Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
merhaba arkadaşlar..
benim oğlumun bir arkadaşı var...oğlum onu çok seviyor..hem komşumuz hemde aynı kreşe gidiyorlar..maşallah çok akıllı bir çocuk..ve çok baskın bir karakter...sürekli oğlumu yönlendiriyor..şöyle yap böyle yap şunu al getir bunu götür vs..oğlumda o bağıracak diye ondan korkuyor ve nedese yapıyor..aralarına üçüncü bir çocuk gelse hemen oğlumu saf dışı bırakıyor ve öbür çocukla oynuyor..oğlum böyle yapmasına o kadar üzülüyorki..anne ben kiminle oynayacam serviste benimle oturmak istemiyor,ben kiminle oturucam diyor..bende oğlumun bu haline üzülüp sende onunla oynama diyorum..seninle oynamak isteyenle oyna,oturmak isteyenle otur diyorum..hatta diyorum açık açık oğlum bu çocuk seni arkadaşı olarak görmüyor seni üzüyor sende oynama diyorum ama yinde beni dinlemiyor..o benim arkadaşım bize gelsin ben onu çok seviyorum hem o bana çok kızmıyor az kızıyor falan diyor..aslında çok uzattım farkındayım ama size sorularım var..sizce bu çocuğun sürekli oğlumu itmesi istememesi oğlumun güvenini sarsarmı,yani hep itilmiş bir çocuk gibimi hisseder kendini..nasıl davranmalıyım oğluma karşı..onun üzülmesini istemiyorum..acaba benmi çok abartıyorum..ama oğlumun iyi arkadaşı kötü arkadaşı ayırt etmesini istiyorum..bana fikirlerinizi sunarsanız çok memnun olurum..şimdiden teşekkürler..
öncelikle Allah yardımcınız olsun çocuk yetiştimek çok zor oğlunuz iyi arkadaş kötü arkadaşı ayıracak bi yaşta değil benim oğlumun öyle arkadaşı vardı ama oğlum biraz baskın olduğu için çocuk bununla oynamak istemiyodu oğlumda dedğini yaptıramsyınca deliriyodu çok şükür biraz uzakta ve ayrıokuldalar artık görüşmüyolar sizde o arkadaşının yerini alabilecek birini bulup yavaş yavaş uzaklaştırabilirseniz bence çokiyi olur yoksa ilerde aman arkadaşlarımın dediği olsun diye kendinden fazlaca ödün veren biri olabilir yani benim kardeşim aynı dediğiniz gbiydi şimdi 23 yaşında hala aynı sürekli kendini ezdiriyor.
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
aynı kreşe gidiyorlar ama aynı yaştalar mı?????? aynı yaşta olduklarını düşünelim; ben ne yapardım?????? çocuğumun kendini tam savunamadığını hissederdim ve o çocukla ilgili pek yorum yapmadan yeni aynı sınıftan bir çocukla daha fazla zaman geçirmesi için yeni ortamlar yaratmaya çalışırdım... 4 yaş çocuğu zaten artık yaşıtlarıyla biraraya gelmeli ve fazla müdahale edilmemeli diye biliyorum... ama hep biri tarafından kullanılıyorsa bence ona yeni bir arkadaş ortamı sunardım kendimce.......
malesef aynı sınıftalar..fakat çocuk oğlumdan 8 ay büyük..ve oğlum onu çok seviyor..inanın başka arkadaşlarıylada görüştürüyorum ama ona karşı bir hayranlığı var..içimden diyorum yarım dönem daha sabredeyim nede olsa ayrı okullara gidecekler..ama annesi diyorki siz nereye yazdırırsanız bende oraya yazdırayım..birlikte olsunlar ayrılmasınlar...ama yok ben istemiyorum ne yapacağımıda bilemiyorum..
yarım dönem daha nasıl sabrediceksiniz bilemiyorum allah kolaylığını verir inşallah
arkadaşı olan çocuk sizin çocuğunuzu istediği gibi yönlendiriyor kısacası kullanıyor çocuğunuzda arkadaşını bişey zannediyor
bence çocuğunuzu olumsuz yönde etkiler ama tabi çaresiiz zor bir durum
öncelikle çocuğun annesiyle konuşmanız durumu anlatmanız gerekli
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
bizdede durum hem aynı hemde değil... bir kuzeni var oğlumun... 11 yaşında, benim oğlumda 4 yaşında... 11 yaşındaki 11 yaşında olmasına rağmen psikolojik ve fiziksel olarak sürekli hırpalıyor oğlumu.. ve malesef o, oğlumun neredeyse idolü.... ilk zamanlar onun nasıl bacaklarını bilerek çimdirerek morarttığını anlattım oğluma... ama gördüm ki, ben nekadar çok anlatırsam o okadar kuzenini savunuyor ve koruyor...resmen dahada sahiplendi ve kuzenini o minicik benliğiyle korumaya aldı... bende kuzeni varken daha çok yaşıtlarını almaya başladım eve... hiç yorum yapmadım... kuzeni çaktırmadan oyuncaklarını kırdı, ağlasın diye canını yaktı...müdahale etmedim... daha çok yaşıtlarının olduğu farklı mekanlara götürdüm onu.... şimdi ise geldiğimiz nokta, artık kuzenini pek görmek istemiyor.. bence, çocuğunuza bol seçenek sunun.. biliyorum zor ama gerekli...o çocukla ayrı sınıfta olsalar bile o çocuk gibi birileri mutlaka çıkacaktır karşısına... siz, ona farklı ortamlar sunun ki o kendi dünyasında doğruyla yanlışı çizebilsin.. çizebilsinki kendisinin incitilmesine izizn vermesin... zor bir süreç... ama bol sabır, bol yaratıcılık.. bol şans........................
benim kizim 4 ya$ 4 aylik
fransadayiz dil sorunu var ve sinifinda sadece 1 turk kizi var
bu kizda aynen sizin arkada$ gibi, cani isterse oynar istemezse oynamaz
kizimi çimdikler vs
ba$ka neler yapiyor bilemiyorum kom$u deiliz okul di$inda gozlemleyemiyorum
yapabailecegim bi$ey yok , canini yakarsa sende ona aynisini yap dedim ama n galiba yapiyorda :)
ama çocugun oynamasi oynamamasi için bi$ey yapamiyorum ki
çocuklarda SIK oluyo ba$kasi gelince arkada$ini satma olayi
en iyisi yedekde arkada$ bulundurmak galiba
çokd ayrdimci olamadim kusura abkma
ama halinize $ukret en azindan dil sorunu yok, anla$amam durumu olamaz oteki çocukalla arasinda
ba$ka okulada gitse bu tur çocuk vardir yine bi yerlerde ,zamanla kendini savunmayi ogrenir herhalde çocuklar
arkadaşını seviyorsa sizi dinlemez, ama zaten farkında arkadaşının onu bunalttığını biliyor. dayanmak zor ama bence fazla müdahale etmeyin, onunla başetmesinin yolunu kendisinin bulmasını sağlayın. kendini korumaya alışması lazım, bunu da kendi kendine öğrenebilir, sizin söylemeniz bir işe yaramaz. fiziksel olarak canını yakmıyorsa bence karışmayın, sadece gerçeği görmesi için onu teşvik edin. size şikayet ettiğinde, e sen ne yapmak istiyorsun bu durumda diyin.
teşekkürler kızlar biraz fikir sahibi oldum sayenizde..
daha biraz önce servise bindiler..benim oğlum beklediki yanına otursun..ama oturmadı ve hiç konuşmadı oğlumla..oğlumda gitti onun yanına oturdu..o an hayır oturma bırak ne yapıyorsa yapsın demek geliyor içimden ama ne bilim çocuk diyip geçmek istiyorum sadece..oğlumun yaşadığı hayal kırıklığına üzülüyorum..inşallah oğlumda onu rol model alıpta başka çocuklara öyle davranmaz..ya bir çocuk bunları nasıl düşünebiliyor anlamıyorum..dediğiniz gibi farklı ortamlar sunmalıyım..farklı arkadaşlar..çok zormuş anne olmak