• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Selam herkese
Benim 5. Güne tek bir embriyom gitmiş ve o da pgt ye gönderilmişti. Az önce merkezden aradıkar sağlıklı gelmiş embriyom:dua:
İstediğim zaman transfer gerçekleşebilirmiş. Çok heyecan yaptım. Paylaşmak istedim 🤗
Hadi sağlıkla tutunsun ve kucağına al inşAllah,:dua::nazar:

Benim durumda aynı 3.gunde ne var acaba☺şu konuyu da hiç anlamıyorum bize lazım olan bir tane kaliteli yumurta neden bir sürü hormon kullanarak fazla yumurta peşinde koşuyoruz ki zaten 5.gune gitmiyor ödediğimiz ilaç parası cabası
Aynen öyle benim doktor da büyük olasılıkla o yüzden bu sefer düşük doz yazdı zaten az yumurta var boşu boşuna hormon yüklemeyim bunlar yeter dedi herhalde, onu da sordum 3. Güne kadar annenin kromozomları götürüyormuş 3. Günden sonra bebeğin anne ve babadan aldığı kromozomlarla kendi kromozomu oluşuyormuş, herhangi bir sağlıksızlık varsa kendi kromozomu oluştuktan sonra ortaya çıkıyormuş o yüzden 5. Güne gidene pgt yapılıyormuş, maşallah benimkiler hep sıkıntılıymış ki 5. Günü 1 tane dışında tamamlayan olmadı, tamamlayan da sıkıntılı çıktı yani sadece 5. Güne gelmesi bile yetmiyor.hasar çoksa 4. Veya 5. Gün gelişim duruyormuş, hasar az ise 5. Günü tamamlıyor

Selam herkese
Benim 5. Güne tek bir embriyom gitmiş ve o da pgt ye gönderilmişti. Az önce merkezden aradıkar sağlıklı gelmiş embriyom:dua:
İstediğim zaman transfer gerçekleşebilirmiş. Çok heyecan yaptım. Paylaşmak istedim 🤗
Tebrik ederim ne güzel bir haber heyecanın çok iyi anlıyorum, darısı bizlerin başına inşallah.

mrb arkadaşlar bende 38 yasındayım 10 aylık evlıyım amh 0,20 durumum cok vahim doktorum kaan bozkurt takvıye dhea arı sutu hayıt kullanıyorum başka tavsıye edebılecegınız bırseyler varmı sureklı ağlıyorum ve ıcım hep kaygılı
Transferin 5 gün öncesi 7.2 idi
rahim kalınlaşması için nar yeyin suyunu için

Aynen öyle benim doktor da büyük olasılıkla o yüzden bu sefer düşük doz yazdı zaten az yumurta var boşu boşuna hormon yüklemeyim bunlar yeter dedi herhalde, onu da sordum 3. Güne kadar annenin kromozomları götürüyormuş 3. Günden sonra bebeğin anne ve babadan aldığı kromozomlarla kendi kromozomu oluşuyormuş, herhangi bir sağlıksızlık varsa kendi kromozomu oluştuktan sonra ortaya çıkıyormuş o yüzden 5. Güne gidene pgt yapılıyormuş, maşallah benimkiler hep sıkıntılıymış ki 5. Günü 1 tane dışında tamamlayan olmadı, tamamlayan da sıkıntılı çıktı yani sadece 5. Güne gelmesi bile yetmiyor.hasar çoksa 4. Veya 5. Gün gelişim duruyormuş, hasar az ise 5. Günü tamamlıyor
peki bu pgt yapılanlarda da bebeklerin kalbinin durduğu oluyor o neden,yani her türlü işlemi atlatmış,herhangi bir kromozom bozukluğu da olmadığı kesinleşti,neden kalbi duruyor

Selam herkese
Maşallah süper inşallah annesine sımsıkı tutunsun. Allah kucağınıza almak nasip etsin

Bal tarçın corekotu karışımı iyi geliyormuş ama benim çörek otunun kokusuna bile tahammülüm yok asla tuketemem😦

Selam herkese
Harika bir haber👏👏👏👏Bebeğinize kavuşmanıza az kaldı o zaman.Hersey gönlünüzce olsun dilerim

peki bu pgt yapılanlarda da bebeklerin kalbinin durduğu oluyor o neden,yani her türlü işlemi atlatmış,herhangi bir kromozom bozukluğu da olmadığı kesinleşti,neden kalbi duruyor
Pgt de sadece 46 kromozoma bakıyorlar bunların alt ve daha alt kromozomları da varmış, tabi bunlardaki sorunlar çok nadir görülen hastalıklar bu tip kromozom bozuklukları sadece amniyosentezle anlaşılıyormuş, artı kromozom dışında da bebek gelişirken bir takım sorunlar olabiliyormuş kalp beyin gelişimi sırasında bunlarda düşüğe neden olabiliyormuş. Benim tek embriyo sorunlu gelince testi yapan genetikçiyle görüştüm ne var ne yok anlattı kadıncağız sağolsun, o dönem sonuç olumsuz gelince çok sarsılmıştım ne var ne yok öğrendim

Pgt de sadece 46 kromozoma bakıyorlar bunların alt ve daha alt kromozomları da varmış, tabi bunlardaki sorunlar çok nadir görülen hastalıklar bu tip kromozom bozuklukları sadece amniyosentezle anlaşılıyormuş, artı kromozom dışında da bebek gelişirken bir takım sorunlar olabiliyormuş kalp beyin gelişimi sırasında bunlarda düşüğe neden olabiliyormuş. Benim tek embriyo sorunlu gelince testi yapan genetikçiyle görüştüm ne var ne yok anlattı kadıncağız sağolsun, o dönem sonuç olumsuz gelince çok sarsılmıştım ne var ne yok öğrendim
işte ne yaparsak yapalım,bir şeyler olacaksa engel olamıyoruz,Allah nasip ettiyse olacak her şekilde

Benimde 2 yıldır geçmeyen sabit bi kistim var ne olduğu belli değil, ama benim e2 düşük olduğu için başlıyoruz tedaviye, çikolata kisti şüphesi vardı en son dün doktorum ca125 diye bi test varmış onu da yaptırdı çikolata kisti oluca bu değer yüksek oluyormuş kanser markırıymış bu test çikolata kistinde ve kötü huylu olabilecek kistlerde yükselirmiş onun da sonucu bugün çıktı değer düşük çözemedim valla nasıl bir kist benim ki pazartesi kontrole gidince sorucam, lanet şey kaybolmuyorda 2 yıldır benimle
Okadar can sıkıcı ki her ay çıkıyor birtane artık sinirlerim bozuldu benimde ama çaresi var allahtan

Back