• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yasindaki kuzenim yandi :(

Bembeyaz tenliyim ve her türlü lekenin kalma riski oluyor. 1,5 yıl önce üzerime kaynar su döküldü ve iz kalacak diye deli gibi üzüldüm. O sırada eşime eczanenin birinde krem önermişler. Almış gelmiş ve çok hızlı bir şekilde geçti. Adını hatırlayamıyorum ama şimdi araştıracağım. Gördüğüm anda tanırım.

Benim kardeşimin üzerine çaydanlıktaki kaynar su dökülmüştü daha bebekken, şu an 17 yaşında iz yok ama ne kullandılar o zaman bilemiyorum tabi..

Öncelikle gecmis olsun!Basta dr verdigi kremler sonra pansuman yapiyorlar hem aciyi hafifletiyor hem de tedavi amacli..Sonra pansuman acilinca plastik cerrah görüyor ve iz kalip kalmayacagina dair tedbirleri o sunuyor..İyi geceler

Benim iş arkadaşımın çocuğunun da bacağı yanmıştı. Kantoron yağı kullandılar. Doktor sormuş benim verdiğim kremden başka ne kullandınız diye. Onlar da korkmuşlar. Bana çaktırmadan kullanmaya devam edin bana da getirin demiş. Bizim buralarda çok kullanılır.Ama yine de yanlış yönlendirmek istemem. Çok geçmiş olsun.

Sari kantoran yagi iyi gelir derler .cok uzuldum Rabbim sifa versin
kizlar 4 yasindaki kuzenim sutle yandi yari yuzu ve bogazinin yani cok uzuluyoruz iz kalir diye sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz doktora falan goturduler su an sarili duruyor babaannesi istemeden sut dokmus cocugun ustune tencereyle cocuk tencerenin altindan gecmis kadinda anlayamamis anneside yeni dogum yapti yengem kucukle ilgilenirken olmus iste onerileriniz nelerdir sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz

Pansumanina dikkat edin hic aksatmayin cunku her defasinda beze yapisan deri kalkicak yeniden olacak deri soyuldukca yenisi cikacak..kucuk insallah iz kalmaz ben 14 yasindayken yanmistim iki bacagim birden sortluydum ciplak tene caydanlik dokuldu Allaha sukur iz kalmadi 2.derece yanikti ama..

Benim yeğenimde yandı geçen sene. Kaynar çorba döküldü. aynı yaştaydı senin yeğeninle. Bizde iz kalır diye çok korktuk. Doktorun verdiği kremler dışında ekstra bişey yapmadık. Şimdi iz bile kalmadı endişelenmeyin...geçer inşallah :KK66:

Benim yeğenimde yandı geçen sene. Kaynar çorba döküldü. aynı yaştaydı senin yeğeninle. Bizde iz kalır diye çok korktuk. Doktorun verdiği kremler dışında ekstra bişey yapmadık. Şimdi iz bile kalmadı endişelenmeyin...geçer inşallah :KK66:
insAllahh Rabbim korusun onlari

kizlar 4 yasindaki kuzenim sutle yandi yari yuzu ve bogazinin yani cok uzuluyoruz iz kalir diye sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz doktora falan goturduler su an sarili duruyor babaannesi istemeden sut dokmus cocugun ustune tencereyle cocuk tencerenin altindan gecmis kadinda anlayamamis anneside yeni dogum yapti yengem kucukle ilgilenirken olmus iste onerileriniz nelerdir sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz
bende o yaşlarda kaynar sütle yandım iki kolum birden. sol kolumun iç tarafında çok az bir şey var yani ben göstermezsem kimse anlamaz. büyüdükçe iz kalmaz diye düşünüyorum. birde geçen tv de gördüm iz kalmaması için bitkisel bir şey anlattı ama ne olduğunu unuttum belki net de bulabilirsiniz.
çooooook çoooook geçmiş olsun Mevlam şifa versin , çok üzüldüm o masuma :(

arkadaşımın kardeşi küçükken süt tenceresi kafasından aşağı dökülmüştü
valla şimdi çok güzel delikanlı oldu hiçbişeyçik kalmaz insallah

İstanbulda oturuyorsanız mutlaka Cerrahpaşa'ya götürün,sakın bir şey sürmeyin üzerini örtmeyin yapışır kurur çocuğun derisi. Başıma geldi aynı şey orada 15 gün tedavi gördüm iz de pek kalmadı ama vakit kaybetmeyin.

Tamamen iyileştikten sonra da iz kalmaması için Contractubex merhem alın günde birkaç defa sürün,orada da bunu tavsiye edeceklerdir zaten.

Ama önceliğiniz iz kalmaması değil derinin buruşup toplanmaması olmalı.Bül varsa patlatmayın deriyi doktorlar temizlesin.Çok geçmiş olsun..

kizlar 4 yasindaki kuzenim sutle yandi yari yuzu ve bogazinin yani cok uzuluyoruz iz kalir diye sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz doktora falan goturduler su an sarili duruyor babaannesi istemeden sut dokmus cocugun ustune tencereyle cocuk tencerenin altindan gecmis kadinda anlayamamis yanneside yeni dogum yapti yengem kucukle ilgilenirken olmus iste onerileriniz nelerdir sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz
Benim kardesim de ayni yaslarda yanagi sobaya yapisip yanmisti, Doktorun verdigi kremlerle gecti iz kalmadi.Allah sifasini versin.Cok gecmis olsun.Endiselenmeyin,kremleri duzenli kullaninca kisa zamanda toparlar.

benimde yüzüm yanmisti kizgin yag ile ve baya igrenc aci ve zaman idi , sargilar felan , igne kremler vs ..yavrum cani ne yanmisdir gecmis olsun , sargilar sarildiktan sonra hemen eve mi gönderdiler?? ben hastanede kalmistim hergün temizleniyordu yüzüm yani sargilar , hergün degismesi gerekiyor , bunu ihmal etmeyin asla , özel kremler den haric hic birsey yüze sürmeyin sakin , ve bi zaman sonra o yaralar kabuk baglaya bilir cok dikkatli olun sakin yolunmasin , bende kalmadi allah a sükür ve birde yavrunuz kücük iyilesme zamani daha hizli olur, sadece temizlige ve kremlere önem veren gecer allahin izniyle gecmis olsun ..

Kantoran Yağı sürmenizi tavsiye ederim

B

sadece duyduğum birşeyazdım ama tekrar sildim nolur ne olmaz siz doktorun dediklerinin dışında bişey yapmayın

Son düzenleme:
Back
X