- Konu Sahibi akideciknane
-
- #65.921
Aynı doktora gidiyoruz fakat size önerdiği beslenme önerilerinin hiçbirini bize onermedi benimde embriyo kalitesi haricinde bir sıkıntı görünmüyor bunun için ne yapabiliriz diye defalarca sormama rağmenBu arada ben de doktorun önerdiği zamanlarda L-arginin, Coenzym Q10 içeren vitaminler kullandım. Yumurta toplama aşamasından önce yine doktorumun önerisiyle soğuk sıkım çörekotu ile üzüm çekirdeği yağı ve keçiboynuzu pekmezi kullandım. Çok fazla un, tuz, şeker tüketmemeye; zencefil, zerdeçal, karabiber, tarçın, kişnişi baharat olarak kullanmaya çalıştım. Doğal zeytin yağını bolca kullanmaya çalıştım. Okuduklarımdan hareketle sık sık avokado yedim.
Transfer öncesi ve sonrası toplam 3 kere intralipid serum bana da uygulandı.
Şu ana kadar aklıma gelenler bunlar; inşallah isteyen, bu uğurda çaba harcayan herkes sağlıkla sağlıklı bebişlerini kucağına alır...
Ben yumurta toplamadan önce kullandım bunları Kaan beyin önerisiyle, herkese farklı şeyler öneriyorlar...hi
Aynı doktora gidiyoruz fakat size önerdiği beslenme önerilerinin hiçbirini bize onermedi benimde embriyo kalitesi haricinde bir sıkıntı görünmüyor bunun için ne yapabiliriz diye defalarca sormama rağmen
Sürekli kullanımı bilmiyorum ama ben toplamda 2 ay kadar kullandım...ben tedavi görmüyorum ama bu keçiboynuzunu günde 1 yemek kaşığı,çörekotu yağını da 1 tatlı kaşığı kullanıyorum,acaba sürekli kullanmam da bir sorun olurmuki
Siz nerede tedavi oluyorsunuz?Ben yumurta toplamadan önce kullandım bunları Kaan beyin önerisiyle, herkese farklı şeyler öneriyorlar...
İzmir İrenbedeSiz nerede tedavi oluyorsunuz?
Anladım isminizin sonundaki 10 ilgimi çekti, Balıkesir’den mi gidip geliyorsunuz?İzmir İrenbede
Merhaba,
3 senedir es vermeden devam ettiğimiz tedavımızi kısaca anlatmak istiyorum. Forma giren ve düşük amh, yüksek fshı olan buna ilave erkek kaynaklı morfoloji 0 olan hastalara moral olur umarım. Ben 41, eşim 43 yaşında. Çocuk düşündüğümüzde amhım 0,44 olduğunu ve yumurta rezervindeki düşüklük nedeniyle hemen tüp bebek tedavısıne başlamamız önerildi. Şoku ise spermiyogram tespit neticesinde yaşadık. Eşime %100 glozosperm teşhisi konuldu. Akrozom yokluğu nedeniyle döllenmede sorun yaşayaşacağımız, döllenme olsa bile dna paketi çözülmeyeceği ,benim ileri yaşım nedeniylede embriyo olsa bile sağlıksız olacağı söylenip donasyon önerildi. Bu şartlar altında tedavımıze başladık2 opu iptali ve 5 deneme neticesinde (ki her denemede 1 tane olsa bile embrıyomuz 5.gune gitti) , ngs sı temız gelen 1 embrıyo bulabıldık. 7. Deneme tamamen tesadüf oldu, adet olamadım dıye dr gıttığımde 5 folüküler görünce hemen tedavıye başladık ve 5 de dolu çıktı, 5 ide döllendi ve son işlemden sağlıklı bir embrıyomuz oldu. Henüz transferımız gerçekleşmedi. Era, cd 56 gibi testlerle ilerleyeceğiz. Kimse pes etmesin. 1 yumurta olsa bile peşine düşün. Donasyon önerilen bir çift olarak biz bu aşamaya kadar gelebildik.Umarım kimsenın emekleri boşa çıkmaz.
Era testi transferin ne zaman yapılmasının uygun olduğunu belirleyen bir test cd56 ise vücudun embriyo yü yabancı madde olarak algılama oranını tespit etmek amacıyla yapılan bir testÇabalarınızın karşılığını alırsınız inşallah
Era ve Cd 56 hep duyuyorum ama hiç bilmiyorum, NGs’den farkı ne? Bahçeci’de mi tedavi görüyorsunuz?
Mucadeleniz ve yolunuz oldukça mesakatliymis sabrınızı takdir ettim umarım yolun sonuna bir adim mesafeye gelmissinizdir allah emeklerinizi boşa cikartmasinMerhaba,
3 senedir es vermeden devam ettiğimiz tedavımızi kısaca anlatmak istiyorum. Forma giren ve düşük amh, yüksek fshı olan buna ilave erkek kaynaklı morfoloji 0 olan hastalara moral olur umarım. Ben 41, eşim 43 yaşında. Çocuk düşündüğümüzde amhım 0,44 olduğunu ve yumurta rezervindeki düşüklük nedeniyle hemen tüp bebek tedavısıne başlamamız önerildi. Şoku ise spermiyogram tespit neticesinde yaşadık. Eşime %100 glozosperm teşhisi konuldu. Akrozom yokluğu nedeniyle döllenmede sorun yaşayaşacağımız, döllenme olsa bile dna paketi çözülmeyeceği ,benim ileri yaşım nedeniylede embriyo olsa bile sağlıksız olacağı söylenip donasyon önerildi. Bu şartlar altında tedavımıze başladık2 opu iptali ve 5 deneme neticesinde (ki her denemede 1 tane olsa bile embrıyomuz 5.gune gitti) , ngs sı temız gelen 1 embrıyo bulabıldık. 7. Deneme tamamen tesadüf oldu, adet olamadım dıye dr gıttığımde 5 folüküler görünce hemen tedavıye başladık ve 5 de dolu çıktı, 5 ide döllendi ve son işlemden sağlıklı bir embrıyomuz oldu. Henüz transferımız gerçekleşmedi. Era, cd 56 gibi testlerle ilerleyeceğiz. Kimse pes etmesin. 1 yumurta olsa bile peşine düşün. Donasyon önerilen bir çift olarak biz bu aşamaya kadar gelebildik.Umarım kimsenın emekleri boşa çıkmaz.
Mucadeleniz ve yolunuz oldukça mesakatliymis sabrınızı takdir ettim umarım yolun sonuna bir adim mesafeye gelmissinizdir allah emeklerinizi boşa cikartmasin
Era testi transferin ne zaman yapılmasının uygun olduğunu belirleyen bir test cd56 ise vücudun embriyo yü yabancı madde olarak algılama oranını tespit etmek amacıyla yapılan bir test
İnşallahÇabalarınızın karşılığını alırsınız inşallah
Era ve Cd 56 hep duyuyorum ama hiç bilmiyorum, NGs’den farkı ne? Bahçeci’de mi tedavi görüyorsunuz?
canim bizdede ayni sorun var esimin spermlerinde akrozom yok yumurta sıkıntısı yok 38 yasina yeni girdim 3 tup denedik kaliteli embriyo elde edemedik sonuncu devlette yaptirdik dollenme olmadi arastirdigima gore sansimiz yok denecek kadar az ben evlat edindim ama kardes istiyoruz siz nerede tedavi oluyorsunuz insallah sonuca ulasirsiniz ben denemeyi dusunmuyorum ama siz basarirsaniz belki bir deneme yapariz lutfen sonucuda paylasin bizim gibi cok vardir herkese umut olursunuz umarimMerhaba,
İnşallahngs embrıyonun genetiğinin normal olup olmadığını tespit edıyor ki hem benim yaşım hemde şiddetli erkek kısırlığı nedenıyle Her denmemizde embrıyoları bu teste gonderdık. Era testi rahmin embrıyoyu tutuculuğunu ölçüyor, cd 56 da bağışıklık sistemine ilişkin bir test , rahımden parça alınarak yapılıyor. İlave olarak histereskopide yapılacak. Bütün silahları kullanıcaz neticesi bekleyeceğiz
Siddetli adet sancisindan hic farki yok canim, benim kürtaj randevumun bir gece oncesi adet sancisi gibi sancim basladi,sonra yogun kanama basladi, yogun derken yanlis hatirlamiyorsam hastaneyi gece aradigimda geleyim mi diye, saatte 2 ped i geçiyorsa gelin demişlerdi, benim de nerdeyse o kadardi, sabahi bekledim, kanama oldukça sanci azaliyor, sabah gittigimde o kadar kanamaya rağmen dusmemisti, doktor düşmek üzereymiş dedi, kanamayla birlikte pihtilar olabilir korkma, tabiki doktoruna görün, parca kalma ihtimaline karşı kürtaj yapabilirler, çok geçmiş olsun, saglikli gebelikler yasatsin bizede, saglikli evlatlar versin...Arkadaşlar ben bugün başka bi doktora daha gittim de,kese 11 mm ama çok çok düzensiz ve her an düşük yapabilirsin ve hatta 1/2 gün içinde dedi.Bunu da duyunca sürekli vücudumu dinlemekten yoruldum,daha önce hiç düşük de yapmadım,kanama leke vs de yok,başından geçen arkadaşlar illaki olmuştur,düşüğün en erken ve ilk belirtileri var mıdır,yani kanama ve ağrı dışında...
Geçmiş olsunArkadaşlar ben bugün başka bi doktora daha gittim de,kese 11 mm ama çok çok düzensiz ve her an düşük yapabilirsin ve hatta 1/2 gün içinde dedi.Bunu da duyunca sürekli vücudumu dinlemekten yoruldum,daha önce hiç düşük de yapmadım,kanama leke vs de yok,başından geçen arkadaşlar illaki olmuştur,düşüğün en erken ve ilk belirtileri var mıdır,yani kanama ve ağrı dışında...
Canım teşekkürler.Bugün doktor öyle söyleyince iyice stres oldum,bir de 1/2 gün deyince bütün gün vücudumu dinledim,ufak bir sancı olsa ona bağlıyorum artık.Bir belirti başlamadan da hastaneye gitmek istemiyorum,direkt alırlar kürtaja diye.Kendisi istediğinde diyorumSiddetli adet sancisindan hic farki yok canim, benim kürtaj randevumun bir gece oncesi adet sancisi gibi sancim basladi,sonra yogun kanama basladi, yogun derken yanlis hatirlamiyorsam hastaneyi gece aradigimda geleyim mi diye, saatte 2 ped i geçiyorsa gelin demişlerdi, benim de nerdeyse o kadardi, sabahi bekledim, kanama oldukça sanci azaliyor, sabah gittigimde o kadar kanamaya rağmen dusmemisti, doktor düşmek üzereymiş dedi, kanamayla birlikte pihtilar olabilir korkma, tabiki doktoruna görün, parca kalma ihtimaline karşı kürtaj yapabilirler, çok geçmiş olsun, saglikli gebelikler yasatsin bizede, saglikli evlatlar versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?