- 4 Şubat 2019
- 811
- 1.941
- 63
- 47
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #66.041
Merhaba kızlar , bildiğiniz gibi daha yeni hamileyim . Ve tabi kimse bilmiyor. Ama aksi şeytan yarın bir seminere gitmek zorundayım . Hemde 6 kg lık laptop çantamla beraber haliyle kimse bilmiyor hamile olduğumu sizce ne yapmalıyım zor durumdayım. Bebeğime zarar gelir mi. Şeytan diyor bırak işi gücü kocayı da terk et git babamın evine, anne babamın durumu iyi ömür boyu bir iş yapma . Emeklilik günlerimi de doldurdum ohh miss.
Bildiğim kadarıyla menapoza girişte kanama az ve adet düzensiz oluyor. Doktora sordunuz mu ?Benimde siyah gibi koyu koyu geliyor.allahım menapoza girmekten korkuyorum.
Merhaba gerek yokmuş sabah laptop götürmedik. Çin ne gitme söz konusu olursa da gitmiyorum bana ne ne yaparsanız yapın diyeceğim . Korkuyorum işte sonra bebek düşünce kimse demiyor ki bu kadında zor şartlarda çalışıyor diye. El alem kısır falan diyor, kaldı ki bu yaşta kısır olmakta normal ama milletin ağzı torba değil.Canim ben de isim sebebiyle cok seyahat ettigim icin seni cok iyi anliyorum inan.
Ben su tekerlekli olan laptop ve evrak da konulan cantalardan kullaniyorum. Hamile degilken bile insan rahat ediyor. Cok agir canta hamile olmasa da insanin bir muddet sonra sirtini agritiyor zaten.
Hos, su anki durumuna care olmaz bu mesajim belki; ama sonrasinda insallah fayda gorursun.
Canım bu gün bahçecideydim ve söz verdiğim gibi sordum embriyolağa. Canım onlar "eğer embriyo NGS yapılacaksa direk 5. güne gitmesinin beklenmesinde fayda var.Dondur sonra ngs için çözdür 5. gün hücre al tekrar dondur ardından transfer için çözdürme olayının yapılabileceğini ama kesinlikle önermediklerini .Çok iyi laboratuvar ve çok iyi embriyologların bazen yapabileceğini ama onların da buna sıcak yaklaşmadığını. ve bu işlem sonucunda en başta embriyoların strese girmesine sebep olacağını ve başka bazı riskleri de olduğunu ". belirttiler.Cok haklısın güzelim ama 5.gun demişsin benimkiler 3.gun donduruldu
Sormadım canımBildiğim kadarıyla menapoza girişte kanama az ve adet düzensiz oluyor. Doktora sordunuz mu ?
Aslında en güzeli hormon testiSormadım canım
Menepozun hormon testi mi varmişAslında en güzeli hormon testi
Fsh, lh, e2 baktırmak demek istedimMenepozun hormon testi mi varmiş
Meraktan sordum canım sağolFsh, lh, e2 baktırmak demek istedim
zaten bunlara bakınca dr yumurta olmayincada olmaz diyip uğraşma diyorlar en azından benim böyle oldu en son gittim dr e2 bakinca olmaz dedi boşa ugrasma canına parana yazık dediMeraktan sordum canım sağol
Amin inşalllah canımarkadaşlar rabbim bu mübarek gecede bütün dualarimzi peygamber efendimiz s.a.v miraç a yükseldiği gecede bizimde dualarımızı melekler rabbimize iletsin inşallah miraca yukseltsin inşallah sağlıklı hayırlı yavrular evlatlar versin hepimize
Amin hepinize ins.arkadaşlar rabbim bu mübarek gecede bütün dualarimzi peygamber efendimiz s.a.v miraç a yükseldiği gecede bizimde dualarımızı melekler rabbimize iletsin inşallah miraca yukseltsin inşallah sağlıklı hayırlı yavrular evlatlar versin hepimize
e2 masallah cok iyi çıkmıs degil mi yumurtalarin kac tanesinin dolu olduğunu gösteren deger östrajen.Ben de dün kontrole gittim foliküller 12-13 mm olmuş. Tabi ben de dolusunu boşunu bilemiyorum ama haftasonu opu olur tahminen dediler, göreceğiz bakalım..
2 kilo aldımgöbek büyüdü birazcık.
E2 dün 2000 küsür ölçüldü.
NGs zaten yapılacak ama alternatifleri konuştuk, NGs yapılmasa dahi ohss olursa taze transfer yapılamayacağını söylediler, herhalde öyle bir ihtimal var bende bilemedim.
Yarın yine kontrole gideceğim. Sanırım biraz daha netleşiriz.
Bu mübarek gecede hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar diliyorum, inanan herkese hayırlı kandiller
Zaman harcayıp sorduğun için çok teşekkür ederim .Bana bu şekilde yapmalarının sebebi embrıyoların 5.gune gidemeyeceğini düşünmeleri eğer 8 tane embriyo olsaydı riske giderlerdi belki 5 toplandı 4 dü döllendi 2 tanesi gebelik oluşturabilecek kriterlerde denildi bunlarında ne kadar kaliteli oldukları bilinmiyor söylemiyorlar bekletseler hiçbiri 5.gune gidemeyecek bu defa da bizi müşteri gözüyle gördükleri için kacacagimizdan endişe ediyorlar sonuçta 3000 ilaç (vitaminler hariç )6500 da opu için para ödedik kimse bu kadar paranın boşa gittiğini düşünmek istemiyor en azından bunları tranfer ederiz olursa ne ala olmaz ise nasip diyerek konuyu kapatmak daha kolayCanım bu gün bahçecideydim ve söz verdiğim gibi sordum embriyolağa. Canım onlar "eğer embriyo NGS yapılacaksa direk 5. güne gitmesinin beklenmesinde fayda var.Dondur sonra ngs için çözdür 5. gün hücre al tekrar dondur ardından transfer için çözdürme olayının yapılabileceğini ama kesinlikle önermediklerini .Çok iyi laboratuvar ve çok iyi embriyologların bazen yapabileceğini ama onların da buna sıcak yaklaşmadığını. ve bu işlem sonucunda en başta embriyoların strese girmesine sebep olacağını ve başka bazı riskleri de olduğunu ". belirttiler.
Yapılabileceği şartlar mesela önceden dondurulmuş embriyon var o zaman ngs istemedin de sonradan ne bileyim kromozom anomalili bir düşük yaptın falan da gerek duydun gibi şartlarmış. Ama dediğim gibi gene de çok tavsiye edilmeyen bir yöntemmiş.
Sana neden bu şekilde yaptılar sen en başta NGS istemedin mi?
4 gayet güzel bence öğle değil mi ?Duyduğum kadarıyla düşük dozla daha kaliteli oluyormuş yumurtalar inş 4 folikulde doludurBu arada öncelikle hepinize hayırlı kandıller.
Benim foliküller 4 lemiş kızlar.Ama haliyle hala bunlar tam büyüyecekler mi yada büyüseler de dolu boş ne olacak belli değil. İğnelere düşük dozda devam prş günü kontrol var gene.
e2 masallah cok iyi çıkmıs degil mi yumurtalarin kac tanesinin dolu olduğunu gösteren deger östrajen.
Amin dualarimiz kabul olsun inş.
Ohss olma ihtimalin var ki öyle söylediler bence de.hayırlı tedaviler kardeşbebiş geliyor gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?