• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yasindaki kuzenim yandi :(

kizlar 4 yasindaki kuzenim sutle yandi yari yuzu ve bogazinin yani cok uzuluyoruz iz kalir diye sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz doktora falan goturduler su an sarili duruyor babaannesi istemeden sut dokmus cocugun ustune tencereyle cocuk tencerenin altindan gecmis kadinda anlayamamis anneside yeni dogum yapti yengem kucukle ilgilenirken olmus iste onerileriniz nelerdir sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz
Geçmiş olsun, bir yakınım çocukken yeni haşlanmış kaynar et suyunu kafasından aşağı boca etmişti bilmeden, feci yanmıştı. İyileşme süreci uzun zaman alsa da çok şükür hiç bir iz kalmadı. Kavanoz kavanoz aylarca "SILVERRDİN" yanık kremi kullanmış ve dr. un yazdığı bu krem dışında bir şey kullanmamıştı. Dr. unuza danışın lütfen bu kremi.

Yanıkta sargı sarılmaz yara acık kalır.Yanıgın ılk mudahalesı cok önemlıdır.Bu yuzden özel bı hastane veya yanık unıtesıne götursunler.Silverdın krem cok yarıyor.Çok gecmıs olsun.

bende beyaz tenliyim 2 sene önce tüm patlıcan kızrtrken patlıcan patladı ve yüzüm elim bogazıma sıçradı ama öyle yanık degildi yani çok kötüydü ertesi gün bi baktım koca koca kahver rengi lekeler eczane hametann vermişti bepantenle sürmüştüm şimdi 1 tane bile lekem yok çok şükür blmiyorum belki faydası olur

Nette okumuştum bebegin yüzü yanmisti yumurta aki sürmüşlerilk an deride tabaka olmuş 15 gün boyunca hergun surmusler ve iz kalmamis hic sonrasindada .birde siz arastirin derim.şuan doktora gidene kadar surun.

benim oğlum da 2,5 yaşında bisikletten düştü.daha doğrusu yere sürttü yüzünü..çok fenaydı..doktorun veridği kremler dışında kantaron yağı kullandım.hem acısını alıyor hem de iz kalmasını engelliyor.
tavsiye ederim.kocakarı ilacı diye düşnmeyin.netten de araştırın ,gerçekten mucize gibi bir şey.kanataron bitkisini saf zeytinyağında günşete bekletilerek elde edilen birşey.öyle yan etkisi falan da yok.
ama doktorun verdiklerini de mutlaka kullanın tabi.mikrop kapasını vs önler..
geçmiş olsun.

kizlar 4 yasindaki kuzenim sutle yandi yari yuzu ve bogazinin yani cok uzuluyoruz iz kalir diye sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz doktora falan goturduler su an sarili duruyor babaannesi istemeden sut dokmus cocugun ustune tencereyle cocuk tencerenin altindan gecmis kadinda anlayamamis anneside yeni dogum yapti yengem kucukle ilgilenirken olmus iste onerileriniz nelerdir sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz
7-8 tane yumurtayı bir tavada kömürleşinceye kadar pişirin bu şekilde yağı çıkıyor bu yağdan sürün kesinlikle geçer benim de kardeşim ağır şekilde yanmış izi bu şekilde geçmişti bir de contratubex krem sürün bişeyciği kalmaz inşallah yalnız bu yumurtayı yakarken atabileceğiniz kullanmayacağınız bir tava olsun ve piknik tüpünde açık havada yapın

Benimde parmaklarım yanmıştı küçüktüm peçeteyle ocaktaki çaydanlığı alim derken peçete tutuşuyo tabi bende misafirlikteyiz diye çaydanlığı yere atamıyorum halıları yanar diye , sonrada bi çığlık kıyamet annem bi bakıyo parmaklarım davul gibi:KK57: acil doktora tabi doktor tek tek çekti o baloncukları sonra her hafta düzenli gittik elimi sardılar falan... Şimdi görünmeyecek kadar ufacık beyaz izler var... Yani doktorun dediğinden şaşmayın daha ufacık geçer inşallah çook çok geçmiş olsun

Elmayı, yağı mağı dinleme sakın. Sadece ama sadece doktorun verdiği ilaçları kullansınlar. Doktor ne derse o yapılsın. Bende yandım, aldım ilaçlarımı kullanıyorum. Birde doktor bana yıkamaktan korkma dedi, musluk suyuyla nazik haraketlerle yıka dedi..

Ayrıca, sürekli nemlenmesi gerekiyormuş. Devamlı kremleri sürsün annesi. Yaşı ufak daha, sanmıyorum iz kalacağını. Ben ameliyat olmuşum küçükken, onun bile izi yok.

Geçmiş olsun oncelikle doktor tedavisi. Daha sonra da sari kantaron yağı. Yaniklarin 1 numarali ilaci.

Back
X