4 yaşında kızım telefonda kimseyle konuşmak istemiyor

LEYLA3842

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2009
285
0
96
Sivas
mrb arkadaşlar kızım 4 yaşında ve telefonla konuşmak hiç istemiyor..annanne,babanne,dede hep uzakta biz konuşuyoruz ona da veriyoruz hadi annanne seni istiyor falan diyoruz,telefonun sesini dışarı veriyoz yok tek kelime konuşmuyor,telefonu itiyor,hiç sevmiyor telefonu..dedesi ne diller döküyor sana şunu alacağım falan yok çıt çıkarmıyor ve itiyor telefonu..kızımdan 1 yaş küçük çocuklar bile telefonda bıcır bıcır konuşuyor sizce kızım neden telefonda konuşmuyor.normalde konuşmasında bir problem yok...bu durumda bir gariplik var mı..üstelik telefonla ilgili kötü bir olay da yaşamadı..ki bundan dolayı diyeyim..annem,kayınvalide falan sesini hiç duyamıyor telefonda üzülüyorlar niye konuşmuyor diye..sizce nasıl alıştırmalı çok ğraşıorum ama olmuyor...

Bence ısrar etmeyin. Bazen çocuklar için bu tip aletler çok anlşılmaz oluyor dolayısı ile korkuyorlar. Siz ısrar ettikçe de iyice geriliyorlar. Siz normal zamanlarda konuşmalarınızı yaparken hoparlörü açık tutun ama ona asla sen konuş demeyin . Sizi izlerken yavaş yavaş alışacaktır ve sonra da telefonun başından alamayacaksınız. (en azından benim kızda öyle olmuştu)

Bence de ısrar etmeyin. Konuşmak istiyor musun diye sorun Hayır derse hiç üstelemeyin. Hatta onun yanında bu durumu konuşmayın bile. Çünkü şu anda kendini kabul ettirmek istiyor. Siz ona tercihini sorun bırakın kararı o versin.

konuşmak istemiyordur tek sebebi budur korkulacak birşey yok..benimkızım 5 yaşında keyfi olursa ancak telefon acar ve konusur konusmak istedigi oldugunda..

benim kizimda normal hayatta hic susmaz oyleki basima agrilar girer artik ama hergun nette gorusup konustugu kisiler telefon acsin hic konusmaz korkulacak bir durum degil bence. normal hayatta bi sorun yoksa gerisi onemli degil diye dusunuyorum

benim kızım 6 yasında teyzelerini ve diger aile büyüklerini cok seviyor .Benim ailem uzakta bize geldiklerinde hiç rahat verdirmez sürekli oyun ve sohbet modundadır.Ama istanbula donduklerınde kızımla bütün irtibat kesilir asla konuşmaz telefonla hatta benide konuşturmaz,uzun süre anlatmadı sordugumda cevap vermedi.Kızım seni özlüyorla sesini duymak istiyorlar neden konuşmak istemiyorsun dedigimde cevap vermez konuyu kapatırdı.Birkaç gün önce hiç konuyu ben açmadan kendisi anlattı anne ben cok özlüyorum burda benim yanımda olsunlar istiyorum dedi cevap verdim ama nasıl verdim bana sorun gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tuttum gurbet zor zamanla düzelecek sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…