Bebek Beslenmesi 4 Yaş İştah

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozefe123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2021
652
268
53
4 Yaş anneleri Merhabalar
4 Yaşına bir ay kalan bir oğlum var. 14.9 Kilo ve 1 metre boy.
Uzun zamandır ölçülrri bu şekilde. İştahsız yemekle kavgalı yemek yemeği sevmeyen ve çok inat bir oğlum var. Dr’lara defalarca götürdüm ama hep telaşlanmamam gerektiği persentilinin normal olduğı söyleniyor.
Size sorum şu; denediğiniz ve başardığınız iştah açan bir yöntem varmıdır?
Benimle paylaşırsanız çok sevinirim

Uzun zamandır ölçülrri bu şekilde. İştahsız yemekle kavgalı yemek yemeği sevmeyen ve çok inat bir oğlum var. Dr’lara defalarca götürdüm ama hep telaşlanmamam gerektiği persentilinin normal olduğı söyleniyor.
Slm cnm benimde oglum 4 yasinda ama yeni 14 kilo oldu boyuda 1 mtr benimkinin yemesi iyi ama gelisimi yok dkr bende goturdum aynisini dedi . Ben yinede sabahlari balik yagi veriyorum belki bi fayadasi olur diye😏yasitlarinin boyunu gorunce benide uzuyor ama ne yapacagimi bende hic bilmiyorum .Rabbim saglik versinde gerisi insAllah gelir gecer

Slm cnm benimde oglum 4 yasinda ama yeni 14 kilo oldu boyuda 1 mtr benimkinin yemesi iyi ama gelisimi yok dkr bende goturdum aynisini dedi . Ben yinede sabahlari balik yagi veriyorum belki bi fayadasi olur diye😏yasitlarinin boyunu gorunce benide uzuyor ama ne yapacagimi bende hic bilmiyorum .Rabbim saglik versinde gerisi insAllah gelir gecer
Selamlar
Ne yaparsak yapalım sanırım çocukların yapısı böyle. Ben artık kendimi öyle avutuyorum.
Yani uzun zamandır boyu ve kilosu aynı kaldı bu beni korkutuyor. Uzmana götürdüm sorun yok dediler ama 8 aydır nerdeyse aynı boyda aynı kiloda. Yaşıtları boy attı uzadılar kilo aldılar. Benimki hala aynı gerçekten çok üzülüyorum ama rabbim sağlık versinde gerisi hallolur diye düşünüyorum

Yemeyen cocuk cok zor Allah yardımcınız olsun 🙏sağlıklı olsun tabi önce düzelir yer inş büyüdükçe

Selamlar
Ne yaparsak yapalım sanırım çocukların yapısı böyle. Ben artık kendimi öyle avutuyorum.
Yani uzun zamandır boyu ve kilosu aynı kaldı bu beni korkutuyor. Uzmana götürdüm sorun yok dediler ama 8 aydır nerdeyse aynı boyda aynı kiloda. Yaşıtları boy attı uzadılar kilo aldılar. Benimki hala aynı gerçekten çok üzülüyorum ama rabbim sağlık versinde gerisi hallolur diye düşünüyorum
merhaba,
boy uzamasınin çok da yeme içmeyle alakalı olmadığını düşünüyorum (ekstrem durumlar hariç) binamızda oğlumdan yaşça küçük, daha sağlıksız beslenen çocuklar zamanla boyunu geçtiler.

eğer gerçekten uzun süredir boyunun hiç uzamadigini düşünüyorsaniz bunu doktorla görüşün. ben de geçmeyen endiselerimle nihayet endokrine götürdüm, 2 persentil düşmüş (25-50 arasından 3-10 persentil arasına) doktor bunun çok önemli olduğunu belirtti. kan değerlerine, vs bakılır, sorun tespit edilir. bizimki 2 buçuk yaşından 3 yaş+3 aya kadar, 10 ay içinde 6 cm uzamış.

merhaba,
boy uzamasınin çok da yeme içmeyle alakalı olmadığını düşünüyorum (ekstrem durumlar hariç) binamızda oğlumdan yaşça küçük, daha sağlıksız beslenen çocuklar zamanla boyunu geçtiler.

eğer gerçekten uzun süredir boyunun hiç uzamadigini düşünüyorsaniz bunu doktorla görüşün. ben de geçmeyen endiselerimle nihayet endokrine götürdüm, 2 persentil düşmüş (25-50 arasından 3-10 persentil arasına) doktor bunun çok önemli olduğunu belirtti. kan değerlerine, vs bakılır, sorun tespit edilir. bizimki 2 buçuk yaşından 3 yaş+3 aya kadar, 10 ay içinde 6 cm uzamış.
Merhaba, götürdüm doktorlar persentil değerinin normal olduğunu belirttiler. Buarada kreşe başlamıştı eylül ayında kayda değer bir gelişme yaşadık yemek konusunda. Burdan annelere seslenmek istiyorum evet ilk zamanlarda kreşe başladıklarında biraz yemek konusunda sıkıntı yaşayıp aç kalabiliyorlar ama endişelenmeyin deneyimledim ve söylüyorum zamanla alışıyorlar. Çokçok iyi olmamakla beraber belirli düzeyde iyileşme var oğlumda. Yemeyen anneler şunu söylemeliyimki zorlamamak gerekiyor ben içim el vermediği için yapamadım ama kreşte zorlama olmadığı için zorlamadan kastım da şu hani açmısın yemelisin vs diye sürekli sorulup çocuklar sıkılmadığı için zamanla çocuğun yemeğe karşı ön yargısı kırılıyor. Tecrübeyle sabittir:) Allah evlatlarımza sağlık sıhhat versin gerisi bir şekilde halloluyor

Back
X