Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Günydın en çıtır kıslarrr....

Bende bu aralar işyerindeki yoğunluğumdan bir türlü fırsat bulup yazamadım... Daha önce bir arkadaşımız polay body diye bişeyden bahsetmişti. Bunun üzerine biraz araştırdım. Memorial'ın sitesinde detaylı birşeyler yazıyordu . Bende kendilerine sordum nedir diye. Ekli şekilde bilgi verdiler. Sizlerle paylaşmak istedim.

"Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz."
(Bakara Suresi, 216)

Sizin hayır gördüklerinizde şer, Şer gördüklerinizde hayır vardır... (Hadis-i Şerif)

Merhaba ;
Ben daha önce hastanenizde 1 kez tüp denemiştim ve yumurta bölünmesi olmamıştı.
Sitenizdeki POLARİZE IŞIK MİKROSKOBU İLE OOSİTLERİN İNCELENMESİ konusunda yayınlamış olduğunuz yazıyı okudum. Ancak tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım.
Bu yöntemle bölünme mi kolaylaşıyor ?
Yumurta kalitesi hakkında bilgi sahibi olunca - emriyo olup olmayacağı anlaşılıyor ve ıcsı yapılıp yapılmama kararı mı veriliyor ?
Yumurtadaki bozukluk giderilip döllemeyi mi kolaylaştırıyor ?
Bilgi verebilirseniz sevinirim.

From: Mehmet Tüfekçi <mehmet.tufekci@memorial.com.tr>
To:
Date: 01.10.2013 18:33
Subject: Re: POLARİZE IŞIK MİKROSKOBU İLE OOSİTLERİN İNCELENMESİ

Merhabalar ,

Oncelikli olarak onceki denemeniz uzucu olmus, maalesef ki bazen karsilasabildigimiz bir durum.
Polarize isik mimroskobu incelemesi normal inceledigimiz isik mikroskobuna ozel bir cihaz takilarak normalde goremedigimiz yapilarin gorunur olmasini saglar. Oosit uzerinde herhangi bir olumlu ya da olumsuz etkisi bulunmaz.
Ancak mayotik spindle ve zona dedigimiz yapilarin sadece polarize mikroskop ile gorunur olmasi arti bilgi saglar.
Bazi durumlarda elde edilen oositler toplanma ve islem aninda olgunluklarini tam olarak tamamlamamis olabiliyorlar. Olgunlasmamis bir oosite mikroenjeksiyon yapilmasi dollenmenin gerceklesmemesine yol acabilir. Uygun vakalarda ve oosit olgunlasma problemi yasayan vakalarda oositlerde mayotik spindle yerlesimi polarize mikroskop ile incelenerek tam olarak olgunlugun gerceklesip gerceklesmedigi tespit ediliyor. Eger incelemede olgunlasma gorulmemisse olgunluk tamamlanana kadar oosit takip edilip olgunlasma tamamlandiginda mikroenjeksiyon islemi gerceklestiriliyor. Bu en azindan oositin dollenme ihtimalini arttiran bir islem olarak fayda sagliyor.
Ayrica oositi cepecevre saran ve blastosist asamasina kadar koruyucu girevi olan zona olarak adlandirilan oosit ceperi de polarize ile goruntulenebiliyor. Zona incelemesinde ise eger kesintisiz ve homojen bir gorunum elde edilmesi oositin kalitesi hakkinda fikir verebiliyor. Zona skoru duzegun ve mayotik spindle istenilen ozelliklerde oldugunda oositin mikroenjeksiyon icin uygunnlugu tespit edilmis oluyor.
Ancak sunu da eklemekte fayda var bu veriler hicbir zaman yuzde yuz iyi ya da kotu gelisim olacagini bize aciklayamiyor.
Sadece fikir sahibi olabiliyoruz.

Umuyorum ki yukaridaki aciklama bir nebze de olsa aklinizdaki soru isaretlerine cozum olusturabilmistir.
İyi gunler diliyorum

arkadaslar biraz once hastaneden evimize tesrif ettik. size hemen kisaca son durumu bildireyim.

bugun doktor detatli bi ultrasona aldi beni ve her ikimizde biraz sasirdik birazda hayir biraz degil bayagi bi sevindirik olduk.

soyleki; once rahimde olculmeli gereken herseyi olctu herneyse onlar tabii. doktor cok iyi gorunuyor dedi. sonra tuplere gecti
orda da olcumler yapti onlarda cok iyi durumda dedi. sonra sira geldi folikul sayimina sag tarafta 10 tane sol tarafta 3 tanecik
goruldu

yasima gore fazlasiyla folikul oldugunu soyledi. yalniz ufak bir kist gordu ama endiselenecek bi durumda degil dedi.
sonra fsh degeri icin kan alindi. butun kontrollerin kan tahlillerinin bi raporu hazirlanacak ve bunu bizimle 21 ekimde gorusecekler

asilamaya gerek duyarlarsa asilama etapina gecilecek sanirsam. onuda ben hormon istemiyorum dedim sorun olmazmis buyuk bi ihtimalle. ilk 3 sefer hormonsuz sonra ki 3 sefer istersek hormon takviyesiyle yapiliyormus.

iste boyle arkadaslar hastaneden mutlu bi sekilde donus yaptik anliyacaginiz.

hepinizi selamliyor ve sevgilerimi yolluyorum

evet canım ben 2 defa o merkezde tedavi gördüm, sormak istediklerin varsa cevaplayabilirim.

daha doğrusu yaşadıklarımı yazayım karar senin, benim gittiğim zaman birde misafirhanesi vardı toplama kampı gibi il dışından geldiğimiz için kalmak zorundaydık, tanımadığın 3 veya 4 aileyle aynı dairede yaşanan bir ortam, kötü, ifade edemeyeceğim derecede neyse kliniğe gelelim hakan beydi doktorum, paldur küldür tedaviye başladık hiç birşey bilmiyoruz tabi, ne yazikki bi dünya umut ve çil çil para döktük olmadı, ikinciyide orda yaptık hatta dondurulmuşlarım oldu ikinci tedavide bir sür ü ilaç bir sürü umut daha ne birsürüler çook çoook kalabalık bir yerdi, nedeni araştırılmadan yanlış üzerine yanlış a celeci tavirları devlet hastanesi politikası ve ödediğin paraya fatura dahi kesmezler, vergiden tasarruf daha ne çirkinlikler olmadı tabii, dünyamız yıkılmıştı kredi ödemekten de bıkmıştık sonuç negatif olunca daha bi koyuyor insana psikolojik tedavi görmeye başladım yaşadığım olumsuzluklardan ve sonunda bi kere daha dedik bi kere daha istanbulda arayıştaydık bürüksel dedik gittik kafamda soru işaretleri oluştu, memorial dendi nur hoca daha sonra orayada baktık yaptığımız hataları tekrar yapmak istemiyorduk, bu araştırmalarda pahalıya maloldu tabi her gittiğin yerde muayene parası 250 den aşağı değildi, neyse sonuç şuan 7 aylık bi oğlum var dünya tatlısı memorialde başladım 2 emriyom vardı ikisi transfer edildi ve teki tuttu, orda tanştığım tedavi gören 2 arkadaşım var birinin tek emriyosu, diğerininde 2 emriyosu vardı şuan 3.müzünde bebeği var, rabbim isteyipte olmayan ve bakabilecek herkese nasip etsin, vede gebeliğim boyuncada çalıştım, merkez seçimi çook çoook önemli bu tedavide öncelikle labaratuar önemli ben memorialden çok memnun kaldım. nacizane tavsiyemdir yaşadıklarım çok kötüydü suan eskiye götürdün beni hem ağlıyor hem yazıyorum gitme arkadaşım oraya dondurulmuşlarımızı bile imha ettirdik. zaten gazetelere manset olmuş bir klınık daha önce kadınlar kulubündede bi arkadaş taşımıştı gazetede çıkan haberleri.

Son düzenleme:
daha doğrusu yaşadıklarımı yazayım karar senin, benim gittiğim zaman birde misafirhanesi vardı toplama kampı gibi il dışından geldiğimiz için kalmak zorundaydık, tanımadığın 3 veya 4 aileyle aynı dairede yaşanan bir ortam, kötü, ifade edemeyeceğim derecede neyse kliniğe gelelim hakan beydi doktorum, paldur küldür tedaviye başladık hiç birşey bilmiyoruz tabi, ne yazikki bi dünya umut ve çil çil para döktük olmadı, ikinciyide orda yaptık hatta dondurulmuşlarım oldu ikinci tedavide bir sür ü ilaç bir sürü umut daha ne birsürüler çook çoook kalabalık bir yerdi, nedeni araştırılmadan yanlış üzerine yanlış a celeci tavirları devlet hastanesi politikası ve ödediğin paraya fatura dahi kesmezler, vergiden tasarruf daha ne çirkinlikler olmadı tabii, dünyamız yıkılmıştı kredi ödemekten de bıkmıştık sonuç negatif olunca daha bi koyuyor insana psikolojik tedavi görmeye başladım yaşadığım olumsuzluklardan ve sonunda bi kere daha dedik bi kere daha istanbulda arayıştaydık bürüksel dedik gittik kafamda soru işaretleri oluştu, memorial dendi nur hoca daha sonra orayada baktık yaptığımız hataları tekrar yapmak istemiyorduk, bu araştırmalarda pahalıya maloldu tabi her gittiğin yerde muayene parası 250 den aşağı değildi, neyse sonuç şuan 7 aylık bi oğlum var dünya tatlısı memorialde başladım 2 emriyom vardı ikisi transfer edildi ve teki tuttu, orda tanştığım tedavi gören 2 arkadaşım var birinin tek emriyosu, diğerininde 2 emriyosu vardı şuan 3.müzünde bebeği var, rabbim isteyipte olmayan ve bakabilecek herkese nasip etsin, vede gebeliğim boyuncada çalıştım, merkez seçimi çook çoook önemli bu tedavide öncelikle labaratuar önemli ben memorialden çok memnun kaldım. nacizane tavsiyemdir yaşadıklarım çok kötüydü suan eskiye götürdün beni hem ağlıyor hem yazıyorum gitme arkadaşım oraya dondurulmuşlarımızı bile imha ettirdik. zaten gazetelere manset olmuş bir klınık daha önce kadınlar kulubündede bi arkadaş taşımıştı gazetede çıkan haberleri.
arkadaşlar aranızda Ankara Anatolia merkezinde tüp bebek deneyen varmı? Prof Hakan Yaralı yı tanıyan tedavi olan?

alıntıyla da cevplayım istedim, belki görmezsin yazdıklarım umarım geç kalmamışımdır hakkında hayırlısı olsun

Mutlulugun daim olsun canim, masallah diyelim gelissin kaliteli olsun ikiz bebeklerin olsunilk asilama icin yumurtayi takip edecekler sanirim. sen takviye bir seyler kullandinmi canim, belki ondan daha fazla folikul olmustur diye düsündüm.dilerim bu ilk asilamada, gelsin bebegin veya bebeklerin.

sonra sira geldi folikul sayimina sag tarafta 10 tane sol tarafta 3 tanecik
goruldu

hepinizi selamliyor ve sevgilerimi yolluyorum

kendi kendine nazar değdirmeden bir çimdikler misin arkadaşım kendini lütfen:44:
Maşallah sana ... toplamda 13 folükül demek amh değerinin 1 in üstünde olduğunu gösterir biliyorsun değil mi ?
bu da süper bir şey , çok beğendimmmm

şimdi kızlar ...

bu yaşlarda hamile kalmak iyi güzel de iş spontan bile olsa hamile kalmakla , riskli denilen 3 ayı da geçirmekle bitmiyor - muş ...
11 - 14. hafta yani ikili tarama testinde tüm riskler düşük çıksa da , yaş yüzünden yüksek çıkan risk oranım önüme 2 yol çıkarmıştı.
ya amniyosentez yapılacak ve bızdığımın sağlığı ile ilgili bilgi edinecektim yada bekleyecek ve görecektim.

elimde olan şeyler varsa sürpriz yaşamayı hiç sevmediğim için ben ilk yolu seçtim ve amniyosenteze karar verdim.

yapılan istatistiklere göre her 200 amniyosentezde 1 bebek kaybı söz konusu olsa da yakın çevremde yaptıran 3 arkadaşımın da sağlıklı süren hamilelikleri ve hatta bir tanesinin bebeğinin bugün 5 yaşında olmasının verdiği pozitif düşünce ve Rabbime olan inancım ve kaderimde yazılana karşı koyamayacağım gerçeği ile bu kararı verdim.

20. haftaya kadar olan gebelik kayıp oranı % 3... amniyosentez sonucu aynı dönem gebelik kaybı oranı % 3,2 ...
eğer bir sorun varsa yani kaderimde kısmetimde ve bundan sonraki hayatımda bir evlat sahibi olmak yoksa öyle yada böyle kaybedeceğim.
ama kaderimde yazılan evladımın ,evlatlarımın olması ise ve bu bebek onlardan ilki ise değil amniyonsentez , bilinen bütün riskli testler bile bir zarar veremeyecektir.

yaş riskim yüzünden hamileliğimin kalan kısmını acabalarla yaşayarak hem bızdığıma hem kendime üzüntü veremeyeceğim.

ve bızdığım doğduktan sonra , gözlerine bakıp , hareketlerini ölçüp tartıp , acaba her bebek bunu mu yapar , normal mi diye kendimi , eşimi ve bebeğimi yiyip bitiremeyeceğim.

bu yüzden 16. haftamızda yani yaklaşık 1,5 hafta sonra bızdığıma vereceğimiz ufak rahatsızlık için huzurunuzda kendisinden özür diliyorum.

kendisini nasıl istediğimi ve şu an bile delicesine sevdiğimi bilen bızdığımın , bu aksiyonu da başarıyla geçeceğine ve doktorlar kocaman bir nanik yapacağına inanıyorum.

ne olur dualarınız ve iyi dileklerinizi eksik etmeyin.

ve bir zaman daha aranızda olamayacağım.
anlayışınız için teşekkür ederim.

hepinizi kocaman kucaklıyoruz ve öpüyoruz.

canım benim rabbim yar ve yardımcın olsun tüm dualarım seninle hayırlısıyla bu testte olacak sonuçta güzel gelecek pozitif düşünüyoruz bızdığımızda sağlıkla sıhhatle dünyaya gelecek inşallah

maşşallah ne kadar güzel haberler verdin çok sevindim adına arkadaşım

Az önce hastaneden geldim.E n sonunda şu HSG yi çektirdim ve kurtuldum.Alman hastanesindeki doktorunda dediği gibi çok şükür herşey normalmiş.

Kıslarrr selamlar...

Selcan'ım bu harika bir haber... bizim yaş grubumuz için 13 folikül demek eksi bilmem kaç derecede yağmurlu karlı bir kış gününde muhteşem bir güneşin parlaması demek .... umarım en kısa zamanda güzel haberlerini alırız....

Breezey evet 40 sonrası hamileliklerde maalesef herşey ayrı bir zor - soru işaretinin bir bitip diğeri başlıyor... ancak hep dediğim gibi yaşanacak bişey varsa kaçış yok... bu nedenle sabırla günümüze şükredip hep hayılı olanı dilemekten başka bişey gelmiyor elden... umarım bundan sonraki sürecinde de bugüne kadar yaşadıkların gibi hep olumlu sonuçlar alırsın...

Tutku sonucunun olumlu olmasına sevindim... umarım hrekes en kısa sürede istediğine kavuşur.

teşekkür ederim.
ben de inanıyorum... buraya kadar nasip eden Rabbim sonrasını da esirgemeyecektir.

darısı başına sevgili arkadaşım.

teşekkürler zeytunn

Rabbimden hayırlısı diye istedim hep...
buraya kadar nasip ettiğine göre hayırlısı demek ki... bundan sonrası da öyle olacaktır inanıyorum.
Önce Rabbime sonra bızdığımdaki annesinin inatçılığına güveniyorum. birazcık bana benziyorsa bunu da atlatır bızdığım.
çıkar sonra nanik yaparr

Canım senin adına çok sevindim.İnşallah herşey sonuna kadar güzel gider ve bebeğine kavuşursun.Sevgilerrr..

İnşallah canım çok teşekkür ederim..Sevgilerrr..

Sevgili arkadaşım moralini yüksek tut.Dualarımız seninle.Allahın izni ile herşey yolunda gidecek merak etme:))))))

canım tutku , teşekkür ederim.
dilerim sen de tüm doktorlara inat bebeğine doğal yolla kavuşursun.
madem ki HSG de temiz..kim bilir belki de HSG sonrası

İnşallah canım benim inşş:))))
Yeni bir tüp bebek tedavisini maddi olarak kaldırabilirmiyim bilmiyorum zaten.Doktorumda HSG sonrası bazen hamilelikler oluşabiliyor sizde bu süreci deneyebilirsiniz ilaç vermiyorum dedi.Allah yüzümüze güler inşş.

Çok öpüyorumm...

canım ne güzel haberlerle gelmişsin maşallah sana..bak ne güzel yumilerin varmış demekki doğal tekrar hamile kalma şansın çok yüksek..işallah yakın zamanda hamile haberlerini duyarız canım..

hay maşşallah size..işallah hep güzel haberler al canım..hayırlı doğumlar diliyorum sana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…