• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 mevludu icin yardim

Angel 25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2015
1.204
527
73
Selam kizlar:KK3:
Yeni anne oldum nasipse 10 gun sonra bebek mevludu yapacagim yardiminiza ihtiyacim var
Bebek mevludunde neler yapilir ikramlik da olur mu sadece tavuk pilav mi olur
Sonunda neler dagitilir magnet dagitsam olur mu
Birde annem pijama giy diyor ama ben istemiyrm pijama giymek elbse giymek istiyorum ama acik mi olur mevlut icin
Of kafam karisik bir el atin kizlar

Kaç aylık bebeginiz benim eltim 4 aylıkken yapmıştı ve normal bir elbise giymişti tavuk pilav yapmıştık magnet dağıtmıştık daha küçükse kişisel fikrim bebeginiz toparlansin o kadar insan kucaktan kucağa bağışıklık düşük hastalık mevsimi bilemedim yapmazdım herhalde ben çok kucukken

Ben elbise giydim. Pijama giymek ne ola ki? :)

Tavuk pilav veren de gördüm. Bence en kolayı o. Biz kısır, börek, salata, sarma, içli köfte vs ikram etmiştik. Açık büfe yaptık mevlüt sonrası herkes istediğini aldı.

Bizde tavuk pilav yanına da tulumba gibi bir tatlı oluyor genelde. Turşu veya börek de yanına bir alternatif olarak olabilir. Ufak bir magnet vs gibi bir hediyelik dağıtabilirsin. Pijama giyineni hiç görmedim genelde anneler süslü oluyor bizdekilerde.

Kaç aylık bebeginiz benim eltim 4 aylıkken yapmıştı ve normal bir elbise giymişti tavuk pilav yapmıştık magnet dağıtmıştık daha küçükse kişisel fikrim bebeginiz toparlansin o kadar insan kucaktan kucağa bağışıklık düşük hastalık mevsimi bilemedim yapmazdım herhalde ben çok kucukken
Canim 1 aylik ama kucaktan kucaga dolastrmayi dusunmuyrm bir tek hocaya vericem odasinda tutcam

Bebeğiniz çok küçük illa 40 dolunca yapılmasına gerek yok bebeğiniz çok küçük tam da salgın hastalık zamanı biraz erteleyin

Allah analı babalı büyütsün:nazar::KK46:Arkadaşım yapmıştı elbise giymişti. Etli pilav + tatlı + ayran dağıttılar. Bebek çerçevesi şeker falan dağıtmışlardı hayırlı olsun:KK16:

Ablamın bebesinde sadece evin önünde lokma döktürmüştük ve yanında lohusa şerbeti dağıtmıştık. Ablamın eşi lokmalardan misafire kadar yukarı çıkarmıştı.
Bebekten ben sorumluydum,yatak odasına bebeği de süsleyip yatırdık. Gelip görmek isteyene ben hemşire misali parmağım dudağımda kibarca geri çevirdim.
Ablam da elbise giymişti.
Güzeldi be çok şükür...

Uzun beyaz dantelli bir elbise güzel olur. yani ne istersen verebilirsin. Et/tavuk pilav dolma börek ayran baklava verirler bizde genelde.

Yeni anne oldum nasipse 10 gun sonra bebek mevludu yapacagim yardiminiza ihtiyacim var
Birde annem pijama giy diyor ama ben istemiyrm pijama giymek elbse giymek istiyorum ama acik mi olur mevlut icin

Masa hazırlayabilirsiniz. İlla tavuk, pilav olmak zorunda değil. Aksine bebek mevlütleri artık çok özenli oluyor.
Kurabiye, muffin yapabilirsiniz, sunum masası hazırayabilirsiniz. Artık her yerde süs eşyaları satan yerler var.
Ufak kağıt çantalardan alıp süsleyebilir, magnet gibi küçük süslerden, ufak Yasin kitaplarından ve tesbihlerden koyabilirsiniz. Bence pijama olmaz çok saçma. Elbise giyebilirsiniz ama dikkatimi çeken mevlütlerde artık kısa kol giyiliyor. Sonuçta dini bir seramoni bu. Kuran okunuyor, sıfır kol giymek üstüne baş örtüsü atmak absürt. Usturuplu, şık bir elbise giyebilirsiniz.

pijama meselesine yorum dahi yapmıyorum

biz pide yaptırdık, pide salata ayran tatlı, bir de bebek şekeri dağıtmıştım, sonrası çay sohbet

Tam salgın zamanı hiç tavsiye etmem bende yapmadım 4 aylık olmasına rağmen... Havalar biraz daha iyileşir öyle yaparım diyorum ... Evde uygun koşullar oluşmasına rağmen hafif bir aksırık var çocukta, kim bilir o kdr kalabalıkta neler olur ... Biraz daha erteleyin bence Mayıs haziran gibi yaparsınız daha iyi olur

Elbise giymen daha uygun olur pijamayı heralde daha rahat edersin anlamında mı söyledi,yemek olarak istediğini verebilirsin kimisi kısır-börek-sarma yapar,kimisi lahmacun-pide-tavuklu pilav yapar,kısırla-sarmayla ugraşmaktansa pide-ayran-tatlı yada pide yerine lahmacun da olur, yada tavuklu pilav-ayran-tatlı yaparsın.

Hediye vermek istiyorsan yasin kitabı olabilir küçük cep kitabı alabilirsin.

Ben elbise giydim. Pijama giymek ne ola ki? :)

Tavuk pilav veren de gördüm. Bence en kolayı o. Biz kısır, börek, salata, sarma, içli köfte vs ikram etmiştik. Açık büfe yaptık mevlüt sonrası herkes istediğini aldı.
Hani olur ya lohusa saten suslu puslu pijamalar bizim burda adettir giyilir

Hani olur ya lohusa saten suslu puslu pijamalar bizim burda adettir giyilir
Bebeğin kırkı çıkınca senin de çıkmış oluyor. Tıbben de geleneksel olarak da artık lohusa sayılmazsın. ben hiç görmedim pijamalı anne :) adetlerinizi bilemem tabi ama güzel bir elbise giymek en makul olanı.

Güle güle büyüt :anne:

Yuh ne pijaması? Çok ayıp bir şey bence bu. Benim tanıdıklarım ablalarım hep özel çok güzel kıyafetler giydiler. Bebek de odasında uyudu, görmek isteyen geldi beşikten baktı gitti. Tabi hasta olacak çocuklar yoksa bağışıklık kazanamazlar ayrıca uzaktan bakmakla kimse ölümcül hastalığa da yakalanmaz.
Sakın pijama giymeyin, ayrıca tavuk pilav ayran tatlı verirsiniz. Benim ablam akikasını kesmişti ve o Eti pişirip pilav üstü yapmıştı.

Bebeğin kırkı çıkınca senin de çıkmış oluyor. Tıbben de geleneksel olarak da artık lohusa sayılmazsın. ben hiç görmedim pijamalı anne :) adetlerinizi bilemem tabi ama güzel bir elbise giymek en makul olanı.

Güle güle büyüt :anne:
Herkesin adeti farkli oluyr ya canim bizim burda giyilir ama bnde giymk istemiyrm elbise istiyrm bna gore de pijama tuhaf utanirim hem saten pijamalarla
Cok saol tatlm yorumn icn

Back
X