Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Arkadaşlar haziran ve temmuzda iki yumurtalar olgun çıkmadığı için iptal olan tedavim olmuştu. 39 yaşındayım. Sonrasında iki ay doğal yoldan deneyip bekleyelim dedik. Hani diyorlar ya ilaçtan sonra hamile kalmak daha kolay oluyor diye ama olmadı. Bu ay aptalca bir ümit vardı içimde ama bugün adetle beraber duvara çarpmış gibi oldum yine. İki yıldır kalamıyorsam şimdi neden kalabileceğimi düşündüm bilmiyorum.

Ekim'de tüp bebeğe başlama planımız vardı ama şu an korkuyorum. Bu yumurta rezerviyle olmayacağından emin gibiyim. Zaten 1-2 yumurtadan fazla çıkmayacak. Olanların da durumu malum, geçen iki sefer hiç olgun çıkmadı. Ekim'de bir de arkadaşlarla 3 günlük Kıbrıs'a gideceğim. Gidip orada donör için bir görüşsem mi diye düşünüyorum. Sonra kendi yumurtalarımdan vazgeçmeyeyim diyorum. Aklım çok karıştı.

Bir akıl veren olursa sevinirim.

Bende tüp bebekten sonra hamile kaldım biokimyasal gebelik oldu şimdi 7 aylık kızım var yaşımda 42 kaç kez denediniz arı sütü polen kullanırsanız folikülleri çogaltıyor ve kalitesini artırıyor faydasını görürsünüz önce bir yol haritası çizin ne kadar süre beklersiniz bu sürede alternatif ne yapabilirsiniz

Bayağı uzun zamandır taze arı sütü kullanıyorum. Sanırım 1 yıl oldu. Pek faydası olmadı sanırım. Son iki tedavim iptal olunca fsh düşürmek için hayıt,aslan pençesi, civan perçemi karışımı çay içmeye başladım. Doktorum da kullandığım omega 3 ve coq10 yanına yumurta kalitesi için Impryl diye bir takviye vermişti onu içiyorum. Belki de bunlardan umutlandım ama olmadı. Bir de eşimde de morfoloji 0, o da doğal yoldan işimizi imkansızlaştırıyor. Etkisi olabilir.

Bence donör düşünmen için çok erken 39 yaş. 1 2 yumurta deyip geçme kalitelerini arttırmak için arı sütü polen vs dene bize lazım olan zaten bir yumurta benim opuda 3 yumurta toplanmıştı. 2 si transfer edildi biri tuttu mesela nasip. Rabbim inşallah hayırlı bebişler nasip etsin cnm

Ben de 39 yaşındayım, 8. Denenemin kan sonucunu bu sabah aldım ve hamileyim. Profilimde mesajlar bölümünden okuyabilirsiniz sürecimi. Özetle şunu diyim benim her denemede 10-18 arası yumurta toplandığı halde hiçbiri ngs’de sağlıklı çıkmadı, transferlerim iptal oldu. Son denememde 2 sağlıklı embriyo oluştu mucize gibi. Bu sefer mini tüp bebek yaptık. Paranız varsa tekrar deneyin derim. Şeker, sigara ve karbonhitrattan uzak durun. Embriyo oluşursa ngs’ye gönderin. Sevgiler..

Bugün muayenemde, kalp seslerini duyduk çok şükür, fakat embriyo 5 gün geriden geliyormuş. Bu durum normalde olabilirmiş, sorunda olabilirmiş. Bilemiyorum Endişem devam ediyor. Hiç rahat değilim bir sonraki muayene ye kadar ne yapacağım bilmiyorum...

5.denememde negatif.yaş oldu 44 sanırım buraya kadar...
Rabbim imtihanımızı kolaylaştırsun canım, çok üzüldüm, nerede denedin bilmiyorum ama son bir umut İstanbul, memorial Şişli hastanesi veya acıbadem Bülent traşa bi gitsen bu işin piri bu iki hastane tabi şuan ki psikolojini çok iyi anlıyorum dört kez denemiş biri olarak, işallah Rabbim hakında hayırlısını versin.

E elevasyon Dr gittin mi canım kalp atisi için

Sare asmin nasıl oldun canım
Çok saol canım, hala aynıyım heryerim sızlıyor nasıl bukadar hasta olmayı becerdim şu dönemde, kendimi tebrik ediyorum gerçekten yarında geçmezse gidicem doktora heralde, ilaç kullanmak istemiyorum ama, böylede daha zararlı olursa diye korkuyorum

Geçmiş olsun, yinede doktora gitmekte fayda var diye düşünüyorum

Pillar amh rezervin ne cıkmistı.konuyu doktorunla görüşmelisin o cevabi kesinlikle açik sekilde söyleyecektir.bir arkadaşima bahcecide donasyon dedi.ama önce kız hocaya sordu ben düşünuyorum ne dersiniz diye.dr. uzerine atladi bence de donasyon dedi dr.lar söylemiyor sanırim hastanın sormasini bekliyor.o arkadaşım kıbrista ilk denemede hamile zaten giderken emindi hamile olacağına 9 10 tane 5. Gun embriyosu vardı donörü cok iyiydi.bence doktoruna durumunu sormalısin.sonra maddi defteri önüne koyup bir bak.yaşın genç bende donör demek istemem ama yumurtam kalitesiz vs diyorsun.kendinden bebegin olursa en cok ben sevinirim ama kibrisa gitmisken bir görüş.bu iste hersey saçma, niyet meselesi 39 unda olmaz 43 unde anne olursun :) 5 deneme yapmadanda bittim deme ama dr ne diyecek.genelde 5. Denemede cocugumuz oldu sonuçta :) 6. Denemeyi de kibrista yapabileceksen yumurta kalitene de güvenebilirsen dene.ama harcadiğin paraları sonra çok arayacaksin :) yumurta kalitene güvenmiyorsan donasyon iyi bir çözüm.bebisine eninde sonunda kavusacağına inaniyorum sende inan.herkesin 43 de çocuğu olurda diyemem kimse kusura bakmasin dogal yoldan bende kendime hic inanmadim.arkadaşım 42 de doğal yoldan hamile kaldi hiç üzerime alınmadım.kendini iyi tanımak gerekiyor :) 3-4 doktor gezdim evlen tüp bebek dediler inanmak lazım söylenene Rabbim imtihanimizı kolaylaştirsin sare asmin dogru demiş

Son düzenleme:
Çok sevindim masallah hangi hastaneye gidiyorsun.5 gun geride önemli değil sanki dr.un mu geriyor seni sanki
Öyle demistin.belki dr u degistirirsin surekli yaşa takılan dr riskden bahseden dr seni gerer.
benim dr, ben 43 43 dedikce 54 yaşinda doguran hastamız var sizin yaşınız normal demisti en başta.doguma yakinda bugünlere çok iyi geldin aferin yaramaza dedi ama

Çok sağol, isteyen herkese nasip etsin. Arı sütü çok uzun zamandır kullanıyorum. İlk tedavimde etki etti sanırım, o zaman 4 yumurta toplandı iki embriyo oldu (dış gebelik, iğne vuruldum düştü) ama yazın iki tedavimde hiç etkili olmadı. İki tedavide toplamda 5 yumurta toplandı (ilkte 3, ikincide 2) biri bile olgun çıkmadı. Havuz yaparız demiştik, bir embriyo bile elde edemedik. Bu süreçte çok yıprandım, üzüldüm. Aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Yaşın dışında yumurtalıkların durumu da önemli. Benimkiler maalesef pek çalışmıyor artık. Zaten iki ay sonra 40 olacağım. Ondan sonra iyice imkansızlaşacak gibi geliyor.

Keşke sizin kadar yumurta çıkarabilseydim, o zaman iyisini bulana kadar denerdim ama yumurta rezervim bitik ne yazık ki. O yüzden iyi yumurta bulma ihtimalim çok düşük. Dilerim sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Rezervim geçen yıl 0.42 çıkmıştı. 3 tüp bebek, bir dış gebelik + kemoterapi iğnesinden sonra iyice düşmüştür diye tahmin ediyorum. Yumurta kalitem iyiydi, iğneden sonra bozuldu. Doktor belki kalıcı hasar vermemiştir tekrar bakalım dedi ama zaten rezerv çok azdı. Donör işinden de çok emin değilim. Kendi çocuğum olmayacağını bilmek, eşimle başka bir kadının ortak çocuğunu taşımak ağır şeyler aslında.
Bunun çok yaşla ilgisi yok. Nasipse 42-43 yaşında doğal yoldan da oluyor. (Arkadaşıma 42 yaşında ikinci çocuk için menopozun eşiğindesin, asla olmaz dediler, ikinci denemesinde hamileydi, diğer arkadaşım ben tüp bebeklerde sürünürken aynı yaştayken kolayca hamile kaldı) Ama gerçekçi olmak gerekirse bizim durumumuz çok zor, düşük rezerv dışında yine bende T şeklinde rahim, eşimde 0 morfoloji derken doğal yoldan iyice imkansızlaşıyor. 2 yıl denedik olmadı zaten. Keşke en başta tüp bebeğe gitseymişiz. Ben durumumu biliyordum ama eşimin durumunu tüp bebeğe tam başlayacakken testlerde öğrendik.

Çok şükür bin şükür kalp atışını da duydun biraz pozitif olmayı denesen belji ömrün boyunca yasayacayacagin tek gebeliğin tadını çıkarmak yerine kendini üzüyorsun mucize bebis o artık embriyo değil :)) geç döllenme olmuş olabilir sonradan açığı kapatır merak etme kuzu
Canım lütfen şu ruh halinden sıyrıl hiç kimsenin yarına çıkacağının garentisi yok biliyorsun . Allah sağlıkla tamamına erdirsin bir ay sonra mı kontrolun

Son düzenleme:
Yazdıklarınızı okudum gerçekten zor bir karar hep aynı merkezde mi denediniz tüp Bebek tedavisini
İnşallah en doğru kararı verirsiniz rabbim size ve tüm isteyen layıkıyla annelik yapacak her kadına nasip etsin inşallah amh degeriniz kac

Tekrar geçmiş olsun canım kadın doğum uzmanina sormadan diğer Dr verdiği ilaçları kullanma oldumu ne zaman Dr gidiyorsun E elevasyon pıt pıtlari duydu darısı sana olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…