Bu konudaki mesajlarimdan birinde tedavilerimin ozetini yazmistim ancak pgtden bahsetmemisim. Benim tek bir tedavimde 2 embriyo 5. Gune geldi ancak pgt yapilamayacak kalitedeydi, orta kalite dendi. Hatta biri icin orta alti dendi, cozulurken gelisimi devam etmedi zaten. Diger tedavilerimde de 5.gune ulassa bile embriyolar yine pgt yapilamayacak seviyedeydi, hucre sayisi izin vermiyormus pgtye. Keske Pgt yaptirabilecek embriyolara sahip olabilsem.. Embriyolarla ilgili yaptigim arastirmalarda fragmentasyon oraninin kotu kalitedeki embriyolarda fazla oldugunu gordum. Ben de embriyo fotolarinda -artik hucre miktari/fragmentasyonun cok oldugunu goruyorum zaten.. Ama merkez bir umut anne rahminde daha iyi gelisir diye transferi oneriyor. Iki tedavimde 5.gun iyi kalitede embriyo olmazsa transfer istemiyorum diye diretmis ve transfer olmamistim. Bir tedavimde 5.gun dondurulmus embriyo transferi bir tedavimde taze 3.gun transferi oldum ama maalesef hepsi negatif sonuclandi.. pgt yaptirabilmek de bir nimet yani, ben hic erisemedim. Embriyo kalitesi acisindan hic pozitif tecrubelerim yok maalesef.. Allah hepimizin yolunu acsin, yardimcisi olsun....