Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
4 yaşında bi oğlum var ve çok mızmız inatçı öfkeli kendi işini çok nadir kendi yapar eli kirleencek diye cipsi bile çatalla yer bi düşsün biyeri çizilsin saatlerce ağlar babayla arası pek yok benle şöyle böyle varsa yoksa anneannesi oda ilk ve erkek torun olduu için çok sevio hiç hayır yok aralarında herşeye EVET şimdi bide kardeşimiz var 6 aylık düşünün halımı yani.çok sıkılıyorum tek başına yslnız akşama kadar .ve sosyal bi ortamımız yok bebek olduundan beri oyuncak haddi hesabı yok onlarla oynamıo benle bebeği bırlıkte birakmamak için anane hariç kımseyle baba dahıl bir yere gitmıo anneme bişey diyemıorum ne dıyım alınıo bız 3 kızız erkek çok istemiş olmayınca bunuda çok sevıo bana yardım edın akıl verın anlatacak daha çok şey var ama sıkılırsınız benmde ne sabrım kaldı ne bişeyde arzum gecede bebiş uyutmuyo zaten ben ne yapıcam kızlar ya valla hayatımdakı en büyük sorun bu şu anda

lütfen bı akıl almaya çok ihtiyacım var
canım annen çok sevıyo ama her şeye evet demesini engellemen lazım alınırsa alınsın senin çocuğunun gelişiminden önemli olmadığını düşünüyorum
babasıyla neden arası yok? baba mı ilgilenmiyor oğlan mı kendini kapatıyor?
canım babayla arası bivar bi yok babası 7 gün sabah 8 akşam 9-10 gibi çalışıo yani babyla paylaştıkları bi zaman dilimi yok babada bu durunmdan çok şikayetçi işten gelince bazen gezmeye falan götürüyo ama nafile yarananıo bazen hiç gitmıo bazen de gidio babası çok ilgili sağolsun bu gücenecek diye küçüğü öpmüyo bile nerdeyse ama nafile çocuk anneanne si ve ben dışında herkese kendini kapatmış durumda ve annem olduu zamanda asla benm yanıma gelmıo ve hiçbir işini bana yaptırmıo iki eli kanda olsada annem bizdeyse oğplumun işlerini o yapıo normalde yatar uyur ona ayakta sallatıo ve oda sallıo sallama diyince kzım sonra yapalım şimdi uykusu var diyo bide şimdi geniz eti problemımız var bilmem ne olacak amelıyat mı ilaçla geçiyomu bilmıorum ilaçla tedeviye başladık
kimsecikler yok galıba...:2:
kızlar cvp yazan yok mu hiç sorunlu bi çocuk yetiştirmek çok zor hele bile yetiştirmek daha da zor ama tecrübesiz bi anneyım ve tecrübelılerden yardım almak istiyorum lütfen
merhaba senin şikayetlerinin aynısı benim kızımda da var hatta konu açmıştım 3 yaşında kızım çok mızmız ve inatçı diye ordan okuyabilirsin. Çocuk büyütmek gerçekten çok zor bir iş. işte yorulmuyorum evde yoruluyorum inan ki.istekleri hiç bitmiyor hiçbişeyi beğenmiyor ,hep kendi istediği olsun istiyor ne yapacağımı bende şaşırdım nasıl bir yöntem izlemek lazım.bazen ince ayrıntılar çok işe yerayabilir bu ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor.mesela ben diyorum yemeğini yersen parka çıkmayı hak edersin .o zman eve geliyor ve yemeğini yiyiyor sonra çıkarıyorum.ama hala kendisi oturup yemiyor aslında kaşık çatal tutuyor makarna,yoğury falan yiyiyor ama çorbayı kendi yemiyor.çok fazla da uğraşamıyorum açıkçası eve gelip bir an önce yemeğini yesin yemek işi bitsin diye hızlı hızlı ben yediriyorum.sürekli koşturmaca...
evetcanım aynen ama bizimkisi biraz kerdeştende huy değiştirdi bide ben tüm gün uğraşıorum bide başkalarının çocuklarına bakınca çocukluklarını yaşıyorlar bizimkisi nazından evde hapsolup kendi kendinide beni de tüketiyor afra tafrası olmayan çocuklara hayran kalıyorum bide artık bizimkinin davranışları bir yere gidince çok dikkat çeker oldu hele bide ananeyle gidersek iiye beter herkes ''aaaa neden hiç senn yanına gelmıo hep ananesiyle onu anne bilmiş '' demezler mi ayyyy ölüyorum işte o zaman

Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
öncelikle şunu belirtmek istiyorum... oğlunuz 4 yaşında ve '' babasıyla arası yok '' demişsiniz.... 4 yaş çocuğu cinsel kimlik oluşumunda ilk adımlarını atar... paylaşamadığı annesini babayla paylaştığı için babayı rakip görürmüş.... buda olağan bir süreç.. yani olması gereken...( böyle olunca anneyi elde etmiş olan babaya özenir ve onun davranışlarını model almaya başlar... onun gibi davranmaya çalışır...) birde bu süreçte 6 aylık bebek var... yani anneyi yeni gelen bebekle paylaşıyor... kardeş kıskançlığıda burada devreye giriyor... sizi bebeğinizle yalnız bırakmamaya çalışmasının nedenide bu... anneannenin onu şımarttığını yazmışsınız... aralarındaki diyaloğa müdahale etmeyin... size tavsiyem, sabiha paktuna'nın KORKUYU TANIMAK VE BAŞETMEK isimli kitabını öneririm... birde şu makaleye gözatın.. bol şans.. buarada dış seslere kulağınızı kapatın... Sabiha Paktuna Keskin ocuk Sal ve Danmanlk Merkezi-STANBUL
öncelikle şunu belirtmek istiyorum... oğlunuz 4 yaşında ve '' babasıyla arası yok '' demişsiniz.... 4 yaş çocuğu cinsel kimlik oluşumunda ilk adımlarını atar... paylaşamadığı annesini babayla paylaştığı için babayı rakip görürmüş.... buda olağan bir süreç.. yani olması gereken...( böyle olunca anneyi elde etmiş olan babaya özenir ve onun davranışlarını model almaya başlar... onun gibi davranmaya çalışır...) birde bu süreçte 6 aylık bebek var... yani anneyi yeni gelen bebekle paylaşıyor... kardeş kıskançlığıda burada devreye giriyor... sizi bebeğinizle yalnız bırakmamaya çalışmasının nedenide bu... anneannenin onu şımarttığını yazmışsınız... aralarındaki diyaloğa müdahale etmeyin... size tavsiyem, sabiha paktuna'nın KORKUYU TANIMAK VE BAŞETMEK isimli kitabını öneririm... birde şu makaleye gözatın.. bol şans.. buarada dış seslere kulağınızı kapatın... Sabiha Paktuna Keskin ocuk Sal ve Danmanlk Merkezi-STANBUL
çok çok teşekkür edrim kitabın içeriğinden biraz bahsedebilir misiniz bende sabiha hanımın dün bikaç makalesini okudum ve gerçekten çok faydalandım allah razı olsun sizdende.
Canım sana hararetle Adem Güneşi tavsiye ediyorum. Linkini gönderiyorum sitesini mutlaka incele radyo programları var hiç kaçırmıyorum. Ben radyo terapisi diyorum. Kitapları insana müthiş ufuk açıyor. Çocuk neymiş nasıl yetiştirilirmiş öğreniyorsun.
Uzman Pedagog Adem Güneş Şunu da ekleyeyim işin hiç sandığın kadar zor değil...
Henüz çocuğum o yaş grubunda değil ama benzer zorlukları bizde yaşıyoruz. Evde ipler küçük beyin elinde son zamanlarda bu beni aşırı derecede yormaya başladı sürekli ona buna yakınırken birtv programı tavsiye ettiler izledim ve pozitif disiplin den haberdar oldum. Özellikle hayır ı bilmeyen, ne kadar hayır derseniz deyin ağlayıp bağırıp kendini yerlere vurarak o isteği şeyi yaptıran nice çocukların anne babanın kararlı disiplin ve tutumları karşında hemde 1 hafta içinde nasıl muma döndüğünü görünce hayretler içinde kaldım. bu konuda bir kaç kitap aldım okudum henüz tam olarak evimizde kurallı bir sisteme geçemesekte en azından sinir krizleri ile biten yemek yeme sorunumuzda ilerleme var.
Çocuklar zannettiğimizden çok çok daha zekiler ve eğer siz onu yönetmekte yeterince kararlı değilseniz o sizi kararlılıkla çok güzel yönetiyor. Bunuda ilgi çekmek için yapıyor. Eğer bu yöntemi incelemek isterseniz. çok başarılı ve çok basit bir yöntem tavsiye ederim..
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
KORKUYU TANIMAK VE BAŞETMEK... bu kitapta çocuk davranışlarının arkasındaki nedenlere uzanabiliyorsunuz... kardeş kıskançlığını o kadar iyi anlatmışki.... aslında bütün kitaplarını öneririm... ama başlangıç olarak o kitap olsun.. bol şans...
İyi ki geldin pamuğum..
Kayıtlı Üye
4 yaşında anaokuluna verebilirsin bence hem arkadaş edinir,paylaşmayı öğrenir hemde yemek yemeyi
sende biraz rahatlarsın, annenlede konuş kırmadan her dediğini yaparak daha çok zarar veriyor çocuğa, biraz daha büyüdümü hiçbişeyden memnun olmayacak
Henüz çocuğum o yaş grubunda değil ama benzer zorlukları bizde yaşıyoruz. Evde ipler küçük beyin elinde son zamanlarda bu beni aşırı derecede yormaya başladı sürekli ona buna yakınırken birtv programı tavsiye ettiler izledim ve pozitif disiplin den haberdar oldum. Özellikle hayır ı bilmeyen, ne kadar hayır derseniz deyin ağlayıp bağırıp kendini yerlere vurarak o isteği şeyi yaptıran nice çocukların anne babanın kararlı disiplin ve tutumları karşında hemde 1 hafta içinde nasıl muma döndüğünü görünce hayretler içinde kaldım. bu konuda bir kaç kitap aldım okudum henüz tam olarak evimizde kurallı bir sisteme geçemesekte en azından sinir krizleri ile biten yemek yeme sorunumuzda ilerleme var.
Çocuklar zannettiğimizden çok çok daha zekiler ve eğer siz onu yönetmekte yeterince kararlı değilseniz o sizi kararlılıkla çok güzel yönetiyor. Bunuda ilgi çekmek için yapıyor. Eğer bu yöntemi incelemek isterseniz. çok başarılı ve çok basit bir yöntem tavsiye ederim..
canım bu yöntemi nerden izliyorsun eğer mümkünse buraya değilse özelden msj atabilir misin
Canım sana hararetle Adem Güneşi tavsiye ediyorum. Linkini gönderiyorum sitesini mutlaka incele radyo programları var hiç kaçırmıyorum. Ben radyo terapisi diyorum. Kitapları insana müthiş ufuk açıyor. Çocuk neymiş nasıl yetiştirilirmiş öğreniyorsun.
Uzman Pedagog Adem Güneş Şunu da ekleyeyim işin hiç sandığın kadar zor değil...
çok tşk edrim bende şimdilerde sabiha hanımın videolarını ve makalelerini takıp ediyordum adem güneşide çok duydum hangi radyoda olduunu bilmıorum netten bi bakıcam çook tşk edrim cnm
Gülmek Bedava :)
Kayıtlı Üye
insan kendi çocuğuna kıyamaz ağlamasını istemez üzülmesini istemez ama onu alıştırman lazım ki ileride büyüdüğü zaman hemen yıkılmasın en ufak şeye üzülmesin kalbi yorulur :) her istediğini yapmayın her istediğini almayın kötü davranışlarını cezalandırın iyi davranışlarını ödüllendirin işe yarayacaktır.