- 19 Kasım 2017
- 1.927
- 3.844
- 133
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #63.341
Canım geçen ayki kullandığın hormonlarla alakalı şişlik ve ağrı yumurtalıklar aşırı uyarılıypr bi sonraki ay da bu tip şikayetler olabiliyor, ama yinede geçmezse bi doktora görün bazen kistte oluşabiliyır tedavi sonrası, çok geçmiş olsun, Rabbim hayırlı güzel haberler yazmayı da nasip etsin buradan size ve tüm isteyen arkadaşlara
Canım hayırlı olsun hamileligin.Saģlıkla al kucağına..dr kimdi.Yumurta kalitesi icin yaptığın bir şey varmıydı? Kaç yumartan oluyordu.Tedavin ne kadar sürdü? Ayy ne çok soru sordum.
Şişli memorialdeSiz nereye yaptırmıştınız?
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım yeni denemenizde başarıya ulaşır bebeklerinize kavuşursunuz.Merhaba Herkese,
araniza yeni katildim. 42 yasindayim ikinci tup bebek deneyeceğiz. Ilkinde 5 yumurtadan 3 tane embriyo oluşmuştu. 3 unu de koydular ama sonuc negatif cikti. Söyle ki progesterone igneleri bana çok ağır geldi yürüyemez ve yataktan yada koltuktan tek basıma kalkamadım, kalkarkende cok zorlandim bir sure sonra iğneyi birakip vaginal jele geçtik dr un tavsiyesiyle tabiki. Sonuc negatif cikinca dr progesterone gogus arana koyup yapmalıydın ve sonrasında sıcak su torbası koysaydın gibi laflar etti is isten geçtikten sonra. Neyse dun yine yumurtalarım toplandı 6 dan 5 tanesi embriyoya dönüşmüş ve cumartesi transfer yapılacak. Sizce nelere dikkat edeyim tavsiyeleriniz var mi?
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım yeni denemenizde başarıya ulaşır bebeklerinize kavuşursunuz.
Progestron jelle alakalı Dr ne demek istemiş anlamadım. Ancak Progestron jeli sıktıktan sonra elizle sıkmaya devam ederek çıkarmanız gerekiyor aksi takdırde sıkılan ilaç tüpe geri vakumlanıyor. Bunun dışında jeli kullandıktan hemen sonra 20 dk yürüyüş yaparsanız en verimli emilim gerçekleşiyor yürümezseniz vücut bunu emilim yapamıyormuş. Ben bu şekilde kullandım ve çok da rahat ettim ne dışarı aktı ne de etkisiz kaldı. Dikkat etmeniz gereken çok fazla şey yok aslında fazla yorulmamak baharatlı yememek ve gazlı içecek içmemek dışında. sürekli yatmak iyi değil arada kalkıp yürümek dolaşım sistemini hareketlendirir .
BEn hiç iğne kullanmadım ancak benim Dr.um BAhçeci kliniğinden Güvenç Karlıkaya iğnenin de jelinde aynı etkiye sahip olduğunu jelle bir sıkıntım yoksa jelin daha kolay olduğunu söyledi. Dediğim gibi hiç bir sıkıntı yaşamadım Ama iğne kullananların hepsi aynı ağrılardan şikayet ediyor. Sanırım jellin belki biraz akması dışında kullanımı daha kolay üstelik etkisi de aynıSanirim ben eksik anlatmisim, progesterone iğnesi yağlı olduğu icin birazcık göğüs aranda vücut isisiyla istip iğneyi öyle yapmaliydiniz popodan, daha sonra da vucuda yayılması icin sıcak ped koymaliydiniz dedi. Dr iğnenin jele gore daha faydalı olacagini düşünüyor ama bunu sonuc negatif ciktiktan sonra söyledi.
BEn hiç iğne kullanmadım ancak benim Dr.um BAhçeci kliniğinden Güvenç Karlıkaya iğnenin de jelinde aynı etkiye sahip olduğunu jelle bir sıkıntım yoksa jelin daha kolay olduğunu söyledi. Dediğim gibi hiç bir sıkıntı yaşamadım Ama iğne kullananların hepsi aynı ağrılardan şikayet ediyor. Sanırım jellin belki biraz akması dışında kullanımı daha kolay üstelik etkisi de aynı
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı korkuları ben de yaşadım. ama olabiliyormuş gerçekten gittiğim klinikte bunun bir çok örneğini gördüm ben.Sakın moralinizi bozmayın ben 46 yaşındayım martta 47 olacağım ama şu an 3. gün embrioları transferi sonucu 5 haftalık hamileyim. %10 - 15 şansı sakın yabana atmayın bu çok düşük bir oran değil aslında sonuçta 0 dan iyidir:) Allah evletlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah Dualarım sizinle
O günden sonra geçti ama bazen sağ da ve solda ağrılar hissettim. Bugün adet oldum 3.gün bir kadın doğumcuya gidip baktıracağım. Yarından itibarende arı sütüne başlıycam. Inşallah yazmak nasip olur.
Bence çok yerinde sordun. Bu kadar düşük Amh ile nasıl bir tedavi izlendi merak ediyoruz haliyle.
Hayır. Sadece Dr.mun verdiği İmom ismindeki vitamini kullandım. Yumurtalarım yaşıma rağmen çok kaliteli çıkmış. Embriyoların kalitesi için en iyi kalite demişlerdi. Ancak eşim sayı ve morfoloji problemi olduğundan baya bir klomen e vitamini selenyum ve çinko kullandıMaşallahh Allah tamamaına erdirsin. Tup bebek surecinde ek olarak yumurta kalitesi icin yaptıģınız bişeyler oldumu.
Yumurta kalitei için arı sütünün dışında keçi boynuzu da öneriliyor. Üstelik bunu sadece forumlarda sizin benim gibi insanlardan değil MArmara Üniversitesinin Tüb bebek bölümündeki hemşirelerden duydum. Erkek olsun bayan olsun keçiboynuzu kürlerinin gerçekten büyük etkisi olduğunu söylemişlerdi.Canim seninde mi yumurta kalite sorunu var. Arı sutü dısında ne kullanıyorsun başka.Ne yapacağımı bilemiyorum.Yumurtamı nasil kaliteli hale getirmekle meşgulüm..Rabbim bu yolda emek verenlere ve anneligi hak edenlere nasip etsin insallh..
Hayır. Sadece Dr.mun verdiği İmom ismindeki vitamini kullandım. Yumurtalarım yaşıma rağmen çok kaliteli çıkmış. Embriyoların kalitesi için en iyi kalite demişlerdi. Ancak eşim sayı ve morfoloji problemi olduğundan baya bir klomen e vitamini selenyum ve çinko kullandı
transferden test sonucuna kadar olan donemi nasıl gecirdiniz, yatarak ve evin icinde hafif aktiflik mi yoksa normal hayatınıza devam ettinizmi? Ben birincisinde normal hayatıma devam etmiştim. Malum her seyi suçluyoruz ah şöyle yapsaydım gibilerinden. Yeniyim ya yanlış postun altına yazdım sanırımMaşallahh Allah tamamaına erdirsin. Tup bebek surecinde ek olarak yumurta kalitesi icin yaptıģınız bişeyler oldumu.
evet yeni dogum yapan arkadaşımda bana transferden sonra kesinlikle tüket dedi ama amerikada sadece pekmezini buldum sanırım tozu iyiymiş.Yumurta kalitei için arı sütünün dışında keçi boynuzu da öneriliyor. Üstelik bunu sadece forumlarda sizin benim gibi insanlardan değil MArmara Üniversitesinin Tüb bebek bölümündeki hemşirelerden duydum. Erkek olsun bayan olsun keçiboynuzu kürlerinin gerçekten büyük etkisi olduğunu söylemişlerdi.
Şöyle söyleyeyim sakın umudunu kesme bu forumdaydı sanırım bir topikte bir bayanın hikayesini okumuştum bilmem kaç ay uğraşmışlardı hep tek ve boş yumurtaymış sonra o da Güvenç Beye gitmiş ve 1 gün tek yumurta yakalamışlar ama düşük kalite . 2 . gün embriyosu olarak tranfer edilmiş ve bingooo... Kzızını kucağına almıştı :))) BEn bu hikayeden çok etkilenip Bahçecide Güvenç Beyle konuşmaya gitmiştim. 2 Dr bana olmaz seni tüp bebek merkezleri dahi kabul etmez dedikleri halde. Ama şimdi onlara inat 5 haftalık hamileyim ve hiç de dedikleri gibi değilmiş.Samimi söylüyorum burada umutsuz olmamak kesinlikle pes etmemek gerekiyor.Tesekkur ederim cvp icin..kalitesiz yumurtayla ugraşiyorum..Rabbim bir seyi vesile etse bizde hamile kalsak keske...Masallah diyelim sanada..Kucağınada almaýı rabbim nasip etsin insallh.
HAyır tam aksi çok yorulmamak kaydıyla günlük hayatıma devam ettim . Sürekli yatmak iyi değil. Kan dolaşımı yavaşlar bu da iyi değiltransferden test sonucuna kadar olan donemi nasıl gecirdiniz, yatarak ve evin icinde hafif aktiflik mi yoksa normal hayatınıza devam ettinizmi? Ben birincisinde normal hayatıma devam etmiştim. Malum her seyi suçluyoruz ah şöyle yapsaydım gibilerinden. Yeniyim ya yanlış postun altına yazdım sanırım
Canim seninde mi yumurta kalite sorunu var. Arı sutü dısında ne kullanıyorsun başka.Ne yapacağımı bilemiyorum.Yumurtamı nasil kaliteli hale getirmekle meşgulüm..Rabbim bu yolda emek verenlere ve anneligi hak edenlere nasip etsin insallh..
Kuru incir de yiyin bir iki tane gunde. Hatta esinizde yemeliÖyle sanırım. Daha ilk defa arı sütü kullanıcam. Multivitamin ve omega 3 Birde.
Bütün tebrik eden arkadaşlara çok ama çok teşekkür ederim. Lütfen dualarınızı esirgemeyin çünkü bu zorlu yolda gerçekten ihtiyacım olacak.
Şimdi ben ve benim gibi durumda olan arkadaşlara bilgi olması açısından bundan sonraki her süreci buradan paylaşacağım.
Eşimde olan sayı ve morfoloji problemi ,bende ki ileri yaş sebebiyle de tüp bebek kararı aldık.4 adet 2. gün embriosu vardı.
İlk transfer ben adetin 3. günü gittiğimden yumurtalar büyümüş ilaçsız doğal siklusta 2 adet 3. gün emrbriyosu transfer edilerek denendi sonuç negatif oldu (embriyolar çözüldükten onra da 1 gün bekletilip 3. güne gitmeleri beklendi)
3 ay ara verdim ve 2. kez Güvenç beyin kapısını çaldım. Bu sefer adetimin 2.günü ilaç tedavisine başladık ve 8 kasımda gene 2 adet 3. gün embriyosu transfer edildi. Açıkçası fazla umutlu değildim .Ancak 11. gün yaptırdığım beta hcg ye göre hamile olduğumu öğrendim. Ve bunu hemen sizlerle paylaşmak istedim ki bazı arkadaşların karamsarlığını belki bir nebze giderebilirim diye.
şimdi süreci soracak olursanız ;
11.gün beta hcg 79.5
13. gün 164
15. gün 327
19. gün 1145
21.gün 3720
Sanırım şimdilik herşey yolunda 10 aralıkta gebelik kesesi ve kalp atışı için gideceğiz. Bu kısmıda inşallah sorunsuz aşabiliriz. Malum bu yaşta bu noktada asla tam rahatlayamıyorsunuz Sonuna kadar çivili koltukta oturmak gibi bir şey.Ama ne bileyim olmaz diye bir şey yok olumlu düşünelim olumlu olsun :) Umutsuzluk yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?