40 yaş üstü hamilelik düşünenler

gulomakgul

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2022
74
60
43
selamlar herkese
Ben 41 yaşında 2 çocuk annesiyim 3. yü hep istedim ama eşim yaşımızı bahane ederek istemedi
Geçen ay hamile olduğumu öğrendim süpriz bir şekilde
Önce korktum ama sonra Okadar mutlu oldum ki çocuklarım bile uçtu sevinçten
Eşim de sevindi garip bir şekilde
Ve…. Maalesef 8. haftada düşük yaptım kendi düştü ve kürtaj olmadım çok şükür
Ama içimde bir uhde olarak kaldı 😔
Olsa olacaktı deyip tekrar denemeyi düşünüyorum ama yaşımdan dolayı endişelerim var
Yapabilecekmiyim bu yaşta zorluğu nasıl olur ileride birbirimizi anlayabilecek miyiz yaş farkının büyüklüğünden kafam çok karışık
Tecrübeli olanlardan yorum bekliyorum
Benim gibi 40 yaş üstü bebek isteyen arkadaşlarımı sayfama davet ediyorum…

Merhaba ben de 39 yaşındayım.10 yaşında bir kızım var.Ikinciyi düşünüyoruz ama olmuyor.Kızımdan önce 4 düşük yapmıştım.Temmuzda tüp bebek denedik olmadı.Ekimde aşılama yaptırdık olmadı.😔 Bundan sonrası icin ne yapacagimi bilmiyorum.Etkili bir yöntem bilenler tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba ben de 39 yaşındayım.10 yaşında bir kızım var.Ikinciyi düşünüyoruz ama olmuyor.Kızımdan önce 4 düşük yapmıştım.Temmuzda tüp bebek denedik olmadı.Ekimde aşılama yaptırdık olmadı.😔 Bundan sonrası icin ne yapacagimi bilmiyorum.Etkili bir yöntem bilenler tavsiyelerinizi bekliyorum.
Merhaba doktor ne diyor bu konuda sorun neymiş acaba gebe kalamamanız konusunda

sanırım zamana bırakacaz..bide stres yok

Beni anacığım 37 yaşında doğurmuş babam o sırda 45miş. İnanın ki çevremde annesiyle babasıyla bu kadar iyi anlaşan iyi geçinende görmedim aramızda nesil farkı hiç yokmuş gibi. Ama deneyimim olmadığından zor olur mu o kısmını bilemiyorum

Merhaba doktor ne diyor bu konuda sorun neymiş acaba gebe kalamamanız konusund
Tüp bebek denememizde 4 yumurta toplandı.Yumurtalardan sadece bir tanesi olgunlaşmış çıktı onda da döllenme olmadı.Transfer yapılamadı. Doktor fsh değerimin yüksek olduğunu söyledi.FSH 42'ydi.Testere dişli aslan pençesi içtim değer düşünce aşılama yaptırdım o da olmadı.Yani yumurta sayısı yetersiz ve kalitesiz olduğu için olmadığını söylüyor doktorlar

Ben 82 doğumluyum hamile olduğumu öğrendim, İnternete yaptığım araştırmalar aşırı caninimi sıktı, bu yaştan sonra hamile kalanlarda düşük riski down sendromu riski ve çeşitli anamoliler riski çok fazlaymış, yumurta kalitesi düşük olduğu için sorunlu bir bebek doğma olasılığı yüksek oluyormuş, zaten önceki iki gebeligimde preeklampsi hastalığına yakalandım, kızım yaşadı oğlumu kaybettim malesef, bu hamilelik plansız oldu, insan ister istemez strese ve üzüntü içine giriyor, yanlis anlasilmasin bnm annem 8 çocuk dogurdu ve bir tane kardeşim sipial palsi hastasi annem bütün hayatını ona adadı, hic bir şekilde dışarı çıkıp bir yürüyüş bile yapamıyor o bile ona buyuk bir lüks, ve herseyden önce evladını o durumda görmek çok üzücü bir durum, defalarca ona sarılıp ağladığını biliyorum, Rabbım kimseye vermesin sahip olanlarada güç kuvvet versin yardım etsin, demem o ki, korkuyorm hemde çok ben bu korku ve endişe içinde nasıl 9 ay geciririm nasıl stressiz bir hamilelik yaşarım bilmiyorum...bedenim ve psikolojim bunu kaldirirmi, sürekli hastanelerde testlerde n eoldu ne olcak endisesiyle hic bilemiyorum

Ben 82 doğumluyum hamile olduğumu öğrendim, İnternete yaptığım araştırmalar aşırı caninimi sıktı, bu yaştan sonra hamile kalanlarda düşük riski down sendromu riski ve çeşitli anamoliler riski çok fazlaymış, yumurta kalitesi düşük olduğu için sorunlu bir bebek doğma olasılığı yüksek oluyormuş, zaten önceki iki gebeligimde preeklampsi hastalığına yakalandım, kızım yaşadı oğlumu kaybettim malesef, bu hamilelik plansız oldu, insan ister istemez strese ve üzüntü içine giriyor, yanlis anlasilmasin bnm annem 8 çocuk dogurdu ve bir tane kardeşim sipial palsi hastasi annem bütün hayatını ona adadı, hic bir şekilde dışarı çıkıp bir yürüyüş bile yapamıyor o bile ona buyuk bir lüks, ve herseyden önce evladını o durumda görmek çok üzücü bir durum, defalarca ona sarılıp ağladığını biliyorum, Rabbım kimseye vermesin sahip olanlarada güç kuvvet versin yardım etsin, demem o ki, korkuyorm hemde çok ben bu korku ve endişe içinde nasıl 9 ay geciririm nasıl stressiz bir hamilelik yaşarım bilmiyorum...bedenim ve psikolojim bunu kaldirirmi, sürekli hastanelerde testlerde n eoldu ne olcak endisesiyle hic bilemiyorum
Aynı durumda sayılırız bende 83 lüyüm ve çok erken öğrendim gebeliğimi daha 4.haftadayım yani test aşamasına bile daha çok var.hic destek kullanmadim cunku hiç gebelik umudum yoktu imkansızdı amh değerim 0.07 tahmin edin.endişe ve korkularınızı bende yaşıyorum ve nasip olurda bi aksilik cikmazsa bu benim ilk çocuğum olucak. Siz kaçıncı haftanızdasınız?

Oğlum doğduğunda 25 yaşındaydim. 2 buçuk ay önce 40 yaşımda, kızımı doğurdum . İlkinde hamileliğim çok rahat geçmişti , bebek bakımı konusunda hiç zorlanmadım .sezaryen olmama rağmen 1 hafta sonunda çarşı pazar geziyordum.sonsuz enerjim vardı sanki. İkinci hamileliğim en başından beri ağrı , sızı,yorgunluk içinde geçti. 10 dk yurusem karnima kramp giriyordu. Normal doğum yaptım , haftalarca toparlanamadim . Dışarı çıkamadım .hem Psikolojik hem de fiziksel olarak çok yıprandım. Enerjim yok , tüm enerjimi ve sabrımı bebek bakımına harcıyorum , yemek ,temizlik vs yapamıyorum ,kimseye tahammülüm yok , en ufak bir laf söz ,şakayı kaldıramıyorum ki asla böyle biri değildim. Benim açımdan yaş çok farketti . Ama kızım çok güzel 🥲 bütün bunların olacağını en baştan bilseydim yine de dogururdum ama normal değil ,tekrar sezaryen yapardim orası ayrı bir konu 😕

X