Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Dollendikten sonra ucuncu gune kadar yumurtanin, ucuncu gunden sonra spermle ilgili faktorlerin devreye girdigini duymustum. Acaba oralara bakildi mi? Ben cok anlamiyorum gerci sperm kismindan; ama burada bilgili arkadaslar var bu konuda.
Sperm tahlili yapıldı bir sorun görülmedi açıkçası spermle ilgili başka birşey yapılıyor mu bende bilmiyorum ayrıca hastanede herkese standart mikrocip yapılıyormuş sağlıklı spermlerin secilmesinde katkı sağladığını düşünüyorum her yeni denemeyi ilk deneme olarak görüp ümitli olmak lazım durumu degistiremiyorsak bakış acımızı değiştirmek lazım diyelim

Cok ilginc, bu Bahceciler birbirinden farkli mi isletiliyor anlayamadim ben onlari...

Size sormuşlardır belki "mitoscore'a bakalım mı?" diye. Bana sormamışlardı. Ek ücret veriliyor mu onun için?
Sizin 5ab idi galiba embriyonuz. Allah kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah
5.gün embriyosu muydu sizin? Benim de ngs'den pozitif olan embriyom var ama 6.gün embriyosu. Acaba çok farkettiritor mu başarıyı, merak ediyorum. Bilemiyoruz tabi...

Havuz olayını benim doktorum önermedi. Her yumurta toplama işlemi bir tüp bebek parası dedi. Hal böyleyken o yumurtaları biriktirmeyelim kullanalım dedi. Mantıklı geldi bize de.

Oyle tabi canim, sonucta her seferinde toplanan yumurtalar spermler sahsina munhasir; sonucta bir guclu kombinasyona bakiyor. Moral de en onemli etkenlerden biri bu iste

Bana da sormamislardi, direk yapmislar. Saniyorum hediye olarak falan verdiler bunu bana, yirmi tane embryo birden gonderdigim icin butun klinik adimla soyadimla taniyor beni resmen.
Daha once de konustuk bu hususu aslinda. NGS’den saglikli geldikten sonra morfolojinin cok da bir anlami yok bence. Yani 5ab ya da 6bc veya 5cc bence cok fark yok, neden olsun ki? Bu degerlendirme, genetigine bakilmamis embryolarin transfer icin oncelik seciminde alisilagelmis olarak kullanilan teknik (eskiden genetik testler olmadigi icin eldeki en iyi secim yontemi buymus); fakat embryolarin genetigine baktiginiz durumda dis gorunusun pek onemi kalmiyor. O yuzden bence hic oyle dusunmeyin; ne guzel saglikli bir embryonuz varmis iste, bence cok guzel birsey bu ☺

Bu ngs nin maliyeti ne oldu sana arkadaşım,ben bir şey okumuştum, belirli bir sayiya kadar ayni ücreti aliyormus merkez, diyelim 5 taneye kadar bilmem kac dolar gibi, öyle bir şey mi sende de

Bu ngs nin maliyeti ne oldu sana arkadaşım,ben bir şey okumuştum, belirli bir sayiya kadar ayni ücreti aliyormus merkez, diyelim 5 taneye kadar bilmem kac dolar gibi, öyle bir şey mi sende de

Valla hic sorma ben galiba cok aptallik ettim bu konuda; o kadar stresliydim ve tek dusundugum tedavinin iyi gecmesiydi ve NGS’den saglikli gelir mi gelmez mi idi ki ne pazarlik etmek aklima geldi ne de baska birsey. Kek gibi gittim embryo basina 350$ odedim. Sonra konusunca baska arkadaslarla bu ihtimal oldugunu soylediler; ama is isten gecmisti. Yani Bahceci yonetimi de boyle bir ihtimal vardi ama bana kendim akil edip sormadigim icin hic bahsetmedilerse de Allah’tan bulsunlar burunlarindan ciksin ne diyeyim...

Simdi neler derdim de onlara, şükür yavrun karninda onun hatrina susuyorum,7000 usd , ben şok ben iptal......
Bu kadar fazla sayiya sana bir sey yapmalilardi, ki ben bunu okudum eminim ama hangi merkez bilmiyorum, hatta burda da yazayim en azindan başkaları okusun, birisi de baska sayfada demisti pgt sayfasinda, genetikci ile kendimiz görüşüp 250 $ a anlastik, biz boyle yapınca merkez de 250 den yolladi dedi, tacir bunlar tacir
Simdi düşündüm de senin adini soyadini biliyorlarmis ya, valla bence senin cilt no, sira no falan hepsini ezberlemislerdir,

Acıbadem’de NGS ile ilgili bana şöyle dediler;
Çok embriyonuz olması durumunda, tüm embriyolardan biyopsi alınır ve tüm embriyolar dondurulur. İsterseniz önce 4-5 tanesini NGS’ye göndeririz, geri kalan adetin biyopsi örneği bir süre (yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl idi) saklanabiliyormuş..
İlk giden partiden sağlıklı gelmezse veya gebelik oluşmazsa 2, 3. Ya da 4 Parti olarak bizim belirlediğimiz adetlerde biyopsi NGS’ye gönderilebiliyor.
Örneğin ilk partide gebelik elde edilirse boşuna tüm embriyolar için en baştan NGS ödenmemiş oluyor. Bana mantıklı geldi..
Acıbadem’de NGS 432 dolar. Bu fark neden anlamadım kullanılan teknoloji mi farklıdır nedir

Bir daha şok oldum, kime sorsan teknolojisi cok iyi, nasilsa anlamıyoruz, Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın, iyi vicdanli doktorlarla karsilastirsin, demekten baska yapacak bisey yok

Oyle oyle de iste ben de cok fazla dusunmemeye calisiyorum; kaziklanmis duygusu pek de guzel birsey degil ne yapayim olumlu yanindan bakmaya calisiyorum

Oyle oyle de iste ben de cok fazla dusunmemeye calisiyorum; kaziklanmis duygusu pek de guzel birsey degil ne yapayim olumlu yanindan bakmaya calisiyorum
Bosverr arkadaşım, haticeye degil neticeye bakalım, dedigin gibi bilerek demedilerse Allaha havale et

Ankara Bahçeci'de de $ 350 idi NGS yaptırma. Taa yurtdışına gidiyor azot tankında falan, zor iş, pahalı ama yine de normal geldi bana, her şey çok pahalı artık.
Evet 5ab, 5bb farketmiyordur inşallah sizin dediğiniz gibi... Ama benim embriyomdan biyopsi 6. günde alındı. Yani biyopsi alınabilecek büyüklüğe ulaşabilmek için 5 gün yerine, 6 güne ihtiyaç duydu. O biraz belki şansımı düşürür. Bilemiyorum tabi... İnşallah hepimiz için herşey güzel olur

6. gün embriyosu ile ilgili bilgisi olan varsa, paylaşırsanız sevinirim
Ben kalitesiz olarak bilmiyorum Şişli memorialda benim ngs den 1 tane sağlıklı 6ab embriyom gelmişti. Hatta kromozom bozukluğu olan embriyolarınızdan biri çok kaliteli 6aa denmişti. Baktırmasak onu transfer edebilirdik denmişti. Bu embriyo için %50 gibi yüksek bir şans verilmişti hatta tutarsa %90 devam eder bile dendi.Maalesef ngsli embriyo tutmadı Semra hoca rahim yeterli kalınlığa ulaşmamıştır veya çözünürken bozulma olmuş olabilir demişti. Zaten doktorlar ilk görüşmedeki kadar sevimli olmuyor negatif görüşmesinde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…