40. haftadan sonra normal doğum yapan arkadaşlar görüşlerinize ihtiyacım var???

nehra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2011
40
4
86
Uşak
Merhaba, hamileliğimin 40+4 haftasındayım normal doğum istiyorum ama hala tık yok, doktorlara güvenmiyorum uğraşmak istemiyorlar hemen sezeryana yönlendiriyorlar veya beklemeye teşvik etmiyorlar, hem bekliyorum hem korkuyorum,hergün nst 40+9 . haftaya kadar beklesem mi, şuanda hiç bir sorun yok ama bebek kakasını yutabilir riski var ve bu çok kısa bir sürede olabiliyormuş çıldıırcam, sizlerden görüşlerinizi rica ediyorum, ne yapmalıyım?
 
ben 41. haftada normal doğum yaptım oda günüm geçti diye gitmedim hastaneye doğum başladığı için gittim ve direk acil doğuma aldılar beni cnm
 
bende yanlış hatırlamıyosam 40+5 ti pztsı olunca kontrole gıdıcektım pazar sabah 4te sancım gelmişti bence bekle derım ya kendı doktorun ne dıyor
 
doktorum ,"9 ay beklediniz niye risk ediyorsunuz? siz bilirsiniz ben bekleyin yada beklemeyin demem ama çocuk ölürse riski sizin ?diyor,
kakasını yutma riski 35. haftada da varmış, direkt gecikmeyle ilgili değilmiş genellikle suyunun azalmasıyla ilgiliymiş bunuda söylüyor.
hergün nst kontrolü yapılıyor bu beni rahatlatıyor ,40+9 a kadar sabredebilirsem beklemek istiyorum, ama bir taraftanda korkuyorum,sancım ne zaman gelecek, nasıl gelecek, sizler 40. haftadan kaç gün sonra doğum yaptınız.
 
suni sancıyı sancı azda olsa başlarsa veriliyormuş, ağrı yokken verildiğinde saatlerce ağrıyı çekip yine sezeryana girersin dedi. taşıma su olayına girmeye gerek yok dedi.aldatmacaymış.
 
ben 40+7de yapmıştım gittiğimde 2cm açılma vardı ilçede olduğumuz ve kadın doğumcu olmadığı için apar topar ambulansla 1.5 saatlik merkeze götürüldüm vardığımda açılma 4 cm olmuştu sonra suni sancı verildi doğumu hızlandırmak amacıyla yani suni sancı başlamış olan doğumda etkili bildiğim kadarıyla doğum başlamamışsa bi işe yaramıyor çünkü arkadaşıma iki kez verilmişti saatlerce beklediği halde gelmeyince sezeryana almışlardı ama sağlık sorunu yoksa ben bekle derim
 
günlük kontrollerini yaptırdın mı sürekli,bebekte bir sorun oldu mu?bekleme kararını destekleyen ne oldu?

iyi sabretmişssin 40. haftayı geçmiş olmanın verdiği korku bir ta raftan , gelen telefonlar bir taraftan, sürekli çocuğu dinliyorum karnımda,uyuyorsa karnımı sallayıp uyandırıyorum hareket etsin diye. bugün ağladım doktorla konuşurken, +5 güne daha nasıl sabredicem bilmiyorum, doktorda korktu galiba bişey olursa diye.yatırayım istersen falan demeye başladı. duygusallık saf boyutta.
 
merhaba arkadaşım bişey sorucam 40 haftayı geçtin bebeğin doğum pozisyonundamı
doktorun zorunlu sezaryanmı öneriyo yoksa isteğe bağlımı merak ettim cevaplarsan sevinirim
 
hiç korkmadım inan ben çünkü zamanı gelmeden bebeğin doğmayacağına inanıyorum biraz eski kafayım sanırım eskiden ultrasonmu varmış kadınlar gün mü tutuyormuş gelince doğuruyorlarmış dedim nst.ye girdim elbette hergün hareketleriinide kontrol ettim sürekli ve ramazanın son günü nişanım geldi (akıntıyla karışık kan) sancım yokru ve gittim doktora doğumdanda hiç korkmamıştım bebeğime bişey olmasındanda korkmadım dua ettim sürekli nasıl düşünürsen öyle olur iyi düşün sende hiç bozma moralini hareketlerini kontrol et nst.ye gir zaten bi sorun olursa alırlar seni doğuma sen kötü şeyler düşünüp moralini bozma yani
 
merhaba arkadaşım bişey sorucam 40 haftayı geçtin bebeğin doğum pozisyonundamı
doktorun zorunlu sezaryanmı öneriyo yoksa isteğe bağlımı merak ettim cevaplarsan sevinirim
ere

bebeğin pozisyonu falan uygun başı aşağıda, kuzucum bir gelmeye karar veremiyor .hiç bir sorunumuz yok,tek doğum başlamıyor sorunumuz bu.
 
canım benim kızımda 32 haftalıkken doğum pozisyonunu almıştı ama aşağı inmemişti doktorum 42 haftayı doldurmadan zorulu sezaryana alamam demişti ben 41+5 te isteğe bağlı sezaryan oldum burda sonradan okudum bebekler ışığa duyarlı oluyor karın altından ışık tutullursa bebğin ilerleye bileceğini yazıyordu bide merdiven çıkmak işe yarıyormuş ben bunları doğumdan sonra öğrendim inşallah beklediğine değer ve bebeğini sağ salim kucağına alırsın canım
 
mervemsi,eşim ve bende eskiden nasıldı diye düşünüyoruz, doktorların gecikmeyi bahane edip rant için sezeryana yönlendirdiğini düşünüyoruz ,40+14 gün sonra geç doğum ismini aldığını ,40 kı geçince sürekli kontrol edilerek beklenebileeğin öğrendim, sürekli int. araştırıyorum,hergün kontrol edildiği içinde içimizi rahat tutmaya çalışıyoruz bir sorun olacağı varsa her halukarda olur zaten,birazda kaderci olmak lazım aslında
Ama yinede insan kendine cesaret verecek insanlar arıyor,çünkü9 aylık emek ve hayaller var ve bebekle kurulmuş bir bağ var,allah bütün hamilelerin evlatlarını kendilerine bağışlasın inş.

gerçi son iki gündür bel ve kanal kasılmalarım arttı süresi uzamaya ve sayısı artmaya başladı yaklaştığını hissediyorum buyüzden beklemek istiyorum.


doktor bugün suyun sınırın az üzerinde artık rus ruletine başlamak üzereyiz dedi:(
 
ALLAH kurtarsın cnm ben hissediyorum sen bidaki haftaya çıkmazsın bebecik geliyom die haber uçurdu bana çantanı kapının hemen yanına koy:))
 
canım benim 32 haftalıkken doğum pozisyonunu almıştı ama aşağı inmemişti doktorum 42 haftayı doldurmadan zorulu sezaryana alamam demişti ben 41+5 te isteğe bağlı sezaryan oldum burda sonradan okudum bebekler ışığa duyarlı oluyor karın altından ışık tutullursa bebğin ilerleye bileceğini yazıyordu bide merdiven çıkmak işe yarıyormuş ben bunları doğumdan sonra öğrendim inşallah beklediğine değer ve bebeğini sağ salim kucağına alırsın canım

siz acele edip sezeryanmı istemiştiniz 42 doldurmadan,ki 41+5 diyorsun ben 40+4 Diken üzerindeyim, okadar bekleyememherhalde,

doktorlar çocuk saatini gününü biliyordur nezaman isterse ozaman gelir eks. ne yapılırsa faydası yok dedi ama ben yinede günde 1 saat yürümeye çalışıyorum , tavsiyelerini not ettim, teşekkürler.
 
Son düzenleme:
ALLAH kurtarsın cnm ben hissediyorum sen bidaki haftaya çıkmazsın bebecik geliyom die haber uçurdu bana çantanı kapının hemen yanına koy:))

hadi inş.
herşeyimizi çoktan hazırladık,insan ağrısı gelse sevinir mi ben ağrım gelse gülmeye başlıycam okadar yani,

desteğin için tşk.

emin ol bu yazışmaları pek çok kişi okuyup cesaret alacak ,inş sorunsuz bi şekilde doğum yaparsam şu süreçte bu formda muhakak bilgi vericem.
 
hadi inş.
herşeyimizi çoktan hazırladık,insan ağrısı gelse sevinir mi ben ağrım gelse gülmeye başlıycam okadar yani,

desteğin için tşk.

emin ol bu yazışmaları pek çok kişi okuyup cesaret alacak ,inş sorunsuz bi şekilde doğum yaparsam şu süreçte bu formda muhakak bilgi vericem.

sancım gelince gülücem demişsin ya bak ben buna güldüm gerçekten canım :))
 
benim bebegimde kakasini yapmisti once suyum geldi su bulanikti birde bebek tersti sezeryana alindim ama keske sezeryan olmasaydim o bebegimi 2 yasinda kaybettim cocuklari cok seven birisiyim hep bir suru cocugum olsun derdim ama sezeryan bunu kisitliyor diye uzuluyordum ama ben 3 dogumdan sonra kordonlarimi baglatmadim 4.dogurdum tabii sezeryanla hepside.demek istedigim sezeryan cok zor gelecekte bizi neler bekliyor bilemiyoruz herseyin dogali guzel bence bebek kendisi cikmak istedigini belirtmeli anne ben geliyorum deyip isaret vermeli.diye dusunuyorum allah yardimcin olsun insallah zor bir karar.
 
Allah herkese kolaylık verisin. bende 39. hafatadayım. Normal doğum için uygunum. Ama zamanı gelince normal mi sezeryan mı olur bilemem. Beni tek korkutan doktorun normal doğum yapabileceğim halde sezeryana alması.
 
Merhaba belki alakasız olacak ama bence bol bol hurma yiyin öyle okudum doğuma çok etkisi varmış ve kolaylaştırıyormuş beki işinize yarar. Allah kucağınıza almayı nasip etsin, istediğiniz gibi bi doğum olur inşallah.
 
Back