Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Oyledir Guvenc Bey :) Ben de ilk zamanlarda cok sinir olmustum soguk ve ukala gorunusune; ancak yargisiz infaz yapmamak lazimmis. 40 yasimdayim, hayatim boyunca cok hastane doktor isim oldu maalesef; Guvenc Bey bugune kadar gordugum ucuncu doktordur bu kadar guvendigim inandigim. Ayrica vicdan sahibidir.
Gecen sene bebeklerimin kalbu durdugunda cok ilgilendi benimle maddi manevi. Tanri O’nu ve O’nun gibi doktorlari korusun!!!
NGS’ye gelince... Biz de acikcasi ilk gidisimizde Guvenc Bey’e, biz de yaa itibari ile NGs istemistik. Dedikleri dogru, her ellemede embryolarin zarar gorme riski var. Fakat bu tecrubeli ellerde ve iyi ekipmanla bence en aza indiriliyor. Ayrica false negatif dedikleri durum olma ihtimali cok az da olsa varmis. Bu da yapilan teknikle en aza indiriliyor. NGS su anda mevcut en hassas teknik.
Velhasil, biz Guvenc Bey’i dinleyince vazgectik. Ilk denememde dedigi gibi hamile kaldim; ama maalesef bebeklerim down sendromluymus. Kendileri dusmedigi icjn ben cok agir bir sekilde atlattim o zamanlari. Guvenc Bey de dedfigim gibi her an yanimdaydi, ayaguna tas degmesi. Cok vicdan sahibi. Lakin NGS yaptirsaydim bunlari belki yasamayacaktim buyuk ihtimalle.
Su an donup baktiginda tek pismanligimdir; keske dinlemeseydik. Ama biz de cok dogalciyiz, yani kafamiza cok uatmusti o zaman. Belki de sans bu. En yakin arkadasim 39 yasinda Bahceci’de hamile kaldi cok sukur saglikli dogumu var. benim boyle oldu, kismet.
Ama NGS ile yanlis cikma ihtimalini kendi yasadiklarima kiyasladigimda simdi o riski aliyorum ve NGS ile yapiyorum.
Bence iyi dusunun. Dusuk cok agir bir travma. Hele ki bebekler iyice buyudugunde cok daha agir oluyor. Allah mihafaza bir de kendiliginde dusuk yasamazsaniz hastalikli bir bebekten, sonra aldirayim mi diye karar vermek daha zor olur.
Tanrim kinseye yasatmasin!!!

Sunu da ilave edeyim; Guvenc Bey hicbirseyi gereksiz zamansiz ve gereksiz istemez. Ama yasiniz itibari ile biraz da siz kendinizin doktoru olmalisiniz. Akliniz neye yatiyorsa ne ogrenmek istiyorsaniz sorun. Guvenc Bey soguk gorunur; ama her sorunuza mutlaka cevap verir. Belki bazi seyleri denemeden istemez vs; o yuzden zaman kaybetmemek adina bazi seyleri one alip almamk sizin karariniz.
Mesela bana bes yumurta (kaiteli) elde edersem bana yeter sana transfer yapalim demosti. Ben istemedim. Dort tane havuz yaptim, toplamda 20 kaliteli embryo NGs yaptim iki tanesi saglikli geldi. Yani ben yasim daha ilerlemeden alabildigimiz kadar yumurta be embryo yaplim istedim Guvenc Bey’in aksine. O da kabul etti. Yani ekonomik olarak optimali onerir ama pranizvarsa tedavinjn nasil olmasi gerektigi kararini size birakir.

Hayır merkezi elestirmiyorum daha ilk olumsuzlukta ama surecte yasadigim bazı tecrübelerden sonra bu kanıya vardım şöyleki her defasında farklı doktor muayene etmesi her birinin yumurta boyutunu farklı ölçüp farklı notlar en çok elestirdigim şeylerdi,diğer tedavide kesinlikle tek bir doktor istiycem hatta mümkünse semra hocanın olduğu günler ona muayene olmayı tercih edicem,tabiki benim bunyem bu asla insanları suçlamiyorum ama surecte bazı şeyler ters gitti özellikle farklı doktorların görmesi iyi olmadı

Güvenç bey mi soğuk sert?? Size tedirginliğiniz sebebiyle öyle gelmiştir.Tam aksine çok sıcak bir nsandır. Ancak mesleğiyle ilgili konularda çok ciddi konuşur ve her ihtimali de düşünürek konuşur. Bence biraz daha tanıdıkça çok seveceksiniz. Blgi ve başarısı ile gerçekten üst düzeydir.

periferik karyotip sizin ve eşinizin kromozom analizidir. Şu an eşinizin ve sizin normal bir hayat sürüyor olmanız kromozom probleminiz olmadığı anlamına gelmez. Hatta kromozomlarınız normalde olsa embriyolarda kromozom problemi yaşamayacağınız anlamına da gelmez. Bu testi üniversite hastanelerinde de tıbbi genetik polikliniklerinde ücretsiz olarak yaptırabiliyorsunuz. Hatta ben sizin yerinizde olsam hazır bunu yaptırırken trombofoli panelini de yaptırırdım kan pıhtılaşma ve mutasyon testleridir bunlar genelde tekrarlayan düşüklerden sonra yapılır ama olsun siz önceden yaptırıverin. Eşinizin sperm sonuçları normalde olsa sperm dna hasarı riskine karşı c vitamini evicap ve l carnitin içeren vitamin kullandırmaya başlayın. Bu oksidatif stres yükü altında oluşan sperm DNA hasarını azaltır ve sperm kalitesini iyileştirmeye yardımı olur. Sizin de folik asit ve ubiquinol ( q10 nin akrif formu) içeren bir vitamin almanızda fayda var,

Ben ve eşim öyle yapmıştık. Kromozom analizlerinizde bir sorun çıkarsa kesin PGT yaptırmanız gerekecektir. Ama çıkmazsa gene risk olacak ancak embriyodaki risk azalacağından kararı size bırakacaklar.

Güvenç Beye tartışmasız güvenebilirsiniz. Çok empati sahibi bir doktordur. İşini yaparken sanki kendisi ebeveyn olacak gibi titiz davranır.İnternet doktorculuğu oynamak maalesef çok iyi bir şey değil internette gerçekten büyük bir bilgi kirliliği var. Maalesef bu hatayı ben dahil hepimiz yapıyoruz. İnternetten bir şeyi görüyoruz sonra gidip doktorun karşısına ya siz bunu dediniz ama bakın burada bu yazıyor diyoruz. Adam orada işini mi yapsın bize ders mi versin ne yapsın?

Vayy, uc ayda uc opu nasil oldu. Su bir adette iki sefer toplama olayi mi? Ben de sormustum ama cok ozel durumlarda yapiyoruz demoslerdi. Sen neden boyle hizli yaptin?
PGT konusunda cok haklisin. Demin D destiny16 ’ya da yazdim. Ben ilk gidisimde istiyordum, doktorumu dinleyince fikir degistirdim. Keske degistirmeseydim, ikk seferde hamile kaldim ama senin de bildigin sonu yasadim. Cok sukur kendi kendilerine kapleri durdu, simdi buna sukrediyorum napayim? Ya yasasalardi ve brn bir karar vermek zorunda kalsaydim? Neyse, gecti gitti sukur...
Valla Allah soyletmistir insallah; ama daha hamile olup olmadigimi bilmiyorum. Tahmin edecegin gibi cildirmak uzereyim ama!!! 23’u transfer oldum, 6’si test gunum. 2’sinde proluton ignem var, o sirada kan testi vereyim mi vermeyeyum mi dusunuyorum butun gun :)
Onun disinda yediklerime cok dikkat ediyorum. Sadece zeytinyagli ve sulu yemekler yiyiyorum, basit karbonhidratlari tamamen kestim sadece kompleks karbonhidrat ve bol protein yiyorum (hrr sabah iki yumurta yerim mesela). Cok az meyve, canim cekerse o da. Onun disinda takviyelerim var biliyorsun onlara devam ediyorum, ilk seferinde de kesmemistim ben cok yusekmmiktarda omega ve ubiquinol kullaniyorum.
Lakin hicbir his yok; biliyorum belirti diye birsey yok, ilk seferinde de olmamisti. Ama insanin elinde degil iste bos mu icim diye hayiflaniyorum :)
Insallah hamileyimdir ne diyeyim :)
Arada goruyorum NGS’li de tutmayanlar bvar; ama insallah cok nadir falandir. Cok korkuyorum acikcasi.

İlaç dozlarınız kaçtı ben de burda çok okudum yumurtanın çatlaması bir veya iki kişi var her denemede olmaz başka protolemi geçilecek şimdi

Insallah. Ben de film seyrederim diyordum, televizyon anteni dinmus yine sanirim butun film kanallari gitmis
Gecmiyor zamaaaannnn

İlaç dozlarınız kaçtı ben de burda çok okudum yumurtanın çatlaması bir veya iki kişi var her denemede olmaz başka protolemi geçilecek şimdi
Eski ilaç dozlarimla aynıydı aslında,300 gonal f, 75 luveris önceki tedavimde de 375 di dozlarım
Bu defa sanırım klomen ve çok düşük dozlu bir iğne

Insallah. Ben de film seyrederim diyordum, televizyon anteni dinmus yine sanirim butun film kanallari gitmis
Gecmiyor zamaaaannnn
Aaaa internet falan yok mu tam da Zamanında gitmiş. Puzzule ya da kitap da iyi gelir aslında. Siz de yeni mi transfer oldunuz kaçıncı gün embriyosu? Kaç gün oldu. Burda yazmışsınızdır ama isimler karıştı bende

Oyle valla o kadar cok kisi var ki, ben de her seferinde gerilere gidip okuyorum kim kimdi acaba diye :)
Aslinda benim calismam lazim, iki hafta evden calisacagim dedim. Ama bir turlu konsantre olamiyorum; delirecegim
Gecen sefer bu kadar olmamistim; ama herhalde olumsuz tecrube yasadiktan sonra insan daha sinirli oluyor
Benim 23’unde oldu daha yeni transferim, 6’sinda testim var. 2’sinde igne olmam lazim kalcadan, diyorum acaba hastaneye gidince kan versem mi?
Bugun tiroid olcumlerimi yaptirdim; valla zor tuttum hamilelik testi yaptirmamak icin :)

Benim de dündü transferim ve test sonucumda sizden 1 gün sonra :) çok erken olmaz mı test için? Ben de idrar testlerinden aldım test günüme kadar yaparım:)) bilmez miyim o duyguyu ilk denemem negatifti şimdi çok korkuyorum tutmazsa diye

Valla 12. Gun oluyor. Benim besinci gun embryosu, saniyorum kabuktan cikmaya baslamis ya da hazir haldeydi. NGS yapildi donduruldu cozuldu falan. Belki de o yuzdendir.
Sizin ucuncu gun mu?

Güvenç Bey mi soğuk sert ??? Yok yahu tam aksi çok candan ve sıcakkanlıdır.Ama işi hakkında konuşurken ciddileşir.Doğru anlattığından ve doğru anlaşıldığından emin olmaya çalışır.Sizin de tedirginliğiniz var belki bu sebeple size öyle gelmiştir.Tanıdıkça ne demek istediğimi anlayacaksıız. İşin de sanki kendi ebeveyn olacakmış gibi titiz iş yapar.Mesleki deneyimi ve empati yeteneğiise çok üst düzeydir.

Peripherial karyotype yani kromozom analizini üniversite hastanelerinin tıbbi genetik polikliniklerine başvurarak ücretsiz yaptırabiliyorsunuz Ben öyle yapmıştım. Sizin ya da eşinizin sağlıklı yaşam sürüyor olmanız kromozom probleminiz olmadığının garantisi olmuyor. yaşantınıza mani olmayacak bir sürü problem söz konusu olabilir.Tıpkı kromozom analiziniz sağlam çıksa embriyoda kromozom problemi yaşamayacağınız anlamına gelmediği gibi.Kromozom analizinizde sorun çıkarsa PGT şart. Çıkmaz ise de embriyoda problem riski azalacağından sizin kararınıza bırakacak anladığım kadarıyla.

Bir kimya mühendisi olarak sizi temin ederim kromozom analizinde sorun çıkmasa da embriyonuzda sorun çıkabilme sebeplerinden biri yumurtanızın yaşlanması sonucunda hücre çekirdeğinizin yumurtaya gerekli enerjiyi verememesi ve bunun sonucu olarak embriyoda oluşabilecek anomalilerden bahsedebiliriz.

Sizin yerinizde olsam hazır kromozom analizi yaptırıyorken bir de tedbir amaçlı trombofoli paneli yaptırtırdım .Bu test genelde tekrarlayan düşüklerden sonra yapılan kan pıhtılaşma ve mutasyonları araştıran bir test. Elinizde önlem olarak bulunsun.Bir terslik çıkarsa transferiniz ona göre önlem alınarak yapılır. Bu arada eşinizin sperminde sorun olmasa da sperm DNA hasarı riskine karşılık C vitamini evicap ve L carnitin içeren bir multivitamin verin sizde folik asit ve ubiqinol ( q10 nin aktif formu) içeren bir vitamin kullanın sperm ve yumurta kalitenize yardımı olur. Düşük riskinizi azaltmış olursunuz.

Doktorların en büyük sıkıntısı maalesef bizim gibi hastaların internetten okuduğu her bilgiyi alarak doktorculuğa soyunması. Maalesef internette büyük bir bilgi kirliliği var. İnsan her okuduğu şeye aha aynı ben diyor. Sonra gidiyoruz doktora başlıyoruz konuşmaya. Adam ne yapsın mesleğe senelerini vermiş yıllarca okumuş araştırmış tecrübe etmiş biz internetten 2 yazı okuyup prof kesiliyoruz başlarına.Üstelik hemen mucize sözü versin istiyoruz.Adam mesleğini mi yapsın bize ders mi versin yoksa hani einstein'ın bir lafı vardır ya "önyargıları kırmak atomu parçalamaktan zordur " ön yargıları kırmak için önce atomumu parçalasın. Doğal olarak Güvenç Bey de ilk görüşmelerde en az sizin kadar gergin olabilir. Bunu doğal karşılamak lazım. Siz ona güvenin kararlarını internetten araştırmak yerine gerçekten merak ediyorsanız söylediklerinin nedeni araştırın ama bunu da her yazıyı okuyarak değil bilimsel makalelere bakarak yapın.

Samimi söylüyorum ben çok anksiyite yaşayan ve herkese herşeye inanılmaz güven problemi yaşayan biri olduğum halde Güvenç Bey atomu parçalamaktan daha zor olanı yaptı güvenimi kazandı.Elinde bir sihirli değnek yok ama elinden gelen herşeyi yapacağından zerre şüphem yok.

Güvenç Bey gerçekten karşılaşabileceğiiz en iyi,en bilgili,titiz ve empati sahibi en iyi doktorlardan biridir. Şanlısınız kıymetini bilin.

Dediklerine sonuna kadar katiliyorum. Ancak ne yalan soyleyeyim, ilk gorusmemde ben de hic isinamamistim Guvenc Bey’e. Fakat demin D destiny16 ya cevabimda da yazdim, on yargili olmamak lazimmis. Tum onyargilarimizi bosq cikardi zamanla.
Ben aslinda Terakkili diye gittim Guvenc Bey’e, sonra da sebat ettim bizim okuldan kotu adam cikmaz diye :)
Sansima herhalde, piyasanin en bilgili, tecrubeli ve merhametli doktorlarindan birine denk geldim.
Belki de bazi insanlarla yildiz hemen barismiyor.
Ben de cok okurum ve cok soru sorarim (cok = milyonlarca); adamcagiz valla melaike gibi bence, bana dayaniyor iki senedir :)
Sonuc olarak neredeyse gozum kapali guvenirim simdi :)
Tanri O’nu ve O’nun gibi doktorlari korusun kollasin; artik cok az kaldi boyle doktor piyasada. Herkes tuccar olmus maalesef...

Valla 12. Gun oluyor. Benim besinci gun embryosu, saniyorum kabuktan cikmaya baslamis ya da hazir haldeydi. NGS yapildi donduruldu cozuldu falan. Belki de o yuzdendir.
Sizin ucuncu gun mu?
Benim 3. Gün dondurulmuştu sonra tekrar çözdürülüp 5. Gün transferi yapıldı aslında 5. Gün transferi 9. Gün belli oluyormuş da herkeste aynı mı bilemedim

Benim 3. Gün dondurulmuştu sonra tekrar çözdürülüp 5. Gün transferi yapıldı aslında 5. Gün transferi 9. Gün belli oluyormuş da herkeste aynı mı bilemedim

E seninki bir gun erken test. Asagi yukari ayni aslinda. Bence doktorlar 12. gunde garanti mukayese edebilecekleri bir zaman oldugu icin testi istiyorlar. Benim gecen seferde 8. gunden sonra idrar testim hep koyulasmisti. Ancak ikizdi tabi, bir de catlatma ignesini hesap etmemistim. Simdi onu da dusunuyorum, en az 10 gun gecsin diyorlar.
Sana yaptilar mi catlatma ignesini?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…