Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arkadaşlar çok üzgünüm yaşım 41 e doğru gidiyor amh şımı bilmiyorum 2017 nin aralık ayında 3,38 çıkmıştı, yüksek çıktı diye tüp bebek yapmadık o zaman gittiği doktorda gerek yok demişti.
Dün biraz araştırma yaptım youtube den amh kongresi varmış onu izledim. Kadının biri mesela 2,6 çıkmış sadece bir ay sonra aynı laburatuvarda 1,3 düşmüş . Yani sonuçlar çokta kesin değil oynamalar oynuyor.
Dün her zamanki doktorum yoktu onun yerine bakan kadın yaşın kırk çocuğun olmaz dedi bende amh değerim yüksek ama dedim oda amh önemli değil yaş daha önemli dedi. Beynimden kaynar sular döküldü ilk defa olumsuz konuşan bir doktorla karşılaştım. Yumurtan olsa da yaştan dolayı kalitesi düşmüştür dedi. Böyle bir şey var mı, bu amh nedir allah aşkına sayıyı mı kaliteyi mi gösteriyor ne işe yarıyor, bütün gece hiç uyuyamadım.
Bana 6 ay menagon diye bir iğne olmazsa tüp bebek dedi ama ben o iğneyi 2 ay kullanıp hemen hazır dolar düşmüşken ,tüp bebeğe geçmek istiyorum 6 ay çok fazla, 6 ay sonra 41 olacağım . Bana ne önerirsiniz bir kısım arkadaş bal polen arı sütü q enzim 10 gibi bir şeyler yazıyor .Kafeinde zararlı sanırım.
Ben hep 2 yıl önceki kürtajdan şüpheleniyorum. Daha öncede yazmıştım kürtajdan önce çok kolay hamile kalmıştım sonra bıçak gibi kesildi.
Bende gençliğimde hafif derece polikistik over vardı amh ondan yüksek çıkmış olabilir,27 yaşıma kadar 3 ayda 1 adet gördüm sonrasında 45 güne düştü , son 3 aydır 28-30 günde oluyorum normale geçti galiba. Ama T şekilli rahim ameliyatı oldum ondan sonra reglilerim düzene girdi.
Yani demek istediğim amh yüksek olsa da eve bebek götüremedikten sonra bir işe yaramıyor kağıt üstünde bir değer olarak kalıyor. Tüp bebek merkezleri ve memnun kaldığınız doktorlar dahil, çaydır vitamindir beslenme şekli gibi her çeşit önerinize açığım arkadaşlar.
Tabi streste önemli dünkü kadın doktor olumsuz konuşunca stres seviyem arttı bu ay olacağı varsa da olmaz artık.

Öncelikle herşey kısmet.. ama çevremde 38-39-40 il yaşlarda hamileler var. Yaş tatbiki bir faktör ama o aynı kafa yapısındaki doktorlardan biri kontrolde bana’hamileyken bile ‘ bu yaştada hamilemi kalınırmış ‘ dedi çok üzüldüm ve moralim bozuldu. İnsanların birbirini yargılamaları çok kötü bişey, bunu sadece o doktor değil bazı tanıdıklarımda ima etti. Kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez ve herkesin hayat şartları farklı .. bazı insanlar kötü niyetli sanırım . Sizi anlıyorum ama olmaz diye birşey yok. Benimde rahim filmi çekilen ay gebelik oldu, öncesinde kürtaj olmuştum. Bellide küçük yapışıklıklar vardı diye düşünüyorum.
En iyisi kötü niyetli yargılayıcı. İnsanlardan uzak durmak. Moralinizi bozmadan başka bir doktora başvurun bence.

Merhaba arkadasim hala boyle doktorlar kaldi mi hayretler icindeyim,oncelikle sakin olmani oneririm,kimin bebegi olacagini ya da olmayacagini yalnizca allah bilir,boyle doktorlar hic caninizi sıkmasin,amh nin yuksek cikmasi poliskostik overle alakali olabiliyor,bende 37 de evlendim,43 yasinda tup bebwk tedavisiyle anne oldum binlerce şukur allaha,olumsuz konusanlari dinlemeyin bile evet yaş etkili ama imkansiz degil yeter ki siz dogru doktorlarla yolunuzu çizin,ben bahceci tup bebek merkezinde mustafa bahcecijin dolayisiyla kubra hanimin hastasiydim,cok memnundum orda 3 deneme yapildi 3.de kavustum evladima ama olumsuz oldugunda hic baska merkwz arayisina girmedim,yani guvendim onlara ben sana illa oraya git demem sen kendin arastir incele ve icine sinen guven veren insanlarla tedavi ol,ama sende kendin cok arastir cok incele,ben oyleydim doktorumun karaisina hep arastirarak ciktim kafamda hocbisey kalmasin diye herseyi sordumne gerekiyorsa yapin dedim herdefasinda,hatta bana kubra hocam paran cok herhalde gerekmeyen islemleri niye yapayim diyetakilirdi bana ve yapmazdi,ben vitamin olarak solgarin qenzimq10,omega3 950,kullandimbunlari merkezdeki ilk tedavimde vermislerdi,ari sutu bal polen cok tukettim diyemem ama tuketen ve faydaaini goren cok kisi var burda,so ra en sonki tedavimde karatay diyeti yaptim hayatimdan 6 ay boyunca sekeri unu çikardim,bolca tukettiklerim de ben baslarken kasim ayiydi o yuzden kahvaltilarimda havuç,turp(bolca folik asit icerirmis sonradan ogrendim),mutlaaka yumurta,ceviz,yesillik tukettim,kiş olunca bol bol karnibahar brokoli,beyaz lahana tukettim,su ictim ve gunde 2 ogun beslendim hareket ettim yurudum,oncesinde akupunktur yapturdim,hacamat yaptirdim ve son tedavimde daha rahattim kafa olarak neden bilmiyorum belkide yapabilecegim elimden gelen herseyi yaptigim icindir,bol bol dualar ettim,yalvardim rabbime,vemutlu son,olumsuz insanlardan uzaklas,olacagina inan ve dogru yerde tedavi ol,38 ustu anne adaylarina 6 ay bekletilmezhele 40 i gectiysek hic beklememwliyiz tedaviye baslamaliyiz diye biliyorum,insallah guzel sonuclarini burdan paylasirsin bizde okuruz,allah hepimizin yardimcisi olsun...

Teşşekür ederim araştıracağım.

Merhaba ,
Valla yaşım şu an 47 bana da 2 doktor aynısını söyledi elimde tahlillerimle gittiğimde tahlillerime bakmadı bile ve dediki "bu yaşta çocuk falan olmaz yumurtan yoktur olsa da boştur. tüp bebeğe git derdim ama seni tüp bebek merkezleri bile kabul etmez" bunu duyduğum an dünya başıma yıkıldı. Bir doktor nasıl tahlillere bile bakmadan muayene bile etmeden bunu söyler dahası bu doğru bile olsa böyle mi söylenir? Doktor dediğin biraz hasta psikolojisinden anlamalı bence.Her şeyi söylemenin bir yolu vardır yahu. Ne diyelim "EĞİTİM CEHALETİ ALIR EŞEKLİK BAKİ KALIR" sözünün önünde saygıyla eğiliyorum.

Ben bu yaşananın üzerine hemen bahçeci, memorial, acıbadem ve Bülent Traş tan ön görüşme randevuları aldım. Bu arada hepsinin doktor ve laboratuvar ekiplerinin iş geçmişlerini başarılarını araştırıp hasta yorumlarına baktım.Sonra başladım hepsini gezmeye hepsi aynı şeyleri söyledi yumurtam olduğunu evet ileri yaşın şans düşürücü etkisinin olduğunu ama kimsenin şu an olmaz diyemeyeceğini belirttiler.
Bütün bu merkezlerin içinde Bahçeci Fulya da ki Güvenç Karlıkaya bana en mantıklı konuşan,hasta psikolojisinden anlayan Doktor olarak göründü. Üstelik CV si çok etkleyiciydi. Laboratuvara gelince oldukça güçlü teknolojik bir laboratuvar olması ve başındaki ismin Necati Fındıklı olması bende karar verdiren sebepler oldu. Oradaki tedavim boyunca da en alt personelinden en üsttekine kadar aile üyesi gibi hissettirildim. Kızdığım bazı anlar olmasına rağmen hiç pişmanlık duymadım.

Sonuç 47 yaşında diğer doktorlara inat en iyi kalite 4 embriyo sayesinde 47 yaşında hamilelik oldu. Demek ki bakmadan etmeden denemeden olmaz denmemeliymiş :)

Bebeğimi 9 haftalıkken çok nadir görülen bir sebeple kaybettim. Hemen araştırmaya giriştim acaba ileri yaş yüzündenmi diye. Görüştüğüm tüm genetik Doktorları ve Kadın doğumcular evet ileri yaşın şansı etkilediğini ama bu durumun 15000 de 1 ihtimal olduğunu ileri yaşla ilgili olmadığını sadece talihsiz bir olay olabileceğini 20 yaşındaki gebeliklerde bile oluşabilecek bir şey olduğunu söyledi.

Şu an Bahçeci de Güvenç beyle tekrar denemek için adet olmayı bekliyorum.

Yani size nacizane tavsiyem olur olmaz her doktorun dediğine takılmayın. Bu işin uzmanları Tüp bebek merkezleri. Görüşmek de çok zor değil. Alın bir randevu gidip ön görüşme yapın. Ben şahsen Bahçeciyi tecrübe ettiğimden öneririm. Hem yukarıda saydığım sebeplerden hemde oraya gittiğim sürede gerçekten şansı olmayan yada çok zayıf olan insanlara sadece parasını almak için yalan söylememeleri sebebiyle.

Memorial hakkında da iyi duyumlarım olmasına rağmen bana yaklaşımlarını hoş bulmadım ve neden bilmem bir türlü güvenemedim.

Size tavsiyem yaş sebebiyle daha fazla vakit kaybetmeden güvenebileceğiniz iyi laboratuvarlı bir merkez ve doktor bulup görüşmeniz.

Son düzenleme:
Doktor ayıp etmiş bu kadınlar gaddar mı oluyor nedir...kürtaj sonrasından şüphelenmissın bence icinden gecen doğrudur iyi bir dr.da tercihen tüp bebek dr.larında histeroskopi laporoskopi ol.takviyelerle yumi kaliteni arttır.bu siteye girdigimde gulneva77 nin dr tavsiyesi ve hamile kalmasindaki engelleri aşmasi beni etkiledi.hangi sayfada onu okudum hatırlamiyorum.bu sayfada ise E elifdemirelif in hamile kalması bana umut oldu.cunku 43 de ben hersey biter sanıyordum okuduklarımdan.43 de hamile kaldım :) ciddi kücümserdim yaşi 43 olmus benim 42 biraz daha umudum var derdim.hep okudugum istatistiki yazilardan cahillikten.mucizelerin beni bulacağına da inanmazdım o da beni bu sayfadaki bir cok arkadaşı buldu.hiç üzülme bebegin olur

Son düzenleme:
Canım ben kürtajdan sonra 1 sene özelde yumurta takibi yaptırdım ama tüp bebek değil normal kadın doğum , olacak sanıyordum ne bileyim ordaki doktor beni oyaladı kürtajda sıkıntı olabileceğine inanmadı bir sene sonunda zar zor rahim filmi çekti onuda beceremedi kendiside çektiği filmden bir şey anlamadı.Bana rahim anomalisi olabilir ama emin değilim bir şey belli olmuyor dedi. Sonra fikir almak için sadi konutan randevu aldım öylesine doç Murat Ekin den ki kensisinin tüp bebek sertifikası varmış , hemen ilk muayenede rahimde küçük bir bepde olduğunu söyledi ve histeroskopiye yönlendirdi ve çocuğumun olabileceğini söyledi.
İlk muayenede kendisinden memnun kaldım, tanı histeroskopisine Murat Ekini buldum odasında rica ettim histeroskopime girdi ve kürtaj sebebiyle yapışıklık olduğu ve 1 cm perde olduğu teşhisini koydu. Operatif histeroskopiye yönlendirdi.
İşte tanı konunca ve şüphelerim onaylanınca en büyük hatamı o zaman yaptım Şikayet var sitesine kürtajı yapan doktoru adını vererek şikayet ettim, sağda solda hakkında yazdım. Ne olduysa ondan sonra oldu operatif histeroskopide dedim ne güzel devlette bedava ameliyat olucam .Amelyatıma aynı Doçent girdi ve nasıl olduysa kendi teşhisini yalanladı yanıldığını yapışıklık olmadığını T şekilli rahim olduğunu yazdı rapora ameliyatlada bir yerleri düzelttiğını idaa etti. Küçük bir araştırma yaptığımda gördümki kürtajımı yapan doktorda eskiden Sadi Konukta çalışmış. Ve aklımda deli şüpheler kesim birbirlerini tanıyorlar acaba gerçekten yapışıklık yokmu yoksa davacı olmayayım diyemi teşhisini değiştirdi???
Paranoyak olacam bu gidişle üstüne üstelik yaşta gidiyor yumurtaların eskimiştir demeye başladılar.

6 ay iğne kullanmanı bende süpheli buldum
40 yaşımda amh 0.99 idi ve acil tüp bebek dendi.sonradan başka dr. Bosuna 6 ay beklemişsin diyor üzüyor böyle söylenmesi.simdiden bir yol haritası ciz bence.

Canım teşşekür ederim bana moral oldun ,ne güzel çabalıyorsun, inşallah olur bebeğin . Biryerde okumuştum Hunza türkleri diye bir kabile varmış Afganistan sınırlarında. Ve kadınları 65 yaşında dahi doğurabiliyormuş ama onların ömürleride 100 ün üzerinde imiş ve zaten herşeyi doğal tüketiyorlar hayatları bizimkinden farklı yani.

Canım sanmiyorum seni nasıl bilsinler birbirlerini bulup haberleşsinler.o kadar cok hastaları oluyor ve haklarında sikayet oluyor.doktor tanısını sonradan değistirmiş demek bunlarda sık sık oluyor.başka bir doktora gidersin inş.sen gözyaşlarını sil umutlu ol hersey degisecek.amh degerinde yaşinda iyi çevrende bu yaşta bebegi olan arkadaşlarını düsün

Ya işte rahmimden emin olsam hemen tüpe gideyim rahimde sorun var tüp bebek yapsamda tutmaz şüphesiyle tüp bebeğede yanaşamıyorum, başka doktora gitsem hayda sil baştan rahim filmi tekrar histeroskopi bunlar hep acı veren şeyler ama bunları yapmadan da göremiyorlar yapmak zorundalar. Böyle bir çıkmazdayım ve sürekli muayene vs için peryod beklemek insanı deli ediyor. Peryod bekleye bekleye yaş 41 oluyor.

Arkadaslar yumurta kalitesini arttırmak için ne yapıyorsunuz,? Bişey deneyip de başarılı olan var mı ben vitamin takviyesi ve balikyagi kullanıyorum?

Rahimde var olan sorunlari ya da anomalileri de en iyi tüp bebek merkezleri anlar ve tedavi eder bence,çunku embriyonun evi rahim,saglikli bir rahim olmadan transferde yapnazlar,normal kadindogumculara gidiyorsaniz ne kadar zahmetli ve zorda olsa bir merkeze baslayin bence zaman kaynetmeyin,rahim filminiz eger son 6 ay icerisinde cekildiyse yeniden istemwzler,histereskopi icinde mutlaka yapilacak diye bisey yok bildigim kadariyla,her ay surekli ugrasmak zor ama sonucu o kadar guzelki herseye deger,bol sans...

Arkadaslar yumurta kalitesini arttırmak için ne yapıyorsunuz,? Bişey deneyip de başarılı olan var mı ben vitamin takviyesi ve balikyagi kullanıyorum?

Son zamanlarda fertilite diyeti diye de gecen bir beslenme sekli diyeyim ben kendi adima tedavi suresince seker ve beyaz undan uzak durdum karatay beslenmesi uyguladim,vitamin takviseyi bende kullanmistim,spor hareket varsa kilo fazlasini verilmesi bunlar dogrudan degilse bile dolayli yollardan etkili die dusunuyorum,allah yardimciniz olsun...

Günaydın arkadaşlar haklısınız en iyisi tüp bebek , şimdi iyi bir merkez seçme zamanı. Ama hangisi Avcılar/ İstanbul da oturuyorum. Sizin önerdiğiniz yerler hep çok uzak ne yapsam kimlerle görüşsem onun arayışındayım uzakta olsa gitsem mi oralara yakınlardan bir yer mi seçsem bilemedim? Bakacağız artık. Mesaj atan herkese çok teşekkürler .

Arkadaşlar merhaba az önce bir arkadaşıma danıştım ve bu yaşlarda yumurtaların genetik problemli olduğunu bizzat doktor olan arkadaşşından öğrenmiş ve hatta 40 yaşlarda ortalama olarak 1/16 tüp bebek başarısından bahsetti. Çıkarılan her 4 yumurtadan ortalama 3 ü problemli oluyormuş??? Teçrübesi olan arkadaşlar aydınlatabilirmi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…