• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaşında ve 5.gun dondurulmus embriyo tranferde tek embriyo mu çift embriyo mu?

Clarissaclarissa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2020
17
4
36
Selam kizlar,
Yakın zamanda bana transfer yapilacak. Dondurulmuş beşinci gün embriyolarimdan. Yalnız yaşım ileri olduğu için çift transfer yapalım mı diye düşünüyoruz. Ikisi de tutarsa bulunduğumuz yerde barinamayiz o yüzden bizim için zor bir hayat olabilir. Ama sansi da arttırmak adına mantıklı da olabilir. Tek transfer olursa ve tutmazsa sonra diğer kalan ikisini tekrar kullanabiliriz ama vücudum ve psikolojim yıpranır mi inanın bilmiyorum.
40 yaşındayım ve yumurta rezervlerim iyi durumda. Bu durumda deneyimi olan var mı acaba, bana fikir verebilir misiniz? Çok hassasım bu dönemde.

Ben de sizin gibi düşünüp ilk transferde tek embriyo istemiştim, yaşım 28 bu arada. Tutmayınca ikinci transferde iki embriyo istedik biri tuttu. Sizin yaşlarınızda rezerv iyi olması çok iyi fakat sağlıklı embriyo bulmak daha zor oluyor, o nedenle ben olsam iki isterdim sanırım. Fakat ekonomik gücünüz varsa ve oluruna bırakıyorsanız ilkinde de deneyebilirsiniz, ikiz olma ihtimali epey düşük aslında. Kalbinizdeki neyse o olur umarım 🙏🏻

Ben de sizin gibi düşünüp ilk transferde tek embriyo istemiştim, yaşım 28 bu arada. Tutmayınca ikinci transferde iki embriyo istedik biri tuttu. Sizin yaşlarınızda rezerv iyi olması çok iyi fakat sağlıklı embriyo bulmak daha zor oluyor, o nedenle ben olsam iki isterdim sanırım. Fakat ekonomik gücünüz varsa ve oluruna bırakıyorsanız ilkinde de deneyebilirsiniz, ikiz olma ihtimali epey düşük aslında. Kalbinizdeki neyse o olur umarım 🙏🏻
Teşekkürler yanıtınız için. Tutmasına çok sevindim! Peki şimdi baktiginizda kararınizdan memnun musunuz? Ilki tutmadığında sonra tekrar transfer süreci nasıl geçti sizin için?

38 yaşındayım.
19 yumurta toplandı 7 tane döndürüldü.
İkizden korktum 1 transfer ettirdim kimyasal oldu
2 tane transfer ettirdim kimyasal oldu
Yumurta çok olabiliyor bu yaşta ama yaştan dolayı genetiği kötü olabiliyor.
Bunlardan önce de bir negatif denemem var bu arada
Şu an 4 embriyo kaldı ama onlardan da umudum yok
Keşke doktor 4 lu transfer etse titacaksa biri tutsa. Git gel çok yıpratıcı

Selam kizlar,
Yakın zamanda bana transfer yapilacak. Dondurulmuş beşinci gün embriyolarimdan. Yalnız yaşım ileri olduğu için çift transfer yapalım mı diye düşünüyoruz. Ikisi de tutarsa bulunduğumuz yerde barinamayiz o yüzden bizim için zor bir hayat olabilir. Ama sansi da arttırmak adına mantıklı da olabilir. Tek transfer olursa ve tutmazsa sonra diğer kalan ikisini tekrar kullanabiliriz ama vücudum ve psikolojim yıpranır mi inanın bilmiyorum.
40 yaşındayım ve yumurta rezervlerim iyi durumda. Bu durumda deneyimi olan var mı acaba, bana fikir verebilir misiniz? Çok hassasım bu dönemde.
Ben de 36 yaşındayım. 3 başarısız denemeye rağmen çift embriyo transferine hiçbir zaman cesaret edemedim. Hem riskleri yüksek olduğu için hem de 2 çocuğu büyütmek maddi ve manevi çok zor olduğu için. Vücudunuz ve psikolojiniz transfer denemelerinde mi daha çok yorulur yoksa ikiz bebeyi büyütürken mi :) bunun cevabı sizde.

Teşekkürler yanıtınız için. Tutmasına çok sevindim! Peki şimdi baktiginizda kararınizdan memnun musunuz? Ilki tutmadığında sonra tekrar transfer süreci nasıl geçti sizin için?
Çok teşekkür ederim. Evet kararımdan çok memnunum, ikizlerim olsa da çok mutlu olurdum o ayrı ama gebelik çok zor geçiyor ikizde, erken doğum riski hep var diken üstündesiniz devamlı. E iki bebeğe bakmak da ayrı zor tabi. Eşim de hiç istemiyordu ikiz, ben hep iki çocuk istedim ama ayrı ayrı :) kızımdan sonra muhtemelen tekrar isterim ama aynı yola girmeyi düşünmüyorum açıkçası. Allah verirse çok isterim kafasındayım eşim de isterse. Ama ikiz kuzulara bakıp iç geçirmediğimi de söyleyemem :) bir de bazı şeylerin kısmet olduğunu düşünüyorum, belli kararlar alıyorsunuz ama olacak olan oluyor.
Benim iki transfer sürecim de aynıydı, doktorum titiz ve temkinli bir karakter ben çoğu arkadaştan daha fazla ilaç kullandım sadece ama çok zorlanmadım.

Selam kizlar,
Pgt yapdırdınmız ? Pgt li ise 1 , ama deyilse 2 yapın garantı olsun yaşda dolayı

38 yaşındayım.
19 yumurta toplandı 7 tane döndürüldü.
İkizden korktum 1 transfer ettirdim kimyasal oldu
2 tane transfer ettirdim kimyasal oldu
Yumurta çok olabiliyor bu yaşta ama yaştan dolayı genetiği kötü olabiliyor.
Bunlardan önce de bir negatif denemem var bu arada
Şu an 4 embriyo kaldı ama onlardan da umudum yok
Keşke doktor 4 lu transfer etse titacaksa biri tutsa. Git gel çok yıpratıcı
Kıbrısda 3-4 tane embryon koyular öğle duydum , bızım bir akraba 3 tane koydu 35 yaşında pcos ıdı 1 tanesı tutdu

Selam kizlar,
Bu arada benım ıkı başaraız deneme de ıkısınde 2 embryon konuldu ılkı kımysal ıkıncısı negatıf oldu , şimdi pgt yapdırdım 2 sağlıklı var bende kararsızım tekmı ıkımı

Benim doktorum hep çift gitti bana ikiz olma ihtimali çok düşük dedi nerdeyse bütün hastalarınıda öyle yapıyor ikiz çok nadir vardı benim 3. Denemem tek oğlum oldu

Selam kizlar,
Merhaba bende 40 yaşındayım 27 kasımda çift embriyo transferi oldu hcg pozitif çıktı ama ikisi de tuttu mu henüz bilmiyorum. Kronik bir rahatsızlığınız kilo şeker tansiyon gibi sıkıntılarınız yoksa en uygunu çift transfer bence şansı artırıyor hemde.

Merhaba bende 40 yaşındayım 27 kasımda çift embriyo transferi oldu hcg pozitif çıktı ama ikisi de tuttu mu henüz bilmiyorum. Kronik bir rahatsızlığınız kilo şeker tansiyon gibi sıkıntılarınız yoksa en uygunu çift transfer bence şansı artırıyor hemde.
Sağlıcakla kucağınıza alin.
Betaniz kaç çıktı acaba?

Back
X