Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Burdayız burdayız Mert’i büyütüyoruz
Sosyal medya telefon ve tv ile aramız pek yok
Sizde gündem nedir
Ömer ve abisi nasıllar
Bizde de TV yok benim sosyal medya hesabım tek watshap var başka hiç olmadı zaten arada buraya bakıyorum o kadar
İki kuzumda iyiler şükür öpüyoruz sizi

Merhabalar arkadaşlar.ikinci denemem dondurulmuş embriyo ile 3. Gün olarak çarşamba günü yapıldı. İlk denememde 3. Gündü. Sizlerde kaçıncı gün transfer edilmişti. Neden 5. Güne bekletip sağlıklı kalanı transfer etmediler diye şu an endişeliyim. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba.

Merhaba hayirlisiyla pozitif sonuc olur insallah
5. gune gitmek kaliteli embryo secim yollarindan biri; fakat toplanan/dollenen/3.gune giden embryo sayisi az olunca riske atmak istemiyorlar ve 3. gunde transfer ediyorlar benim bildigim. 5. Gune cok embryosu olan ve PGT yaptirmak isteyenler gidiyor.
Sizin toplanan/dollenen/3.gune ulasan embryo sayiniz nedir?

Benim ilk denememde 3 embrıyo oluştu 5.güne 1 tane kaldı onu transfer ettiler çok şükür o şuan hayatımda..geçen yıl tek yumurta tek embrıyo ve yine 5.gün transfer yapıldı ama kimyasal oluştu düştü..bu ay yine ya tek yada en fazla 2 yumurtadan fazla olacagını sanmıyorum..yani 5. Gün transferi sayıyla ilgili değil diye düşünüyorum..

Benim 5 yumurtam toplandı 3 ü döllendi. Birini 3. Gün transfer ettiler kalanlarıda dondurdular. Ama
sizin kalan 3 taneyi 5. Güne bekletmişler ve biri kalmış o da tutmuş çok şükür. Bende neden böyle yapmadılar diye soruyordum boşuna her seferinde stres hayal kırıklığı zaman kaybı gibi geliyordu ki sizde çok net ilk denemede tutturmuşlar sağlıklı embriyo ile tabi önce Allahın izniyle.

Bu arada ben 41 yaşındayım ya siz ? Yaşla mı ilgili acaba diyorum ama ne alakası var ki

Bu arada ben 41 yaşındayım ya siz ? Yaşla mı ilgili acaba diyorum ama ne alakası var ki
Aslında evet yaşla ilgili 5.gune ulaşma ihtimali düşük oluyor gitse bile 5.gune gidene kadar kalitesi düşüyor ama tabi 1.kalite 5.gune gitme ihtimali de oluyor gelende en az 2 ay önceden vitamin takviyesi ile bu şansı artırmaya çalışıyorlar

Tabi ki sayiyla ilgisi var. Sizin ilk transferinizde risk alinmis, cok sukur tutmus. Ya hepsinin gelisimi dursaydi 5. gune giderken?
Bu is oyle zaten tek soruya verilen cevapla karar verilecek bir husus degil. Hastanin yasi, gecmisi, kac yumurta cikardigi, laboratuvar eleman ve techizat kalitesi, onceki denemeleri varsa ne oldu vs vs bircok degiskeni var. Sayi da kesinlikle bunlardan birisi.
Ama tabi siz risk aliyorsaniz her halukarda 5. gune gidelim diye israr edebilirsiniz, sonucta son karar sizindir. Ben sahsen 30 yasindan genc olsam, genetik ya da test yaptirmami gerektirecek bir sorunum da yoksa ve az yumurtam varsa 5. gune asla gitmem; ana rahmi en guzel laboratuvardan daha iyi ortam saglar cunku...

Son düzenleme:

Hayir tamamen yas baz alinarak verilen bir karar degil bu arkadaslar; ben 41 yasindayim, asagi yukari 16 yumurtam cikiyor en az 8-10 tanesi 5. gune gidiyor. Buna karar vermek icin bircok degisken gozonunde bulunduruluyor, yas bunalrdan biri ama yalniz o baz alinmiyor. Hastanin durumu, gecmisi, onceki deneyimler vs vs de onemli. Doktorunuza guvenin, en dogru karari o verecektir, eger sorguluyorsaniz kararlarini zaten dogru adreste degilsiniz demektir.

Benim literatürde okuduğum kadarıyla 5. Güne gitmeyecek bir embriyonun 3. Günde transfer edilerek tutma olasılığı sadece yüzde 10. Çok düşük bir olasılık . Tabi doktorlar elbette daha iyi bilir nedenini nasılını. Ama kırılanda bizim umutlarımız oluyor yine biz üzülüyoruz.

Literatur dediginiz doktorlarin sahsi kanaatleridir bu hususta. Ayrica aksine literatur de var bu konuda benim okudugum.
5. gune gitmemis bir embryonun 3. gunde konulmus olsaydi tutup tutmayacagini test etmek de mumkun degil, mantiken olasilik disi. O yuzden bu kadar kesin konusmalar yapip oran verilmesi cok da bilimsel degil bence.
Aksine, 5. gunde ana rahmi disinda olduklari icin olen embryolar olmasi ihtimali de var ki bu yukaridaki teoremden daha olasi bir ihtimal.
Son soz: hicbir laboratuvar, diger sartlar ayni kalmak kosuluyla, ana rahmi kadar optimal bir ortam hazirlayamaz ki bu butun literaturde kabul edilmis birseydir.

Benim arkadaşım 40 yaşında 3. Gün embriyosu ile ikiz doğurdu rahat olun 5. Güne gitmesi demek kesin sağlıklı olması demek değil. Kromozom problemi varsa onda da oluyor. İyi düşünelim iyi olsun

İlk denememde yani 3 embriyoda 32 yaşındaydım.2.denemede tek embriyo idi 38 yaşındaydım. Bence yaşla ilgili değilde doktorla alakalı bi durum.ama inanınki 3. Veya 5. Günle tutunmasının bence hiç alakası yok.3. Gün embriyolarıda tutunuyor tamamen nasip ,Allahın takdiri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…