• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 mevludu icin yardim

bence hediye dağıtmayın. yani bana komik geliyor. doğum günlerinde, mevlütlerde ev sahibine gelir hediye. hani illa manevi değeri olsun derseniz dua şeklinde bir hediye olabilir. o magnetleri genelde çöpe atıyorum ben. başkası da atıyor yani.
ikramlık olarak da abartmayın. bir yandan dua edilirken bir yandan israf çok çelişkili oluyor.
pijama mantıksız. yani fotoğraflar olur illa ki . pijamayala hoş durmaz. çok açık olmayacak şekilde elbise giyebilirsiniz.
Allah sağlık sıhhat versin evladınıza.

Selam kizlar:KK3:
Yeni anne oldum nasipse 10 gun sonra bebek mevludu yapacagim yardiminiza ihtiyacim var
Bebek mevludunde neler yapilir ikramlik da olur mu sadece tavuk pilav mi olur
Sonunda neler dagitilir magnet dagitsam olur mu
Birde annem pijama giy diyor ama ben istemiyrm pijama giymek elbse giymek istiyorum ama acik mi olur mevlut icin
Of kafam karisik bir el atin kizlar
Benim bebegimde 9 aylık ve mevlidini 3.5 aylıkken yapmıştım. Bebek kendini toplasın diye beklemiştim. Biz et kavurma, pilav, turşu, baklava, ayran vermiştik. Ayrıca soğuk içecekte ikram etmiştik. Mevlid sonrası kalanlara cay ikram ettik.
Gelenlere hatıra olarak yaşını şerif, kokulu tesbih ve kuru içerisinde lokum dağıtmıştım. Pijama değil elbise giymiştim.

O bebeğin adının yazdığı kurabiyeler, fotoğraflı magnetler ya da resimli anahtarlıklar kullanılmıyor. İnsan bir süre saklıyor sonra hop çöpe. Hepsini saklamaya kalksam ohoo.

Bence yasin kitabı ( mevlüt için özel tasarlıyorlar kapağını) ya da tespih dağıtabilirsiniz. Diğerleri boşa masraf geliyor bana.

Artık annelee şık elbiseler giyiyorlar, pijama vs eskide kaldı. Lohusa yatağına yatmayacaksanız giymeyin bence. Dua okunurken üzerinize bir şal atarsınız oldu bitti.

İkramlıkları da bütçenize göre ayarlarsınız. Et kavurma veya tavuk pilav, dolma, börek, tatlı olabilir.

Bende çocuklarımın mevlütünde tavuklu pilav ayran börek tatlı ikram etmiştim. Sonra üzerinde bebek biblosu olan çikolatalardan ikram etmiştim. İkinci çocuğumdada minik poşetlere ikişer tane lokum koyup kudele ile süsleyip onu dağıtmıştım. Magnette güzel olur. Ama pijama giymek bencede abes olur. Elbise giymenizi tabsiye ederim.

Benm bebeğimin iki kez oldu mevlüdü biri 20 lüktü onda çook kalabalıktı et pilav ev baklavası sarma çay verdik annemin evinde ikinci 50 günlüktü onu kendi ewimde yaptım onda da pide tatlı sarma çay verdik hediyelik biblo dağıttım oğluma lacivert krem şehzade kıyafeti aldım kendim de uzun kollu lacivert krem elbise giydim

Yeni anne oldum nasipse 10 gun sonra bebek mevludu yapacagim yardiminiza ihtiyacim var
Birde annem pijama giy diyor ama ben istemiyrm pijama giymek elbse giymek istiyorum ama acik mi olur mevlut icin
bizde de gecelik giyilir,yalnız değilsin :anneadayı: geceliğin açık olmadığı yerde elbise hiç açık olmaz merak etme,ama şahsi fikrim Kuran okunurken kol-bacak açık olması pek hoş olmuyor.

İkram konusu da gelecek kişi sayısına ve sana bağlı olarak değişiklik gösterir. Kimisi sadece pide ayran dağıtır.Bizde genelde kesilen kurban etiyle,pilav,yanına sarma ve tatlı ikram edilir. Hediye olarak da artık çok seçenek var,magnetler genelde çöpe atılıyor,Yasin cüzu,tesbih,lavanta kesesi vs olabilir.

merhaba
biz et pilav yanina sarma yapmistik.
hediyelik olarak ta hosgeldin x diye kurabiye yaptirmistim onlari dagittim ve kucuk suslu biberonlarin icine renkli seker koyup dagittik.

büfeye bende basta sicak bakmistim ama sonra cok daha yorulacagimi cok cesit yapmamiz gerektini dusundum. boyle tek cesit nerdeyse az ugrastirir diye kendimce karar verdim. oglum kucuktu yardim edenim yoktu annem haricinde oda hastaydi.. sizde ona göre karar verin:)

gecen bir mevludr gittin aman allahim o kadar hediye dagittilarki bana cok fuzuli geldi. 1 veya 2 tane öz olsun guzel olsun

Ay bi de bu moda oldu .Yok bebek dogmadan once yok kirkinda yok bir yas yok dis cikartti yok gaz cikartti aman yormayin kendinizi ya

Ben sabun kapladım kadifeden susledim etiket yaptim dağıttım. Pijama bana saçma geliyo saygısızlık gibi hissederdim biri beni öyle karşılasa :eek:
Suslendim oğlumu da aynı şekilde özel giydirdim.
Pide ayran salata dağıttım.
Doğum gününe sakladım süsleme Vs . Ki doğum günündede oğlumun eğleneceğı şeyler yapmayı planlıyoruzm :cool: Ben mevlütü 5 aylıkken yaptırdım. Ayiplayan soylenen oldu cevap bıle vermedim,ağzı olan konuşuyor. Oğlum kalabalığa alştirdim öyle yaptım mevlüt huzursuz edemezdim oğlumu. Yaşında yaptirsaydin bari diye laf sokana 2.öyle yapıcam dedim :halay:

ne pijaması ya güzel dantelli beyaz bi gecelik giy cocugunda kız sa gelinlik erkekse güzel damatlık yada bska konsep kıyafet giydir tak altınlarını mis gibi otur yatak odanda bu gunun keyfini cıkar 1 kere oluyo elbise giyip hizmet etcen de ne olcak acaba

ne pijaması ya güzel dantelli beyaz bi gecelik giy cocugunda kız sa gelinlik erkekse güzel damatlık yada bska konsep kıyafet giydir tak altınlarını mis gibi otur yatak odanda bu gunun keyfini cıkar 1 kere oluyo elbise giyip hizmet etcen de ne olcak acaba
Yok tatlm pijama dedgim gecelik benim de orda anlatamadm demek istedgmi

Canim hiç pijama olur mu çok ayıp. Bebek 1 aylık olmuş yani 2 3 günlük değil ki giyesin. Çok sık bir elbise giy. Çok açık olmayan. Çok sık dantellerden yapılan başörtüler var onlardan al kuran okunurken basina ortersin. Ben pilav et dolma börek ve tatlı yapmıştım. Sen bu kadar abartmayabilirsin. Hediyelik olarak ta instagramda çok güzel sayfalar var onları bi incele. Eğer istanbuldaysan eminonunde cok daha ucuza bişeyler alıp kendin susleyebilirsin. Ne biliyim bi koku olabilir mesela bu ara revaçta banyo kokusu şişeleri var çok sık. Üzerine pleksi bebeginin ismini yazdirirsin. Ben Poşetlere de etiket yapistirmistim. Çok ucuza yaptırabilirsiniz. .... bebek mevludune hosgeldiniz yazdirmistim

ben kizimin mevludunde badem sekeri madlen cukulata birde ikramlik parlak renkli paketli cukulata nisan tepsimde dagittim en bas sonra kina sepetimde kizimin bebek suslerini dagittim ismini yazdirdim cok guzel bir bebek seklindeydi bebek susu.ikramlik tavuklu pilav ayran tulumba vermistik.kizima gul kurusu bir elbise almistim minicik kendime cok sık bir pantolon ustu mor beyaz tullu elbise aldim dizimin altina gelicek sekilde.baya bir para vermistim hala duruyor.besigi falan suslemistim cok ozendim ilk bebegim birde 6 yil sonra olunca.
simdi yine hamisim kizim 2 yasinda haziranda nasipse yine bir kizim olaccak onunda mevludunde su malum bebek cikolatalari reklam olmasin adini vermiyim oradan kizimin ismine bebek cikolatasi ve bebek susu siparisi vericem yind pilav tavuk tulumba dusunuyorum.ayni kiyafetimi giycem olursa hic kilo almadim dogum sonrasida 40 gun icinde veririm akdiklarimi inssallah.
sende tavuklu pilav ayran tulumba veya istedigin tatliyi koyabilirsin sarma da olabilir kimiside pide yaptiriyor herkes kesesine gore ne isterse yaptiriyor yani.benim tavsiyem cikolata ve bebek susu dagit buzdolabina yapisanlardan hem hatira kaliyor herkese sanada.
pijama asla giyme gecelikde. dogum kilolarini eger cok kilo almadiysan hemen veremessin bol guzel bir elbise al kapaliysan dantelli mevlut esarbi sık bir topuklu terlik ceyizde mutlska vardir ev icinde giyersin.sıkır şıkır ol civil civil giyin kusan enguzel gunun senin bebegini saglikla buyut..

Back
X