Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Sonuç ne çıkmıştı 46 XY ise sonucun yanlış olmasına imkan yokmuş ama 46XX ise yanılma payı varmış bahcecide güvenç hoca söylemişti.
Şuan memoriale gidiyorum gerçekten ilgililer şuan çok memnunum işini titiz yapıyorlar üstelik on gorusmede bile ücretsiz muayene edildi,Bülent tıraş hem 680 muayene ücreti ödedik hem de bizim moralimizi yerle bir etti.

Allah büyük inşallah sırasıyla hepimiz bebis sahibi oluruz

46xx çıktı ama bu kız demekmis sanirim, yani 46xx kiz,46xy erkek oluyormus sanirim,ben genetik doktoru ile görüştüm test sonucuyla ilgili, sonucun temiz olduğunu hic bir sorun olmadigini soyledi,yanilma payindan da bahsetmedi genetik doktoru, kendi kadin dogum doktorumda sorun yok dedi,
Icine sinen bir yer olmasi cok iyi, gercekten ankarada cok doktora gittim, universite proflari, ozel hastanelerde proflar doçentler, kimse devletteki prof doktorum kadar içime sinmedi, resmen adamin pesinde koşuyorum ama içime siniyor, insAllah Rabbim hic birimizin emeklerini boşa çıkarmaz, annelik duygusunu hayirlisiyla bizede nasip eder

Güvenç bey şöyle anlattı eğer 46 xx gelirse az da olsa yanılma payı olabilir diye düşünebiliriz dedi onu da şöyle açıkladı anne kürtaj olunca rahminden de doku alınabiliyormus anne 46 xx olduğu için sonuç öyle de çıkabiliyor dedi,yani ben de tam anlamadım ama böyle bir şeyler anlatti.

Doktorun içine siniyorsa peşini bırakma bu zamanda güvenilir insan bulmakta doktor bulmakta çok zor,dilerim bir dahakine bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde alırız kucaklarimiza

Bahsettiğiniz doktorun adı Bülent Tıraş. Bana göre akılcı ve mantıklı davranmışsınız. PRP nin başarılı olduğu yönünde hiç bir kanıt olmadığı gibi tam aksine işe yaramadığı yönünde bir çok araştırma ve makale var. Zaten bu yönde gerçekten olumlu yönde ilerleme olsa Bahçeci, Memorial gibi Türkiye'deki lider merkezler başarı sıralamasında geriye düşmeyi göze alamaz ve anında bunu uygulamaya başlardı diye düşünüyorum.

Bu konuyu bayağı bir araştırdım. Hatta bir yerde bu araştırmayı başlatan Harward Üniversitesi ve Prof Dr. Kutluk Oktay olduğunu görünce işte bu diye düşündüm ve soluğu hemen Güvenç Beyin yanında aldım. Sebebi sanırım 99 yılında Güvenç Beyin Prof. Kutluk Oktay ile beraber yapmış olduğu ( Bu araştırma dünyada ilk kez yapılmış ve uygulanmış ) yumurtalık dokusu dondurmak ve transferi araştırması ardından da uygulamaları bunun sonucunda da dünyada bir ilki başarmış olmaları ve dünyadaki en önemli 20 tıp olayından biri ünvanını almalarıydı.

Ama Güvenç bey "bu uygulamanın aslında farklı bir konuda olduğunu başarısı hakkında hiç bir kanıt olmadığı hatta işe yaramadığı yönünde çok fazla araştırma ve makale olduğunu" söyledi. Bu araştırmanın başlatıcılarından olan Prof.Kutluk Oktay'a bu kadar yakın biri böyle bir şey olsa herhalde bilirdi diyorum.

Dahası bütün dünyadan bu konuda başarı haberlerini okuyor olurduk.

Benim anladığım kadarıyla şu an bu yöntemi deneyenler denek olmaktan öteye geçemeyecek gibi duruyor. Bu yaşta kaybedilecek tek güne dahi tahammülümüz yokken seçenekleri çok iyi değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

Bir arkadasim sormuş Mustafa bahceciye o da demiski 200,300 liralık uygulamaya 5000,6000 bin deyip insanların umutlarıyla oynamak istemeyiz,hem başarısı kanıtlanmamış hem de az ücretli bir uygulamayı sisirip insanların maddi manevi kayiplarina neden olmak asla etik değil.

Açıkçası ben şöyle düşünüyorum Bülent tıraş ciddi anlamda tanınmış bir doktor ve gerçekten başarilı ona da lafım yok zaten,üstelik bu kadar başarı ve iyi merkezdeyken kendini de merkezini de riske atmak istemez diye düşünüyorum yani tamamen olumsuz bakmıyorum olaya,belki de ise yarayacak (inşallah yarar) benim eleştirdigim en önemli şey bana yalan söylemesiydi,yanından nasıl çıktım bilmiyorum,tek yumurtan var,sen yumurtaları tüketip yanımıza gelmişsin, bu ay birse yumurtan diger ay beş olmaz deyip bizim prp ye ikna olmamıza çalışması asla etik değil,ordan sonra memoriale gittim ve yapılan muayene sonucu dört yumurtam varmış biri buyuyormus buna ne denir, üstelik ultrasyon kağıdından doktor bak yumurtalar bunlar dedi gösterdi artık az çok anlıyoruz ultrasyon görüntülerinden,oysaki ben Bülent beye hocam küçük de olsa başka yunurtam var mı diye sordum adam yok dedi sadece bir tane var dedi sırf panik olup pro yaptıralım diye.

Seninle konuşmuştuk özelden,biz memoriale karar verdik,daha doğrusu ben bahçeci eşim Memorial deyince bu defa onun dediği olsun dedim,zaten iki merkezde gerçekten başarılı.

Dilerim bir dahakine sağlıkla sıhhatle bebislerimizi kucağımiza alırız

Maalesef buna ben katılmıyorum.Çünkü bakın kendiniz söylediniz. 4 yumurta varken inatla 1 yumurta var demiş. Üstelik çok basit bir şekilde bir başka muayene ile anlaşılabilecek bir konuda bu yalanı söyleyen zaten para için başarılarını riske atıyor demektir. Bu kadar basit bir konuda yalan söyleyen doktora güvenmek mümkün değil. Bunu yapan doktor PRP hiç bir işe yaramıyor da olsa bunun tespitinin zor olmasına dayanarak " işte benim farkım" yalanını çok rahat söyler. İyi olur PRP den kötü olur sizden sayar. Nasılsa öyle basit bir muayene ile çözülebilecek bir konu değil. Burada doktora güvenebilmek devreye giriyor .Zaten güvenseydiniz onu seçerdiniz.Bu güveni verememesi bir doktorun en büyük başarısızlığıdır bana göre.
Son olarak doktorlar vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışmamalı diyorum.

Arkadaslar Prolutex igne kullananiniz var mi? Crinone Jel’e alternatif olarak verdi doktorum. Aslinda bana daha rahat gibi geldi. Uzun donemde agri veya igne yapmada zorlanma gibi zorluklari cikiyor mu? Ilk bir iki gun kolay tabi de ben uzun sure kullanip tecrube eden var mi diye merak ediyorum.

Merhaba hanımlar ben 12 gün önce histerskobi oldum lazerle rahim yapışıklığını actı ve perdeyi halletti doktorum. Estrofem tb kullanıyorum agrılarım iki gündür cok fazlalastı azalır diye düşünürken. İlacın yan etkisi mi acaba rahim duvarını kalınlaştırıyor muş. Aranızda benim durumumda olan var mı normalmi bu agrılar

Herkese merhaba Bugün transferimi oldum 5. Güne 1 tane dayanabildi dualarınıza çok ihtiyacım var. Ve şunu merak ediyorum transfer sonrası kan sulandırıcı vermediler bana neden acaba?
Hayırlı olsun cnm bana da vermemişlerdi limonlu su içebilirsin kanı sulandırma etkisi varmış istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…