• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 aylık bebek,kreş ve bitmeyen hastalıklar

kelebek_gibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
964
958
103
Herkese iyi akşamlar. Oldukça Kısa anlatmaya calısıcam inş başarırım. Eylül ayında kızım kreşe başladı çok çok zor alıştı geceleri sıçrayarak ağlıyordu uykusunda vs. Su an 9 aylık bir kardeşi var. İkisine tek basıma yetemeyeceğim için kızımın sürekli oyun isteği ve hareketli yaşamı sevmesinden dolayı kreş tam ona göreydi . Su an çok memnunuz o da çok seviyor gitmek istiyor ama hastalıklar peşimizi bırakmıyor öyle soğuk algınlığı falan değil devamlı antibiyotik iğneler çok üzülüyorum. Doktorumuz da hemen kreşten alın gitmesin yazık diyor Seneye gitse bu Kadar hasta olmaz diyor. içimde verdiğim vicdan savaşını anlatamam. İyi kötü bir düzen oturtmustuk. Hatta seneye için erken kayıt yaptırmayı düşünüyorduk. Kızım kreş hayatını seviyor evde bunu ne kadar sunabilirim?etkinlik falan yapıyoruz ama tüm gün olmuyor haliyle ve yaşıtları ile oynaması çok daha iyi. Ama hastalıktan,büyükten küçüğe bulaşmasından ve her doktora gittiğimizde üstümdeki baskıdan çok yoruldum. Aklımdaki fikirler
1 aynen devam
2 kreşten al seneye gitsin
3 kreşten al 5 yasında gönder
2-3 seçenekleri olursa evde tüm gün yalnızım nasıl olur bilemiyorum
NOT: bu arada su an çalışmıyorum ama çalışmayı çok istediğim için birkaç iş başvurusunda bulundum. Kızım kreşe gitmezse çalışamam.
Ne diyorsunuz ne yapmalı?

Merhaba. Çocuğum yok bu durumu yaşamadım, mutlaka benzer deneyimleri olan üyeler veya doktor üyeler daha iyi yardımcı olur ama antibiyotik iğnelerin vs gelecekte çocuğa etkileri çok daha kötü olur diye düşünüyorum. Sırf kreşten kaynaklıysa hastalık ben olsam doktorumu dinlerim ve çocuğumun sağlığı için en azından bu sene kreşe göndermem. Zaten neredeyse 3 buçuk yaşında çocuk. Seneye gönderebilirsiniz. Sizin için zor olacak iki küçük çocukla evde ama onların sağlığı daha önemli bence.

Bence doktorunuzu değiştirin.
Yaşla doğru orantılı bağışıklık sistemi mantığı kuran doktora güvenmezdim ben.
Bilakis ne zaman kalabalığa karışırsa o zaman savunma mekanizması gelişecek.
Bunun yaşla değil yaşam tarzıyla alakası var.
Kreşe ya da okula başlayan her çocuk ilk aene öyledir.
Ha değilse daha küçükken o virüslere maruz kalmış ve sistemi çalıştırmıştır zaten

Ha değilse daha küçükken o virüslere maruz kalmış ve sistemi çalıştırmıştır zaten
Kızım 3 yasına kadar hiç hasta olmadı kreşle birlikte hastalıklar başladı doğal olarak. Doktor da diyor ki seneye bağışıklığı daha güçlü olacak bu kadar hasta olmaz eylülden beri devamlı kreşten alsak mı gitse mi muhabbeti var vicdani yükü çok ağır

Çocuğunuz devamlı hasta olduğunda zaten kreşe gönderemeyeceksiniz. Ben yaşadımbunları. Evde kim bakacak o zaman? Ben olsam bir yıl çalışmaz beklerdim ya da mayısta falan verirdim havalar ısınınca
Çalışma durumu su an yok zaten sadece başvuru yaptım belki ararlar belki aramazlar diğer durumlar su an aklımı asıl meşgul eden

Herkese iyi akşamlar. Oldukça Kısa anlatmaya calısıcam inş başarırım. Eylül ayında kızım kreşe başladı çok çok zor alıştı geceleri sıçrayarak ağlıyordu uykusunda vs. Su an 9 aylık bir kardeşi var. İkisine tek basıma yetemeyeceğim için kızımın sürekli oyun isteği ve hareketli yaşamı sevmesinden dolayı kreş tam ona göreydi . Su an çok memnunuz o da çok seviyor gitmek istiyor ama hastalıklar peşimizi bırakmıyor öyle soğuk algınlığı falan değil devamlı antibiyotik iğneler çok üzülüyorum. Doktorumuz da hemen kreşten alın gitmesin yazık diyor Seneye gitse bu Kadar hasta olmaz diyor. içimde verdiğim vicdan savaşını anlatamam. İyi kötü bir düzen oturtmustuk. Hatta seneye için erken kayıt yaptırmayı düşünüyorduk. Kızım kreş hayatını seviyor evde bunu ne kadar sunabilirim?etkinlik falan yapıyoruz ama tüm gün olmuyor haliyle ve yaşıtları ile oynaması çok daha iyi. Ama hastalıktan,büyükten küçüğe bulaşmasından ve her doktora gittiğimizde üstümdeki baskıdan çok yoruldum. Aklımdaki fikirler
1 aynen devam
2 kreşten al seneye gitsin
3 kreşten al 5 yasında gönder
2-3 seçenekleri olursa evde tüm gün yalnızım nasıl olur bilemiyorum
NOT: bu arada su an çalışmıyorum ama çalışmayı çok istediğim için birkaç iş başvurusunda bulundum. Kızım kreşe gitmezse çalışamam.
Ne diyorsunuz ne yapmalı?
benim en cok hasta olan cocugum buyuk cocugum oldu, en kucugu de en az hasta olan. abisi hasta olunca evdeki bagisiklik kazaniyor bence. bir cocugun yilda 8 kere hasta olmasi normalmis, bence doktora sorun ona gore karar verin. evden hic bir yere cikmayan cocuklar gordum, 6 yasinda bile okula gitseler yne hasta oluyorlar. ilkokulda hasta olacagina kresde hasta olsun, en azindan dersleri kacirmaz.

benim en cok hasta olan cocugum buyuk cocugum oldu, en kucugu de en az hasta olan. abisi hasta olunca evdeki bagisiklik kazaniyor bence. bir cocugun yilda 8 kere hasta olmasi normalmis, bence doktora sorun ona gore karar verin. evden hic bir yere cikmayan cocuklar gordum, 6 yasinda bile okula gitseler yne hasta oluyorlar. ilkokulda hasta olacagina kresde hasta olsun, en azindan dersleri kacirmaz.
Eylül’den beri defalarca kreşten alsak mı diye düşündük ama en sonunda şimdi olmasa seneye yine aynı seyleri yasıycaz diye düşündük kızım da mutlu oldugu için devam ettik. Doktora sorsam o hemen al diyor her kontrolde alın artık bu çocuğu yazık günah diyor evde bak ikisine diyor. Ben çok detay vermedim evde aslında çok zorlukları oluyor ikisi birden bir de büyük kızım çok mız mız her şeye ağlar falan ama evlat tabi ki sağlıktan önemli değil

Benim dr da cok zorunlu değilse bu sene kreşe gitmesin veya bir iki ay göndermeyin bir toparlasin dedi. Oğlum da sürekli hastaydi. Yaklaşık 3 haftadır gitmiyor, iki hafta daha gondermeyip mecbur tekrar vereceğim. Yalnız 5 yaşında daha az hasta olur mantığını da ben anlamıyorum, antikor olusmadiysa o yaşa kadar da olusmadi. Gene hasta olacak. Hiç okul öncesi hayatı olmasın bu kez de 1.sinif hastalıklarla geçecek. Bu iş böyle.

Çocuğunuz küçük degil
Başlıkta bebek yazmışsınız ama 😀 ve artık yaşa geçebilirsiniz Söylerken bence :)

Ortama karışacak ki bağışıklık kazansın bünyesi
Böyle böyle zamanla hastalanması azalacak. Bu sene gitmezse seneye aynisi olacak zaten . Yani bundan kaçış yok. Fanusta yaşamayacak sonucta .

HHem kreşe gitmesi evde kalmasından daha faydalı emin olabilirsiniz.

Doktorun kafasi bi enteresan benim oglumda hic asla hastalanmazdi su an 3.5 yasinda bir aydir krese gidiyor surekli hasta kardesi var 7 aylik asla ikisine ayni anda bakamiyorum krsten almayin ama isede baslamayin bir sene daha evde durun hastalandikca kiziniza evde bakin kresede devam etsin bizim pedagogumuz ozel egitim ogretmenimiz cocuk doktorumuz psikeatristimiz hepsi seneyede gitse ayni sey olacak nekadar erken okadar iyi dedikleri bu

Kızım 3 yasına kadar hiç hasta olmadı kreşle birlikte hastalıklar başladı doğal olarak. Doktor da diyor ki seneye bağışıklığı daha güçlü olacak bu kadar hasta olmaz eylülden beri devamlı kreşten alsak mı gitse mi muhabbeti var vicdani yükü çok ağır
3 sene hasta olmamış, e bu çocuk okula gitmezse hayatında ne değişecek de 4 e kadar sistem çalışacak?

Bu iyi bir şey değil, hiç hasta olmaması bir çocuğun.

Benim dr da cok zorunlu değilse bu sene kreşe gitmesin veya bir iki ay göndermeyin bir toparlasin dedi. Oğlum da sürekli hastaydi. Yaklaşık 3 haftadır gitmiyor, iki hafta daha gondermeyip mecbur tekrar vereceğim. Yalnız 5 yaşında daha az hasta olur mantığını da ben anlamıyorum, antikor olusmadiysa o yaşa kadar da olusmadi. Gene hasta olacak. Hiç okul öncesi hayatı olmasın bu kez de 1.sinif hastalıklarla geçecek. Bu iş böyle.
Biz de öyle düşünüyoruz seneye gitse yine hasta olacak ama organları gelişmiş olur diyor bağışıklığı güçlenmiş olur diyor. Üstümde aşırı baskı var çünkü su an çalışmadığım için istesem evde kalsın diyebilirim ama yetemiyorum çok sıkılıyor oyun bi yere kadar oynayabiliyoruz hava soğuk iki cocukla dışarı çıkamıyorum. Kendi kendisine henüz vakit geçiremiyor benim arkamda önünde öyle geçiyor günler ben oynarsam o da oynuyor

Çocuğunuz küçük degil
Başlıkta bebek yazmışsınız ama 😀 ve artık yaşa geçebilirsiniz Söylerken bence :)

Ortama karışacak ki bağışıklık kazansın bünyesi
Böyle böyle zamanla hastalanması azalacak. Bu sene gitmezse seneye aynisi olacak zaten . Yani bundan kaçış yok. Fanusta yaşamayacak sonucta .

HHem kreşe gitmesi evde kalmasından daha faydalı emin olabilirsiniz.
Benim gözümde minicik bir bebek galiba :))) ben de aynı fikirdeyim ama dr her kontrolde alın kreşten alın dediği için kendimi kötü bir anne gibi hissediyorum açıkcası bu sene gitmezse seneye evde kardeşiyle oynasın moduna giricem nerdeyse

İlk kez topluma karışıyor çok normal.
Altı yaşında direkt ilkokula verseniz yine öyle olacaktı. Bu sefer ders kaçıracaktı.
Benim doktorum tam tersi gönder diyor. Her çocuk ortalama bir senede en az iki viral atlatmalı ki bağışıklık çalışsın diyor. Bu sene bu kadar çok olmasının sebebini de geçen seneki kapanmalara bağlıyor mesela. Çocuklar bağışıklık borcunu ödüyor diyor.
Bence gönderim

Belki doktorun demek istedigi farkliydi. Pandemi durumdan dolayi bu sene cocuklar daha cok hastalaniyor ve daha uzun hasta kaliyor. Gecen sene cok az temas oldugu icin. Belki ortam biraz düzelince bu kadar agir gecmez

organları gelişmiş olur diyor bağışıklığı güçlenmiş olur diyor.
Doktordan iyi biliyor bazı kk üyeleri. Çocukların büyüdükçe iştahı artmıyor mu, daha rahat çeşitli ve fazla beslenir hale gelmiyorlar mı… dildeki reseptörler normale döndükçe yemek seçme azalmıyor mu… burnu, kulağı, östaki borusu gelişmiyor mu çocuk büyürken, orda kemikler kaslar etler yok mu…doktor büyüdükçe bağışıklığı güçlenecek derken bunları kastediyor. Sihirli değnek değecek demiyor. Bağışıklık sadece mikropla temas sayesinde gerçekleşmiyor.

Benim gözümde minicik bir bebek galiba :))) ben de aynı fikirdeyim ama dr her kontrolde alın kreşten alın dediği için kendimi kötü bir anne gibi hissediyorum açıkcası bu sene gitmezse seneye evde kardeşiyle oynasın moduna giricem nerdeyse
Geleneksel bir doktor galiba :) cunku bu sene olmazsa seneye olacak. Acaba bunun bilincinde değil mi? O bünye öyle ya da böyle bağışıklık kazanmak zorunda.

Hem evdeymıssınız hasta olduğunda zaten evde olacak. Yerinizde olsam almazdım kreşten

Bu hastalık artık hayatımızda
Seneye bıtmeyecek. Hem bu hastalık olmasaydı bile cocuk hep hasta olacaktı ilk sene .

Oglumu 3 yasinda krese verdim. Devaminda surekli hastaliklar, antibiyotikler derken cocukta geniz eti buyumesi olmus. Kulagi iltihap dolmus. Geniz etini aldirdik birkac gun once. Doktor krese giden cocuklarsa genelde geniz eti buyumesi oluyor dedi.
Kres isi iki ucu keskin bicak. Gondermeseniz hem siz hem cocuk yipranacak, gonderseniz boyle. Bir sure evde dursa hastaligi iyice atlatsa daha iyi olur kanimca

Doktorun kafasi bi enteresan benim oglumda hic asla hastalanmazdi su an 3.5 yasinda bir aydir krese gidiyor surekli hasta kardesi var 7 aylik asla ikisine ayni anda bakamiyorum krsten almayin ama isede baslamayin bir sene daha evde durun hastalandikca kiziniza evde bakin kresede devam etsin bizim pedagogumuz ozel egitim ogretmenimiz cocuk doktorumuz psikeatristimiz hepsi seneyede gitse ayni sey olacak nekadar erken okadar iyi dedikleri bu
Çok sevindim bunu duyduğuma açıkcası benzer durumlardayız ikisine yete
bunu duyduğuma çok sevindim. Benzer durumlardayız ikisine yetemyiorum kızım 10 gündür evde idare ediyorum akşam perişan bi halde oluyorum. Kreş olmayınca uyku düzeni de olmuyor kızım asla uyumayı sevmeyen bir bebekti hala öyle. Devamlı kendimi suçluyorum 2. Bebeği yaptım her şeyi mahvettim diye bir de böyle hastalıklar olunca inanın iğne olurken ben de ağlıyorum

Back