- 4 Şubat 2019
- 811
- 1.941
- 63
- 47
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #64.401
Herkese merhabaBugün transferimi oldum 5. Güne 1 tane dayanabildi dualarınıza çok ihtiyacım var. Ve şunu merak ediyorum transfer sonrası kan sulandırıcı vermediler bana neden acaba?
Merhaba kızlar , dün Güvenç Karlıkaya ile görüştüm ilk görüşme biraz tuhaf geçti . Açıkçası adam biraz soğuk ve sert göründü. Bilgisini ve tecrübesini yargılayamam elbet . Bizden '' peripherial karyotype'' (periferik karyotip) diye genetik test istedi . Genetik test iyi çıkarsa ngs pgt yapıp yapmama kararını bize bırakacakmış çünkü pgt için embriyodan hücre çekilirken emriyoya zarar verme ihtimali mevcutmuş . Ben pgt yaptırırım yaşdan dolayı diye düşünürken . Farklı bir şey çıkardı başımıza gerçi istediği test çok ta pahalı değilmiş 650 tl falan ama eşimle ikimizde normal insanlarız ne gibi bir genetik sorunumuz olabilir ki ? Sonra sonuçlar normal çıkınca bu yumurtaların sağlıklı olduğu anlamına gelmez ki sonuçta 41 yaş gibi bir gerçek var ortada. Galiba emriyoya zarar gelmesin diye pgt yaptırmayacağım hem pgt çok daha pahalı ama ya çocuk down lu çıkarsa sonra düşürmeye uğraş falan bir sürü zaman kaybet, zor anam zor. Benim sıkıntım işte doktorlara güvenememek onların kararlarını internetten ararştırarak sorguluyorum ama googleye bir şeyler yazarak doktorların bilgisine sahip olunmuyor sonuçta . Güvenmekten başka çaremiz yok.
Merhaba kızlar , dün Güvenç Karlıkaya ile görüştüm ilk görüşme biraz tuhaf geçti . Açıkçası adam biraz soğuk ve sert göründü. Bilgisini ve tecrübesini yargılayamam elbet . Bizden '' peripherial karyotype'' (periferik karyotip) diye genetik test istedi . Genetik test iyi çıkarsa ngs pgt yapıp yapmama kararını bize bırakacakmış çünkü pgt için embriyodan hücre çekilirken emriyoya zarar verme ihtimali mevcutmuş . Ben pgt yaptırırım yaşdan dolayı diye düşünürken . Farklı bir şey çıkardı başımıza gerçi istediği test çok ta pahalı değilmiş 650 tl falan ama eşimle ikimizde normal insanlarız ne gibi bir genetik sorunumuz olabilir ki ? Sonra sonuçlar normal çıkınca bu yumurtaların sağlıklı olduğu anlamına gelmez ki sonuçta 41 yaş gibi bir gerçek var ortada. Galiba emriyoya zarar gelmesin diye pgt yaptırmayacağım hem pgt çok daha pahalı ama ya çocuk down lu çıkarsa sonra düşürmeye uğraş falan bir sürü zaman kaybet, zor anam zor. Benim sıkıntım işte doktorlara güvenememek onların kararlarını internetten ararştırarak sorguluyorum ama googleye bir şeyler yazarak doktorların bilgisine sahip olunmuyor sonuçta . Güvenmekten başka çaremiz yok.
Amin inşallah teşekkür ederimInsallah hayirlisiyla tutacak; tum dualarim seninle
Çok sağol kuzum hepimiz bebeğimize kavuşalım inşallahİnşaallah hayırlısı ile tutunur canım
Hayır merkezi elestirmiyorum daha ilk olumsuzlukta ama surecte yasadigim bazı tecrübelerden sonra bu kanıya vardım şöyleki her defasında farklı doktor muayene etmesi her birinin yumurta boyutunu farklı ölçüp farklı notlar en çok elestirdigim şeylerdi,diğer tedavide kesinlikle tek bir doktor istiycem hatta mümkünse semra hocanın olduğu günler ona muayene olmayı tercih edicem,tabiki benim bunyem bu asla insanları suçlamiyorum ama surecte bazı şeyler ters gitti özellikle farklı doktorların görmesi iyi olmadıYok öyle düşünmeyin. memorial da kötü bir yer değil başarılı merkezlerden biri..Doktorları da iyidir.Ama bazen insanın bünyesi farklı davranışlar gösterebiliyor hele hele hormonlar ise konu hep aynı şey olacak diye bir şey yok.Evet klinik ve doktor faktörü önemli ama kimsenin elinde sihirli değnek de yok. Dünyanın en iyi doktoru da olsa sizin bünyenizde bazen beklenmeyen değişimler olduğunda çok fazla bir şey yapılamaz bir sonraki denemeye kadar.Dahası doktorlar da sonuçta insan hatalar da yapabilirler doğal olarak.Önemli olan hatayı minumumda tutabilecek iyi ve tecrübeli doktoru bulabilmek. Güvenip orada o doktorla başlamışsınız hemen ilk terslikte yargılamayın yanlış mı yaptım diye. Hemen moralinizi bozmayın.Bir daha ki sefere daha iyi olur babağinize kavuşursunuz inşallah
Güvenç bey mi soğuk sert?? Size tedirginliğiniz sebebiyle öyle gelmiştir.Tam aksine çok sıcak bir nsandır. Ancak mesleğiyle ilgili konularda çok ciddi konuşur ve her ihtimali de düşünürek konuşur. Bence biraz daha tanıdıkça çok seveceksiniz. Blgi ve başarısı ile gerçekten üst düzeydir.Merhaba kızlar , dün Güvenç Karlıkaya ile görüştüm ilk görüşme biraz tuhaf geçti . Açıkçası adam biraz soğuk ve sert göründü. Bilgisini ve tecrübesini yargılayamam elbet . Bizden '' peripherial karyotype'' (periferik karyotip) diye genetik test istedi . Genetik test iyi çıkarsa ngs pgt yapıp yapmama kararını bize bırakacakmış çünkü pgt için embriyodan hücre çekilirken emriyoya zarar verme ihtimali mevcutmuş . Ben pgt yaptırırım yaşdan dolayı diye düşünürken . Farklı bir şey çıkardı başımıza gerçi istediği test çok ta pahalı değilmiş 650 tl falan ama eşimle ikimizde normal insanlarız ne gibi bir genetik sorunumuz olabilir ki ? Sonra sonuçlar normal çıkınca bu yumurtaların sağlıklı olduğu anlamına gelmez ki sonuçta 41 yaş gibi bir gerçek var ortada. Galiba emriyoya zarar gelmesin diye pgt yaptırmayacağım hem pgt çok daha pahalı ama ya çocuk down lu çıkarsa sonra düşürmeye uğraş falan bir sürü zaman kaybet, zor anam zor. Benim sıkıntım işte doktorlara güvenememek onların kararlarını internetten ararştırarak sorguluyorum ama googleye bir şeyler yazarak doktorların bilgisine sahip olunmuyor sonuçta . Güvenmekten başka çaremiz yok.
Biraz gec bir cevap olacak benim ki.3 ayda 3 kez opu oldum ben. bir seferde pas gectikbir adet bekletti dr.her opudan sonra dr. tarlusal ilac veriyordu.10 11 güne adet olup yeniden muayene oluyordum.vuvvv ne günler hizliydik biz yav
Geçen arkadaşlar pgt yi tartışıyordu kesin değil diye.fakat sende iyi bilirsin bir down sendromu ikiz gebeligin olmuş malesef sonu da sıkıntilı gecmiş.kusura bakma hatırlattığım için .durum ciddi yani coook iyi düşünmek lazım burayı okuyan arkadaşlarımızin .pgt olsaydı bu olmayacaktı.kesin degil ama pgt ile hamile kalanlar daha fazla ..negatifte var fakat daha az.hamilelige %70 75 sans veriliyor. ayrica havuz yöntemini de tavsiye ederim
Benim gibi yaşı ileri kadınlar havuz yöntemiyle beklememiş oluyor.
canım hamilelik nasıl gidiyor yediklerin ictiklerine dikkat ediyor musun var mı bir belirti
İlaç dozlarınız kaçtı ben de burda çok okudum yumurtanın çatlaması bir veya iki kişi var her denemede olmaz başka protolemi geçilecek şimdiHayır merkezi elestirmiyorum daha ilk olumsuzlukta ama surecte yasadigim bazı tecrübelerden sonra bu kanıya vardım şöyleki her defasında farklı doktor muayene etmesi her birinin yumurta boyutunu farklı ölçüp farklı notlar en çok elestirdigim şeylerdi,diğer tedavide kesinlikle tek bir doktor istiycem hatta mümkünse semra hocanın olduğu günler ona muayene olmayı tercih edicem,tabiki benim bunyem bu asla insanları suçlamiyorum ama surecte bazı şeyler ters gitti özellikle farklı doktorların görmesi iyi olmadı
Çok teşekkür ederim bu zorlu bir süreç hepiniz bunu yaşamışsınızdır film izleyerek kafamı dağıtmaya çalışıyorum. İşten rapor aldım ama yatmıyorum bol bol yürüyüş yapıyorum inşallah bana sıkıca tutunur
Eski ilaç dozlarimla aynıydı aslında,300 gonal f, 75 luveris önceki tedavimde de 375 di dozlarımİlaç dozlarınız kaçtı ben de burda çok okudum yumurtanın çatlaması bir veya iki kişi var her denemede olmaz başka protolemi geçilecek şimdi
Aaaa internet falan yok mu tam da Zamanında gitmiş. Puzzule ya da kitap da iyi gelir aslında. Siz de yeni mi transfer oldunuz kaçıncı gün embriyosu? Kaç gün oldu. Burda yazmışsınızdır ama isimler karıştı bendeInsallah. Ben de film seyrederim diyordum, televizyon anteni dinmus yine sanirim butun film kanallari gitmis
Gecmiyor zamaaaannnn
Aaaa internet falan yok mu tam da Zamanında gitmiş. Puzzule ya da kitap da iyi gelir aslında. Siz de yeni mi transfer oldunuz kaçıncı gün embriyosu? Kaç gün oldu. Burda yazmışsınızdır ama isimler karıştı bende
Benim de dündü transferim ve test sonucumda sizden 1 gün sonra :) çok erken olmaz mı test için? Ben de idrar testlerinden aldım test günüme kadar yaparım:)) bilmez miyim o duyguyu ilk denemem negatifti şimdi çok korkuyorum tutmazsa diyeOyle valla o kadar cok kisi var ki, ben de her seferinde gerilere gidip okuyorum kim kimdi acaba diye :)
Aslinda benim calismam lazim, iki hafta evden calisacagim dedim. Ama bir turlu konsantre olamiyorum; delirecegim
Gecen sefer bu kadar olmamistim; ama herhalde olumsuz tecrube yasadiktan sonra insan daha sinirli oluyor
Benim 23’unde oldu daha yeni transferim, 6’sinda testim var. 2’sinde igne olmam lazim kalcadan, diyorum acaba hastaneye gidince kan versem mi?
Bugun tiroid olcumlerimi yaptirdim; valla zor tuttum hamilelik testi yaptirmamak icin :)
Benim de dündü transferim ve test sonucumda sizden 1 gün sonra :) çok erken olmaz mı test için? Ben de idrar testlerinden aldım test günüme kadar yaparım:)) bilmez miyim o duyguyu ilk denemem negatifti şimdi çok korkuyorum tutmazsa diye
Güvenç Bey mi soğuk sert ??? Yok yahu tam aksi çok candan ve sıcakkanlıdır.Ama işi hakkında konuşurken ciddileşir.Doğru anlattığından ve doğru anlaşıldığından emin olmaya çalışır.Sizin de tedirginliğiniz var belki bu sebeple size öyle gelmiştir.Tanıdıkça ne demek istediğimi anlayacaksıız. İşin de sanki kendi ebeveyn olacakmış gibi titiz iş yapar.Mesleki deneyimi ve empati yeteneğiise çok üst düzeydir.Merhaba kızlar , dün Güvenç Karlıkaya ile görüştüm ilk görüşme biraz tuhaf geçti . Açıkçası adam biraz soğuk ve sert göründü. Bilgisini ve tecrübesini yargılayamam elbet . Bizden '' peripherial karyotype'' (periferik karyotip) diye genetik test istedi . Genetik test iyi çıkarsa ngs pgt yapıp yapmama kararını bize bırakacakmış çünkü pgt için embriyodan hücre çekilirken emriyoya zarar verme ihtimali mevcutmuş . Ben pgt yaptırırım yaşdan dolayı diye düşünürken . Farklı bir şey çıkardı başımıza gerçi istediği test çok ta pahalı değilmiş 650 tl falan ama eşimle ikimizde normal insanlarız ne gibi bir genetik sorunumuz olabilir ki ? Sonra sonuçlar normal çıkınca bu yumurtaların sağlıklı olduğu anlamına gelmez ki sonuçta 41 yaş gibi bir gerçek var ortada. Galiba emriyoya zarar gelmesin diye pgt yaptırmayacağım hem pgt çok daha pahalı ama ya çocuk down lu çıkarsa sonra düşürmeye uğraş falan bir sürü zaman kaybet, zor anam zor. Benim sıkıntım işte doktorlara güvenememek onların kararlarını internetten ararştırarak sorguluyorum ama googleye bir şeyler yazarak doktorların bilgisine sahip olunmuyor sonuçta . Güvenmekten başka çaremiz yok.
Güvenç Bey mi soğuk sert ??? Yok yahu tam aksi çok candan ve sıcakkanlıdır.Ama işi hakkında konuşurken ciddileşir.Doğru anlattığından ve doğru anlaşıldığından emin olmaya çalışır.Sizin de tedirginliğiniz var belki bu sebeple size öyle gelmiştir.Tanıdıkça ne demek istediğimi anlayacaksıız. İşin de sanki kendi ebeveyn olacakmış gibi titiz iş yapar.Mesleki deneyimi ve empati yeteneğiise çok üst düzeydir.
Peripherial karyotype yani kromozom analizini üniversite hastanelerinin tıbbi genetik polikliniklerine başvurarak ücretsiz yaptırabiliyorsunuz Ben öyle yapmıştım. Sizin ya da eşinizin sağlıklı yaşam sürüyor olmanız kromozom probleminiz olmadığının garantisi olmuyor. yaşantınıza mani olmayacak bir sürü problem söz konusu olabilir.Tıpkı kromozom analiziniz sağlam çıksa embriyoda kromozom problemi yaşamayacağınız anlamına gelmediği gibi.Kromozom analizinizde sorun çıkarsa PGT şart. Çıkmaz ise de embriyoda problem riski azalacağından sizin kararınıza bırakacak anladığım kadarıyla.
Bir kimya mühendisi olarak sizi temin ederim kromozom analizinde sorun çıkmasa da embriyonuzda sorun çıkabilme sebeplerinden biri yumurtanızın yaşlanması sonucunda hücre çekirdeğinizin yumurtaya gerekli enerjiyi verememesi ve bunun sonucu olarak embriyoda oluşabilecek anomalilerden bahsedebiliriz.
Sizin yerinizde olsam hazır kromozom analizi yaptırıyorken bir de tedbir amaçlı trombofoli paneli yaptırtırdım .Bu test genelde tekrarlayan düşüklerden sonra yapılan kan pıhtılaşma ve mutasyonları araştıran bir test. Elinizde önlem olarak bulunsun.Bir terslik çıkarsa transferiniz ona göre önlem alınarak yapılır. Bu arada eşinizin sperminde sorun olmasa da sperm DNA hasarı riskine karşılık C vitamini evicap ve L carnitin içeren bir multivitamin verin sizde folik asit ve ubiqinol ( q10 nin aktif formu) içeren bir vitamin kullanın sperm ve yumurta kalitenize yardımı olur. Düşük riskinizi azaltmış olursunuz.
Doktorların en büyük sıkıntısı maalesef bizim gibi hastaların internetten okuduğu her bilgiyi alarak doktorculuğa soyunması. Maalesef internette büyük bir bilgi kirliliği var. İnsan her okuduğu şeye aha aynı ben diyor. Sonra gidiyoruz doktora başlıyoruz konuşmaya. Adam ne yapsın mesleğe senelerini vermiş yıllarca okumuş araştırmış tecrübe etmiş biz internetten 2 yazı okuyup prof kesiliyoruz başlarına.Üstelik hemen mucize sözü versin istiyoruz.Adam mesleğini mi yapsın bize ders mi versin yoksa hani einstein'ın bir lafı vardır ya "önyargıları kırmak atomu parçalamaktan zordur " ön yargıları kırmak için önce atomumu parçalasın. Doğal olarak Güvenç Bey de ilk görüşmelerde en az sizin kadar gergin olabilir. Bunu doğal karşılamak lazım. Siz ona güvenin kararlarını internetten araştırmak yerine gerçekten merak ediyorsanız söylediklerinin nedeni araştırın ama bunu da her yazıyı okuyarak değil bilimsel makalelere bakarak yapın.
Samimi söylüyorum ben çok anksiyite yaşayan ve herkese herşeye inanılmaz güven problemi yaşayan biri olduğum halde Güvenç Bey atomu parçalamaktan daha zor olanı yaptı güvenimi kazandı.Elinde bir sihirli değnek yok ama elinden gelen herşeyi yapacağından zerre şüphem yok.
Güvenç Bey gerçekten karşılaşabileceğiiz en iyi,en bilgili,titiz ve empati sahibi en iyi doktorlardan biridir. Şanlısınız kıymetini bilin.
Benim 3. Gün dondurulmuştu sonra tekrar çözdürülüp 5. Gün transferi yapıldı aslında 5. Gün transferi 9. Gün belli oluyormuş da herkeste aynı mı bilemedimValla 12. Gun oluyor. Benim besinci gun embryosu, saniyorum kabuktan cikmaya baslamis ya da hazir haldeydi. NGS yapildi donduruldu cozuldu falan. Belki de o yuzdendir.
Sizin ucuncu gun mu?
İnşallah tutar canım çok çekmişsin bu güne kadar . Emeğinin karşılığını görürsün inşAllah. İnsanlar duğaları ile ve dilekleri ile olaylara yön verebiliyor diye inanmışımdır hep.Insallah hayirlisiyla tutacak; tum dualarim seninle
Benim 3. Gün dondurulmuştu sonra tekrar çözdürülüp 5. Gün transferi yapıldı aslında 5. Gün transferi 9. Gün belli oluyormuş da herkeste aynı mı bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?