40+1 de bebegimin hala gelmemesi

Cok tesekkur ederim. Cati muayenesi yapti catin doguma gayet uygun bebekte minyom cok rahat dogum yaparsin dedi ama cevremdeki insanlar annem dahil (annem ucumuzude sezaryen dogurmus biri) suni sanciya dayanabilir misin diyor surekli. Bilmiyorum ki daha once yasamadigim bi durum 🙁
Suni sancinin biseysi yok dedi bizim gelin. Dogum basladigi an basliyomus macera😁 hic korkmayin nasik gelecegine bebek karar vericek bence

Merhabalar bugun 40+1 oldum ve bebeğim hala gelmemekte ısrarcı.
Bugün doktor kontrolüm vardı nst de sancım çıkmadı, açılmam yok. Doktor pazartesi tekrar gel haftaya suni sanci verip dogumu baslatiriz dedi haliyle beklemekten sıkıldım ve moralim bozulmaya basladi artik.
Suni sanci almali miyim yoksa direkt sezaryen mi olmaliyim onunda yarattigi bi kafa karisikligi ve stres var.
Acilmasi hic olmayip dogum baslayinca hemen acilmasi baslayan bana tavsiye verebilecek olan var mi? Guzel seyler okumaya cok ihtiyacim var 🙁
Şu hamileliğin neden keyfine odaklanılmaz da sıkılınır, moral bozulur hiç anlamam. Ne güzel tek bedende mutlu mesut yaşıyorsunuz. 10 gün sonra ağlayacak, emdi emmedi, uyandı, ağladı, sarılık mı oldu derken 1000 tane stres. Oysa şu an herşey çok rahat.

İlkini 40+1 de ikinciyi 41+6da doğurdum. İkisinde de nstde sancım hiç çıkmadı. Açılmam olmadı.

Doğum kendiliğinden başlamadıysa suni sancının başarı oranı çok düşük.

Şu hamileliğin neden keyfine odaklanılmaz da sıkılınır, moral bozulur hiç anlamam. Ne güzel tek bedende mutlu mesut yaşıyorsunuz. 10 gün sonra ağlayacak, emdi emmedi, uyandı, ağladı, sarılık mı oldu derken 1000 tane stres. Oysa şu an herşey çok rahat.

İlkini 40+1 de ikinciyi 41+6da doğurdum. İkisinde de nstde sancım hiç çıkmadı. Açılmam olmadı.

Doğum kendiliğinden başlamadıysa suni sancının başarı oranı çok düşük.
Sizde kendinize gore haklisiniz ama ben ailemden uzakta ozel hastanesi bile olmayan sehirde esimle tek yasiyorum yani acil bi durumda hemen gidebilecegim ilgi gorebilecegim bi hastane ve nazimi cekecek bi aile yakinim yok. Bunlar birlesince bende direkt stres yaratiyo acaba ne zaman dogurucam sancim geldi mi, bu gece suyum gelir mi gibi gibi sayamacagim bir suru sey.
O yuzden bugun sehir disindaki ozel hastaneye gidip muayene olacagim doktor sezaryen karari verirse olmayi dusunuyorum
Peki sizin acilma ve sanci olmadan nasil oldu suni sanciyla mi dogum yaptiniz

Sizde kendinize gore haklisiniz ama ben ailemden uzakta ozel hastanesi bile olmayan sehirde esimle tek yasiyorum yani acil bi durumda hemen gidebilecegim ilgi gorebilecegim bi hastane ve nazimi cekecek bi aile yakinim yok. Bunlar birlesince bende direkt stres yaratiyo acaba ne zaman dogurucam sancim geldi mi, bu gece suyum gelir mi gibi gibi sayamacagim bir suru sey.
O yuzden bugun sehir disindaki ozel hastaneye gidip muayene olacagim doktor sezaryen karari verirse olmayi dusunuyorum
Peki sizin acilma ve sanci olmadan nasil oldu suni sanciyla mi dogum yaptiniz
Ben yurtdışında ana dilimi bile konuşamadığım bir ülkede yalnızca eşim ve çocuklarımla yaşıyorum :) özel hastane diye bir şey yok burada. Ve miadı geçtiği halde bebeğime tek bir kez ultrasonla bile bakılmadı, sistem öyle işlemediği için.

Ben yine de doğum başlayınca, son saatlerimiz olduğunu anlayınca bir hüzünlendim. Karnımdayken o kadar keyifliydi ki. 42. haftanın son gününde doğdu. Hayır hiç bir müdehale yapılmadı. Sabırla bekledik. Yürüyüş, ananas, seks, hurma gibi internette çıkan yöntemleri denedim.

İlk çocuğumda da aynı şekilde 40da sabah muayeneye gitmiştim. Doğumla ilgili hiç nir emare yoktu. Akşam yürüyüş yaparken suyum geldi. Suyum geldikten 12 saat sonra Sancım başlamadı diye onda suni sancı verildi. 6 saat kadar sürdü doğum suni sancı verildikten sonra.

Sağlıkla kucağınıza alın. Ama şu son hamile günlerinizin de keyfini çıkartın. Acele etmeyin bir an önce doğsun diye.

Bugün doktor kontrolüm vardı nst de sancım çıkmadı, açılmam yok. Doktor pazartesi tekrar gel haftaya suni sanci verip dogumu baslatiriz dedi haliyle beklemekten sıkıldım ve moralim bozulmaya basladi artik.
Suni sanci almali miyim yoksa direkt sezaryen mi olmaliyim onunda yarattigi bi kafa karisikligi ve stres var.
Acilmasi hic olmayip dogum baslayinca hemen acilmasi baslayan bana tavsiye verebilecek olan var mi? Guzel seyler okumaya cok ihtiyacim var 🙁
Oncelikle hayirlisiyla kucagina alin insallah. Ben 40 + 3 e kadar bekledim. Henuz acilmam yoktu. Doktor suni deneyelim istersen dedi. Henuz kanala girmemis, acilmam olmayan bebegi kac saat sanci cekerek doguracagim acaba diyr dusunup korktum. Sezeryanla dogum yaptim. Ilk gun zordu. 3.gun taburcu oldum, 5.gun yemegimi yaptim 😀 acikcasi 2.gunden sonrasi benim icin kolay gecti. Herkesin ayni olmayabilir tabi ama suni denemedigime hic pisman olmadim.

Ben 40+1de suni sanciyla dogum yaptım. Sancı açılma hicbisey yoktu. Daha fazla beklersek 4 kiloya yaklaşmıştı bebeğim. O yüzden hadi gel yarın doğur demişti doktorum ☺️çok çok güzel bir doğumum oldu darısı başına. Eğer doktorun normal doğum oneriyorsa denemeni tavsiye ederim

Merhabalar cuma gunu hastaneye yatmistim doktorum normal denememi istedi cumartesi gunu bebegimi vajinal dogumla 14.30da kucagima aldim 🥲 benim doktorum ve ekibi icin zorlu bi dogumdu cunku bebegim yukardaydi asagiya baski yapmiyordu ama cok sukur saglikla kucagima aldim

Back
X