- Konu Sahibi akideciknane
-
- #64.561
Hayır kimya mühendisiyim. dolayısıyla kimyayla da aram iyidir.Ve sürekli bilimsel makaleleri de okurum . A ve D vitaminleri çok fazla alındıklarında ağır bozukluklara hatta ölümlere neden olabilirler. Fazla vitaminden ileri gelen bu duruma hipervitaminozis olarak denir
Böbrek yetmezliği,kalp yetmezliği,damar hastalıkları,karaciğer rahatsızlıkları,mide hastalıkları,uyku problemleri,hem zihinsel hem de fiziksel gelişimde duraklama yaşanabilecek belirtilerini gözle görebileceğiniz hissedebileceğiniz şeylerdir.
Üreme açısından ise D vitamininin fazla miktarlarda alınması da metabolizmada toksik etkiye yol açarak, dönüşümü olmayan problemlere sebebiyet verir.
A vitamini fazlalığında ise ; daha çok baş dönmesi, çift görme, baş ağrısı, kasılma nöbetleri, dudaklar ve avuç içlerinin soyulması, şiddetli kusma, kafa içi basıncı artışı şeklinde belirti verir ve bu belirtiler kullanımdan 6 saat sonra ortaya çıkar. A vitamini zehirlenmesi de diyebileceğimiz kronik toksisite ise günde 15mg dozda 3 aydan uzun süre kullanıldığında gelişir. Bu durumda ise kişilerde kuru cilt, kusma, kellik, kemik ağrıları, kalsiyum yükselmeleri, lenf bezlerinde büyüme, kan yağlarında yükselme, regl olamama, yalancı beyin tümörü belirtileri, sinirlilik, huzursuzluk, kansızlık görülebilir.
Canım D vitamini ihtiyaca göre verilir herkesin ihtiyacı farklı atıyorum bir talasemi hastasına verilen dozu sana verseler toksik etkiye maruz kalırsın. Bu tarz vitaminler her zaman kişiye özel dozlarda verilir.Onun dışında sadece vücudun kullanabileceği dozlarda verilir. Sen T tunserD12 nin kullandığı vitaminlerdeki D vtamini dozajlarına bir bakıp toplarsan anemisi olmayan bir kişiye ne doz verildiğini daha iyi anlarsın. Gerçi kısa süre kullanacakmış ama bana göre bu dozaj kaş yapayım derken göz çıkarma gibi. Ancak dediğim gibi sonuçta ben doktor değilim. Belki tahlillerde bir durum görmüştür yada yapacağı tedaviye bir uygunluğu vardır bilemiyorum.Ben acikcasi D vitamini onerilen dozlari cok yeterli ve tutarli bulmuyorum. Benim yasadigim yer itibari ile D vitamini eksikligim oldugundan bu konuyu cok uzun zamandir arastiriyorum ve ayrica duzenli araliklarla olcum yaptirip kullandigim miktara gore kendimi de cok duzenli gozlemliyorum.
Bundan on sene oncesine kadar, onerilen optimal duzey 30 ngMl idi. Ben bana D vitamini eksikligi tanisi konuldugunda asagi yukari onerilen seviye de bu idi. Yasadigim etkiler de depresyonla birebir ayniydi, ayrica butun kemiklerim falan agriyordu. Neyse uzatmayayim. Bana onerilen optimal duzeye geleyim diye yaklasik bir sene tedavi uygulandi. Bu arada endokrinologum isinin erbabi biridir. Bu tedavi neticesinde onerilen seviyeye geldim ama cok da farkli hissetmedim. Sadece kemik agrilarim gecti, onun disinda depresif ruh halim devam ediyordu. Ben daha fazla arastirdim bu hususu ve bazi grup hekimlerin bu onerilen seviyelerin cok uzerinde tavsiye ettiklerini gordum. Ayrica D vitaminini ne kadar onemli oldugunu da iyice anladim. Bu arada Turkiye’de dikkat ederseniz cogunlukla Amerikan ekolu takip edilir, o da FDA tarafindan yonetilir. Bir grup hekim de acikcasi FDA yonlendirmelerinin ilac sanayinin cikarina olacak sekilde yapilandirildigina inanmakta. Acikcasi ben de buna inaniyorum artik bkz. Son senelerde adapte edilen ve pardon denilen oneriler (yumurta yenmemesi, kolesterol tartismasi, karbonhidratlarin diyetimizin bazini olusturmasi gerekliligi, yag zararlidir tamamen cinsine bakilmaksizin, bundan mutevellit seker hastalikalrinin toplumlarin yarisi gibi oranlara cikmis olmasi vs vs) Bu sebeple son on senede bu karsi grup hekim ortalikca cok ses cikarnaya basladi. Velhasil, bu karsi grup cok ses cikardikca, bu onerilen seviyeler de yavas yavas caktirmadan yukseltildiler. 10 sene once toksik duzey kabul edilen 50 ngMl ustu D3, simdilerde referans degerler yukseltildigi icin optimal aralikta kabul ediliyor.
Ben asagi yukari 5 senedir D vitaminimi 80-100 arasi tutuyorum; ve hem fiziksel hem de psikolojik olarak faydasini da cok gordum.
Ayrica D vitamini yuksek miktarda ise mutlaka K vitamini ile birlikte alinmasi lazim, yoksa kalsiyum birikimine yol aciyor ki bu da toksisite dedikleri olay. Bu arada su anki toksisite duzeyi 150 ve uzeri olarak belirlenmis durumda. 80-150 arasi nedir bir aciklamasi yok. Kisacasi bunlar da mutlak seyler degil, insanlarin koydugu tanimlar. Amerikan endustrisi cok fazla seyi manipule ediyor ve bunu ne yazik ki cogu zaman akademisyenleri kullanarak yapiyorlar.
Tabi bu arada hicbir vitamini test yaptirip seviyemizi anlamadan kullanmamak lazim, yagda cozunenler gercekten zararli olabiliyor. Suda cozunenler abartmadikca idrarla atiliyor fazlasi.
Canım D vitamini ihtiyaca göre verilir herkesin ihtiyacı farklı atıyorum bir talasemi hastasına verilen dozu sana verseler toksik etkiye maruz kalırsın. Bu tarz vitaminler her zaman kişiye özel dozlarda verilir.Onun dışında sadece vücudun kullanabileceği dozlarda verilir. Sen T tunserD12 nin kullandığı vitaminlerdeki D vtamini dozajlarına bir bakıp toplarsan anemisi olmayan bir kişiye ne doz verildiğini daha iyi anlarsın. Gerçi kısa süre kullanacakmış ama bana göre bu dozaj kaş yapayım derken göz çıkarma gibi. Ancak dediğim gibi sonuçta ben doktor değilim. Belki tahlillerde bir durum görmüştür yada yapacağı tedaviye bir uygunluğu vardır bilemiyorum.
Bu arada sadece kalsiyum yükselmez fosfatta yükselir. Yani kalp krizi, damar sertliği ve inmeye (felç) neden olabilir Ve K vitaminin bunları toleresi ya da ne kadar tolere edebileceği tartışmalıdır. Serbest radikallerdeki etkileriyle alakalı akademik verilere hiç girmiyorum bile.
Atalarımız boşa dememiş "azı karar çoğu zarar"
Izmirde hangi hastane ve doktor acaba.ben de araştırıyorum da
[/QUOT irenbe kaan bey
Aslında keşke Astaxanthin içeren krill oil falan kullansaydın eşine hatta sana da çok ciddi faydası olurdu. Dünyadaki en güçlü antioksidan özellikle sigara içenlerde oluşan oksidatif stresi uçurup götürüyor. Göze falan da çok faydalı . C vitamininden 60 kat güçlü bir antioksidan... Özellikle erkeklerde ciddi etkili . Somon balığı karides gibi kırmızı deniz canlılarından elde edilen bir antioksidan bu.Ben de şimdi düşünürken aklıma geldi bunca zaman akıl edemedim
hazır bir kimya mühendisi bulmuşken :) şunu sormak istiyorum Zeolit diye bir madde varmış volkanik mineral diye bir şey . Ve bu suya katılıp içilirse vücuttan ağır metalleri , radyasyon hatta bazı mikropları atarmış bu konuda bir bilgin var mı yada bilir kişi olarak araştırma yapabilir misin . Ben bunu you youtube de Süha Sönmezden duymuştum baktım satılıyor ama kullanmakta tereddüt ediyorum . Birde yumurta kalitesi için hayatıma 1,5 aydır dikkat ediyorum ama sağlıklı yumurta için bunun en az 3 ay olması gerekiyormuş. Ondan önce hayatımda yoğun kafein vardı ve abur cubur bazen de alkol. Bir sonraki adetimle hemen tüp bebeğe gitsem hemen işleme geçseler 3 aylık süre dolmamış olacak yumurtalar kalitesiz olacak diye korkuyorum. Bende pcos tan dolayı rezerv sıkıntısı yok o yüzden adetimle beraber hemen iğneleri başlatabilirler.
Previt +İmpryl +d vitamini birde Omepa ve prowomen kullanıyordum devam edebilirsin dediKaan bey bana previtpozitive ile nev life verdi sadece.size ne verdi
Sakın böyle bir hata yapma canım. Zeolit endüstriel olarak çok geniş alanda kullanılan alüminyum, silikon ve oksijen içeren sulu Alumino silikat mineralleridir. Çok fazla doğal formu var daha da çok sentetik formu. Mesela Göreme yüresindekilerin direk kansorejen içerdiği yönünde bir şeyler okumuştum.Doğal formu bazı kanser tedavilerinde kullanılıyor sanırım ama üreme sistemiyle alakalı bilemiyorum.Bunlar bilimsel olarak kanıtlanmış şeyler değil gördüğüm kadarıyla..Bunu bir doktora ya da moleküler biyoloji uzmanına sormak lazım bence.Merhaba
hazır bir kimya mühendisi bulmuşken :) şunu sormak istiyorum Zeolit diye bir madde varmış volkanik mineral diye bir şey . Ve bu suya katılıp içilirse vücuttan ağır metalleri , radyasyon hatta bazı mikropları atarmış bu konuda bir bilgin var mı yada bilir kişi olarak araştırma yapabilir misin . Ben bunu you youtube de Süha Sönmezden duymuştum baktım satılıyor ama kullanmakta tereddüt ediyorum . Birde yumurta kalitesi için hayatıma 1,5 aydır dikkat ediyorum ama sağlıklı yumurta için bunun en az 3 ay olması gerekiyormuş. Ondan önce hayatımda yoğun kafein vardı ve abur cubur bazen de alkol. Bir sonraki adetimle hemen tüp bebeğe gitsem hemen işleme geçseler 3 aylık süre dolmamış olacak yumurtalar kalitesiz olacak diye korkuyorum. Bende pcos tan dolayı rezerv sıkıntısı yok o yüzden adetimle beraber hemen iğneleri başlatabilirler.
MerhabaŞunu da eklemeyi unuttum bakın ben kimya mühendisiyim ama doktor değilim evet maddeleri bilirim bazılarının vücuda etkilerini de bilirim ama asla bir doktor kadar mettabolizmadaki etkilerini bilemem. Bu konuda her zaman kendi doktorunuza danışmanız konusunda ısrarcıyım açıkçası. Ben öyle yapıyorum şahsen.
Çok sağol cevabın icin.pazartesi günü Dr a gidicem bakalım Dr um ne diyecekCanım amh değerin düşük geldi birde TSH biraz yüksek hamile kalabilmek için ttsh iki ve altı olmalı tüp bebek drum öyle demişti bence zaman kaybetme ve tüp bebek tedavisi düşün derim
Bende ikinci evladım için tüp bebek denedim
Merhaba
Benim doktorumda tüm ısrarlarıma rağmen folbiol (folik asid) dışında vitamin vermiyor d vitaminim ve demirim düşük bu ikisi için yaklaşık 3 ay takviye kullandım değerlerim de biraz kıpırdanma oldu yumurta sayım ve kalitem düşük 2 hafta önce yapılan opu da bir yumurta çıktı onun içi de boştu. Yumurta kalitem için multivitamin mineral ve ubıqunıol kullanmak istiyorum. Buarada DHEA değerim hastane referans aralığının üzerinde çıktığı için (referans aralığı: 110/390 benim değerim 470) hangi vitamini alayım içinde dhea barındırmayan neyi nasıl kullanayım fikrinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum zira yaklaşık 15 gündür araştırmaktan zaten çok da bilgimin olmadığı bir konu da iyice kafam karıştı.
Bu arada paylaşımlarınızı sürekli takip ediyorum. Yüce Allah size tekrar bir melek gönderecek buna çok inanıyorum
İnşallah güzel haberler alırsınÇok sağol cevabın icin.pazartesi günü Dr a gidicem bakalım Dr um ne diyecek
Senin tüp bebek deneyimin ne oldu?2.cocugun oldu mu ?
İvedi cevabınız için çok çok teşekkür ederim. Demir(serum) ve ferritin değerim oldukça düşük buna bağlı olarak demir bağlamam da yüksek. Dhea değerimin yüksek olduğunu vitamin ile ilgili araştırma yaparken bir baktırayım ona göre takviye alırım diyerek kendim keşfettim. İki kez tüp bebek tedavisi gördüm biri Bahçeci Umut diğeri Aret Kamar da. İki tedavimden birinde değerlerim ölçülmeden verilen biesteron dhea günde 4 tablet ve omepa kullandım diğer tedavimde ki doktorumsa folik asit dışında bir şey kullandırmadı. Tespitiniz doğru hormon bozukluğum var regli durumumla alakalı sıkıntı yaşıyorum aslında yaşıyordum diyeyim çok şükür o durumu bitkisellerle çözdüm. İmom,omepa ve L-arginin kullanırım diyordum beni onaylamış oldunuz. Tekrar teşekkür ederim. Son bir sorum olacak bu takviyeleri 3 ay kadar kullanmak yeterli olur mu yoksa daha uzun bir süre örneğin bir 6 ay kadar mı kullanılmalı ?Bakın şunu net söyleyeyim yumurta sayınıza yapılabilecek hiç bir şey yok. Burada yapılabilecek şey mümkün olduğu kadar kaliteyi arttırmak. Bu da en başta kendi stresinizi azaltmanız sonra da vücudunuzdaki oksidatif stresi ( DNA hasarına sebep olur) ortadan kaldırmak ve hücrelerin yapı taşı olan çekirdeklerini besleyecek vitamin takviyeleri kullanmak. Bunun için en önemlileri folik asit omega3 ve ubiquinol larginin de kullanabilirsiniz faydası var zararı yok.Çok abartmadıkça....
Demiriniz eğer düşükse demir kullanın, Ama neye göre demiriniz düşük ? demir testiniz nasıl yapıldı?sadece hidroksi demire mi bakıldı yoksa demir serum, ferritin ve demir bağlama kapasitelerinize de bakıldı mı? Demir deponuz da demir var ama kanınızda mı yok? Kan hücreleriniz nasıl anemi var mı vs... bunlar da önemli demir kullanımında. Fazla doz alırsanız bu sefer toksik olur. Siz abartılı olmayan bir doz kullanın kullanacaksanız. Kullandığınız multi vitaminlerin içindeki demir dozajlarını da dikkate alın doz ayarlarken.
Mesela sabah benim doktorumun önerisi olan İMOM ( folik asit ve Omega 3 ve selenyum çinko gibi diğer faydalı vitaminler var) + akşam OMEPA q10 ( ubiquinol var içinde) + ben çok zararlı maddeler kullandım alkol sigara vs.. oksidatif stresten korkuyorum diyorsanız da en güçlü antioksidanlar astaksantin içeren krill yağı ( C vitamininden 60 kat güçlüdür.) yada 250 sabah 250 akşam olacak şekilde C vitamini kullanın ( ester C formu olmasın ama Ester C tek radikal engeller Klasik c vitamini ise 2) Bunların size zararı olmaz ama dozajları abartmayın.
Bunlar dışında önerebileceğim bir şey yok çünkü ben diğer denenebileceklerin metabolizma üzerindeki etkilerini çok net bilemiyorum. Ancak bu saydıklarımın size faydası var zararı yok. Doktoruma da danışmıştım bunları o yüzden gönlüm rahat söyleyebiliyorum.
Ben şahsen sadece İMOM ve OMEPA kullanıyorum şimdi biraz da C vitamini kullanacağım çünkü ciddi bir sigara tiryakisiydim sanırım solgarın 500 mg olanını alıp yarım kapsül sabah yarım kapsül akşam içeceğim.
Dualarınız için de çok teşekkür ederim. Allah sizi de evladınıza kavuştursun inşallah.
Not: DHEA fazlalığı hormon dengesizliği yapar.Kullanıyorsanız kesin hemen demek istiyorum ama doktor ne diyor? DHEA nın vitaminlerle alakası yok. Doktora danışmadan da sakın almayın. Çok dikkatli alınması gereken bir şey.
Rica ederim :)İvedi cevabınız için çok çok teşekkür ederim. Demir(serum) ve ferritin değerim oldukça düşük buna bağlı olarak demir bağlamam da yüksek. Dhea değerimin yüksek olduğunu vitamin ile ilgili araştırma yaparken bir baktırayım ona göre takviye alırım diyerek kendim keşfettim. İki kez tüp bebek tedavisi gördüm biri Bahçeci Umut diğeri Aret Kamar da. İki tedavimden birinde değerlerim ölçülmeden verilen biesteron dhea günde 4 tablet ve omepa kullandım diğer tedavimde ki doktorumsa folik asit dışında bir şey kullandırmadı. Tespitiniz doğru hormon bozukluğum var regli durumumla alakalı sıkıntı yaşıyorum aslında yaşıyordum diyeyim çok şükür o durumu bitkisellerle çözdüm. İmom,omepa ve L-arginin kullanırım diyordum beni onaylamış oldunuz. Tekrar teşekkür ederim. Son bir sorum olacak bu takviyeleri 3 ay kadar kullanmak yeterli olur mu yoksa daha uzun bir süre örneğin bir 6 ay kadar mı kullanılmalı ?
Numan Bayazıt, unimed center Fulya’da. Öncesinde o kadar çok doktor gördüm ki. İyi doktor bulmak resmen şans olmuş, reklamlar çok aldatıcı olabiliyor maalesef. Dilerim derman arayan herkes, kendisi için en iyi doktorla karşılaşsın her konuda.Ne mutlu size. Siz hangi Dr a gittiniz tüp bebek tedavisi ilemi oldu bebeginiz.allah bagıslasın mevlam bahtını açık etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?