• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıllık okuyanlar 2.sınıf bitince önlisans diplomasını alma şansımız varmıdır

• Konu Sahibi Konu Sahibi papattyya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

papattyya

Ziyaretçi
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirmopuyorumnanaktan

o konuda bilgim maalesef yok canım..sen üni.çıkışlı mı olmak istiyorsun..bende halkal ilişkiler bitince bu yıl işletmeye geçicem ...

2 üni .çıkışlı mı demek istedim.

2 üni .çıkışlı mı demek istedim.

canım şimdi sen 2 yıllık okuyosun önlisans diploması alıcaksın istesen dgs ye girip 3 ve 4 ü başka bir üniversiteden devam edebiliyosun tabi iyi bir puan almak lazım
ama işte 4 yıllık okuyanlarda önlisans diplomasını aldıktan sonra böyle bir hakları oluyormu...bilmiyorumkismile

hımm sen dgs ye girmek istiyorsun galiba...benim öyle bir düşüncem yok canım ya işletmeyi planlıyorum ben...ama aöf bürosundan sana yardımcı olurlar yarın ara sor...istersen kuşum

Nasıl ya 4 yıllık okuyanlar 2.sınıfta önlisans diplomasımı alıyorlar..
Ben böyle birşey duymadım...

isterlerse 2.yıllarını hiç ders bırakmadan geçerlerse 3 sınıfa geçmek yerine 2 yıllık diploma alabiliyorlar yani ,isteğe bağlı...

Nasıl ya 4 yıllık okuyanlar 2.sınıfta önlisans diplomasımı alıyorlar..
Ben böyle birşey duymadım...

mantıken düşünürsek aslında alma hakkımızın olması çok doğal çünkü iki yıllık okuyanlar 3 ve 4 üde açıktan devam ettiklerinde ellerinde hem önlisans hemde lisans diplomaları oluyor

Yani ama ben ilk defa burda okudum bilmiyorum..
Bende çeko mezunuyum 4 yıllık ama sanırım benim dönemimde mi yoktu yada ben bilmiyordum..

Yani ama ben ilk defa burda okudum bilmiyorum..
Bende çeko mezunuyum 4 yıllık ama sanırım benim dönemimde mi yoktu yada ben bilmiyordum..

muhtemelen vardır ama açıköğretimle ilgili bilgilerden zaten kimsenin haberi yok açıköğretim bürosunu arayıp sorsan zaten onar kendierinden bi haber doğru düzgün bilgi vermezler ben bugün anadolu üniversitesinin sitesine girdim ordan birçok bilgi edindim her soruya cvp var bir benim şimdi sorduğum soruya cvp yok:D

Birinci ve ikinci sınıfın tüm derslerinden başarılı olduysan Önlisans diplomasını alabilirsin...Bunun için bürona gidip dilekçe ile başvuru yapman yeterli...

Son düzenleme:
mantıken düşünürsek aslında alma hakkımızın olması çok doğal çünkü iki yıllık okuyanlar 3 ve 4 üde açıktan devam ettiklerinde ellerinde hem önlisans hemde lisans diplomaları oluyor

İki yıllık bölümlerden mezun olup da 3. ve 4. sınıfı açıktan bitiren arkadaşlar sadece bitirmiş oldukları lisans bölümünün diplomasına sahip oluyorlar...Mesela iki yıllık dış ticaret bitirip de dgs ile Maliye ye geçen biri sadece Maliye bölümünün diplomasına sahip olur...

Merhaba Gençlik,

Ben Öğrenci ışleri Ofisinde Görev Yapıyorum...

Fakülte Öğrencileri ıki yıl derslerden başarılı olduğunda senenin sonunda önlisans diploması alabilir.

buna ek olarak, meslekyüksekokulu yani önlisans mezunu öğrencilerimiz dgs vb. herhangi bir sınava girmeden direkt olarak açıköğretim 3. sınıftan devametme hakkına sahiptir.

örgün öğretimde ise dgs sınavına girip ösym nin yerleştirmesi gerekir.

meslek yüksekokullarının her yıl bazı dönemlerde yapılan müdürler toplantısı görüşmeleri sonucunda,

meslek yüksekokulları önümüzdeki yıllarda 3 yıl olacak (Tasarıdır)
dikey geçiş kontenjanları artırılacak (mantık olarak yeni açılan üniversiteler vb. hesba katılırsa önümüzdeki yıllarda dgs kontenjanları bir hayli artacak.)

arkadaşlar benim şu anda 3. sınıf olmam lazım ama uzadı malesef okulum 2. sınıfı tekrar okuyorum.bu yılın sonunda önlisans diplomamı alabilirim dimi?peki 3. ve 4. sınıf derslerini aöf den tamamlayabilir miyiz?

Back