Selamlar embriyolar 3. gün dondurulup çözüldükten sonra 5. güne gitmesi beklenip NGS yapılabiliyor. Ancak bu konuda benim bazı çekincelerim var .İşlem yapılabiliyor ama neden direk 5. güne beklemediler gibi.Belki lab ortamında embriyo üzerinde oluşabilecek stresi azaltan bir işlemdir diyorum ancak bu sadece tahminim.Bunun herhangi bir risk artışı olabiliyormu yada ne kadar olduğu konusu da 2. çekincem. Bu sorularınızın cevabını salı günü bahçecinin embriyoloğuna yüzyüze sorup aldığım cevabı burada yazacağım.
Embriyolarınızın hücre sayıları 6-8 olan normal değer 10 olan gebelik şansı biraz daha yüksek olabilir. Tabi 1-2 üst mesajımda bu konuda yazdığımı okuduysanız tek başına yeterli bir kriter değil.
DHEA konusuna gelince bunu kendi başınıza mı alıyorsunuz yoksa doktorunuz hormon değerlerinize göre mi kullandırıyor? Bu çok önemli... Kendi başınıza almanızı kesinlikle önermiyorum. cinsel hormonlardan etkilenen meme kanseri gibi kanser türlerinde ciddi tetikleyici etkisi vardır en başta. bütün hormon değerlerinizi de altüst edebilir.
Omepa q10 içeriğindeki ubiquinol sebebiyle kesinlikle doğru seçim.
Gonama içeriği ise bana göre yetersiz ve gereksiz pahalı. En önemlilerden selenyum yok mesela.Onun yerine İMOM kullanmanız omega ve folik asit dozajınızı da arttırmış olacağınızdan size çok daha faydalı olacaktır aynı zamanda çok daha ucuz. Sigara ve alkol almadığınız için başka birşey kullanmanıza bana göre gerek yok buradaki arkadaşlara da hep aynı şeyleri tavsiye ediyorum. HA en önemlilerden biri d vitamini ve demir eksiğiniz var mı yok mu buna mutlaka baktırın eksikse takviye alın değilse almayın toksik yapar.
Eşinizin durumu nedir? Sigara içiyor mu mesela?
Eşinize de
Promotil Men günde 1 kez ( 2000 mcg L-Carnitin var sperm hücrelerine kalite yapar hücre hasarlarının yeniden yapılandırılmasında çok faydalıdır)
günde 1 kez evicap 400 ,
sigara içiyorsa da ya aksaktantin ( C vitamininden 60 kat güçlü bir antioksidandır özellikle sigaranın yarattığı oksijen radikallerine çok etkilidir) içeren krill yağı yada günde 2 kez 500 c vitamini verin. Ama klasik askorbik asit formunu verin en etkili formdur. Ester C formuna aldanmayın.Spermde oluşabilecek oksidatif stresin yaratacağı DNA hasarlarına en etkili antioksidanlar aksaktantin c ve e vitaminidir
demir ve d vitaminine baktırmayı da gene ihmal etmeyin.
En ama en önemlisi moralinizi yüksek tutup inanın. Ben 47 yaşında sizden daha kötü değerlerle hamile kaldım. Sizin durumunuzda bunun olmaması için hiç bir sebep yok.:)) Ama NGS önemli benim yaptığım hatayı yapmayın NGS gerçekten şart...
Daha onceki mesajinizda gordum receteyi:) gonamax( gunde 1),biosteron(gunde 3),omepa q10(gunde 2) olarak doktor vermisti.neye gore veriliyor bilmiyorum ama uygulamada bu ilaclari veriyorlar.cok da sorgulama yapmamistim aslinda bi kac gun oncesine kadar ama bisoteronu kendilerine sormadan kesme karari aldim aslinda.
Hatirladigim kadariyla siz omepaq10 gunde 1 .imom gunde 1 olarak demistiniz
D vit konusa gelince onunicin d vit dusuk olduggu icin new life d vit kullaniyorum.
Demir eksikligi gorulmuyor
Esimde alkol sigara yok.takviye konusunda biraz sabit fikirli.ilac ya da vitamin kullanimina ve doktora karsi maalesef..yas 45.kendisine tam kan sayimi yaptiralim,bi check up yaptir onerilerime maalesef onay vermiyor
sperm sayi sorun yok ama hareketliligi azmis.sizin onerdiginiz takviyeleri kendisine onerecegim.umarim olumlu cevaplar alacaktir.
Genetik test konusunda kararliyim.umarim genetik test gidecek yumurta olsun:)