4 yaş iştahsızlık

ozefe123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2021
644
263
53
34
4 Yaş anneleri Merhabalar
4 Yaşına bir ay kalan bir oğlum var. 14.9 Kilo ve 1 metre boy.
Uzun zamandır ölçülrri bu şekilde. İştahsız yemekle kavgalı yemek yemeği sevmeyen ve çok inat bir oğlum var. Dr’lara defalarca götürdüm ama hep telaşlanmamam gerektiği persentilinin normal olduğı söyleniyor.
Size sorum şu; denediğiniz ve başardığınız iştah açan bir yöntem varmıdır?
Benimle paylaşırsanız çok sevinirim

cok istahsiz ise degerlerine baktilar mi?

benim oglumda bebekken cok istahsizlik durumu vardi, meger bazi degerleri dusukmus, sadece 1 ay takviye kullandi ve istahi hemen acilmisti, gelisimi de duzelmisti.

ama persentil normal ise cocuklarda donem donem istahsizlik oluyor, benim buyuk oglum o yaslarda iken 1 gun deli gibi yemek yerdi, diger 2 gun onune ne koyarsak iterdi, cok cok az bir seyler yiyip gunu kapatirdi, dalga gecerdim ben 3 gunde 1 yemek yiyor diye. ama 3. gunu de bir yetiskinden bile fazla yedigi olurdu mesela. Degisik :KK64:

Uzun zamandır ölçülrri bu şekilde. İştahsız yemekle kavgalı yemek yemeği sevmeyen ve çok inat bir oğlum var. Dr’lara defalarca götürdüm ama hep telaşlanmamam gerektiği persentilinin normal olduğı söyleniyor.
Paket gıda şeker ve çikolata tüketıyormu? Onlari tüketıyorsa iştahsız degıldır,beslenme bozukluğu vardır.

Doktorum aç bırak der hep. Ama ciddi manada aç bırak, teklif etme diyor. Ama biz anneler bunu çok başaramıyoruz.

Anne değilim ama o yemeyen çocuk benim. Geldim 35-36 yaşına hala yemiyorum. Yaşıyoruz, büyüyoruz, gayet sağlıklıyız demeye geldim.

Zavallı annem neler yaptı neler. Bitkisel macunlar, iştah şurupları, gıda takviyeleri. Yok o iştah açılmadı. Hala 1 yaş bebesinin porsiyonu kadardır porsiyonum. Valla bişe olmuyo rahat olun. Acıkınca yer.

Mollers balık yağı..bir nebze etkili.

Benim kızım da böyle
Cok nadir yediği şeyler var
Taze fasulye pırasa kabak patlıcan bunların tadını dahi bilmez
Bebekken bir şekilde yerdi yemek ama simdi asla
Ama çorbayı seviyor her akşam corba yapiyorum içlerine bazen sevmediklerini karistiriyorum 😁 özellikle mercimek çorbasına belli olmuyor. Çorbayı da bir senedir falan yer önceden o da yoktu.
Kuru yemiş meyve falan yiyor ben de kendimi öyle teselli ediyorum bıraktım 🤣

Gerçekten biraz minik oğlunuz. Arkadaşımın kızıda 4.5 yaşında 110 cm 16 kilo. Ne yaptılarsa olmadı, inat , asla yemiyor. Kardeşe tepki dedi pedagog ama başaramadılar. Kreştede yemiyor, evde de yemiyor, sırf istiyor yesin diye bisküvi falan alıyorlar ,onunda yemiyor. Değerleri düşüyor tabi ama herşeye bakıldı. 2-3 ayda bir hastanelik olup serum yiyor. Başedemiyorlar. Bende takipte kalayım konuya.

Kızım 3 yaşında ve 11 kilo 89 boy
Valla o yöntem bana da lazım.
Beslenme takviyesi mama kullanıyoduk, biberonla içiyodu. Bugün kendi kendine artık ben bebek değilim biberon içmicem dedi. Yemek yer inşallah bundan sonra yoksa o mama da olmadan kilo verir

Sağlığı yerindeyse çokta zorlamayın.

Benim kızım pek yemek seçmez çok şükür. Yapı olarak kendi özelliği de olabilir belki ama küçüklüğünden bahsedeyim biraz belki faydası olur. Bir kere damak zevki oluşana kadar neredeyse hiç abur cubur vermedik özellikle cips ve şekerli yiyecekleri erken yaşta tüketen çocukların yemek konusunda daha sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. O yiyecekler daha lezzetli geldiği için yeme haklarını onlardan yana kullanmayı tercih ediyorlar. Yemek yaptığımda ona özel bir şey yaptığımı hiç hissettirmedim. Her öğünde mutlaka birkaç çeşidin içine yiyeceğini bildiğim bir yemek yaptım. O yemeklerden istediği birini yemesi konusunda yönlendirdim. Ben yeni lezzetlere çok açık biriyim. Farklı lezzetler tatmayı severim ve çocuklar bizi çok iyi gozlemliyorlar. Genel olarak yeni bir lezzeti tatması, sevmezse yememesi şeklinde yönlendiriyorum.

Persentil acisindan normalse bence bosverin.
4 yas kucuk bir yas degil. Sizin yedirme cabaniz oldukca o yememeye calisir. Düsmeyin üstüne.

Ben de cocuklugumdan beri yemek yemiyorum. Yiyemiyorum yani. 30 yasindayim. 180e yakin boyla hamileliklerim disinda 50 kilonun üstünü hic görmedim. 5 gün yemesem aklima gelmiyor.

cok istahsiz ise degerlerine baktilar mi?

benim oglumda bebekken cok istahsizlik durumu vardi, meger bazi degerleri dusukmus, sadece 1 ay takviye kullandi ve istahi hemen acilmisti, gelisimi de duzelmisti.

ama persentil normal ise cocuklarda donem donem istahsizlik oluyor, benim buyuk oglum o yaslarda iken 1 gun deli gibi yemek yerdi, diger 2 gun onune ne koyarsak iterdi, cok cok az bir seyler yiyip gunu kapatirdi, dalga gecerdim ben 3 gunde 1 yemek yiyor diye. ama 3. gunu de bir yetiskinden bile fazla yedigi olurdu mesela. Degisik :KK64:
Bütün değerlerine baktırdım inceletmediğiö şey kalmadı gerçekten ama yok. Takviyelerde kullandık sanırım ben artık inattan yemediğini düşünüyorum.

Paket gıda şeker ve çikolata tüketıyormu? Onlari tüketıyorsa iştahsız degıldır,beslenme bozukluğu vardır.
Hayır ek gıdaya geçtiğinden beri öyle alışkanlıkları hiç olmadı versekte yemiyor şimdi. Hatta bazı insanlar benim çok sağlıklı besleyip seçici davrandığım için yemediğini iddia ediyorlar

4 yas kucuk bir yas degil. Sizin yedirme cabaniz oldukca o yememeye calisir. Düsmeyin üstüne.

Ben de cocuklugumdan beri yemek yemiyorum. Yiyemiyorum yani. 30 yasindayim. 180e yakin boyla hamileliklerim disinda 50 kilonun üstünü hic görmedim. 5 gün yemesem aklima gelmiyor.
Sanırım haklısınız. Ama o açken benimde sanki karnım açmış gibi hissediyorum. Persentili şuanlık nırmal ama büyümüyor sanki durdu 5 aydır aynı boyda

Sanırım haklısınız. Ama o açken benimde sanki karnım açmış gibi hissediyorum. Persentili şuanlık nırmal ama büyümüyor sanki durdu 5 aydır aynı
Benim kızım pek yemek seçmez çok şükür. Yapı olarak kendi özelliği de olabilir belki ama küçüklüğünden bahsedeyim biraz belki faydası olur. Bir kere damak zevki oluşana kadar neredeyse hiç abur cubur vermedik özellikle cips ve şekerli yiyecekleri erken yaşta tüketen çocukların yemek konusunda daha sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. O yiyecekler daha lezzetli geldiği için yeme haklarını onlardan yana kullanmayı tercih ediyorlar. Yemek yaptığımda ona özel bir şey yaptığımı hiç hissettirmedim. Her öğünde mutlaka birkaç çeşidin içine yiyeceğini bildiğim bir yemek yaptım. O yemeklerden istediği birini yemesi konusunda yönlendirdim. Ben yeni lezzetlere çok açık biriyim. Farklı lezzetler tatmayı severim ve çocuklar bizi çok iyi gozlemliyorlar. Genel olarak yeni bir lezzeti tatması, sevmezse yememesi şeklinde yönlendiriyorum.
benim oğlumda o şekilde paketli gıda hazır vs asla yemez yani ek gıdaya geçtiğinden beri öyle alıştırdık. Ama yemek konusunda hiç değişen bişey olmadı denemediğim yöntem kalmadı ek takviyeler balık yağı vs ne gerekiyorsa. Çok çaresizm artık üç tane sevdiği yemek var onunda dışında önüne ne konrsa ağlıyor istemiyor.

Kızım 3 yaşında ve 11 kilo 89 boy
Valla o yöntem bana da lazım.
Beslenme takviyesi mama kullanıyoduk, biberonla içiyodu. Bugün kendi kendine artık ben bebek değilim biberon içmicem dedi. Yemek yer inşallah bundan sonra yoksa o mama da olmadan kilo verir
İşte bizde 3 yaşında mamayı bıraktık. Sonrasında bi süre süt içti yatmadan şimdi sütü görünce öğürüyor. Asla sütte içmiyor yoğurtla dengelemeye çalışıyorum kahvaltıda omlet dışında bişey yemiyor. Yani okadar sınırlıki yediği yemekler sevdikleri diyet yapr gibi yaşıyor

Gerçekten biraz minik oğlunuz. Arkadaşımın kızıda 4.5 yaşında 110 cm 16 kilo. Ne yaptılarsa olmadı, inat , asla yemiyor. Kardeşe tepki dedi pedagog ama başaramadılar. Kreştede yemiyor, evde de yemiyor, sırf istiyor yesin diye bisküvi falan alıyorlar ,onunda yemiyor. Değerleri düşüyor tabi ama herşeye bakıldı. 2-3 ayda bir hastanelik olup serum yiyor. Başedemiyorlar. Bende takipte kalayım konuya.
bu durum beni çok üzüyor belki yapısı böyledir ama yemediği için ben istemsiz buna bağlıyorum. Çok yöntem denedik işe yaramadı öyle hastalanmaz çok fazla kreşede gidiyor kreştede çok seçiyormuş. İşte bize aslında minik geliyor ama bilimsel verilere görede sorun olmadığı söyleniyor doktorlar tarafından.

Benim kızım da böyle
Cok nadir yediği şeyler var
Taze fasulye pırasa kabak patlıcan bunların tadını dahi bilmez
Bebekken bir şekilde yerdi yemek ama simdi asla
Ama çorbayı seviyor her akşam corba yapiyorum içlerine bazen sevmediklerini karistiriyorum 😁 özellikle mercimek çorbasına belli olmuyor. Çorbayı da bir senedir falan yer önceden o da yoktu.
Kuru yemiş meyve falan yiyor ben de kendimi öyle teselli ediyorum bıraktım 🤣
Bizimki taze fasulye köfte patates yer bide sabahları omlet ağlamadan yediği şeyler bunlar😀 kuru yemiş asla yemez önceden yerdi. Son 6 aydır hep tepkili. Düzelmesini her yolu deneyip artık bıraktım bekliyorum.

Back