- 10 Temmuz 2023
- 9
- 4
- 39
-
- Konu Sahibi Zeynep4656
Bebek daha küçük olur çünkü öyle olunca daha rahat doğar diye düşünüyorlarÖncelikle sağlıkla gelsin minikBenim teyzem 42 yaşında normal doğum yaptı hiç bir sorun da yaşamadı. Doktorunuz biraz sezeryan yanlısı olabilir gibime geldi maddi sebeplerden dolayı 39a kadar gelirse normal doğum mu olacak ona bişey dedi mi? Eğer öyleyse ne farkediyormuş?
Yine de bunun yaşla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Teyzem 42 yaşında doğurduğunda 2 sene öncesinde rahim kanaması geçirmişti ve sezeryan gibi ameliyat olmuştu ona rağmen normal doğurdu. Konu sahibinin doktoru biraz sezeryan yanlısı gibi geldi banaBebek daha küçük olur çünkü öyle olunca daha rahat doğar diye düşünüyorlar
Ben 40 yaş üzeri olarak 3 saatlik sancı ile çok kolay normal doğum yaptım. Size neden böyle söylediler? Kilonuz fazla mı?Merhaba hanımlar 39 yaşındayım 37 haftalık gebeyim ilk gebeliğim bugün doktorum çatı muayenesinde çatın normal doğum için iyi ama yaştan dolayı normal doğumu beklemeyelim 39. Haftaya kadar bebek gelmezse 39. Hafta da sezeryana alacağım dedi yaştan dolayı böyle bir problem yaşayan var mı ?
68 kilo ile gebe kaldım şuan 83 kiloyum 15 kilo aldım ama kilo ile ilgili birşey demedi vakit gecirmeyelim riske girmeyelim bence dedi bende kararsız kaldımBen 40 yaş üzeri olarak 3 saatlik sancı ile çok kolay normal doğum yaptım. Size neden böyle söylediler? Kilonuz fazla mı?
Alttan vajinal muayene ediyor. Galiba kendi tecrübelerine dayanarak bir ölçüm yapıyorlar çünkü sadece eliyle yokluyor yani bir cihazla filan bakmıyor bizim anlayabilmemiz için en az 5-10 kişiyi muayene etmemiz gerekir heraldeBu çatı muayenesi nasıl oluyor acaba ? Nasıl anlıyorlar dar mı normal mi ? Biz kendimiz anlayamayız değil mi ? Cahillikten soruyorum kusura bakmayın
Ay inşaallah teşekkür ederimÖncelikle sağlıkla gelsin minikBenim teyzem 42 yaşında normal doğum yaptı hiç bir sorun da yaşamadı. Doktorunuz biraz sezeryan yanlısı olabilir gibime geldi maddi sebeplerden dolayı 39a kadar gelirse normal doğum mu olacak ona bişey dedi mi? Eğer öyleyse ne farkediyormuş?
Bende aynı düşüncedeyim herhangi bir sağlık problemim yok kilo sorunum yok bebeğin kilosu normal ben kendimi hep normale hazırladım şimdi riskli olur filan deyince korktum eşim de riske girmeyelim normal diye diretme doktor ne derse onu yapalım diyorçok genelleme yapmak istemiyorum ama normal doğum şansı varken insanların, doktorların kadınları bu şekilde zorlamasına çok üzülüyor ve doğru bulmuyorum. eğer bir sağlık problemi yoksa yaştan dolayı böyle bir durum neden olsun ki?
Başka bir doktorla görüşün.Bende aynı düşüncedeyim herhangi bir sağlık problemim yok kilo sorunum yok bebeğin kilosu normal ben kendimi hep normale hazırladım şimdi riskli olur filan deyince korktum eşim de riske girmeyelim normal diye diretme doktor ne derse onu yapalım diyor
Özel hastaneyse onlar genelde sezaryene yönlendiriyor canım. Yani kim ister ki pazar gecesi gelip birini doğurtsun e haliyle sana gün verip doğurtmak işine gelir. Annem 44 yaşında sezaryen yaptı ama onda hipertansiyon olduğu için mecburen öyle yaptılar yoksa 40'ı geçtin sezaryen zorunlu diye bir kaide yok bildiğim kadarıylaMerhaba hanımlar 39 yaşındayım 37 haftalık gebeyim ilk gebeliğim bugün doktorum çatı muayenesinde çatın normal doğum için iyi ama yaştan dolayı normal doğumu beklemeyelim 39. Haftaya kadar bebek gelmezse 39. Hafta da sezeryana alacağım dedi yaştan dolayı böyle bir problem yaşayan var mı ?
eğer imkanınız varsa başka bir doktora daha görünün bence de yaBende aynı düşüncedeyim herhangi bir sağlık problemim yok kilo sorunum yok bebeğin kilosu normal ben kendimi hep normale hazırladım şimdi riskli olur filan deyince korktum eşim de riske girmeyelim normal diye diretme doktor ne derse onu yapalım diyor
Evet özel hastane bende sizin gibi düşünmeye başladım artık normal doğum tarihi bayrama denk geliyor diye e söylemis olabilir günahı boynuna ama beni korkutmasa açıkça söylese daha memnun olurdum sonuçta canımızı emanet ediyoruzÖzel hastaneyse onlar genelde sezaryene yönlendiriyor canım. Yani kim ister ki pazar gecesi gelip birini doğurtsun e haliyle sana gün verip doğurtmak işine gelir. Annem 44 yaşında sezaryen yaptı ama onda hipertansiyon olduğu için mecburen öyle yaptılar yoksa 40'ı geçtin sezaryen zorunlu diye bir kaide yok bildiğim kadarıyla
Başka hastaneye gitsen olmuyor mu canım? E doğum bayrama geliyorsa başka sebep arama bence. Söylemez niye söylesin gerçeği bilsen doğumu orada yapmazsın bu da onun için dezavantajı olurEvet özel hastane bende sizin gibi düşünmeye başladım artık normal doğum tarihi bayrama denk geliyor diye e söylemis olabilir günahı boynuna ama beni korkutmasa açıkça söylese daha memnun olurdum sonuçta canımızı emanet ediyoruz
Ben 40 yaş üzeri olarak 3 saatlik sancı ile çok kolay normal doğum yaptım. Size neden böyle söylediler? Kilonuz fazla mı?
Kaç haftalık hamilesiniz acaba.Merhaba bende 39 yaşındayım.Rahim dışında miyom var ama bebek baş geliş pozisyonda olduğu için baştan normal doğum önerdi doktorum.İnsallah benim de kolay olur