- 22 Aralık 2014
- 2.141
- 3.625
- 133
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #63.981
Açıkçası böyle bir oranı ne duydum ne de tecrübe ettim. Bence genelleme yapılamaz. Ben tüp bebekle hamile kalırken, iki arkadaşım 2. Ve 3. Denemelerimde normal yolla hamile kaldılar. Kadının genetik yapısı, sigara içip içmediği, içti ise kaç sene içtiği, beslenmesine dikkat edip etmediği, hayatının bir aşamasında ağır ilaçlar kullanığ kullanmadığı, hashimato tiroidi gibi yumurta rezervini etkileyen bir hastalığı olup olmadığı gibi birçok faktör yumurta rezervi ve kalitesini etkiliyor. Bir kez tüp bebek deneyip bamile kaln da var, 6 kez deneyen de. Her ay çıkan yumruta sayısı farklı. Bu yumrtalardan kaçının kaliteli olduğu sadece dış görüntüsüne bakılıp anlaşılmıyor. Dışarıdan olgun yumurta olarak görünen bir yumruta ne yazık ki anomalili bir embriyoya sebebiyet verebiliyor. Dolayısyla doktor arkadaşının nasıl bir çalışma deneyi esas alarak böyle oranlar verdiğini sorfulamak lazım. Söz konusu deneye kaç kadın katılmış, hangi ülkeden kdınlara bakılmış, ne kadar süre bıyunca yumurtalar incelenmiş. Bunlar bilinmeden böyle bir orana nasıl güvenilir onu da bilemem. Dolayısıyla doktor olan arkadaşının söylediği oranın özellikle kadından kadına değişebilecek birşey olması sebebiyle pek de güvenilir olmadığını düşünüyorumArkadaşlar merhaba az önce bir arkadaşıma danıştım ve bu yaşlarda yumurtaların genetik problemli olduğunu bizzat doktor olan arkadaşşından öğrenmiş ve hatta 40 yaşlarda ortalama olarak 1/16 tüp bebek başarısından bahsetti. Çıkarılan her 4 yumurtadan ortalama 3 ü problemli oluyormuş??? Teçrübesi olan arkadaşlar aydınlatabilirmi ?
Slm canım hikayeni tam olarak bilmiyorum ama ben erken menopozdan dolayı hamile kalamıyordum beş yıl mücadele ettim İstanbul tup bebekte denedim üç kez hep taze emriyo konuldu tutmadı sonra bahçeci tüp Bebek merkezi erbil bey sayesinde hamile kaldım dondurulmuş embriyo ile bizden genetik test istenmişti İstanbul tup bebekte üç kez tutmayınca biz oraya sonuçları gösteremeden bahçeci geçtik o zaman benim genetikte bir kolunda kısa çıkmıştı Erbil bey genetik ile görüştü engel değil önemsizdenmisti ama benim oğlum 5000/1 görülen dmd kas hastası teshisi konuldu ve erkekler de görülen bir hastalık kızlar sadece taşıyıcı ve bu genetik hastalık bende olabilir çünkü anneden geçen bir genetik hastalık biz oğlumun teşhisi konuldugunda genetikci ile görüştük tüp Bebek olduğunu söylediğimzde emriyoya genetil test yapılsa da dmd kas genine bakılsın diye belirtirsek bakılıyormus sizin emriyo genetiğe gitseydi anlayamazlardi dedi yani genetik test kesin tanı değil emriyoda Allah ne dilerse o oluyor kader önüne geçilmiyor bazen..Arkadaşlar merhaba az önce bir arkadaşıma danıştım ve bu yaşlarda yumurtaların genetik problemli olduğunu bizzat doktor olan arkadaşşından öğrenmiş ve hatta 40 yaşlarda ortalama olarak 1/16 tüp bebek başarısından bahsetti. Çıkarılan her 4 yumurtadan ortalama 3 ü problemli oluyormuş??? Teçrübesi olan arkadaşlar aydınlatabilirmi ?
Sizin yada eşinizin genetik rahatsızlığı varmıydıMerhabalar,
Bir zamandir takip ediyorum bu siteyi, simdi katildim araniza. Acikcasi biraz moral bulmak istiyorum. Yasim 41. 39 yasimda ilk tup bebek denememi yaptim, iki adet iyi kalite embryo transferi kimyasal ile sonuclandi, geriye dondurulmusum yoktu. Sonra merkez degistirdim, havuz yontemi ile 14 adet embryo olusturuldu. Iki tanesi transfer edildi, tuttular. Maalesef ilk semestir sonunda sessiz dusuk yaptim ve kurtaj oldum. Bebeklerimde trizomi cikinca genetige yoneldik. Tum taramalar negatif hicbir sorun yok; biz de NGS ile devam etmeye karar verdik. Iki kere daha yumurta toplandi ve onceki dondurulmuslar da acilip hepsi toplan 20 adet biyopsi oldu ve NGS’den iki adet iyi geldi. Digerlerinin cogu trizomi givi agur kromozom bozukluklari cikti. Simdi transfer icin hazirlaniyoruz, kismetse bu ay sonuna dogru olacak.
Bu arada psikolojik olarak cok yiprandim. Ilk zamanlar kimseye soylenedim bile, kendi icimde hallederim sandim. Fakat giderek daha agirlasti, cevremde kimse kalmadi. Sanki hayat bundan ibaret oldu. Bilemiyorum nasil olacak, cok umutsuzum. Belki olmamam lazim ama insanin elinde degil, bunu sizler daha iyi biliyorsunuz.
Bu arada elimden geldigince bilgi paylasiminda bulunup yardimci da olmaya calisirim herkese.
Yani okadar embriyodan sadece 2 tanesimi temiz oluyo kacıncı gün embriyosuydu sizinkiler ama merak ettiğim normalde ilaç kullanılmasaydı vücut o yumurtaları büyütmeyecekmiydi benim bir tane 5.gün embriyom vardı zaten genetik falan göndermedik.Merhabalar,
Bir zamandir takip ediyorum bu siteyi, simdi katildim araniza. Acikcasi biraz moral bulmak istiyorum. Yasim 41. 39 yasimda ilk tup bebek denememi yaptim, iki adet iyi kalite embryo transferi kimyasal ile sonuclandi, geriye dondurulmusum yoktu. Sonra merkez degistirdim, havuz yontemi ile 14 adet embryo olusturuldu. Iki tanesi transfer edildi, tuttular. Maalesef ilk semestir sonunda sessiz dusuk yaptim ve kurtaj oldum. Bebeklerimde trizomi cikinca genetige yoneldik. Tum taramalar negatif hicbir sorun yok; biz de NGS ile devam etmeye karar verdik. Iki kere daha yumurta toplandi ve onceki dondurulmuslar da acilip hepsi toplan 20 adet biyopsi oldu ve NGS’den iki adet iyi geldi. Digerlerinin cogu trizomi givi agur kromozom bozukluklari cikti. Simdi transfer icin hazirlaniyoruz, kismetse bu ay sonuna dogru olacak.
Bu arada psikolojik olarak cok yiprandim. Ilk zamanlar kimseye soylenedim bile, kendi icimde hallederim sandim. Fakat giderek daha agirlasti, cevremde kimse kalmadi. Sanki hayat bundan ibaret oldu. Bilemiyorum nasil olacak, cok umutsuzum. Belki olmamam lazim ama insanin elinde degil, bunu sizler daha iyi biliyorsunuz.
Bu arada elimden geldigince bilgi paylasiminda bulunup yardimci da olmaya calisirim herkese.
Yani okadar embriyodan sadece 2 tanesimi temiz oluyo kacıncı gün embriyosuydu sizinkiler ama merak ettiğim normalde ilaç kullanılmasaydı vücut o yumurtaları büyütmeyecekmiydi benim bir tane 5.gün embriyom vardı zaten genetik falan göndermedik.
Arkadaşlar merhaba az önce bir arkadaşıma danıştım ve bu yaşlarda yumurtaların genetik problemli olduğunu bizzat doktor olan arkadaşşından öğrenmiş ve hatta 40 yaşlarda ortalama olarak 1/16 tüp bebek başarısından bahsetti. Çıkarılan her 4 yumurtadan ortalama 3 ü problemli oluyormuş??? Teçrübesi olan arkadaşlar aydınlatabilirmi ?
Genetik taramalarin hepsi negatif, hicbir rahatsizligimiz yok. Geriye kalan yas itibari ile kromozom bozukluklari; bu sebeple NGS yontemini sectik. Zaten soylemislerdi, 40 yasinda toplanan ve dollenen yumurtalardan sadece 10%’u normal kromozomlu olur diye. Kimyasal ve ikinci dusugumden sonra bu kaniya varildi. Dusen bebeklerim de genetige gonderilmisti, onlarda da trizomi (down) cikmisti. Teste gonderilen 20 embryom da blasto iyi kaliteydi.
Bu tabi kisiden kisiye degisiyormus, ancak istisnalar kaideyi bozmaz mantigiyla ve bir daha dusuk yasama riskini azaltmak icin bu yola basvurduk. Dusugum cok agir gecti benim. Buyuk olduklari icin olu dogum yaptirdilar ve sonrasinda kurtaj oldum. Bir de dogumlari gozumle gordum cok dagildim o surecten sonra. O yuzden bu kadar dustu moralim oralinizi bozmayın sonucta tutmuş yani rahimde bişey yok bu gelen temizler tutar inşallah böyle düşünmek lazım
Düşükler kacıncı haftada oldu moralinizi bozmayın transfer olacaksınız yakında rahimde bi problem yok sonucta öncekiler tutmuş bunlarda tutar inşallah1/16 oranini bilemiyorum; ancak benim de NGS’ye giden 20 iyi kalite blasto embryomun sadece ikisi iyi geldi. Digerlerinde hep agir kromozom bozukluklari cikti (trizomi cogunlugu). Benim doktorum da demisti bu yasta 10% euploid (normal kromozomlu) embryo olusma sansi diye. Biz hep dogali olsun elletmeyelim diyorduk; ama yasadigim dusukten sonra NGs’li yaptirmaya karar verdik.
Düşükler kacıncı haftada oldu moralinizi bozmayın transfer olacaksınız yakında rahimde bi problem yok sonucta öncekiler tutmuş bunlarda tutar inşallah
Düşükler kacıncı haftada oldu moralinizi bozmayın transfer olacaksınız yakında rahimde bi problem yok sonucta öncekiler tutmuş bunlarda tutar inşallah
Benim 1 blastokist embriyom vardı zatencok şükür tuttu 15 aylık Allah ım versin inşaallah bütün bebeklereSiz hangi asamadasiniz? Forumu okudum bayagi; ancak kim ne asamada bilemiyorum kusura bakmayin.
Benim 1 blastokist embriyom vardı zatencok şükür tuttu 15 aylık Allah ım versin inşaallah bütün bebeklere
Sanırım şu an sizi en iyi anlayanlardan biriyim. Aynı korkuları yaşıyorum ve hala çok ağlıyorum.Ilki zaten kimyasaldi, ikincisi de saniyorum 11. Hafta idi tam bilemiyorum ama ilk semestir sonuydu. Tam nifty testini yaptirmaya hazirlaniyorduk. Evet en azindan hamile kalabiliyorum, bu da bir umut; ama iste su korku icimden cikmiyor bir turlu. Kimse yasamasin boyle seyler keske, cok zormus.
Herkes gonlunun diledigine kavussun umarim.
Sanırım şu an sizi en iyi anlayanlardan biriyim. Aynı korkuları yaşıyorum ve hala çok ağlıyorum.
Ben de 8 Kasımda 2 adet embriyo transferiyle 47 yaşında hamile kaldım. Ancak 9.Haftada bebeğimin kalbi durdu.Alınıp genetiğe yollandı ve 47 xy +15 sonucu geldi. Genetik laboratuvarındaki Doktorla yaptığım görüşme ve internetteki çeşitli bilim kaynaklarından yaptığım araştırmalara göre 15000 de 1 görülen ileri yaşlarda ise 10000 de bir görülen talihsiz bir olaymış.Eşimde ve bende genetik problem yok . Önümüzdeki problem ileri yaş ve eşimdeki sayı azlığı ve morfoloji bozukluğu.
Şimdi biz eşimin geçmişindeki yoğun sigara kullanımı ve morfoloji bozukluğunu da düşünerek DNA hasarı ve serbest oksidatif radikalleri testi yaptıracağız. Her şeyi sadece ileri kadın yaşına yormayın evet bu büyük bir etken ancak eşinizde normal sperm testlerinde görülemeyen DNA hasarı gibi etkenlerde % 50 etkili. Size tavsiyem bir de eşinizdeki sperm DNA hasarına ve serbest oksidatif radikallerine baktırın. Eğer bunlara bağlı DNA hasarı gibi durum varsa evet tüp bebek yönteminizi değiştirmez ama en azından bir sonraki denemeye kadar bir takım vitaminler ve ilaçlarla bu hasar düşürülebilir ve şansınızı arttırabilir. Bu DNA hasarının oluşması için genlerinizde problem olması da gerekmiyor. İleri yaş aldığınız ilaçlar sigara yüksek ısı bir çok şey etkili oluyor spermler testiste DNA hasarına uğruyor. Tüp bebek merkezeri yöntemi değiştirmeyeceği için bunu çok umursamıyor ama bizim yaşımızdaki insanlar için ne kadar DNA hasarını azaltsak o kadar yüksek şans anlamına geliyor. Baktırmadıysanız mutlaka baktırın derim
Çok gecmiş olsun ngs den gelen embriyo ile ben bebek sahibi oldum ve hayatguzel2015 de hamile.ngsden gelen embriyonun tutma sansına % 70 75 deniyor.ins. olacak, vaktim pek yok uzun uzun yazamiyorum kusura bakmayin.Genetik taramalarin hepsi negatif, hicbir rahatsizligimiz yok. Geriye kalan yas itibari ile kromozom bozukluklari; bu sebeple NGS yontemini sectik. Zaten soylemislerdi, 40 yasinda toplanan ve dollenen yumurtalardan sadece 10%’u normal kromozomlu olur diye. Kimyasal ve ikinci dusugumden sonra bu kaniya varildi. Dusen bebeklerim de genetige gonderilmisti, onlarda da trizomi (down) cikmisti. Teste gonderilen 20 embryom da blasto iyi kaliteydi.
Bu tabi kisiden kisiye degisiyormus, ancak istisnalar kaideyi bozmaz mantigiyla ve bir daha dusuk yasama riskini azaltmak icin bu yola basvurduk. Dusugum cok agir gecti benim. Buyuk olduklari icin olu dogum yaptirdilar ve sonrasinda kurtaj oldum. Bir de dogumlari gozumle gordum cok dagildim o surecten sonra. O yuzden bu kadar dustu moralim zaten...
Çok gecmiş olsun ngs den gelen embriyo ile ben bebek sahibi oldum ve hayatguzel2015 de hamile.ngsden gelen embriyonun tutma sansına % 70 75 deniyor.ins. olacak, vaktim pek yok uzun uzun yazamiyorum kusura bakmayin.
Çok gecmiş olsun ngs den gelen embriyo ile ben bebek sahibi oldum ve hayatguzel2015 de hamile.ngsden gelen embriyonun tutma sansına % 70 75 deniyor.ins. olacak, vaktim pek yok uzun uzun yazamiyorum kusura bakmayin.
Günaydın arkadaşlar haklısınız en iyisi tüp bebek , şimdi iyi bir merkez seçme zamanı. Ama hangisi Avcılar/ İstanbul da oturuyorum. Sizin önerdiğiniz yerler hep çok uzak ne yapsam kimlerle görüşsem onun arayışındayım uzakta olsa gitsem mi oralara yakınlardan bir yer mi seçsem bilemedim? Bakacağız artık. Mesaj atan herkese çok teşekkürler .
Günaydın arkadaşlar haklısınız en iyisi tüp bebek , şimdi iyi bir merkez seçme zamanı. Ama hangisi Avcılar/ İstanbul da oturuyorum. Sizin önerdiğiniz yerler hep çok uzak ne yapsam kimlerle görüşsem onun arayışındayım uzakta olsa gitsem mi oralara yakınlardan bir yer mi seçsem bilemedim? Bakacağız artık. Mesaj atan herkese çok teşekkürler .
Merhabalar,
Bir zamandir takip ediyorum bu siteyi, simdi katildim araniza. Acikcasi biraz moral bulmak istiyorum. Yasim 41. 39 yasimda ilk tup bebek denememi yaptim, iki adet iyi kalite embryo transferi kimyasal ile sonuclandi, geriye dondurulmusum yoktu. Sonra merkez degistirdim, havuz yontemi ile 14 adet embryo olusturuldu. Iki tanesi transfer edildi, tuttular. Maalesef ilk semestir sonunda sessiz dusuk yaptim ve kurtaj oldum. Bebeklerimde trizomi cikinca genetige yoneldik. Tum taramalar negatif hicbir sorun yok; biz de NGS ile devam etmeye karar verdik. Iki kere daha yumurta toplandi ve onceki dondurulmuslar da acilip hepsi toplan 20 adet biyopsi oldu ve NGS’den iki adet iyi geldi. Digerlerinin cogu trizomi givi agur kromozom bozukluklari cikti. Simdi transfer icin hazirlaniyoruz, kismetse bu ay sonuna dogru olacak.
Bu arada psikolojik olarak cok yiprandim. Ilk zamanlar kimseye soylenedim bile, kendi icimde hallederim sandim. Fakat giderek daha agirlasti, cevremde kimse kalmadi. Sanki hayat bundan ibaret oldu. Bilemiyorum nasil olacak, cok umutsuzum. Belki olmamam lazim ama insanin elinde degil, bunu sizler daha iyi biliyorsunuz.
Bu arada elimden geldigince bilgi paylasiminda bulunup yardimci da olmaya calisirim herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?