40 vatandaşımız ne için ne uğruna bu öldü

Ben de 5 yıldızı işaretledim zaten yıldızın şunun bunun önemi yok da gıcıklığına sinir olsunlar diye basın 5 likleri. Bu konu açmadı tabii eğlenceli değil nasıl olsa herkes öfkesini, isyanını belirtiyor açmaz tabii gerçekleri kabullenmek zor biraz bazıları için.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu:

''Reyhanlı'da kara bulutlar dağılmadan hükümeti suçlayan Suriye politikasını eleştiren sorumsuz açıklamalar yaptılar. CHP Genel Başkanının ateşle oynadığını, demokrasiye çok ağır zarar veren bir tavır içinde olduğu konusunda uyarın. Arkasına halkı alıp muhalefet yapamayan CHP ve MHP fırsat kolluyor. Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerimin de bu yanlışı anlayacaklarını görüyorum. MHP'ye gönül veren kardeşlerimin de bu süreci hakaret dolu ifadeler kullanmasına ses çıkaracaklarını görüyorum. Biz onun hakaret dolu sözlerine cevap vermeyeceğiz. Halkım sandıkta ona gereken dersi verecektir.

Şu anda halkımızın büyük bölümü hamdolsun çözüm sürecine her şeye rağmen desteğini veriyor. Tahriklere benim mileltim gelmiyor gelmeyecek. Çözüm yeri Meclis'tir. Meclis'in dışında sokağa taşınan her mesele demokrasi değil tahriktir. Bu gerilim tuzağına düşmeyin. Soğukkanlılıktan asla taviz vermeyin.''

Son düzenleme:
Siz de Suriye'de kan dökmek istiyorsanız buyrun gidin ve kendi kanınızı dökün.
bunu yapacak delikanlılıkta olduğunuzu Davos'ta VAN MİNÜTle gösterdiniz..
siz iyi bir öndersiniz.
buyurunuz önden gidiniz Sayın Başbakan Erdoğan..

alıntıdır RENAN BİLEK

ALMAN GAZETECİ JÜRGEN ELSASSER'DEN BAŞBAKANA ERDOĞAN'A

Çok saygıdeğer ekselans, bütün Türklerin ve zamanların en büyük Başkomutanı'na.

Gerçekten tamamen çıldırdın mı? Hakikaten Tel Aviv delisi Netanyahu ile kim Üçüncü Dünya savaşını çıkaracak diye yarışa mı girmek istiyorsun?

Ne oluyor sana? Suriye'ye en ön cephe desin. Seni böyle davranmaya iten ne? Yeni Osmanlı rüyası mı? Ya da birisi bu iş için sana para mı veriyor? Gülen efendi mi?

Dikkatini çekerim Erdoğan, Osmanlının katıldığı son savaş olan Birinci Dünya Savaşında imparatorluk çökmüş, Atatürk Ancak mevcut Türkiye topraklarını kurtarabilmişti. İkinci Dünya Savaşında doğru yapıp dışarıda kaldınız. Niye üçüncüsünde dörtnala halkını yok olmaya götürüyorsun. Yoksa Sam amca ve Bibi Netanyahu'nun sizi kurtaracağını mı düşünüyorsun?

çoğunlukla şiirler ve fotograflar konuşmaktan çok şey anlatır aslında

Süper.. Bunların hepsini gerçekten söylemiş mi..Çok iyi yaa.........

şu konuya yaptığım yorumlardan sonra gerçekten anladım ki bizim vatandaşımızın anlama kabiliyeti çok düşük.

ben öso'ya destek vermiyorum demişim bir ileri zekalı hanımefendi de öso'yu desteklerken vicdanın nerdeydi diye sormuş. bir müneccim kadın hep yaptığım gibi(!) akpli olmadığımı iddia edeceğimi öngörmüş. bir diğeri mültecilere terörist yakıştırmasını yapmış, çocuklar bebekler de terörist zaten aynı milliyetten olmadığımız için ölseler umurunuzda olmaz herhalde. diğerleri zaten dış politikadan bihaber oldukları gibi bir de üstüne galeyana geldiklerini aşikar edecek bir ateşle kendi iç dünyalarının hezimetlerini dökmüşler ortaya. allah sizi ıslah etsin. ne diyeyim akıl fikir versin. akıl önemli şey.

bu yazdıklarımdan büyük bir çoğunluğun hiç bir şey anladığını zannetmiyorum. büyük zeka problemleri yaşıyorsunuz. hiç bir geçerli argüman sunmadan saldırılar, mesnetsiz suçlamalar... bir tane bile geçerli suçlama yok şurada. zerre kadar da değer vermiyorum böyle bilmediğinin ardına düşen insanlara. bu son mesajımdı. boşa kürek çektiğimi farkettim. mahalle kadınlarının kapı önü tartışması gibi resmen.

mahalle kadınlarnın kapı önü tartışması diyen bu şahsın kırmızıyla işaretlediklerime bakınız
başka da bir şey demiyorum.

şu vahşete tepkimizi dile getirirken bile hakarete uğruyoruz
gerçekten çok yazık..

bu arkadaşın ilk hakareti değil bu..tartıştığı her konuda sonunu hakarete bağlıyor..bu konuda bile..

konuşacak sözü,kuracak cümlesi,savunacak fikri olmayan insanlar bu yolu seçermiş..karşısındakine hakaret etmek bir acizlik göstergesiymiş aslında..yoksa insan neden hakaret ederek açıklama yapmaya çalışsın ki değil mi? fikrini yazar,tartışır o kadar..

canım vatanım canım memleketim .... hataydakiler benim kan kardeşimdi.. yanı başımızda ölenler insan değilmiydi.. illaki canımız yanınca mı haykıracaktık!

Son düzenleme:
Başımız sağolsun, artık haberleri ne izliyor ne de takip ediyorum. Moraller sıfır oldu
Eli kanlı teröristleri lanetliyorum
Allahtan rahmet ve sabırlar diliyorum

Hakan Albayrak isimli gazeteci Reyhanlı'yı nazi Almanyası' na benzetmiş güya orada halk mültecileri mi artık öso'cuları mı ne başlarını taşla ezerek öldürmüş. Bu adamın dediği doğru olsaydı şimdiye kadar bu haber yayılmaz mıydı güya kendisi gidip görmüş ben inanmadım bu dediğine bu adamın imkanı var mı polisler jandarmalar bu suriyelileri korurken halkın gidip onları öldürmesinin ?

pes! reyhanlı halkı vahşi ya zaten taşla ezerek öldürmüştür kesin..bi insan saçmalarda bu artık saçmalamanın dibine vurmak olmuş..orada ki insanlar o mültecilere her türlü yardımı yapıyorlar ne öldürmesi...zaten çouğunun suriye de akrabası var,çoğu arap kökenli neden mültecileri öldürsünler..bir ilçe halkına bu denli iftira atan adamın Allah korkusuda mı yok acaba? zaten reyhanlı darma duman oldu bari böyle kirli ellerin oyunlarına alet etmesinler o insanları.

Bu adam zaten Mavi Marmara gemisindeydi o da gitmişti ve denilenlere göre bu adam biliyormuş İSrail' in gemiye saldıracağını yani bilerek o kadar insanı gemiye koyup götürmüşler. Bi de demiş ki hükümetin suriye politikası bu ülkeye 5 beden büyük asil bir politikaymış güya suriye politikası hükümetin. Yağcılık yapacaksa yapsın da orada saldırıya uğramış Reyhanlı halkına niye iftira atıyor hiç mi utanma yok bu insanlarda

Hani bu satılmış dediğimiz kalemler var ya,işte onlardan bir tanesi daha.
Açıklamalarını duysan aklın hayalin durur.
Bomba patlamasıyla öldü denilen Suriyeliler kaafası ezilerek öldürüldü diyor ve ekliyor ''bu hükümet Türk halkına 5 numara büyük''müş.
İşin enteresan yanı Reyhanlı ile ilgili yayın yasağı bu adama yok.
Bütün yalaka gazetelerde bu adamın açıklamaları var,ama 2 gün önce Reyhanlıya giden orda vatandaşı dinleyip,hükümetle ilgili soru işaretlerini anlatan Emine Ülker Tarhan ın mecliste yaptığı konuşma hiçbir yayın organında yer bulamıyor.İnternetten izleyin lütfen.Bombalı saldırı anında ilçede bulunan 73 mobese kamerasıda 1 gün öncesinde bozulmuş.
Ve bizim hafiye iktidar hiçbir kamera kaydı olmadan,şahitlerle konuşmadan(bunu halk söylüyor) 2-3 saat içinde failleri buluyor.Ne kadar çelişkili bir durum değilmi.

ya bu adam görünene göre satılık demek ki.Eğer satılıksa zaten fiyatını verip yazdırıyorlar o saçmalıkları ama benim asıl tahammül edemediğim bunların sözüne itimat edenler var ya,düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum.

arkadaşlar çok önemli herkes izlemeli o kadar önemli diorum

yasaklana görüntüler /watch?v=pc_v7FgxwFM

AKP Gerçeği ve Yahudi Planı, Suriye'nin İşgali (yıl 2003 izleyinde görünn
watch?v=14sZs3TYXeI

SİYONİST CNN'IN SURİYE YALAN HABERLERİ İFŞA EDİLDİ.flv
/watch?v=zozcvGpRUTc

Anonymous - SURIYE - ÇOK ÖNEMLİ LÜTFEN PAYLAŞIN !
/watch?v=h7_pGRYdH4M

lütfen izleyin çünkü çok şey anlatıyor ayrıca Esad iyi bi adam değil ama kendi halkını öldürmedi öldüren abd israil ve ÖSO cular yani sözün bittiği yer sıra bize geldi niçin savaş petrol var tabiki müslümanlığı yok etmek ve türkleri dünyadan silmek bunlar tevratta yazıyormuş tabi değiştirilmiş olarak okudum inanamadım herkes araştırsın unutmayalım yabancı basında savaş var dior izledim ö.m atabilseydim atardım video linklerini sırada suudi arabistan ve türkiye var iranıda katabiliriz uyan türk halkı çevrene bak

şunuda söleyim elbette durumdan haberdar olmayan suriyeliler var ama çoğu terk ettiler türkiyeyi onlar yaralıyken biz onlara yardım ettik ülkmeizde aç varken onları doyurduk baktık ama Reyhanlıda tek bir doktor sağlık görevlisi yok niçin!!!!

o suriyelilerin içinde ne olduğu belirsiz insanları halkımızın arasına soktuk içlerinde katil de vardu tecavüzcüde noldu ee ne demişler besle kargayı oysun gözünü

Son düzenleme:

Bazen öyle durumlar vardır ki, "İnsan" olduğumuzu her yönümüzle hissedip öyle davranmamız gereken hadiselerdir böyle durumlar.

Ben bu olaylara kayıtsız kalabilecek, soğukkanlılıkla karşılayabilecek, olağan bulabilecek, üzülmeyecek, isyan etmeyecek bir insan veya bir yurttaş olabileceğine inanmak veya bunu kabul etmek istemiyorum.

Yeri, ülkesi hiç önemli değil, dünyanın en ücra kabile ülkesinde dahi olsa, fark eder mi?

Masum bir tek insanın, masum bir tek canın bile zarar görmesine, "canından olmasına" hangi yürek dayanır?

Değil ki; canımızdan kutsal saydığımız vatan topraklarında, hepimizin "çocuklarımıza ve gelecek nesillere en iyi şekilde emanet etmek sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz olan güzel yurdumuzda" böylesi can sıkıcı şeylere yürek dayanabiliyor olsun.

Bu konuyu açan arkadaşa ve yorumlarında kendi üzüntümü bulduğum, aynı duyguları paylaşabiliyor olduğumuzu gördüğüm tüm arkadaşlara, kayıtsız kalmadıkları ve burada da paylaştıkları için kendi adıma çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

Gazetecilik ve habercilik; çok çok zor ve gerçekten en kutsal ve bir o kadar da önemli görevlerden biri aslında, hakikisinden ve bu idrakle yapılabilmesi de aynı oranda zor ve önemli mutlaka... Sonuçta, hepimiz bir şekilde -bir şeyleri bir takım kaynaklardan öğreniyoruz-.

Muhtemelen izlenmiştir belki ama -kaçıranlarınız olmuşsa düşüncesiyle- ben de bu anlamlı videoyu paylaşarak bitireyim, rahmetli Uğur Mumcu'nun şimdi yine aklıma gelen, sevdiğim bir sözünü de ekleyerek.

"Gazetecinin, bu görevini yapabilmesi için; habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin -güvenilir kişi olması- zorunludur...

görüş ve tespitine uygun, bu kalitede gazetecilik ve habercilik, aynı şekilde "yine aynı kalitede haber alma özgürlüğü anlayışı" olursa; aynı vatan içinde yaşayan hepimiz adına, çok daha iyi sonuçlar verir her konuda, diye düşünüyorum.

[video]http://webtv.hurriyet.com.tr/2/49320/23289463/1/iste-mehmet-ali-alabora-nin-o-hali.aspx[/video]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…