Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Evet evet bugün çarşamba di mi? Ben bu gece yarısını geçtikten sonra yazdığım için (yani yazdığım an itibariyle çarşambaya girdiğimiz için şaşırmışım! ) Allahım inşallah harika yumurtalar toplanır. Hayırlısıyla döllenir ve ne zaman uygunsa o zaman transferleri yapılır ve inşallah bebekler tutunur! AMİİİN!!!

Harika bir gün diliyorum arkadaşlar herkese, ümmücüm opun harika geçsin dualarımız seninle... herkes iyi mi arkadaşlar... elifin tedavin nasıl gidiyor canım... hepinizi çok öptüm:)))

günaydınnnnn herkeseeeee

ben geldim şimdi doktor dan :)))

ultrasonla bakıldı çok şükür suan bir sıkıntı yok devam eden ilaçlarımmm

lucrın 10 mg her gün aksam 9 da vardı şimdi 5mg her aksam 9 da olucam

puregon 300 mg saat 9 da iğne

merional 75 saat 9 da iğne

cumartesi sabah 9:45 kontrollllll

bat: beklenen adet tarihi canım....eee elifooooooooo hadi hayırlı olsun tedaviye başladın canım!!! Keyifler nasıl? Aman iyi ol, rahat ol!

evet cmasımmmm başladı çok şükür her kontrol de sizlere bilgi vericem :))))) keyfim iyi artık alıstım bennn buna çok şükür rabbim hepimize verdiğimiz emeklere bebişlerimiz veriri inşallah :))))

ama ben biliyorum geliyor benim kızlar :))))))

Cnm bende çoook sevindimm tedaviye başlamana allahım inşallah çifte mutluluk yaşarsınnnn :)))))
Buarada ben kimyasal gebelik yaşadım ama pes etmedim iki ay sonra donmuşları tekrar denicem

Cnm bende çoook sevindimm tedaviye başlamana allahım inşallah çifte mutluluk yaşarsınnnn :)))))
Buarada ben kimyasal gebelik yaşadım ama pes etmedim iki ay sonra donmuşları tekrar denicem

canım benim çok sağol :))) amin hepimiz inşallah mutluluk yaşayalım 2014 bizlere hayır ve bebişlerimizi getirsin .....

sakın pes etme arkadasım bu uğurda çok emek veriyoruz hepimiz emeklerimizin elbet karşılığını görücez :)))))

arkadasım bu gün herşey yolunda gitsin inşallah bol ve sağlıklı yum olsun inşallah allah nasip etsin bebişlerini kucağına almak nasip etsin inşallah :))))

Amin cnm benim :)
İnşallah 2014 anneleri oluruzzz sen başlangıcı yap arkadan biz geliyoruz :)

Menopozun ardından hamilelik artık hayal değil

Menopozun ardından hamilelik artık hayal değil

Son teknolojiyle gelişen tüp bebek yöntemleri, artık her yaşta kadına anne olma olmanın yolunu açıyor. Rahim yaşlanmadığı için 90 yaşında bir kadın rahmi bile hamileliğe uygun. Ayrıca bir kadın 25 yaşında yumurtasını dondurursa 80 yaşında da hamile olacak

Bugüne kadar 50 yaş üstü 70 kadının anne olmasını sağlayan Ortadoğu ve Balkanlar Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi Direktörü Op. Dr. Halil İbrahim Tekin, menopoz sonrası hamilelikle ilgili soruları yanıtladı.

Hamileliğin yaşı var mı, bir kadın kaç yaşına kadar hamile kalabilir?

Kadın her yaşta hamile kalabilir. En son gebe olan hastam 60 yaşında ve ikiz bebek bekliyor.

HER YAŞTA ANNE OLABİLİRSİNİZ
Menopoza giren kadınlar anne olamaz mı?

Kesinlikle olabilir. Menopoz hamileliğin sonu değil, sadece yumurtlamanın sonudur. Rahim yaşlanmaz, 25 yaşında menopoza girmiş kadınla 50 yaşında menopoza girmiş bir kadının hamilelik şansı eşittir. 90 yaşında bir kadının rahmi bile buna uygundur. Bir kadın 25 yaşında yumurtasını dondurursa 80 yaşında bile hamile olabilir.

İleri yaş tüp bebek tedavisinde başarı oranları nasıl?

Kırk yaşın altında klinik gebelik oranı yüzde 62'dir. Bu oran 40 yaş üzerinde ise dramatik olarak azalarak yüzde 25'e gerilemektedir, ki bu oran da iyi bir şans demektir. Teknolojinin ilerlemesiyle gelişen tüp bebek yöntemleri, artık her yaşta kadına annelik şansı veriyor.

İleri yaş kısırlığı nedir?

Yaş ilerledikçe kadınlardaki üreme potansiyeli de düşer. 'Bu düşüş hangi noktadan sonra başlar?' sorusu yıllarca araştırma konusu oldu. Kesin olarak bilinmiyor ama 35 yaş sonrasında yumurtalıklarda bulunan büyümeye hazır yumurtalar azalır. Bu nedenle 35 yaş ve üstünde gebelik için hızlı hareket edilmesi gerekir. 40 yaşından sonra tüp bebek tedavisiyle bile hamilelik şansı dramatik bir şekilde azalıyor.

Düzenli adet gören ileri yaştaki kadınlar neden çocuk sahibi olamıyorlar?

Tüp bebek tedavisinde önemli iki faktör vardır. Birincisi yumurtalar, ikincisi ise döllenmiş yumurtaların yani embriyoların tutunacağı rahimdir. Kadınların yaşı; yumurtaları hem sayı hem de kalite olarak etkilemektedir. Kadınların ilk adet döneminden itibaren yumurtalıklarında bir yarış olmaktadır. Birden fazla yumurta uyarılmakta, bu yarışı her adet döneminde bir yumurta kazanmakta ve o adet döneminde döllenme olursa gebelik oluşmaktadır. Dolayısıyla ilerleyen yaşla beraber, yumurtalıklarda bu yarışı kaybeden nispeten daha az kaliteli yumurta kalmaktadır.

YUMURTA REZERVİNİN ÖLÇÜMÜ
Tüp bebek tedavisinde bu hastalar için neler yapılır?

İleri yaşlarda tüp bebek tedavisine başvuran hastalarda öncelikle belirli araştırmalar yapılmalı ve dolaylı da olsa yumurta rezervinin ölçülmesi gerekir. Yumurta rezervi testleri ve özellikle belirli adet kanamasında büyümeye hazır folikül sayısı, bize başarı şansımız ve ilaç dozlarımız hakkında bilgi vermektedir. Bilinmelidir ki bütün yumurta rezervi testleri, direkt olarak yumurta sayısını ölçememektedir. Uygulanan hormon tedavisinden sonra elde edilen yumurtaların laboratuvar işlemleri çok önemlidir. İleri yaşta önerilen 'preimplantasyon genetik tarama' (PGT) işleminin biz ilk aşamada gerekli bulmuyoruz. Ayrıca hamile kalınsa bile zaten 35 yaşın üzerinde kesin tanı için bu hastalara 'amniyosentez' işlemini bu hastalara önermekteyiz. Dolayısıyla preimplantasyon genetik ayıklama ya da tıbbi ismiyle 'anöploidi tarama işlemi' rutinde pratik değildir, pahalı ve tartışmalı bir konudur.

Sevgili Tali güzel anne adaylari oncelikle hepinizi optum öptüm vede öptüm
Ummuselem ve elifo canlarim allah yardimciniz olsun hayirlisi olsun unutmayin hep moraller yuksek hata kendinizi hamile olarak biraz kandirin beyne isleyin bunu bir guzel meditasyon yani

Herkese hayirli mutlu aksamlar

Yani sansimiz var yada????
Umutdumuzu hic kaybetmeyelim benim bir cocugum olacak insallah hepimizin olcak hayirlisini allah versin
Bu arada onemli bir soru arkadaslar yumurtalarinizi nasil donduruyisunuz yani aylik bir ucret ne odeniyo turkiyede burda cok pahali 1ayi 400 euro herkesin donmus yumusi var bende niye yok yaaaa

canım benimmmmm :))) inşallah ama ben hissediyorum allahın izniyleeeee kızlarım geliyorrrrr :))))

canım benim benimde yokkkkk ((( aman boşver :)))))

bayanlar bence umudunuzu yitirmeyin. Benim bi akrabam senelerce bi suru yontem denedi olmuyordu artik umidi kaybettiler tabi yas da ilerleyince. Taa ki o mucizeye kadar.:)
Bu bahsettigim bayan 47 yasinda. Surekli karin sisliginden sikayetci bi gun artik uyuyamaz olunca dr a gidiyor. Bingoo !!! Tam 7 aylik hamile ! Biz uzun zamandir gormedigimizden gordugumuz zaman yuzunden bi gariplik oldugunu anlamistik:) kiz bebek annenin güzelligini alirmis ya hamilelikte, burnu filan sis ama hic ihtimal vermemiş. Ogrendikten iki ay sonra dogum yapti.

Ama ilk ogrendiginde hic istemedi dusunun senelerce tedavi gormesine ragmen yasindan dolayi bakamaz diye dusundu. Ve panik atak hastasi. Rabbim oyle buyuk ki.. Eger en basinda ogrenseydi korkudan o 9ayda cocugu mutlaka dusururdu diyoruz ama iki ay yasadi hamilelik psikolojisini. Simdi de biraz zor alisiyo sakinlestirici ilac vermis dr.

Rabbim isteyen herkese er ya da gecbir evlat versin insallah

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydınnnnnnnnnnnn herkeseeee nerde herkes kimse yokmuuuuuuuu

hadi kızlar tamam selcanım tatilde ama sizler nerdesinizzzzzzzzzzzz

Sanada günaydin, arkadaslar bu günlerde cok az geliyor topige, arada böyle oluyor sonra yine normale döner canim,
senin bu günlerde pozitif oldugunu yazilarindan anliyorum. umarim taransfer sonrasi alacagin pozitif haberle, dahada artsin mutlulugun.

Günaydın arkadaşlar, ümmü dün nasıl geçti opu canım? İyisindir inşallah! Elifooo hep böyle umutla yüksek pozitif enerjinle devam etmeni dilerim. (Ama bence senin oğlun olacak!!! hehehehe!!! şaka şaka!! Rabbim hayırlısını versin sağlıkla sıhhatle inşallah! Amin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…