Cocuklarimiz yasit degil benimki 2 yasinda ama yemek seciyor o da, doktorumuz yemek secmek cocuklar icn cok dogal bir surec faydalarini anladikca secmeyi birakirlar diye anlatmisti. Biz de sizin gibi (ustelik bir de yenidoganim var ustune kiskanclik eklendi yani) herseyi yapmaya, yedirmeye calisiyoruz.
Ama bikac gundur soyle birsey oldu, gectigimiz ayin 20sinde 2 yas randevumuzde doktor kan aldi eksikleri varsa tamamlayalim madem yemek yemiyor dedi.
Kan sonucu hersey yerli yerinde bir tek d vitamini sinirda cikti. Doktor d vitamini baslatti tekrar, 18 aylikken kesmistik.
D vitamini istahini acmaya basladi. (Benim cocugum sadece yemek secmiyor, sevdigi aburcuburlari yemeyecek kadar istahsizlasmisti)
Simdi aburcubur yemeden normal yemeklerini yemeye basladi, hala sebze seciyor ama mesela dun aksam bezelye yedi ilk kez ve isteyerek.
Nasil yedirdim?
Normal patatesli bezelye yemegi pisirmistim. Bezelyeleri icinden ayikladim (salcali yemek suyunu gorunce direkt hayir diyor) kutu kutu bir mama tabagi almistim ozensin diye, o tabaga smileyler yaparak dizdim ve yedi, soka girdim.
Oyuncak konusunu da o kresteyken oyuncaklarini kaldirin ve kendisine 1 en fazla 2 tane oyuncagi disarda birakin. Cok oyuncak olunca oynamiyorlar.
Bizde toplam 4 egitici oyuncak disarda duruyor, onlari gun icinde sadece oglen uykusuna yattiginda topluyorum. Gece kendisi cok sahane olmasa da masasinin ustune diziyor, atiyor diyelim daha dogrusu. Ama bunu asla hadi topla, toplamazsan oyuncaklarını atarim gibi sozlerle yapmadik. Ornek davranislarla verdik bu aliskanligi.
Tabi 4 yasin egitme sekli farkli olabilir, bu yazdiklarim bize pedagog onerisiydi.