40. haftadan sonra normal doğum yapan arkadaşlar görüşlerinize ihtiyacım var???

Allah herkese kolaylık verisin. bende 39. hafatadayım. Normal doğum için uygunum. Ama zamanı gelince normal mi sezeryan mı olur bilemem. Beni tek korkutan doktorun normal doğum yapabileceğim halde sezeryana alması.

doktor önemli,ben güvensizlikten birden fazla doktora göründüm aynı soruları diğerlerine de sordum ki bir tutarsızlık varmı diye, doktorum aslında iyi, ısrarcı değil ama nette değil,her doktor gibi uğraşmadan sezeryanla halledebilir miyim düşüncesinde hisseettiğim kadarıyla, alttan alttan veriyor korkuyu, doğumun geldiğini nasıl anlarız diye soruyosun "o anlaşılmayacak bişery değil komşular bile anlar" gibilerinden ,

ben çolk araştırdım, kadının normal doğum istemesi önemli,kırk bitince sürekli kontrol altında beklenebilir 10 gün daha bir terslik yoksa tabi, var denirse de balıklama atlamamak lazım , başka doktordan teyit almak gerekiyor bence,benimde korkum özel hastaneye normal doğum için gittiğinde doktor girmek zorunda kalıyor doğuma doktor beklemek istemiyor,kılıfına uydurup sezeryana çevirmeleri beni korkutuyor, bu yüzden ağrım gelince ben direkt devlet hastanesine gidicem, eskisi gibi değil devlet hastanesinde ebeler doktorlardan daha uzman hem doğum konusunda hem dikiş. birde nstde sorun varsa suyunda sorun vardır dediler,su azalıp kakası yoğunlaşınca tehlike başlıyor, dediğim gibi sürekli kontrol altında beklenebilirmiş,

bakalım benim bugün kasıklarımda da ağrı başladı, belki doğururum:)

benim bebegimde kakasini yapmisti once suyum geldi su bulanikti birde bebek tersti sezeryana alindim ama keske sezeryan olmasaydim o bebegimi 2 yasinda kaybettim cocuklari cok seven birisiyim hep bir suru cocugum olsun derdim ama sezeryan bunu kisitliyor diye uzuluyordum ama ben 3 dogumdan sonra kordonlarimi baglatmadim 4.dogurdum tabii sezeryanla hepside.demek istedigim sezeryan cok zor gelecekte bizi neler bekliyor bilemiyoruz herseyin dogali guzel bence bebek kendisi cikmak istedigini belirtmeli anne ben geliyorum deyip isaret vermeli.diye dusunuyorum allah yardimcin olsun insallah zor bir karar.

hadi ya,başınız sağolsun :(
vefat eden bebeğinde günlük kontrol yaptırmışmıydın, kaçıncı haftasında doğdu 40 . haftayı eçmiş miydi, bu bilgiler benim için önemli?

hadi ya,başınız sağolsun :(
vefat eden bebeğinde günlük kontrol yaptırmışmıydın, kaçıncı haftasında doğdu 40 . haftayı eçmiş miydi, bu bilgiler benim için önemli?
40.haftanin icindeydik( bu 11 yil evvel olan birsey)en son doktor gittigimde cuma gunuydu doktor pts gel alalim dedi ama cumartesi gunu benim suyum geldi doktoru aradim hemen gel dedi ben 3 veya 4 saat bekledim belki sanci falan gelirde normal dogar diye doktor pes pese telefon edince korktum tabi ilk dogum gittim zaten o dunden hazirdi sezeryan icin ........

40.haftanin icindeydik( bu 11 yil evvel olan birsey)en son doktor gittigimde cuma gunuydu doktor pts gel alalim dedi ama cumartesi gunu benim suyum geldi doktoru aradim hemen gel dedi ben 3 veya 4 saat bekledim belki sanci falan gelirde normal dogar diye doktor pes pese telefon edince korktum tabi ilk dogum gittim zaten o dunden hazirdi sezeryan icin ........

bende buyüzden bu beklemedeyim ,çünkü olacağı varsa 35.hafdatada kakasını yiyebiliyormuş, o halde bu bir kader risk alınabilir, ki günlük kontrollerimi yaptırdığım için içimi rahat tutuyorum ama bu kakasını yeme olayı öyle günlük bişey değilmiş,nst den hemen sonrada kakasını yapabilir dediler, şimdi merakım kakasını yuttuğunda max. ne kadar sürede müdahale edilirse ciddi bir sorun olmadan bebek kurtarılabiliyor. bilen var mı ki?

başka kimse yok mu 40 haftadan sonra doğum yapan, tecrubelerini paylaşsın, ben hala bekliyorum stresim tavan:(

suni sancıyı sancı azda olsa başlarsa veriliyormuş, ağrı yokken verildiğinde saatlerce ağrıyı çekip yine sezeryana girersin dedi. taşıma su olayına girmeye gerek yok dedi.aldatmacaymış.

bana aldatılan sizmişsiniz gibi geldi:1:ben hiç sancım yokken suni sancıyla doğurdum ayrıca hemşireyim bu yukarda yazdıklarınızın hiç alakası yok ve yine ayrıca suni sancı saatlerce sancı çektirmez tam tersi hızlandırır.

merhaba nehra bende 40 haftalığım 4 ,5günde geçti, doktorum beklemek istemiyor senin gibiyim yani aynı problem, bende beklemek istiyorum normal doğum için ama doktorum cuma gel olmazsa cumaya kadar sezeryan diyor beklemem diyor. risk almak istemiyorum diyor. kakasını yerse ben risk alamam diyor. pazar gününe kadar bile beklemek istemiyor bayram geliyo diyor, ailem uzakta ziyaret falan diyor, ben olmam zaten bayramda nöbetçi kimse o yapar doğumu diyor, hem günün geçiyor riske girip sorumluluk alamam diyo, ama bayram girmese araya sanki 5 6 gün daha bekleme sürecimiz var ama bayramda olmicagı için cuma gel alalım diyo, nstye girdim bugün baktı iyi normal herşey ama ağrın yok diyo, demekki dha var günüme bugün bir kaç saattir ağrı oldu şuan bile hafif kasılmalar var. bende beklemek istiyorum ya normal doğum istiyorum. başka bi doktora daha çıkıcaz bakim en başındn beri kendi doktoruma gidiyodum ama, son anda sinir oldum. hiçbir problem yok hemen sezeryan diyo günüm geçiyomuş sapasağlamken ksilmek bıçak altına yatmak istemiyorum.

suni sancıyı sancı azda olsa başlarsa veriliyormuş, ağrı yokken verildiğinde saatlerce ağrıyı çekip yine sezeryana girersin dedi. taşıma su olayına girmeye gerek yok dedi.aldatmacaymış.

baslik dikkatimi cekti , bende cok gec dogum yaptigim icin yazmak istedim fikir olur sanada..

41+2 de normal dogumla oglumu dünyaya getirdim, cok istiyordum normal dogum olmasini , günümüz gectikten sonra hergün kontrole gittim , önceden konusmustuk 10 gün gelmezse suni sanci veriyorlar burada...
10 günü ben güle oynaya hastaneye gittim hicbir tik yoktu cünkü , o gün ogleden sonra suni sanci vermeye basladilar 3 kere verdiler bu jeli.. sabaha karsi suyu kendileri patlatti sancilarim cogalmisti... sabah 9.24 dede oglumu normal yolla dünyaya getirdim .... o yüzden sezeryan en son secenegin olsun ..

Rabbim biran önce saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin.. Güzel kolay bir cirpida bir dogum diliyorum

Merhaba, hamileliğimin 40+4 haftasındayım normal doğum istiyorum ama hala tık yok, doktorlara güvenmiyorum uğraşmak istemiyorlar hemen sezeryana yönlendiriyorlar veya beklemeye teşvik etmiyorlar, hem bekliyorum hem korkuyorum,hergün nst 40+9 . haftaya kadar beklesem mi, şuanda hiç bir sorun yok ama bebek kakasını yutabilir riski var ve bu çok kısa bir sürede olabiliyormuş çıldıırcam, sizlerden görüşlerinizi rica ediyorum, ne yapmalıyım?

merhaba canım hiç tedirgin olma benim ilk kızım 41+5 normal doğumla dünyaya gelmişti ama ikinci kızımda dr beklemedi ve beni 40.haftada 1 gün bile geçirmeden sezeryanle doğum yaptırdı yani sebebide ilk doğumumda polikilinikteki dr lara muayene oluyordum kimse ilgilenmemişti benim çatımda darmış kızımın omzunu ve dirsegi çatlamıştı bu hamileligimde tecrübeli olduk özele gittim çatı muayensinde dar bebek takılır dedi bizde ilkinde takılmıştı deyince hiç riske girmeyelim sezaryene alalım dedi ve böylece minik kızımı dünyaya getirdik rabbim senin de yardımcın olsun kolayca bebeğini dünyaya getirirsin inşallah

Kızlar ben yeni doğum yaptım. 39+6 da. O gün 4 hastaneye birden gittim emin olmak için. Suyum geldi sandım .Nasıl birşey olduğunu bilmediğim için. Yanılmışım. Sancım yoktu.Özel hastane normal doğum yapabileceğim halde sezeryan yapıyordu nerdeyse. Yok efendim sancı verseler bile nek adar kalacağım belli olmazmış. Geceliği 200 tl imiş. Sinirlerim bozuldu. Çıktım ordan. Zeynep kamile gittim. Orda suyumun gelip gelmediğini anlayamacaklarını ama istersem yatış yapabileceğimi söylediler. Bende böyle birşey istemiyorum ben dedim. Siz yatırırsanız ben yatarım dedim. Daha sonra nst ye bağladılar beni. Bebeğin kalp atışları çok hızlı çıktı.Acil yatış dediler. Beni doğumhaneye yönlendirdiler. 31/10/2011 de saat 17:35 de suni sancı verdiler. 01/11/2011 de saat 18:50 de doğum yaptım. Kızlar aklınız varsa sancınız olmadan kesinlikle hastaneye gitmeyin. Ben serum suni sancı yedim. Mahvoldum.Ama doğum çok kolay oldu. Bu arada Zeynep Kamilin doktorlaarı çok iyi kızlar. Tavsiye ederim...

Arkadaşlar konu eski ama, güncel 40 haftayı geçenler var mı? Ben bugün tam 40 oldum. Çok zor sabrediyorum. 38-39 da dogururum diye düşünmüştüm hep ama tabi hersey bizim planladigimiz gibi olmuyor... daha önceden burda yazan arkadaşlar, doktorların sezayana ittiginden ve normal doğum yapmak istediklerinden ve beklemek istediklerinden bahsetmişler. Ben de kesinlikle normal doğum yapmak istiyordum; artık kesinlikle değil... birincisi beklemek çok sıkıntılı değil mi? Hamile hamile beklemek zor değil mi? Her geçen hafta kilo almaya devam ediyorum, karnım büyüdükçe büyüyor. Bebeğin büyümesi normal doğumdan korkmama sebep oluyor... bebeğim 2 hafta önce de dogabilirdi; şu an 2 haftalik olurdu... ama 2 hafta daha bekleme sürem var istersem... açıkçası ben 41 den sonra beklemeyeceğim sanırım... suni sanci ve olmadı sezaryanı kabul edeceğim. Bekledikce bebek büyüyor, nasıl çıkarıcam ben onu yaa :KK43::KK17:

Arkadaşlar konu eski ama, güncel 40 haftayı geçenler var mı? Ben bugün tam 40 oldum. Çok zor sabrediyorum. 38-39 da dogururum diye düşünmüştüm hep ama tabi hersey bizim planladigimiz gibi olmuyor... daha önceden burda yazan arkadaşlar, doktorların sezayana ittiginden ve normal doğum yapmak istediklerinden ve beklemek istediklerinden bahsetmişler. Ben de kesinlikle normal doğum yapmak istiyordum; artık kesinlikle değil... birincisi beklemek çok sıkıntılı değil mi? Hamile hamile beklemek zor değil mi? Her geçen hafta kilo almaya devam ediyorum, karnım büyüdükçe büyüyor. Bebeğin büyümesi normal doğumdan korkmama sebep oluyor... bebeğim 2 hafta önce de dogabilirdi; şu an 2 haftalik olurdu... ama 2 hafta daha bekleme sürem var istersem... açıkçası ben 41 den sonra beklemeyeceğim sanırım... suni sanci ve olmadı sezaryanı kabul edeceğim. Bekledikce bebek büyüyor, nasıl çıkarıcam ben onu yaa :KK43::KK17:
Bende tam 41 hastalıkken doğum yaptım şuan oğlum 5 aylık. Kesinlikle sezeryanı tercih etme .. Zaten hiç bir belirtin olmasa da suni ile yaparsın Allah'ın izniyle, hiçbir devlet hastanesi+özel hastaneler 40+6dan sonra bekletmiyor zaten .. Suniyi teklif ediyorlar

Benim kiz 4 bucuk yasinda şimdi.agrim 41.haftanin sonunda gelmesine geldi fakat doğurabildim mi normal, tabi ki de hayir.Aksam agrilarin başlamasiyla hastaneye gittik.sabah 8 e kadar agrilarin sıklaşmasini bekledim.artik sabaha karşi oda da beklerken 5 dk.3 defa inme gibi agrim gelip gidiyordu. Kizim çıkmaya calisiyordu.fakat ne suyum gelmişti.ne de açilma olmuştu.acilmayi doktor benim yüzümden saglikli kontrol edememiş de olabilir.kontrol ederken stajerler uzliyordu zaten ilk doğumum ve korkuyorum.bisey de demedim bu çocuklar nasil ögrenecek diye.ama cok kastirdim.zaten odadan dogum hanenin kapisina geldigim an benim ağrilar kesiliyordu. Nst ye aliyorlar dogum agrisi başlamamiş diyorlardi.sinirim bozuluyordu zaten canim burnumdao cektigim dogum agrisi degilse denek ki bundan daha siddetli bir agri gececek diye daha cok korkuyordum.mevcut agrilarimla dogurabilseydim size hic bir sey yok agrida demek isterdim.ana daha ilerisini göremedim malesef.acilma olmadigi için suni sanci veremediler.40.hafta gectigi icin risk mi etmek istemediler benimle mi ugraşmak istemediler bilmiyorum sezaryan dediler.cunku hem normal dogurmak isteyen hem de kasim kasim kasilan ben nasil normal doğuracaktim bilemiyorum.zaten bir ara dogumhane de nst bagli agri cekerken iki b ayan kakara makara form dolduruyordu sezaryan olucaklarmiş.cok canım sıkıldı.ben burda kivraniyorum millet gule eglene doguruyor diye.sezaryen fikrine o anda yenilmiştim zaten doktor sezaryan demeden önce....size tavsiyem normal isteyip çok korkuyorsaniz yaninizda bu işi başarmiş birileri olsun.sizi cesaretlendirsin.

40+4 te hiçbir belirtim yokkek suni sancıyla doğurdum. 12 saat sonra... zor oldu ama cok şükür normal dogum yaptim...

Back