Dün nihayet doktorumla yüzyüze görüştüm. Bana bu işin peşini bırakmamamı ve şansım olduğunu söyledi. Eşimin hem sperm azlığı, hem de morfolojisinin 0 olması nedeniyle normal yoldan hamile kalmamın imkansız olduğunu ama tüp bebekle elde ettiğimiz embriyoların gayet kaliteli olduğunu, sonuca ulaşma ihtimalimizin olduğunu ama denemeye devam etmezsek çocuk şansımızın olmadığı söyledi. Gerçi zaten biliyordum ben bunu.
Bu arada bu son denemede muhtemelen kimyasal gebelik olmuş çünkü beta değerim 5 üzeri çıkmış. Doktorum ilk günlerde yaşadığım kanamanın tutunma kanaması olabileceğini söyledi. Yani embriyo tutunmaya çalışmış ama sonra olmamış. Muhtemelen yaştan dolayı ürettiğim kötü yumurtalardan ikisine denk geldik. Bir dahakine düzgün bir yumurta denk gelmesini dilemekten başka yapacak bir şey yok gibi duruyor.
Yalnız bu konuşmanın eşimin devam kararı almasına katkısı oldu. O hala normal yoldan olabilir kafasındaydı. Olmayacağını doktordan duyması etkili oldu. Bir iş seyahatim dolayısıyla bu ay başlamam çok mümkün değil ama gelecek ay başlayacağız tekrar.
Bu arada ben çayımı içmeye ve Impryl ve Q10 almaya devam ediyorum. Arı sütünü uzun zamandır kullanmıyorum çünkü faydasını görmedim, hatta sanırım olumsuz etkisi de oldu. Her bünye farklı oluyor. Sanırım bu tedavideki yumurta sayı artışını çayın FSH düşürücü etkisine borçluyum. Impryl de olabilir tabi. Tek bildiğim bu ikisi bana çok iyi geldi. Q10 ne kadar etki ediyor bilmiyorum ama 1 yıldır kullanıyorum.