız bir tedavi olacak mı,o ilaçlar beni mahvetti dedim.mini tüp bebek,havuz sistemi olabilir mi dedim,hayır ilk neyi uyguladıysak o tedavinin aynısı uygulanacak cevabını aldım.sadece hormonlarıma bakıldı ,normal dendi.amh a bakmadık bile,çünkü zaten 0,1 di.bakılacak bir yanı yoktu.vitamin ,takviye vs dedim,eskilere devam dediler.
ben bu görüşmeden sonra işimi bıraktım.15 yıldır yaşadığım stresten sıyrılmak ve kendime vakit ayırabilmek için.çocuk sahibi olmaya niyet ettiğim için.ve sürekli araştırıyorum.
son reglim oldukça ağrılı oldu ve ateş basmalar,ter basmalar başladı.geceleri hiç uyuyamıyorum.korkuyorum.
eşimi nasıl tekrar ikna ederim bilemiyorum.
Timur Gürgan ın tedavileri ilgimi çekti.az ilaçla tedavi.yoğunluğu nedeni ile bekletme ve ara aşamaları ekibin takibi hoşuma gitmeyen özellikleri oldu.bekleme konusunda sıkıntı yok,çalışmadığım ve her gelen benimle aynı durumda olduğu için sineye çekebilirim.ama ben hoca için o merkeze gideceksem,hastanın dr unu seçme hakkından yana olduğum için kendisine net olarak sadece kendisinin takibini istediğimi belirtebilirim.yani negatif görünen yönleri böyle egale ettim kafamda.tedavileri vs hakkında bilginiz varsa bana yardımcı olur musunuz?
bu arada yine kendi araştırmalarım sonunda dhea ya devam etmeye karar aldım.yanısıra d vitamini ve gnc den evening primrose oil,arginmax ve resveratrol kullanmaya başladım.hayıt suyunu çok araştırdım,önerir misiniz?incir kürünü düşünüyorum ama şekerden ötürü kararsızım.
Rabbim ol dediğinde herşey olur,bunun bilincinde bir inananım.Rabbimin bu yolda herkesin işini kolaylamasını,doğru kapılara ulaştırmasını,O'nun ilmiyle şifayı nasip etmesini diliyorum.
Herşeye kadir Mevlamın beni ve isteyen herkesi analık mertebesine ulaştırmasını,hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etmesini diliyorum.Cennet kokusu da denilen bebek kokusunu içime çekmeyi,minik ayakların evdeki seslerini duymayı,umudu,yaşamı,neşeyi,insanlığın belki de en büyük MUCİZE sini dualarımla diliyorum.Amin
sevgiler...
Sevgili Miranda cok tesekkur ederim,hosbuldum😊Hosgeldin arkadasim.umarim topigimiz ugurlu gelir sana.timur gurgana ben cok gitmek istedim ve arastirmaya basladim.malesef arastirmalarim sonucu ticarethaneye donusmus bir yer oldugunu sadece ilk gorusmenin timur hicayla oldugunu ogrendim.kendisi Sık sık istanbula geliyormuş ankarada onerebilecegim bir yer yok ama ankarada yasayan arkadasimiz elifoo var yarin oburgun girer topige kendisi genart atsun hanimda tup yaptirdi sonuc beklio suan o sana yardimci olacaktir.madem esini zor ikna edeceksin iyi bir yer sec ve rabbim yardimcin olsun
cnm Ankarayi hic bilmiyorum inan ama bazilari Baskent Universite hast Hulusi beyi bazilarida Genarti tavsiye ediyor ama bunlar sadece duydugumdan ibaret..
evde berabercek zamabn geciririz:))
Selam arkadaşlar,
Uzun zamandır topiğinizi takip ediyorum.forumda sizin kadar birbiriyle ilgili,sıcak ve takipte olan başka bir ekip görmedim,tebrik ederim:)bu özellikleriniz nedeni ile ilk defa hayatımda bir foruma üye oldum.tablonuzda bana da yer vardır umuduyla:)
benim hikayem şöyle;34 ümde evlendim,evllik stresi,alışma vsvs nedenlerle eşim istemedi, ben kadınlığıma hakaret olarak algıladım istememesini,ısrarcı olmadım , ona uydum.anacığımın hastalığı nedeni ile üzüntüden 38 yaşında ilk kez tekledim,ünlü bir prof a gittim.erken menapozla tanıştım.o zaman öğrendim amh,fsh vsvs..o ünlü ''baytar'' prof söyledikleriyle,tavrıyla beni moralman çökertti.Eşim zaten zorla gittiği için benden daha beterdi.ordan başka dr a,ordan başka dr a..böyle böyle 1 sene geçti.ağlamalar,öfkeler,küsmeler,evde huzursuzluk vsvs..en sonunda nuh diyen peygamber demeyen eşimi ikna ettim,boşanmayı bile göze alarak.agresif bir tedavi ile 2 tane yumoş oldu,2 si de döllendi,biri 4 diğeri 7 ye bölünmüşken 2. gün transfer edildi.ben onca ilaca sürekli ağlama krizlerindeydim.o ne zor bekleyişti Allahım,o 12 gün bana bir ömür gibi geldi.transferimin 9. günü ben tutunma olmadığına ikna edip kendimi misafir çağırdım,mutfak kilerini temizledim,üstüne koskoca battaniyeyi makineye teperekten yıkadım.şahtım şahbaz oldum yani.o battaniyeyle belime sanki 6-7 kere tekme attılar,öyle bir ağrı hayatımda hissetmedim.yarım saat doğrulamadım yattığım yerden.velhasıl kelam belki de ben sebep oldum negatife.4 kadına yetecek kadar ilacı alınca ben benlikten çıktım,hormonlarım yönetti beni.bugünkü aklım olsa yapar mıydım o saçmalıklarıbugüne kadar da kimseye anlatmadım,anlatamadım bunu.hekim mi bilir çeken mi bilir derler ya,sizlerin beni anlayacağına eminim.
ilk gittiğim merkezdeki dr umdan son derece memnundum,acemiliğime veriyorum bunu.negatiften yaklaşık 5 ay sonra muayeneye gittiğimde negetifin nedenlerini araştıracağımızı vs sandım.tutunmamam nedeni ne olabilir dedim,YAŞ denildi.iyi de ben zateb 25-30 yaşında olsam burda işim ne!basmakalıp,baştansavma bu neden beni çok demoralize etti.rahmime bakın histereskopi yapalım dedim.gerek yok denildi.bel çevremdeki kalınlaşma,6 ayda 7-8 kg almamın nedenini menapoza bağlamıştınız ama ben endokrinolojiye gittim,insülin direnci tanısı kondu.ki insülin direnci yüzde 40 oranında tutunmayı engelliyormuş,lütfen her teste bakalım dedim.alanımızla ilgili her test yapılıyor zaten dendi.yeni planlayacağımız bir tedavi olacak mı,o ilaçlar beni mahvetti dedim.mini tüp bebek,havuz sistemi olabilir mi dedim,hayır ilk neyi uyguladıysak o tedavinin aynısı uygulanacak cevabını aldım.sadece hormonlarıma bakıldı ,normal dendi.amh a bakmadık bile,çünkü zaten 0,1 di.bakılacak bir yanı yoktu.vitamin ,takviye vs dedim,eskilere devam dediler.
ben bu görüşmeden sonra işimi bıraktım.15 yıldır yaşadığım stresten sıyrılmak ve kendime vakit ayırabilmek için.çocuk sahibi olmaya niyet ettiğim için.ve sürekli araştırıyorum.
son reglim oldukça ağrılı oldu ve ateş basmalar,ter basmalar başladı.geceleri hiç uyuyamıyorum.korkuyorum.
eşimi nasıl tekrar ikna ederim bilemiyorum.
Timur Gürgan ın tedavileri ilgimi çekti.az ilaçla tedavi.yoğunluğu nedeni ile bekletme ve ara aşamaları ekibin takibi hoşuma gitmeyen özellikleri oldu.bekleme konusunda sıkıntı yok,çalışmadığım ve her gelen benimle aynı durumda olduğu için sineye çekebilirim.ama ben hoca için o merkeze gideceksem,hastanın dr unu seçme hakkından yana olduğum için kendisine net olarak sadece kendisinin takibini istediğimi belirtebilirim.yani negatif görünen yönleri böyle egale ettim kafamda.tedavileri vs hakkında bilginiz varsa bana yardımcı olur musunuz?
bu arada yine kendi araştırmalarım sonunda dhea ya devam etmeye karar aldım.yanısıra d vitamini ve gnc den evening primrose oil,arginmax ve resveratrol kullanmaya başladım.hayıt suyunu çok araştırdım,önerir misiniz?incir kürünü düşünüyorum ama şekerden ötürü kararsızım.
Rabbim ol dediğinde herşey olur,bunun bilincinde bir inananım.Rabbimin bu yolda herkesin işini kolaylamasını,doğru kapılara ulaştırmasını,O'nun ilmiyle şifayı nasip etmesini diliyorum.
Herşeye kadir Mevlamın beni ve isteyen herkesi analık mertebesine ulaştırmasını,hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etmesini diliyorum.Cennet kokusu da denilen bebek kokusunu içime çekmeyi,minik ayakların evdeki seslerini duymayı,umudu,yaşamı,neşeyi,insanlığın belki de en büyük MUCİZE sini dualarımla diliyorum.Amin
sevgiler...
avatar ok de,hamilelik takvimini beceremedim
Selam , hoşgeldinnnnnnnnnnnn...benim burdaki arkadaşlar kadar tecrübem yok :) , yaklaşık 4 aydır bu işe giriştik.Ama bende okudukca yeni şeyler öğreniyorum.Bazen de okudukca korkuyorum.Bazen bilmemek bilmekden daha iyidir derler, çok doğru.Bende buraya üye olalı herhalde 10-15 gün olmuştur.Sanırım en son üye bendim, artık sana devrediyorum :)Ama internet araştırmalarımda nar suyu endomet.eğer inceyse kalınlaştırmak , miyom varsada soğan kürünü yapmak iyi geliyor diye okumuştum.Bunun haricinde SOLGAR Q10 kullanıyorum.Evde arada incir yiyorum, hayıt,testere dişli aslan pençesi almıştım, ama hiç bişey yapmadım..Şu anda ara verdim, kendimi dinlendirmek için. Spora gidiyorum, kafamı boşaltmak için.Şubat gibi tekrar dr.uma gideceğim, yarında ayrı bi dr.gidiyorum. Benim rahime bi baktırmak istiyorum.Bakalım o diyecek.
Ben İzmir deyim.Ama Ankara ile en çok Başkent Ün.Hulusi Bey le ilgili olumlu şeyler okudum. Yani yazanlar genelde olumlu şeyler yazmış.Sanırım burda Hulusi Bey e giden arkadaşlarda vardı.Şimdiden hepimize bol şanş, allah yardımcımız olsun.
hoşgeldin andrea73, hikayeni okudum canım, inan hepimizin dokunaklı bir hikayesi var ve bu yüzden birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Sen de bizler gibi mücadele edecek ve sırası geldiğinde bebeğine belkide bebeklerine kavuşacaksın. aramızdaki totemlere katılarak , zaman zaman sevinip az üzelerek stresli tedavi ve bekleme süreçlerini yaşayacaksın. Umarım çıktığın yolda başarılı olursun tatlım.
önceolmanı sonra bunlara sahip olmanı diliyorum
hamilelik takvimini aşağıdaki linkten okuyarak yapabilirsin.
http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...hamile-uyelerimiz-icin-hamilelik-gunlugu.html
sevgili ALISALIS, hekim mi bilir çeken mi bilir demişler ya,işte ben çeken biliri savunanlardan olduğum için aranıza katıldım.
tüm güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.sana da gelsin
Allah dualara 3 şekilde cevap verirmiş;
1-Evet der her istediğini verir.
2-Hayır der daha iyisini verir.
3-Bekle der ve en iyisini verir.
Dua ve sabır..parola bu anlaşılan:)
Ben de tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar diliyorum.
hoşgeldin andrea73, hikayeni okudum canım, inan hepimizin dokunaklı bir hikayesi var ve bu yüzden birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Sen de bizler gibi mücadele edecek ve sırası geldiğinde bebeğine belkide bebeklerine kavuşacaksın. aramızdaki totemlere katılarak , zaman zaman sevinip az üzelerek stresli tedavi ve bekleme süreçlerini yaşayacaksın. Umarım çıktığın yolda başarılı olursun tatlım.
önceolmanı sonra bunlara sahip olmanı diliyorum
hamilelik takvimini aşağıdaki linkten okuyarak yapabilirsin.
http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...hamile-uyelerimiz-icin-hamilelik-gunlugu.html
yapabildim ALISALIS,29 ekim çıktı tarihe bak harikaaa:)bir ülke , bir millet doğmuş o tarihte belki bana da nasip olur kendi imparatorluğumu kurmak ne dersin
teşekkürler yardımın için,sevgiler...
aminnn:)İzmirli olduğunu duyunca içimden sana kız dilemek geldiBugunlerde en cok kullandigim 3 satir. Ilac gibi adeta. Sıkıldıkca bu sozleri tekrarliyorum. Az once de icinde bilmem kac tane ot olan bitki cayimi ictim. Ohhh yarasin hepimize tum takviyelerimiz.
aminnn:)İzmirli olduğunu duyunca içimden sana kız dilemek geldiİzmir in kızları malum güzellikleriyle bilinirler
Andrea sen tablodaki bilgilerini doldur. Ben veya duova ekleyelim.
Duovaaaa tatlim. Tablo mudurummm
Nerdesin. Musteri varrrr
Bitkisel Kürler / Takviyeler;
Kür:Hamile kalabilmek için
100 g kestane balına 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörekotu ve 1 tatlı kaşığı toz tarçın eklenir. Gün içinde tüketilir.
Polen kısırlık tedavisinde en önde gelen bitkisel gıdalardan biridir. Kısırlık tedavisinin en güç olanı sinirsel kaynaklı hormonal olan şeklidir. Kadın ve erkek beyninin ortasında bulunan nohut büyüklüğünde ki hipofiz bezi, belli zamanlarda kadınlarda yumurtalıklara, erkeklerde ise husyelere, omur ilik sinir telleri kanalı ile emir vererek yumurta ve sperm üretmelerini sağlatır. Korku, şok, stres, beyin özrü veya hastalıkları gibi nedenlerle hipofiz bezi bu görevini yapamaz ise kadında "ovülasyon yokluğu", erkekte "azosperm" denilen canlı sperm yokluğu ile kısırlıkları ortaya çıkarır. Dozajlı ve kaliteli bir Polenle birlikte alınan arısütü, kestane balı ve çörekotu, vücuda hem olağanüstü doğal protein, aminoasit, vitamin, mineral sağlayarak destek vermekte ve beyinde hipofiz bezindeki "Spazm"ı çözerek yumurta ve canlı sperm üretimini sağlamaktadır.
Kür: Polikistik overe, erken menopoza ve miyomlara karşı
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverenkli ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.
Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.
Kür:Yumurta çatlamasına yardımcı ve kolay hamile kalmak için
7-8 tane kuru incir, yarım litre suda 5-10 dakika haşlanacak. Daha sonra süzülüp suyu 1 gün içinde tüketilecek (İncirlerin yenmesine gerek yokmuş). Her gün taze hazırlanacak. 21 gün süreyle uygulanacak.
Bu kürün daha etkili olması için, bu küre başlamadan önce 15 gün süreyle soğan kürü uygulanması gerekiyormuş.
Kür : Adet düzensizliğine ve tüylenmeye karşı
Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak (150-200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte on dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır ve ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün bir su bardağı içilir. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır. Kürün en uygun içim zamanları sabah kahvaltısından iki saat sonra veya öğleden sonra aç karnına içmektir.
İleride adet düzensizliği tekrar ederse, kür 1 aynı şekilde tekrar edilir.
Kür : FSH hormonu yüksekliğine karşı
Üç-dört gram (bir tatlı kaşığı) kurutulmuş testere dişli arslanpençesi kaynamakta olan bir bardak ( 150-200 ml) klorsuz suya atılır. Kısık ateşte beş dakika kaynatmaya devam edilir. Daha sonra soğumaya bırakılır, ılıyınca süzülür. Bir ay boyunca her gün iki defa bir su bardağı içilir. İlki kahvaltıdan iki saat sonra, ikincisiyse akşam yemeğinden iki saat sonra içilir. Her defasında taze hazırlanması şarttır. Bir aydan sonra bir hafta ara verilir. Bir hafta aradan sonra aynı şekilde bir aylık kür tekrar edilir. Ve kür sonlandırılır.
Rahim duvarı inceliği için;
Hekiminiz rahim duvarınızın incelmiş olduğunu belirtmiş ise, bir ay boyunca günde enaz 1 ençok 2 bardak taze sıkılmış nar suyu içiniz. 100% nar suyu olarak satılan hazır meyve suları da bu amaçla kullanılabilir.
İçinde ayva yaprağı,melisa çayı,ada çayı ve zencefil olan PEYRONOİ adında bir çay rahim duvarı kalınlığını sağlamada etkiliymiş.
Kür:Hareketli sperm sayısını ve kalitesini arttırmak için:
Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 67 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartınız. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karna, diğer yarısınıda akşam yatağa giderken içiniz. Bu uygulamaya bir hafta boyunca hergün devam ediniz. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken bir su bardağı içiniz. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayınız.
Kür:Hamile kalmayı destekleyen kür
5 gram aslan pençesi, 5 gram civan perçemi, 5 gram çoban çantası.
Yarım litre kaynar suya aslan pençesi, civan perçemi ve çoban çantasını koyun. Ardından 1-2 dakika kaynattıktan sonra 20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sabah ve akşam bu çaydan bir su bardağı için.
Kür:Erken menopaza karşı
1 tatlı kaşığı Hayıt tohumu1 tatlı kaşığı Adaçayı
1 litre kaynayan suyun içine atılan malzemeler birlikte bir taşım kaynatıldıktan sonra 10 dakika demlenerek sabah akşam bir bardak tüketilir.
Kür:Miyom, kist ve iltihaplara karşı uygulanabilecek şifalı kür
1 litre su,1 tutam çobançantası,1tutam civanperçemi,1 tutam adaçayı,1 tutam hayıt tohumu,1 tutam aslanpençesi
Malzemelerin hepsinden birer tutam alınarak 1 litre kaynayan suyun içine atılır ve 5 dakika kaynatılır.
Kür:Azospermi için
3 kilo organik bal,100 gram keçiboynuzu tozu,100 gram çakşır kökü,100 gram dövülmüş badem,100 gram fıstık içi,100 gram ceviz içi,
100 gram üzüm çekirdeği tozu,100 gram çam fıstığı,100 gram çoban çökerten,100 gram zerdeçal (Sarı Kök),100 gram zencefil,100 gram ginseng tozu
Hepsi karıştırılarak macun haline getirilir.Karışımdan sabahları ve akşamları yatarken 1 çorba kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?