4 yaşına giren kız çocuğu anneleri buraya !!!

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
22
358
49
İstanbul
4 yaş gurubu kız çocuklarımızın gelişimleri, psikolojileri, davranışları, yeme alışkanlıkları, hastalıkları ??? Paylaşalım rahatlayalım :ecrin_bebek:

Benim kızım 4 yaşına 2 hafta önce girdi. Canım kızımın , taa karnımdayken çoook yaramaz bir kız olacağı belliydi. Çok hareketliydi çünkü. Doğardoğmaz kolik oldu. 4 ay cehennem azabı çektirdi bize. Sonra ağlamalar bitti ama sonrasında da hiçbir şekilde ele avuca sığmaz oldu. 14 kilo, 90cm. Yemesi çok kötü değil. Hemen hemen herşeyin tadını biliyor ama canı ne isterse onu yiyor. Daha çok tatlı ve abur cubur şeyler. Çoğu zaman onlardan bıkıp benden sulu yemek yada pilav istiyor. Anne baba olarak kızımızı çooooook seviyoruz. Hiç iyi birşey değil belki ama her istediği oluyor. Arada bir olmayıncada öyle çok isyan ettiğini söyleyemiycem, biraz ağlıyor kızıyor bize ama geçiyor hemen kızgınlığı. Akıl sağlığı gayet yerinde. 20ye kadar sayabiliyo, bikaç harfi biliyo, renklerin hemen hepsini biliyo, televizyon dizilerindeki oyuncuların adlarını tek tek sayıyor kaydirigubbakcemile3 trtçocuk programlarıda çok etkili oluyor gelişiminde. Hayvanları çok seviyor. Bayılıyorum kızıma. kaydirigubbakcemile3 şimdilik bu kadar yeter. Sizlerden de yorumlar bekliyorum

Benim kızımda 4 yaşında çok zor bi çocuk değildik ama şimdilerde beni öyle zor durumlara sokuyorki artık nağıcamı sapıtmış durumdayım.. Çevrede cok bi arkadaş grubu yok o nedenle arada akrabaların çocuklu olanlarıyla buluşup çocuğuma oyun oynaması için zaman tanıyorum..
Gecenlerde eşimin kuzeninin oğlu(5 yaşında) ile evcilik oynarken şahit oldum gel dedi yatalım artık yatağa benm kızda tmm dedi bende girdim odaya bide cok kapanıyodu kapılar dedim noluyo ne oynuyosunuz , dedi kızım anne oyun oynuyoruz... anne baba oyunumuş ve bi şekilde kuzenin oğlunun dedikleri doğrultusunda bi oyun.. neyse uyardım bi daha dedim görmicem

bi kaç gün sonra yine gittik biz onlara akşam oturması ve bu kez kızıma çocuk fısıltıyla aşkım hayatım filan derken gördüm benimki kendi aleminde oyun oynuyo bi kez de sarılırken gördüm dedim annem böyle oyun olmaz oynanmaz böyle die ama dikkatimi çeken ikinci olay sonundaki uyarımda kızım bana hiç bişi anlatmadı sessiz kaldı hep..
artık ne dicemi kızıma nasıl uyarı geçicemi yada o çocuğun ailesine mi anlatsam kafam iyice karıştı..

aman yalnız bırakmayın, tehlikeli yaşlar, büyük çocuklar, küçükleri yönlendiriveriyor, çok dikkatli olun,

Benim kızımda 3 gün önce 4 yaşına girdi. Eylülde kreşe gidecek inş. Uyumadan önce hikaye okumayı ve bir bardak süt içmeyi ihmal etmez. Diğer çocuklarla oynarken tüm kuralları unutur. Çok zor uykuya dalar. Bana çok bağımlıdır. Kaşımdan gözümden hatta oturuşumdan ruh halimi hisseder ve ben kötüysem huysuz olur ben çok keyifli isem oda çok keyifli olur. Özel bir arkadaş ziyaretine gittiğimde benim onun hareketlenmesi ile ilgili tedirgin olduğumu farkederse yaramazlık ve hareketliliği tavan yapar. sebzeyi çok sevmez ama son bir aydır taze fasulyeden ve barbunyadan yemeye çalışıyor. Öğlen uyutmak zor olsada iki saat öğle uykusu vardır. Akşamları 10.30 da yatar. Çok meyve yemez.köfte balık ve tavuğa bayılır..Ev işlerimde en büyük yardımcımdır. Bulaşık makinesi ve süpürge konusunda eline su dökemem.cümleleri ve kelimelerimiz çok net ve anlaşılır. Duygularını bile dile getirebiliryor şu an çok mutluyum anne, ben çok üzüldüm anne gibi...işte böyle çok şikerrr bir kızım var...

benimde 4 yaşında yeğenim var çok şeker ayağımda hoplatma oyununu çok seviyor.beni görünce hop hop diyor.anneside sen gidince bana başlıyor anne hop diye diyor.gerçekten kız çocukları daha bir başka sevimli oluyor.grçekkten bebekler ayağa binme hoplatma oyununu çok seviyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…