- Konu Sahibi akideciknane
-
- #66.021
Selamlar embriyolar 3. gün dondurulup çözüldükten sonra 5. güne gitmesi beklenip NGS yapılabiliyor. Ancak bu konuda benim bazı çekincelerim var .İşlem yapılabiliyor ama neden direk 5. güne beklemediler gibi.Belki lab ortamında embriyo üzerinde oluşabilecek stresi azaltan bir işlemdir diyorum ancak bu sadece tahminim.Bunun herhangi bir risk artışı olabiliyormu yada ne kadar olduğu konusu da 2. çekincem. Bu sorularınızın cevabını salı günü bahçecinin embriyoloğuna yüzyüze sorup aldığım cevabı burada yazacağım.
Embriyolarınızın hücre sayıları 6-8 olan normal değer 10 olan gebelik şansı biraz daha yüksek olabilir. Tabi 1-2 üst mesajımda bu konuda yazdığımı okuduysanız tek başına yeterli bir kriter değil.
DHEA konusuna gelince bunu kendi başınıza mı alıyorsunuz yoksa doktorunuz hormon değerlerinize göre mi kullandırıyor? Bu çok önemli... Kendi başınıza almanızı kesinlikle önermiyorum. cinsel hormonlardan etkilenen meme kanseri gibi kanser türlerinde ciddi tetikleyici etkisi vardır en başta. bütün hormon değerlerinizi de altüst edebilir.
Omepa q10 içeriğindeki ubiquinol sebebiyle kesinlikle doğru seçim.
Gonama içeriği ise bana göre yetersiz ve gereksiz pahalı. En önemlilerden selenyum yok mesela.Onun yerine İMOM kullanmanız omega ve folik asit dozajınızı da arttırmış olacağınızdan size çok daha faydalı olacaktır aynı zamanda çok daha ucuz. Sigara ve alkol almadığınız için başka birşey kullanmanıza bana göre gerek yok buradaki arkadaşlara da hep aynı şeyleri tavsiye ediyorum. HA en önemlilerden biri d vitamini ve demir eksiğiniz var mı yok mu buna mutlaka baktırın eksikse takviye alın değilse almayın toksik yapar.
Eşinizin durumu nedir? Sigara içiyor mu mesela?
Eşinize de
Promotil Men günde 1 kez ( 2000 mcg L-Carnitin var sperm hücrelerine kalite yapar hücre hasarlarının yeniden yapılandırılmasında çok faydalıdır)
günde 1 kez evicap 400 ,
sigara içiyorsa da ya aksaktantin ( C vitamininden 60 kat güçlü bir antioksidandır özellikle sigaranın yarattığı oksijen radikallerine çok etkilidir) içeren krill yağı yada günde 2 kez 500 c vitamini verin. Ama klasik askorbik asit formunu verin en etkili formdur. Ester C formuna aldanmayın.Spermde oluşabilecek oksidatif stresin yaratacağı DNA hasarlarına en etkili antioksidanlar aksaktantin c ve e vitaminidir
demir ve d vitaminine baktırmayı da gene ihmal etmeyin.
En ama en önemlisi moralinizi yüksek tutup inanın. Ben 47 yaşında sizden daha kötü değerlerle hamile kaldım. Sizin durumunuzda bunun olmaması için hiç bir sebep yok.:)) Ama NGS önemli benim yaptığım hatayı yapmayın NGS gerçekten şart...
Daha onceki mesajinizda gordum receteyi:) gonamax( gunde 1),biosteron(gunde 3),omepa q10(gunde 2) olarak doktor vermisti.neye gore veriliyor bilmiyorum ama uygulamada bu ilaclari veriyorlar.cok da sorgulama yapmamistim aslinda bi kac gun oncesine kadar ama bisoteronu kendilerine sormadan kesme karari aldim aslinda.
Hatirladigim kadariyla siz omepaq10 gunde 1 .imom gunde 1 olarak demistiniz
D vit konusa gelince onunicin d vit dusuk olduggu icin new life d vit kullaniyorum.
Demir eksikligi gorulmuyor
Esimde alkol sigara yok.takviye konusunda biraz sabit fikirli.ilac ya da vitamin kullanimina ve doktora karsi maalesef..yas 45.kendisine tam kan sayimi yaptiralim,bi check up yaptir onerilerime maalesef onay vermiyorsperm sayi sorun yok ama hareketliligi azmis.sizin onerdiginiz takviyeleri kendisine onerecegim.umarim olumlu cevaplar alacaktir.
Genetik test konusunda kararliyim.umarim genetik test gidecek yumurta olsun:)
Umuyorum ki daha fazla sayi ve iyi kaliteye ulasilir.sizi hatirliyorum yazdiklarinizdan .igneci eve geliyordu hafizam beni yaniltmiyordur umarim:) umarim bolca ve kaliteli yumurtalariniz olusur..
Ben de kan aldirirken bayilan biri olarak kendimi asarak gobekten igneleri yapiyorum.humotrope icin insulin ignesi kullaniyorum.daha ince olunca daha rahat kullanimi bana gore.merional ve fostimon icin ise kahverengi uc yerine yine daha ince bir igne kullaniyorum.ilaclari hangi eczaneden almistiniz?Doğru hatırlıyorsunuz ☺ İğne meselesini kendim çözemedim, iğneciye devam
Teşekkür ederim.. Hepimiz iyi haberlerimizi paylaşırız inşallah
2 2be
Eğer doktorunuz bunları verdiyse ona uyun o zaman belki yaptığı uygulamayla bağlantılıdır. Sonuçta doktor sizin metabolizmanızı daha iyi analiz etmiştir. Benim verdiklerim genelleme olarak işe yarayanlar. Gonamax ı belki Betain
ve L-Sistein için vermiştir yani antioksidan odaklı. Ama bu da biraz tartışmalı bilimsel kaynaklarda bilemiyorum. OMEPA q10 günde 2 kez de alabilirsiniz sakıncası yok.Hatta yüksek doz ubiquinol iyi de olabilir.Şahsi fikrim hücre yapısını da düşününce gonamax ın yetersiz olduğu yönünde ama sonuçta doktor da değilim. Bülent bey bilimsel olarak tam kanıtlanmamış bazı tedavi yöntemlerini test eden bir doktor.Bunların dışında takviye yapmanız kilo aldırmaktan öteye geçmez zaten ..
2 2be
Eğer doktorunuz bunları verdiyse ona uyun o zaman belki yaptığı uygulamayla bağlantılıdır. Sonuçta doktor sizin metabolizmanızı daha iyi analiz etmiştir. Benim verdiklerim genelleme olarak işe yarayanlar. Gonamax ı belki Betain
ve L-Sistein için vermiştir yani antioksidan odaklı. Ama bu da biraz tartışmalı bilimsel kaynaklarda bilemiyorum. OMEPA q10 günde 2 kez de alabilirsiniz sakıncası yok.Hatta yüksek doz ubiquinol iyi de olabilir.Şahsi fikrim hücre yapısını da düşününce gonamax ın yetersiz olduğu yönünde ama sonuçta doktor da değilim. Bülent bey bilimsel olarak tam kanıtlanmamış bazı tedavi yöntemlerini test eden bir doktor.Bunların dışında takviye yapmanız kilo aldırmaktan öteye geçmez zaten ..
Ben de kan aldirirken bayilan biri olarak kendimi asarak gobekten igneleri yapiyorum.humotrope icin insulin ignesi kullaniyorum.daha ince olunca daha rahat kullanimi bana gore.merional ve fostimon icin ise kahverengi uc yerine yine daha ince bir igne kullaniyorum.ilaclari hangi eczaneden almistiniz?
Bulent hoca tabi ki bu ilaclari bir bildigi vardir olarak hic sorgulamadan kullandim ama biosteron icin biraz kafam karisik.prp sonrasi kontrole gittigimde soracagim kendilerine biosteron konusunu.takviye olarak aldigim ari sutu polen karisimi kullandim baska da bir takviye almadim.diger alinan ilaclarla etkilesimde sikinti olmasin diye.bir de Hurbolism adinda cin tibbinda kullanilan bir takviye duydum.kullanan ya da duyanvar mi acaba?2 2be
Ben de kan aldirirken bayilan biri olarak kendimi asarak gobekten igneleri yapiyorum.humotrope icin insulin ignesi kullaniyorum.daha ince olunca daha rahat kullanimi bana gore.merional ve fostimon icin ise kahverengi uc yerine yine daha ince bir igne kullaniyorum.ilaclari hangi eczaneden almistiniz?
Zeynep Eczanesinden aldım. Onların verdiği iğne uçlarını kullanıyorum, daha başka çeşitleri var mı bilmiyorum.. Siz hangi eczaneden alıyorsunuz? Hastanenin yönlendirdiklerinden biri mi?
Bir arkadaşım kendi yapmıştı hep iğneleri, ilk haftanın sonunda göbeği mosmor olmuştu yapacak yer kalmamıştı, biraz da o yüzden korkuyorum.
[/QUOTE
Eczanenin size verdigi igne kahverengi uclu 0,45*13 mm olandir.o uclari ben kendime batirmakta zorlanmistim.o yuZden 0,30*13 mm sari uclu bulunca daha rahat yapiyorum( igne ucu konusunda hemsirelerden onay almistim)siz de bi sorun belki daha ince ucla kendiniz deneyebilirsiniz.
Tarih belli değil biriktirmeye devam edeceğizHayırlısı olsun evet transfer ne zaman inşallah?
Merhaba; Sizin yumurtaların cvp vermesine sevindim. Çok yazmasam da takip ediyorum, içime mutlu sona ulaşacağınız da doğuyor. İnşallah burdaki herkes mutlu sona ulaşır. Bende o kadar başarısız deneme sonrası artık sizlerden iyi haberler duymak istiyorum.Kızlar çok şükür sonunda benim yumurtalar tepki vermeye başladı. Bu günkü muayenemde Güvenç Bey 1 tanesinin iğneleri pzt kesmiş olmamıza rağmen büyüdüğünü diğerlerinin de ihtimali olduğunu söyleyerek tekrar iğneler verdi. "Duruma bakacağız toplanabilirse toplayacağız ama en kötü ihtimal bu durumu görmeliyiz ki bundan sonraki yöntemimizi ona göre belirleyeceğiz" dedi. ,nasıl bir stres yaşamışşam şu an inanılmaz yorgun ama keyifli hissediyorum kendimi
Çok teşekkür ederim. Ama ben hala kim ne derse desin hala istiyorsanız kendi istekleriniz doğrultusunda hareket etmeniz gerektiğine ve sizin de pes etmemeniz gerektiğine inanıyorum.Merhaba; Sizin yumurtaların cvp vermesine sevindim. Çok yazmasam da takip ediyorum, içime mutlu sona ulaşacağınız da doğuyor. İnşallah burdaki herkes mutlu sona ulaşır. Bende o kadar başarısız deneme sonrası artık sizlerden iyi haberler duymak istiyorum.
Oncelikle hayırlı olsun:)bana doktorum kesinlikle agır kaldırmamam gerektıgını soylemişti 1 kg bile.Hala da öyle.isterseniz doktorunuza danışın içiniz rahat etsinMerhaba kızlar , bildiğiniz gibi daha yeni hamileyim . Ve tabi kimse bilmiyor. Ama aksi şeytan yarın bir seminere gitmek zorundayım . Hemde 6 kg lık laptop çantamla beraber haliyle kimse bilmiyor hamile olduğumu sizce ne yapmalıyım zor durumdayım. Bebeğime zarar gelir mi. Şeytan diyor bırak işi gücü kocayı da terk et git babamın evine, anne babamın durumu iyi ömür boyu bir iş yapma . Emeklilik günlerimi de doldurdum ohh miss.
Aynı benim kafa :)))) 6 kg laptop şartsa asistanına taşıt. Olmuyorsa da bebeğe bir zarar vereceğini sanmam. Sadece herşeyi çok yapma. Mesela çok ayakta kslma çok oturma çok yorulms vb. Su içmeyi unutma. O toplantılar uzar gider. Su iç bir de yiyeceğini aksatma. En kötüsü ilaç içmeliyim şart de yemek molası verMerhaba kızlar , bildiğiniz gibi daha yeni hamileyim . Ve tabi kimse bilmiyor. Ama aksi şeytan yarın bir seminere gitmek zorundayım . Hemde 6 kg lık laptop çantamla beraber haliyle kimse bilmiyor hamile olduğumu sizce ne yapmalıyım zor durumdayım. Bebeğime zarar gelir mi. Şeytan diyor bırak işi gücü kocayı da terk et git babamın evine, anne babamın durumu iyi ömür boyu bir iş yapma . Emeklilik günlerimi de doldurdum ohh miss.
Benim de öyle maalesef histeroskopi sonrası biraz düzeldi sonra tekrar azaldı az sürüyor miktarı da az ve rengi çok koyu. Hormon Değerlerime baktırıyorum sorun yok doktorlarda pek önemsemiyorKızlar aranızda tüp bebekten sonra adeti azalan oldu mu.benim 7 aydır adetim bi iki günde bitiyor
hayırlı kandiller canımGünaydın hanımlar kandilimiz mübarek olsun Rabbim dualarımızı kabul etsin insallah
Benimde siyah gibi koyu koyu geliyor.allahım menapoza girmekten korkuyorum.Benim de öyle maalesef histeroskopi sonrası biraz düzeldi sonra tekrar azaldı az sürüyor miktarı da az ve rengi çok koyu. Hormon Değerlerime baktırıyorum sorun yok doktorlarda pek önemsemiyor
Tüp bebek öncesinde kürtaj olmuştum 2 kere sonra rahim filminde yapışıklık olduğu için histeroskopi oldum belki yapışıklık yine tekrarlamıştır diye düşünüyorum sizin böyle bir hikayeniz var mı? Adetin 2 veya 3. günü hormonlarınıza baktırın fsh da artma olmuş mu menopoz için hormonlar önemli yumurta var mı yok mu bunlar önemli. Ben bir çare bulamadım.Benimde siyah gibi koyu koyu geliyor.allahım menapoza girmekten korkuyorum.
Amin kandilimiz mübarek olsun inşallah evlat hasreti ile geçen son miraç kandilimiz olsunGünaydın hanımlar kandilimiz mübarek olsun Rabbim dualarımızı kabul etsin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?