Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Benim doktorum da NGS konusunda çok olumsuz.Gerçi zaten benim az yumurtam olduğundan çok da anlamlı değildi.Biz de doktorumuza güvenip vazgeçtik.Ama şimdi sizi okuyunca açıkçası içime bir kurt düştü
Hiç öyle düşünme canım, az çok farketmiyor benim 1 tane 5. Gün embriyom vardı ben özellikle istedim ki Dr da önermişti, ve sağlıksız geldi baktırmadan transfer yaptırsaydım evet belki tutmayacaktı ama gelen sonuca göre büyük olasılıkla tutabilecek bir hasardı sonra ya erken düşük ya da daha da büyüyüp kendi düşmeyip kürtaj kararı sonra kürtaj komplikasyonları sonra geçen zaman gerek var mı bence transferden önce embriyonun sağlığını öğrenme şansımız varsa neden öğrenmeden bunca riski alalım
 

Kesinlikle ayni fikirdeyim
 
Medical Park florya’da.

Benim bu klinik ile ilgili herhangi bir bilgim yok acikcasi. Dedigim gibi doktorunuzun neden tereddutle yaklastigini da anlamak onemli. Laboratuvar basarisi NGS elleclemesi kisminda nedir (embryo bozulma orani vs) onemli, tecrubeliler mi, hangi laboratuvarda test yapiliyor, bunlari degerlendirmek lazim. Zaten laboratuvarin techizati ve personeline gozunuz kapali guvenemiyorsaniz degil NGS’yi, tup bebegi bile yapmamak lazim. Bizim yasimizda tum riskleri en aza indirmeye calismak onemli.
 

Benimki 6.gün embriyosu, o yüzden acaba 5.gün embriyosuna göre şansı daha mı az olur acaba diye düşünüyorum. Göreceğiz bakalım... Hayırlısı olsun
 
Sanırım ben
İnanın benim de hiçbir fikrim yok.Embriyolog bir arladaşım önerdi ben de gittim.Öyle sizin gibi kapsamlı araştırmalar falan söz konusu değildi bende.Zaten başlarken o kadar cahildim ki donduracakları şeyin yumurtam olduğunu sanıyordum.Ancak doktorum tecrübeli ve vicdanlı biri.Yine de bilemiyorum.32 yaşından sonra hukuk okudum.40 dan sonra da tıp okuyasım var :))
 
Belki saçma bulacaksınız ama bu bir gün içinde yazılanları okuduktan sonra neden daha erken evlenmedim diye kendime demediğim kalmadı. Yumurtaların azalması, kalitesizleşmesi ve ömürden günlerin akması. Dünden beri etrafımdaki bekarlara ve evli olup da bebek düşünmeyenlere gidin bi kadın doğumcuya en azından rezervinizi öğrenin diyorum.
O kadar yabancı terimler öğreniyorum ki burda, sanırım benim biran önce bunları öğrenip doktorlar ile o şekilde iletişim kurmam gerekecek. Herkesin öyle hikayesi var ki, hangi doktora nasıl güveneyim diyor insan. Kaldı ki oğlumu kaybettikten sonra bu bende tavan yapmıştı.
Kadın olmak ne kadar zor.
 

Hahaha vallahi ben de dusunmuyor degilim tip fakultesini
 

Ahh ben de diyorum keske ben daha gencken etrafimda beni bilgilendirecek birileri olsaydi. Aslinda evlenmek mecburi degil, 35 yasindan once ya da ne bileyim 20’li yaslarda bir iki set yumurta dondurmak en akillica cozum. Boylece esten bagimsiz her zaman kullanima hazir yumurtaniz olur ve 40’li yaslarda bile 20-30’lu yaslardaki gibi saglikli bir hamilelik elde edebilirsiniz. Ayni yumurta donasyonu gibi, kendi yumurtanizla ☺
Ben acikcasi su an gordugum her genc kadina bunu tavsiye ediyorum sorulsun sorulmasin. Bence okullara ders olarak konmali dogurganlik konusu ☺
 
Ben sizi çok iyi anlıyorum.Ben de ilk bu işe girdiğimde beynimden vurulmuşa dönmüştüm.Hatta bu sayfalarda geriye doğru gitseniz umutsuz yazılarımı görürsünüz.Ama o zaman arkadaşlar beni kendime getirmişti.Biz savaşıyoruz sen de savaşmak zorundasın demişlerdi.Geç evlenmekle büyük bir risk aldık doğru ama artık oldu bir kere.Sakın o umutsuzluk girdabının sizi çekmesine izin vermeyin.Ayaktayım ve elimden gelenin en iyisini yapıcam deyin kendinize.Değerleriniz iyi yaşınızda da birşey yok.Burada arkadaşların size verdikleri bilgiler çok değerli.Mutlaka dikkate alın.Hiçbir doktor size bu kadar detaylı tavsiyelerde bulunmayacak.En önemlisi de inançlı ve umutlu olun.İnşallah yüzünüz gülecek.Gönülden diliyorum.
 
Ben de aynı tavsiyeleri veriyorum keşke daha erken evlenseydim diyorum ama nasip işte herşey
 
Kesinlikle katılıyorum. Okullarda üreme sistemi konusu çok daha detaylı anlatılabilir. Ama baksanıza, bir sürü insan klomen kullanıyor ama o süreçte AMH’nın ne olduğunu bilmiyor. Yıllarca korunup, çocuk düşününce yumurtalarının azaldığını öğrenen, 20’li yaşlarda olup FSH ı tavan yapan ne çok insan var. Hamilelikten korunmanın yolları anlatılıyor ya, onunla birlikte üremedeki zorluklar da anlatılsın. Hatta evlilik öncesi istenen sağlık taramalarına bu da eklensin. Ne bileyim ya herkes bilinçlensin de sonra kimse hayal kırıklığı yaşayıp üzülmesin.
 
Ooo benim mi öndeymiş seninkinden valla şok oldum okuyunca. benim ki az olandır saniyordum simdiye kadar :) demek ki sanslıymısım bilgiler iyi oldu söylediklerinin hepsine katiliyorum.bana da 40 yaşında gittigim numune hastanesi kadın dogum dr.u gençlerdi kızlar "yumurta dondurma şimdi etkili olmaz ki 20 yaşında yaptırmalıydın " dedi. aynı seyleri duymuşuz demek ki.senin embriyonun kalitesi neydi yazmıstın ama unuttum.
Sen nasılsın hamilelik nasıl gidiyor takvim yapsana artık.tüm mesajlarda yazanları özetlersek bence de evliliği çocuğu bilgisiz olduğumdan ertelemişim.ailemde hiç önem vermez evliliğe hatta halen bekardım onları dinlesem.ins diğer arkadaşlarımızda emeklerinin karşılığını alsınlar şans onlardan yana olsun.
 
Son düzenleme:
Mitoscore deniyor buna embriyonun mitokondriyal biyomarkerları ile belirlenmiş enerji durumunu gösteriyor.Tutunma kapasitesini buradan anlayabiliyorlar.Bu scora göre en enerjik embriyo seçilip veriliyor öncelikle...
Çok tesekkürler bilgiler için.ins. emeginin karşılığını bu ay alırsın canım.sakın canını sıkma
 
iyi pazarlar bu mitekondriyel dna düzeyini dört transferimde hiç demediler, her lab söyler mi veya biz nasıl anlayabiliriz, yardımcı olabilir misiniz, tşk
 

Oyle oyle valla; ama bir de soyle dusunuyorum: biz 20’li yaslardayken su anki gelismis dondurma teknikleri yoktu henuz. Demek ki kismet degilmis diyelim ve gecelim; yoksa kafalari duvara vurmaya kadar yolu var bu isin:
Hamilelikten daha bir sey anlayamadim guzelim, full paranoya geciyor anlayacagin. Kesesini gormekti, kalbiydi vs derken simdi de acaba kalbi hala atiyor mu stresi gece gunduz.

Dorduncu aya girdigimde belki rahatlarim diyorum ne bileyim
 
iyi pazarlar bu mitekondriyel dna düzeyini dört transferimde hiç demediler, her lab söyler mi veya biz nasıl anlayabiliriz, yardımcı olabilir misiniz, tşk

Merhaba, size de iyi Pazarlar,
Acikcasi baska hangi kliniklerde bu hizmet veriliyor bir fikrim yok; ama benim tedavi gordugum klinik yapiyor. NGS yapilmis olmasi lazim tabi embryolariniza, ilave olarak bu testi de sunuyorlar. Benim klinigim de NGS ve Mitoscore icin Ispanya’daki bir laboratuvar ile calisiyor. (Bahceci Fulya’dayim)
 

Benim transfer edilen 5ab idi canim. Gordugun gibi ab bile olsa mitoscore’u fazla olabiliyor. O yuzden morfoloji NGS yapildiktan sonra cok da bir onem teskil etmiyor bence. Embryolarin enerjisi de cok onemli gibi geliyor bana.
Dedigin gibi tum arkadaslar da insallah emeklerinin karsiligini alirlar ve guzel haberlerini biran evvel aliriz.
Ben buradaki herkese gece gunduz dua ediyorum.
 
Bu düşüncende doğru teknik daha geriydi.
embriyon cok iyiymis maşallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…